Στο Sorrento Napule food Vera Pizza Napoletana, η pizza δεν είναι όπως οι άλλες
29/10/2024 16:00
29/10/2024 16:00
Το «Sorrento Napule food Vera Pizza Napoletana» στη Θέρμη, κλείνει φέτος δύο χρόνια λειτουργίας και είναι μία από τις καινούριες σχετικά πιτσαρίες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε! Εδώ, στην οδό Καραολή και Δημητρίου, θα δοκιμάσετε κάποιες από τις πιο νόστιμες και πετυχημένες πίτσες, φτιαγμένες βάσει της ναπολιτάνικης φιλοσοφίας, τόσο ως προς τα υλικά, όσο κι ως προς την παρασκευή και το σερβίρισμα.
Είναι η μοναδική ίσως πιτσαρία, όπου το ζυμάρι ωριμάζει με την τεχνική της ψυχρής ωρίμανσης και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Σε συνδυασμό με τις πρωτότυπες γεύσεις που θα βρείτε στο μενού, θα γίνει αγαπημένος σας προορισμός, μέχρι να «κλειδώσετε», κι εσείς, την αγαπημένη σας γεύση πίτσας, όπως τόσοι άλλοι, εδώ και δύο χρόνια!
Άνοιξε τον Οκτώβριο του 2022, με φιλοσοφία καθαρά… ναπολιτάνικη! H «Sorrento» είναι μία πιτσαρία με μοναδική ποιότητα, ξεχωριστές γεύσεις κι ένα προϊόν, που «κερδίζει» διαρκώς έδαφος! To όνομά της εμπνευσμένο από το Sorrento - τη χερσόνησο της Νότιας Ιταλίας που είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα άφθονα λεμόνια και το λικέρ limoncello της – και οι γεύσεις της, εμπνευσμένες καθαρά από τη ναπολιτάνικη τεχνοτροπία της πίτσας, χάρη στα ταξίδια που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες του καταστήματος στη γειτονική Ιταλία κι όχι μόνο, αλλά και τα πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας τους, στην εστίαση του εξωτερικού.
Πρόκειται για τη μοναδική, ίσως, πιτσαρία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που χρησιμοποιεί τη μέθοδο της ψυχρής ωρίμανσης για 48 ώρες για τα ζυμάρια της, με αποτέλεσμα που είναι πραγματικά ξεχωριστό και λαχταριστό!
Η ζύμη της πίτσας παρασκευάζεται με προζύμι κι ωριμάζει, έχοντας προλάβει να «ξεκουραστεί» ιδανικά, πριν αρχίσει να παίρνει τη μορφή της πίτσας. Το ζυμάρι είναι αφράτο κι εύπεπτο, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και κάθε pizza διαθέτει από μόνη της πλούσια γεύση, χάρη στη ντομάτα San Marzano – προϊόν doppio Vesuvio– που χρησιμοποιείται στη σάλτσα!
Κάθε πίτσα ψήνεται, για 60’’σε open kitchen μπροστά σας, σε φούρνο ανοιχτής φλόγας, επάνω σε πέτρα ηφαιστειακής λάβας, για να φτάσει να αποκτήσει την αυθεντική υφή, γεύση και το «leoparding» της ναπολιτάνικης συνταγής – τα μαύρα στίγματα και τις φουσκάλες εδώ κι εκεί, που την καθιστούν τόσο ξεχωριστή και νόστιμη.
Τα υλικά είναι άφθονα κι αυθεντικά ιταλικά – όλα είναι Π.Ο.Π. (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης) της Ιταλίας, με εξαίρεση το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο και το φιστίκι Αιγίνης, που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένη συνταγή. Όλα τα είδη φτιάχνονται επί τόπου, κατόπιν παραγγελίας σας – δε θα βρείτε πίτσα σε τεμάχιο ή έτοιμα προϊόντα - χωρίς συντηρητικά, με προϊόντα φρέσκα, εποχής, που κόβονται επί τόπου κι ο κατάλογος ανανεώνεται διαρκώς.
Νέες γεύσεις πίτσας έχουν προστεθεί στο μενού, με τις περισσότερες από τις αρχικές να παραμένουν σταθερές, αφού ο κόσμος τις έχει ήδη αγαπήσει και τις ζητά, σε κάθε επίσκεψη!
Στην «κορυφή» των προτιμήσεων όλων, παραμένει η κλασσική Margherita. Φρέσκια, ζεστή και λαχταριστή, με ζουμερή σάλτσα San Martano, καλοφτιαγμένο ζυμάρι και φρέσκια, ιταλική mozzarella, αποτελεί την all time classic επιλογή, για κάθε γούστο, κάθε ώρα της ημέρας και κάθε ηλικία!
Aπό το μενού ξεχωρίζoυν, επίσης, η «καυτερή» La bomba, με πικάντικο chorizo, jalapenos και ημίλιαστα κίτρινα ντοματίνια, αλλά και η «Don Diablo», με σαλάμι spianata, infusion μελιού και chili και καπνιστό κόκκινο πιπέρι. Σταθερή αξία παραμένει και η Capricciosa, με salami salsiccia, prosciutto cotto, μανιτάρια, αγκινάρα κι ελιές.
Στις χωρίς κρέας γεύσεις θα βρείτε την Amalfi, με provolone, gorgonzola, παρμεζάνα, τοματίνια και pesto βασιλικού ενώ, εάν δεν θέλετε καθόλου ζωικά συστατικά, σας προτείνουμε την Popeye, με μανιτάρια, baby σπανάκι, σκόρδο και ρίγανη, μία γεύση πραγματικά ξεχωριστή!
Στα συνοδευτικά, θα βρείτε τα χειροποίητα crust dips τους και για να ξεδιψάσετε, τη φημισμένη παγκοσμίως σειρά προϊόντων της «San Pellegrino» με το νερό της.
Πέρα από τις πίτσες, στο μενού θα βρείτε και τα νόστιμα saltimbocca, μικρά ψωμάκια που φτιάχνονται από την ίδια ζύμη της πίτσας on demand του πελάτη και γεμίζονται -όσο είναι ακόμη ζεστά- με διάφορα panuozzo aka saltimbocca (ωμά υλικά, όπως prosciutto, provolone, mozzarella, mortadella Bologna, stracciatella, gorgonzola, λουκάνικο salsiccia, friarielli κ.ά.) που λιώνουν με τη θερμότητα της ζύμης κι αποκτούν την κατάλληλη θερμοκρασία.
Στα γλυκά, τέλος, το calzone con Nutella, η pizza ala Nutella και το Dolci – με φυστίκι Αιγίνης και nutella – θα κλείσουν το γεύμα μας ιδανικά.
Στο «Sorrento», θα βρείτε πελάτες «συστημένους», που φτάνουν έως εδώ με προτροπή γνωστών τους και συγκεκριμένες προτάσεις στο νου τους κι εντυπωσιάζονται, αλλά θα βρείτε και τους «σταθερούς» ήδη πελάτες, πιστούς από την πρώτη στιγμή, που παραγγέλνουν, κάθε φορά, την ίδια, αγαπημένη τους γεύση.
Οι ιδιοκτήτες του «Sorrento» λένε, πως «η πίτσα, είναι σαν το πρώτο ραντεβού με μία γυναίκα: πας πρώτος και την περιμένεις, δε σε περιμένει αυτή»! Στη «Sorrento», σας προτείνουμε να περάσετε και να δοκιμάσετε κάθε γεύση επί τόπου, στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της! Η λίγων λεπτών αναμονή αξίζει και θα φύγετε με τις καλύτερες εμπειρίες και τις αισθήσεις σας ανανεωμένες πλήρως!
Tip 1: Η «Sorrento» λειτουργεί καθημερινά, από τις 17.00 μέχρι να … τελειώσουν τα ζυμάρια! Κάθε Κυριακή, λειτουργεί από τις 13.00.
Tip 2: Στο κατάστημα, δεν γίνονται κρατήσεις.
Τip 3: Mπορείτε να παραγγείλετε ό,τι θέλετε τηλεφωνικώς και να παραλάβετε από το κατάστημα μέσα σε λίγα λεπτά.
Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 32, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 018243
Το «Sorrento Napule food Vera Pizza Napoletana» στη Θέρμη, κλείνει φέτος δύο χρόνια λειτουργίας και είναι μία από τις καινούριες σχετικά πιτσαρίες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε! Εδώ, στην οδό Καραολή και Δημητρίου, θα δοκιμάσετε κάποιες από τις πιο νόστιμες και πετυχημένες πίτσες, φτιαγμένες βάσει της ναπολιτάνικης φιλοσοφίας, τόσο ως προς τα υλικά, όσο κι ως προς την παρασκευή και το σερβίρισμα.
Είναι η μοναδική ίσως πιτσαρία, όπου το ζυμάρι ωριμάζει με την τεχνική της ψυχρής ωρίμανσης και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Σε συνδυασμό με τις πρωτότυπες γεύσεις που θα βρείτε στο μενού, θα γίνει αγαπημένος σας προορισμός, μέχρι να «κλειδώσετε», κι εσείς, την αγαπημένη σας γεύση πίτσας, όπως τόσοι άλλοι, εδώ και δύο χρόνια!
Άνοιξε τον Οκτώβριο του 2022, με φιλοσοφία καθαρά… ναπολιτάνικη! H «Sorrento» είναι μία πιτσαρία με μοναδική ποιότητα, ξεχωριστές γεύσεις κι ένα προϊόν, που «κερδίζει» διαρκώς έδαφος! To όνομά της εμπνευσμένο από το Sorrento - τη χερσόνησο της Νότιας Ιταλίας που είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα άφθονα λεμόνια και το λικέρ limoncello της – και οι γεύσεις της, εμπνευσμένες καθαρά από τη ναπολιτάνικη τεχνοτροπία της πίτσας, χάρη στα ταξίδια που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες του καταστήματος στη γειτονική Ιταλία κι όχι μόνο, αλλά και τα πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας τους, στην εστίαση του εξωτερικού.
Πρόκειται για τη μοναδική, ίσως, πιτσαρία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που χρησιμοποιεί τη μέθοδο της ψυχρής ωρίμανσης για 48 ώρες για τα ζυμάρια της, με αποτέλεσμα που είναι πραγματικά ξεχωριστό και λαχταριστό!
Η ζύμη της πίτσας παρασκευάζεται με προζύμι κι ωριμάζει, έχοντας προλάβει να «ξεκουραστεί» ιδανικά, πριν αρχίσει να παίρνει τη μορφή της πίτσας. Το ζυμάρι είναι αφράτο κι εύπεπτο, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και κάθε pizza διαθέτει από μόνη της πλούσια γεύση, χάρη στη ντομάτα San Marzano – προϊόν doppio Vesuvio– που χρησιμοποιείται στη σάλτσα!
Κάθε πίτσα ψήνεται, για 60’’σε open kitchen μπροστά σας, σε φούρνο ανοιχτής φλόγας, επάνω σε πέτρα ηφαιστειακής λάβας, για να φτάσει να αποκτήσει την αυθεντική υφή, γεύση και το «leoparding» της ναπολιτάνικης συνταγής – τα μαύρα στίγματα και τις φουσκάλες εδώ κι εκεί, που την καθιστούν τόσο ξεχωριστή και νόστιμη.
Τα υλικά είναι άφθονα κι αυθεντικά ιταλικά – όλα είναι Π.Ο.Π. (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης) της Ιταλίας, με εξαίρεση το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο και το φιστίκι Αιγίνης, που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένη συνταγή. Όλα τα είδη φτιάχνονται επί τόπου, κατόπιν παραγγελίας σας – δε θα βρείτε πίτσα σε τεμάχιο ή έτοιμα προϊόντα - χωρίς συντηρητικά, με προϊόντα φρέσκα, εποχής, που κόβονται επί τόπου κι ο κατάλογος ανανεώνεται διαρκώς.
Νέες γεύσεις πίτσας έχουν προστεθεί στο μενού, με τις περισσότερες από τις αρχικές να παραμένουν σταθερές, αφού ο κόσμος τις έχει ήδη αγαπήσει και τις ζητά, σε κάθε επίσκεψη!
Στην «κορυφή» των προτιμήσεων όλων, παραμένει η κλασσική Margherita. Φρέσκια, ζεστή και λαχταριστή, με ζουμερή σάλτσα San Martano, καλοφτιαγμένο ζυμάρι και φρέσκια, ιταλική mozzarella, αποτελεί την all time classic επιλογή, για κάθε γούστο, κάθε ώρα της ημέρας και κάθε ηλικία!
Aπό το μενού ξεχωρίζoυν, επίσης, η «καυτερή» La bomba, με πικάντικο chorizo, jalapenos και ημίλιαστα κίτρινα ντοματίνια, αλλά και η «Don Diablo», με σαλάμι spianata, infusion μελιού και chili και καπνιστό κόκκινο πιπέρι. Σταθερή αξία παραμένει και η Capricciosa, με salami salsiccia, prosciutto cotto, μανιτάρια, αγκινάρα κι ελιές.
Στις χωρίς κρέας γεύσεις θα βρείτε την Amalfi, με provolone, gorgonzola, παρμεζάνα, τοματίνια και pesto βασιλικού ενώ, εάν δεν θέλετε καθόλου ζωικά συστατικά, σας προτείνουμε την Popeye, με μανιτάρια, baby σπανάκι, σκόρδο και ρίγανη, μία γεύση πραγματικά ξεχωριστή!
Στα συνοδευτικά, θα βρείτε τα χειροποίητα crust dips τους και για να ξεδιψάσετε, τη φημισμένη παγκοσμίως σειρά προϊόντων της «San Pellegrino» με το νερό της.
Πέρα από τις πίτσες, στο μενού θα βρείτε και τα νόστιμα saltimbocca, μικρά ψωμάκια που φτιάχνονται από την ίδια ζύμη της πίτσας on demand του πελάτη και γεμίζονται -όσο είναι ακόμη ζεστά- με διάφορα panuozzo aka saltimbocca (ωμά υλικά, όπως prosciutto, provolone, mozzarella, mortadella Bologna, stracciatella, gorgonzola, λουκάνικο salsiccia, friarielli κ.ά.) που λιώνουν με τη θερμότητα της ζύμης κι αποκτούν την κατάλληλη θερμοκρασία.
Στα γλυκά, τέλος, το calzone con Nutella, η pizza ala Nutella και το Dolci – με φυστίκι Αιγίνης και nutella – θα κλείσουν το γεύμα μας ιδανικά.
Στο «Sorrento», θα βρείτε πελάτες «συστημένους», που φτάνουν έως εδώ με προτροπή γνωστών τους και συγκεκριμένες προτάσεις στο νου τους κι εντυπωσιάζονται, αλλά θα βρείτε και τους «σταθερούς» ήδη πελάτες, πιστούς από την πρώτη στιγμή, που παραγγέλνουν, κάθε φορά, την ίδια, αγαπημένη τους γεύση.
Οι ιδιοκτήτες του «Sorrento» λένε, πως «η πίτσα, είναι σαν το πρώτο ραντεβού με μία γυναίκα: πας πρώτος και την περιμένεις, δε σε περιμένει αυτή»! Στη «Sorrento», σας προτείνουμε να περάσετε και να δοκιμάσετε κάθε γεύση επί τόπου, στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της! Η λίγων λεπτών αναμονή αξίζει και θα φύγετε με τις καλύτερες εμπειρίες και τις αισθήσεις σας ανανεωμένες πλήρως!
Tip 1: Η «Sorrento» λειτουργεί καθημερινά, από τις 17.00 μέχρι να … τελειώσουν τα ζυμάρια! Κάθε Κυριακή, λειτουργεί από τις 13.00.
Tip 2: Στο κατάστημα, δεν γίνονται κρατήσεις.
Τip 3: Mπορείτε να παραγγείλετε ό,τι θέλετε τηλεφωνικώς και να παραλάβετε από το κατάστημα μέσα σε λίγα λεπτά.
Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 32, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 018243
ΣΧΟΛΙΑ