Pizza

Στο Sorrento Napule food Vera Pizza Napoletana, η pizza δεν είναι όπως οι άλλες

Ζυμάρι που ωριμάζει για 48 ώρες και γεύσεις πραγματικά μοναδικές

 29/10/2024 16:00

Στο Sorrento Napule food Vera Pizza Napoletana, η pizza δεν είναι όπως οι άλλες

Το «Sorrento Napule food Vera Pizza Napoletana» στη Θέρμη, κλείνει φέτος δύο χρόνια λειτουργίας και είναι μία από τις καινούριες σχετικά πιτσαρίες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε! Εδώ, στην οδό Καραολή και Δημητρίου, θα δοκιμάσετε κάποιες από τις πιο νόστιμες και πετυχημένες πίτσες, φτιαγμένες βάσει της ναπολιτάνικης φιλοσοφίας, τόσο ως προς τα υλικά, όσο κι ως προς την παρασκευή και το σερβίρισμα.

sorrento-napule-2.jpg

Είναι η μοναδική ίσως πιτσαρία, όπου το ζυμάρι ωριμάζει με την τεχνική της ψυχρής ωρίμανσης και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Σε συνδυασμό με τις πρωτότυπες γεύσεις που θα βρείτε στο μενού, θα γίνει αγαπημένος σας προορισμός, μέχρι να «κλειδώσετε», κι εσείς, την αγαπημένη σας γεύση πίτσας, όπως τόσοι άλλοι, εδώ και δύο χρόνια!

sorrento-napule-3.jpg
sorrento-napule-4.jpg

Άνοιξε τον Οκτώβριο του 2022, με φιλοσοφία καθαρά… ναπολιτάνικη! H «Sorrento» είναι μία πιτσαρία με μοναδική ποιότητα, ξεχωριστές γεύσεις κι ένα προϊόν, που «κερδίζει» διαρκώς έδαφος! To όνομά της εμπνευσμένο από το Sorrento - τη χερσόνησο της Νότιας Ιταλίας που είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα άφθονα λεμόνια και το λικέρ limoncello της – και οι γεύσεις της, εμπνευσμένες καθαρά από τη ναπολιτάνικη τεχνοτροπία της πίτσας, χάρη στα ταξίδια που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες του καταστήματος στη γειτονική Ιταλία κι όχι μόνο, αλλά και τα πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας τους, στην εστίαση του εξωτερικού.

sorrento-napule-5.jpg
sorrento-napule-6.jpg

Τα μυστικά της πίτσας του «Sorrento»

Πρόκειται για τη μοναδική, ίσως, πιτσαρία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που χρησιμοποιεί τη μέθοδο της ψυχρής ωρίμανσης για 48 ώρες για τα ζυμάρια της, με αποτέλεσμα που είναι πραγματικά ξεχωριστό και λαχταριστό!

Η ζύμη της πίτσας παρασκευάζεται με προζύμι κι ωριμάζει, έχοντας προλάβει να «ξεκουραστεί» ιδανικά, πριν αρχίσει να παίρνει τη μορφή της πίτσας. Το ζυμάρι είναι αφράτο κι εύπεπτο, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και κάθε pizza διαθέτει από μόνη της πλούσια γεύση, χάρη στη ντομάτα San Marzano – προϊόν doppio Vesuvio– που χρησιμοποιείται στη σάλτσα!

sorrento-napule-7.jpg
sorrento-napule-8.jpg
sorrento-napule-9.jpg
sorrento-napule-10.jpg

Κάθε πίτσα ψήνεται, για 60’’σε open kitchen μπροστά σας, σε φούρνο ανοιχτής φλόγας, επάνω σε πέτρα ηφαιστειακής λάβας, για να φτάσει να αποκτήσει την αυθεντική υφή, γεύση και το «leoparding» της ναπολιτάνικης συνταγής – τα μαύρα στίγματα και τις φουσκάλες εδώ κι εκεί, που την καθιστούν τόσο ξεχωριστή και νόστιμη.

sorrento-napule-11.jpg
sorrento-napule-12.jpg

Τα υλικά είναι άφθονα κι αυθεντικά ιταλικά – όλα είναι Π.Ο.Π. (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης) της Ιταλίας, με εξαίρεση το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο και το φιστίκι Αιγίνης, που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένη συνταγή. Όλα τα είδη φτιάχνονται επί τόπου, κατόπιν παραγγελίας σας – δε θα βρείτε πίτσα σε τεμάχιο ή έτοιμα προϊόντα - χωρίς συντηρητικά, με προϊόντα φρέσκα, εποχής, που κόβονται επί τόπου κι ο κατάλογος ανανεώνεται διαρκώς.

sorrento-napule-13.jpg
sorrento-napule-14.jpg

Τι να δοκιμάσετε

Νέες γεύσεις πίτσας έχουν προστεθεί στο μενού, με τις περισσότερες από τις αρχικές να παραμένουν σταθερές, αφού ο κόσμος τις έχει ήδη αγαπήσει και τις ζητά, σε κάθε επίσκεψη!

Στην «κορυφή» των προτιμήσεων όλων, παραμένει η κλασσική Margherita. Φρέσκια, ζεστή και λαχταριστή, με ζουμερή σάλτσα San Martano, καλοφτιαγμένο ζυμάρι και φρέσκια, ιταλική mozzarella, αποτελεί την all time classic επιλογή, για κάθε γούστο, κάθε ώρα της ημέρας και κάθε ηλικία!

sorrento-napule-15.jpg
sorrento-napule-16.jpg

Aπό το μενού ξεχωρίζoυν, επίσης, η «καυτερή» La bomba, με πικάντικο chorizo, jalapenos και ημίλιαστα κίτρινα ντοματίνια, αλλά και η «Don Diablo», με σαλάμι spianata, infusion μελιού και chili και καπνιστό κόκκινο πιπέρι. Σταθερή αξία παραμένει και η Capricciosa, με salami salsiccia, prosciutto cotto, μανιτάρια, αγκινάρα κι ελιές.

sorrento-napule-17.jpg
sorrento-napule-18.jpg

Στις χωρίς κρέας γεύσεις θα βρείτε την Amalfi, με provolone, gorgonzola, παρμεζάνα, τοματίνια και pesto βασιλικού ενώ, εάν δεν θέλετε καθόλου ζωικά συστατικά, σας προτείνουμε την Popeye, με μανιτάρια, baby σπανάκι, σκόρδο και ρίγανη, μία γεύση πραγματικά ξεχωριστή!

Στα συνοδευτικά, θα βρείτε τα χειροποίητα crust dips τους και για να ξεδιψάσετε, τη φημισμένη παγκοσμίως σειρά προϊόντων της «San Pellegrino» με το νερό της.

sorrento-napule-19.jpg

Τα saltimbocca και τα γλυκά

Πέρα από τις πίτσες, στο μενού θα βρείτε και τα νόστιμα saltimbocca, μικρά ψωμάκια που φτιάχνονται από την ίδια ζύμη της πίτσας on demand του πελάτη και γεμίζονται -όσο είναι ακόμη ζεστά- με διάφορα panuozzo aka saltimbocca (ωμά υλικά, όπως prosciutto, provolone, mozzarella, mortadella Bologna, stracciatella, gorgonzola, λουκάνικο salsiccia, friarielli κ.ά.) που λιώνουν με τη θερμότητα της ζύμης κι αποκτούν την κατάλληλη θερμοκρασία.

sorrento-napule-20.jpg
sorrento-napule-21.jpg
sorrento-napule-22.jpg

Στα γλυκά, τέλος, το calzone con Nutella, η pizza ala Nutella και το Dolci – με φυστίκι Αιγίνης και nutella – θα κλείσουν το γεύμα μας ιδανικά.

Δοκιμάστε υπεύθυνα κι επί τόπου!

Στο «Sorrento», θα βρείτε πελάτες «συστημένους», που φτάνουν έως εδώ με προτροπή γνωστών τους και συγκεκριμένες προτάσεις στο νου τους κι εντυπωσιάζονται, αλλά θα βρείτε και τους «σταθερούς» ήδη πελάτες, πιστούς από την πρώτη στιγμή, που παραγγέλνουν, κάθε φορά, την ίδια, αγαπημένη τους γεύση.

sorrento-napule-23.jpg
sorrento-napule-24.jpg

Οι ιδιοκτήτες του «Sorrento» λένε, πως «η πίτσα, είναι σαν το πρώτο ραντεβού με μία γυναίκα: πας πρώτος και την περιμένεις, δε σε περιμένει αυτή»! Στη «Sorrento», σας προτείνουμε να περάσετε και να δοκιμάσετε κάθε γεύση επί τόπου, στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της! Η λίγων λεπτών αναμονή αξίζει και θα φύγετε με τις καλύτερες εμπειρίες και τις αισθήσεις σας ανανεωμένες πλήρως!

Tip 1: Η «Sorrento» λειτουργεί καθημερινά, από τις 17.00 μέχρι να … τελειώσουν τα ζυμάρια! Κάθε Κυριακή, λειτουργεί από τις 13.00.

Tip 2: Στο κατάστημα, δεν γίνονται κρατήσεις.

Τip 3: Mπορείτε να παραγγείλετε ό,τι θέλετε τηλεφωνικώς και να παραλάβετε από το κατάστημα μέσα σε λίγα λεπτά.


Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 32, Θέρμη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 018243

Website

Facebook

Instagram

Το «Sorrento Napule food Vera Pizza Napoletana» στη Θέρμη, κλείνει φέτος δύο χρόνια λειτουργίας και είναι μία από τις καινούριες σχετικά πιτσαρίες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε! Εδώ, στην οδό Καραολή και Δημητρίου, θα δοκιμάσετε κάποιες από τις πιο νόστιμες και πετυχημένες πίτσες, φτιαγμένες βάσει της ναπολιτάνικης φιλοσοφίας, τόσο ως προς τα υλικά, όσο κι ως προς την παρασκευή και το σερβίρισμα.

sorrento-napule-2.jpg

Είναι η μοναδική ίσως πιτσαρία, όπου το ζυμάρι ωριμάζει με την τεχνική της ψυχρής ωρίμανσης και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Σε συνδυασμό με τις πρωτότυπες γεύσεις που θα βρείτε στο μενού, θα γίνει αγαπημένος σας προορισμός, μέχρι να «κλειδώσετε», κι εσείς, την αγαπημένη σας γεύση πίτσας, όπως τόσοι άλλοι, εδώ και δύο χρόνια!

sorrento-napule-3.jpg
sorrento-napule-4.jpg

Άνοιξε τον Οκτώβριο του 2022, με φιλοσοφία καθαρά… ναπολιτάνικη! H «Sorrento» είναι μία πιτσαρία με μοναδική ποιότητα, ξεχωριστές γεύσεις κι ένα προϊόν, που «κερδίζει» διαρκώς έδαφος! To όνομά της εμπνευσμένο από το Sorrento - τη χερσόνησο της Νότιας Ιταλίας που είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα άφθονα λεμόνια και το λικέρ limoncello της – και οι γεύσεις της, εμπνευσμένες καθαρά από τη ναπολιτάνικη τεχνοτροπία της πίτσας, χάρη στα ταξίδια που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες του καταστήματος στη γειτονική Ιταλία κι όχι μόνο, αλλά και τα πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας τους, στην εστίαση του εξωτερικού.

sorrento-napule-5.jpg
sorrento-napule-6.jpg

Τα μυστικά της πίτσας του «Sorrento»

Πρόκειται για τη μοναδική, ίσως, πιτσαρία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που χρησιμοποιεί τη μέθοδο της ψυχρής ωρίμανσης για 48 ώρες για τα ζυμάρια της, με αποτέλεσμα που είναι πραγματικά ξεχωριστό και λαχταριστό!

Η ζύμη της πίτσας παρασκευάζεται με προζύμι κι ωριμάζει, έχοντας προλάβει να «ξεκουραστεί» ιδανικά, πριν αρχίσει να παίρνει τη μορφή της πίτσας. Το ζυμάρι είναι αφράτο κι εύπεπτο, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και κάθε pizza διαθέτει από μόνη της πλούσια γεύση, χάρη στη ντομάτα San Marzano – προϊόν doppio Vesuvio– που χρησιμοποιείται στη σάλτσα!

sorrento-napule-7.jpg
sorrento-napule-8.jpg
sorrento-napule-9.jpg
sorrento-napule-10.jpg

Κάθε πίτσα ψήνεται, για 60’’σε open kitchen μπροστά σας, σε φούρνο ανοιχτής φλόγας, επάνω σε πέτρα ηφαιστειακής λάβας, για να φτάσει να αποκτήσει την αυθεντική υφή, γεύση και το «leoparding» της ναπολιτάνικης συνταγής – τα μαύρα στίγματα και τις φουσκάλες εδώ κι εκεί, που την καθιστούν τόσο ξεχωριστή και νόστιμη.

sorrento-napule-11.jpg
sorrento-napule-12.jpg

Τα υλικά είναι άφθονα κι αυθεντικά ιταλικά – όλα είναι Π.Ο.Π. (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης) της Ιταλίας, με εξαίρεση το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο και το φιστίκι Αιγίνης, που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένη συνταγή. Όλα τα είδη φτιάχνονται επί τόπου, κατόπιν παραγγελίας σας – δε θα βρείτε πίτσα σε τεμάχιο ή έτοιμα προϊόντα - χωρίς συντηρητικά, με προϊόντα φρέσκα, εποχής, που κόβονται επί τόπου κι ο κατάλογος ανανεώνεται διαρκώς.

sorrento-napule-13.jpg
sorrento-napule-14.jpg

Τι να δοκιμάσετε

Νέες γεύσεις πίτσας έχουν προστεθεί στο μενού, με τις περισσότερες από τις αρχικές να παραμένουν σταθερές, αφού ο κόσμος τις έχει ήδη αγαπήσει και τις ζητά, σε κάθε επίσκεψη!

Στην «κορυφή» των προτιμήσεων όλων, παραμένει η κλασσική Margherita. Φρέσκια, ζεστή και λαχταριστή, με ζουμερή σάλτσα San Martano, καλοφτιαγμένο ζυμάρι και φρέσκια, ιταλική mozzarella, αποτελεί την all time classic επιλογή, για κάθε γούστο, κάθε ώρα της ημέρας και κάθε ηλικία!

sorrento-napule-15.jpg
sorrento-napule-16.jpg

Aπό το μενού ξεχωρίζoυν, επίσης, η «καυτερή» La bomba, με πικάντικο chorizo, jalapenos και ημίλιαστα κίτρινα ντοματίνια, αλλά και η «Don Diablo», με σαλάμι spianata, infusion μελιού και chili και καπνιστό κόκκινο πιπέρι. Σταθερή αξία παραμένει και η Capricciosa, με salami salsiccia, prosciutto cotto, μανιτάρια, αγκινάρα κι ελιές.

sorrento-napule-17.jpg
sorrento-napule-18.jpg

Στις χωρίς κρέας γεύσεις θα βρείτε την Amalfi, με provolone, gorgonzola, παρμεζάνα, τοματίνια και pesto βασιλικού ενώ, εάν δεν θέλετε καθόλου ζωικά συστατικά, σας προτείνουμε την Popeye, με μανιτάρια, baby σπανάκι, σκόρδο και ρίγανη, μία γεύση πραγματικά ξεχωριστή!

Στα συνοδευτικά, θα βρείτε τα χειροποίητα crust dips τους και για να ξεδιψάσετε, τη φημισμένη παγκοσμίως σειρά προϊόντων της «San Pellegrino» με το νερό της.

sorrento-napule-19.jpg

Τα saltimbocca και τα γλυκά

Πέρα από τις πίτσες, στο μενού θα βρείτε και τα νόστιμα saltimbocca, μικρά ψωμάκια που φτιάχνονται από την ίδια ζύμη της πίτσας on demand του πελάτη και γεμίζονται -όσο είναι ακόμη ζεστά- με διάφορα panuozzo aka saltimbocca (ωμά υλικά, όπως prosciutto, provolone, mozzarella, mortadella Bologna, stracciatella, gorgonzola, λουκάνικο salsiccia, friarielli κ.ά.) που λιώνουν με τη θερμότητα της ζύμης κι αποκτούν την κατάλληλη θερμοκρασία.

sorrento-napule-20.jpg
sorrento-napule-21.jpg
sorrento-napule-22.jpg

Στα γλυκά, τέλος, το calzone con Nutella, η pizza ala Nutella και το Dolci – με φυστίκι Αιγίνης και nutella – θα κλείσουν το γεύμα μας ιδανικά.

Δοκιμάστε υπεύθυνα κι επί τόπου!

Στο «Sorrento», θα βρείτε πελάτες «συστημένους», που φτάνουν έως εδώ με προτροπή γνωστών τους και συγκεκριμένες προτάσεις στο νου τους κι εντυπωσιάζονται, αλλά θα βρείτε και τους «σταθερούς» ήδη πελάτες, πιστούς από την πρώτη στιγμή, που παραγγέλνουν, κάθε φορά, την ίδια, αγαπημένη τους γεύση.

sorrento-napule-23.jpg
sorrento-napule-24.jpg

Οι ιδιοκτήτες του «Sorrento» λένε, πως «η πίτσα, είναι σαν το πρώτο ραντεβού με μία γυναίκα: πας πρώτος και την περιμένεις, δε σε περιμένει αυτή»! Στη «Sorrento», σας προτείνουμε να περάσετε και να δοκιμάσετε κάθε γεύση επί τόπου, στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της! Η λίγων λεπτών αναμονή αξίζει και θα φύγετε με τις καλύτερες εμπειρίες και τις αισθήσεις σας ανανεωμένες πλήρως!

Tip 1: Η «Sorrento» λειτουργεί καθημερινά, από τις 17.00 μέχρι να … τελειώσουν τα ζυμάρια! Κάθε Κυριακή, λειτουργεί από τις 13.00.

Tip 2: Στο κατάστημα, δεν γίνονται κρατήσεις.

Τip 3: Mπορείτε να παραγγείλετε ό,τι θέλετε τηλεφωνικώς και να παραλάβετε από το κατάστημα μέσα σε λίγα λεπτά.


Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 32, Θέρμη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 018243

Website

Facebook

Instagram

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία