Στο ουζερί «Πάνος» θα ευφρανθείτε θαλασσινές γεύσεις κι αυθεντικότητα
07/03/2024 11:45
07/03/2024 11:45
Μια φρεσκοκομμένη σαλάτα, ένα παστό ψαράκι, μία πατάτες τηγανητές κι ό,τι φρέσκο έχει βγάλει η θάλασσα, στο τηγάνι ή στη σχάρα -ανάλογα με τη διάθεση- μαζί με ένα ποτήρι ούζο, τσίπουρο ή δροσερή ρετσίνα, είναι αρκετά για να νιώσεις τυχερός, χαλαρός και χαρούμενος.
Με τέτοια απλά, αλλά πολύ νόστιμα πιάτα μας υποδέχεται χρόνια τώρα το ουζερί «Πάνος» στο 5 της Αλκαμένους, στη Χαριλάου και μας φτιάχνει τη διάθεση, ενώ παράλληλα μας ανοίγει την όρεξη.
Από το 1984, ο Παναγιώτης Κουνδής, κατά κόσμον Πάνος, διατηρεί το ουζερί του, που τότε ξεκίνησε ως καφενείο, στο ίδιο ακριβώς σημείο. Τότε ως καφενείο, παραδοσιακό, με τον μεζέ του, τράβηξε τον κόσμο με τα απλά και νόστιμά του. Το 2006 έγινε μια πιο ξεκάθαρη στροφή σε ουζερί, το οποίο ο κόσμος αγάπησε και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα της Θεσσαλονίκης. Τότε ήταν μάλιστα που ο Πάνος συνεταιρίστηκε με τον Σταύρο Ισαακίδη, ιδιοκτήτη του ουζερί μέχρι και σήμερα.
Στο ουζερί «Πάνος» θα βρείτε κλασικά, παραδοσιακά πιάτα ελληνικής κουζίνας, με βάση τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Φυσικά, υπάρχουν και επιλογές σε κρεατικά, με πρωταγωνιστή τους κεφτέδες, που είναι χειροποίητοι. Ένα πιάτο με κεφτέδες άλλωστε ταιριάζει στο τραπέζι ό,τι κι αν περιλαμβάνει το υπόλοιπο μενού.
Σήμα κατατεθέν όμως του ουζερί είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά του.
Η γαριδομακαρονάδα είναι πρώτη στη λίστα με αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε, ενώ το τραχανότο με γαρίδες και μπέικον θα γίνει από τα αγαπημένα σας.
Έναν γαλέο σαγανάκι για τη μέση, μια χταποδοσαλάτα κι όποιο από τα παστά σας κάνει κέφι, είναι εξαιρετικές επιλογές για αρχή.
Τα σπιτικά ντολμαδάκια, μια σαλάτα ολόφρεσκη και δροσερή -με τη σαλάτα ντομάτα αράβικη να κάνει θραύση- σας πρέπουν για να συμπληρώσετε ιδανικά τα πρώτα πιάτα. Αν είστε τυχεροί και προλάβετε, μην παραλείψετε την αράβικη γάμπαρη με αρώματα Αιγύπτου. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Και για κυρίως ό,τι καλό έχει βρει ο Πάνος στην ιχθυόσκαλα, όπου πηγαίνει καθημερινά ο ίδιος για να διαλέξει τα πιο φρέσκα.
Ψάρια και θαλασσινά, πάντα στην εποχή τους, μικρά ή μεγάλα, ανάλογα τι θα «χτυπήσει» στο μάτι του ειδικού.
Απολαύστε τα στο τηγάνι ή στη σχάρα, μαγειρεμένα με μαεστρία, ώστε να κρατάνε όλους τους χυμούς τους και να αναδεικνύεται η θαλασσινή τους γεύση.
Αυτό όμως που παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στο ουζερί «Πάνος», πέρα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα του φαγητού, είναι η εξυπηρέτηση. Φιλική διάθεση, αμεσότητα κι ευγένεια, κάνουν αυτό το κουτουκάκι φιλόξενο και ζεστό.
Και καθώς αυτά είναι πλέον γνωστά στους μυημένους της Θεσσαλονίκης, όσοι θελήσετε να απολαύσετε ένα γεύμα στον «Πάνο», καλό θα ήταν να κάνετε μία κράτηση.
Διεύθυνση: Αλκαμένους 5, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 321638
Μια φρεσκοκομμένη σαλάτα, ένα παστό ψαράκι, μία πατάτες τηγανητές κι ό,τι φρέσκο έχει βγάλει η θάλασσα, στο τηγάνι ή στη σχάρα -ανάλογα με τη διάθεση- μαζί με ένα ποτήρι ούζο, τσίπουρο ή δροσερή ρετσίνα, είναι αρκετά για να νιώσεις τυχερός, χαλαρός και χαρούμενος.
Με τέτοια απλά, αλλά πολύ νόστιμα πιάτα μας υποδέχεται χρόνια τώρα το ουζερί «Πάνος» στο 5 της Αλκαμένους, στη Χαριλάου και μας φτιάχνει τη διάθεση, ενώ παράλληλα μας ανοίγει την όρεξη.
Από το 1984, ο Παναγιώτης Κουνδής, κατά κόσμον Πάνος, διατηρεί το ουζερί του, που τότε ξεκίνησε ως καφενείο, στο ίδιο ακριβώς σημείο. Τότε ως καφενείο, παραδοσιακό, με τον μεζέ του, τράβηξε τον κόσμο με τα απλά και νόστιμά του. Το 2006 έγινε μια πιο ξεκάθαρη στροφή σε ουζερί, το οποίο ο κόσμος αγάπησε και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα της Θεσσαλονίκης. Τότε ήταν μάλιστα που ο Πάνος συνεταιρίστηκε με τον Σταύρο Ισαακίδη, ιδιοκτήτη του ουζερί μέχρι και σήμερα.
Στο ουζερί «Πάνος» θα βρείτε κλασικά, παραδοσιακά πιάτα ελληνικής κουζίνας, με βάση τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Φυσικά, υπάρχουν και επιλογές σε κρεατικά, με πρωταγωνιστή τους κεφτέδες, που είναι χειροποίητοι. Ένα πιάτο με κεφτέδες άλλωστε ταιριάζει στο τραπέζι ό,τι κι αν περιλαμβάνει το υπόλοιπο μενού.
Σήμα κατατεθέν όμως του ουζερί είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά του.
Η γαριδομακαρονάδα είναι πρώτη στη λίστα με αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε, ενώ το τραχανότο με γαρίδες και μπέικον θα γίνει από τα αγαπημένα σας.
Έναν γαλέο σαγανάκι για τη μέση, μια χταποδοσαλάτα κι όποιο από τα παστά σας κάνει κέφι, είναι εξαιρετικές επιλογές για αρχή.
Τα σπιτικά ντολμαδάκια, μια σαλάτα ολόφρεσκη και δροσερή -με τη σαλάτα ντομάτα αράβικη να κάνει θραύση- σας πρέπουν για να συμπληρώσετε ιδανικά τα πρώτα πιάτα. Αν είστε τυχεροί και προλάβετε, μην παραλείψετε την αράβικη γάμπαρη με αρώματα Αιγύπτου. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Και για κυρίως ό,τι καλό έχει βρει ο Πάνος στην ιχθυόσκαλα, όπου πηγαίνει καθημερινά ο ίδιος για να διαλέξει τα πιο φρέσκα.
Ψάρια και θαλασσινά, πάντα στην εποχή τους, μικρά ή μεγάλα, ανάλογα τι θα «χτυπήσει» στο μάτι του ειδικού.
Απολαύστε τα στο τηγάνι ή στη σχάρα, μαγειρεμένα με μαεστρία, ώστε να κρατάνε όλους τους χυμούς τους και να αναδεικνύεται η θαλασσινή τους γεύση.
Αυτό όμως που παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στο ουζερί «Πάνος», πέρα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα του φαγητού, είναι η εξυπηρέτηση. Φιλική διάθεση, αμεσότητα κι ευγένεια, κάνουν αυτό το κουτουκάκι φιλόξενο και ζεστό.
Και καθώς αυτά είναι πλέον γνωστά στους μυημένους της Θεσσαλονίκης, όσοι θελήσετε να απολαύσετε ένα γεύμα στον «Πάνο», καλό θα ήταν να κάνετε μία κράτηση.
Διεύθυνση: Αλκαμένους 5, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 321638
ΣΧΟΛΙΑ