Ο
Δήμος Θεσσαλονίκης και το τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού διοργανώνει την τρίτη κατά σειρά γαστρονομική εκδήλωση στο πλαίσιο των
59ων Δημητρίων στην αγορά Μοδιάνο,
την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024 στις19:00.Με τίτλο
¨Street food αγάπη μου: Οι δρόμοι γράφουν τη δική τους ιστορία!¨εστιάζει στον μύθο, την αίγλη, τις αξίες και την κουλτούρα του street food της Θεσσαλονίκης: Από την προσφυγική μπουγάτσα του 1922, που ο τεχνίτης
Φίλιππος Μπαντής ανέδειξε σε σύγχρονο πρωινό λαϊκό γκουρμέ, στο μεταμοντέρνο Μπουγατσάν του Estrella που ο
Κώστας Καπετανάκης μαζί με τον σεφ
Δημήτρη Κοπαράνη, είδαν να γίνεται παγκοσμίως viral.
Από τα
πιροσκί, τα περέκ και τα χατσαπούρια του
Γιάννη Κοτζαγερίδη, ως τα ασιατικά Bao Bun με γέμιση του σεφ
Δημήτρη Παμπόρη, η
Θεσσαλονίκη ήταν, είναι και θα είναι η βασίλισσα και όχι μόνο του κλασικού φαγητού στον δρόμο, αλλά και η καινοτόμα γαστρονομικά πόλη από όπου ξεκίνησαν όλες οι νέες street food τάσεις. Όλοι οι παραπάνω ομιλητές μαζί με τον θρυλικό
Δημήτρη Εικοσιδυό, master στο σουβλάκι, θα αναλύσουν την ιδιαίτερη κουλτούρα και τις αξίες του φαγητού στον δρόμο.
Ο
Θάνος Ρουμπής με την
Ευγενία Ευθυμιάδου του Thess_del_food, καταγράφουν την ιστορία του street food με εικόνες, λέξεις, ήχο και viral βίντεο.
Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γαστρονομίας δημοσιογράφος,
Κώστας Γιάντσιος, από το Biscotto.gr. Το παραδοσιακό ρυζόγαλο και το θρεπτικό σαλέπι που θα προσφερθεί στο κοινό, θα παρασκευάσουν οι σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, υπό την επίβλεψη του καθηγητή
Δημήτρη Καΐση. Τα υλικά είναι χορηγία της αγοράς Μοδιάνο.
Ο
Δήμος Θεσσαλονίκης και το τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού διοργανώνει την τρίτη κατά σειρά γαστρονομική εκδήλωση στο πλαίσιο των
59ων Δημητρίων στην αγορά Μοδιάνο,
την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024 στις19:00.Με τίτλο
¨Street food αγάπη μου: Οι δρόμοι γράφουν τη δική τους ιστορία!¨εστιάζει στον μύθο, την αίγλη, τις αξίες και την κουλτούρα του street food της Θεσσαλονίκης: Από την προσφυγική μπουγάτσα του 1922, που ο τεχνίτης
Φίλιππος Μπαντής ανέδειξε σε σύγχρονο πρωινό λαϊκό γκουρμέ, στο μεταμοντέρνο Μπουγατσάν του Estrella που ο
Κώστας Καπετανάκης μαζί με τον σεφ
Δημήτρη Κοπαράνη, είδαν να γίνεται παγκοσμίως viral.
Από τα
πιροσκί, τα περέκ και τα χατσαπούρια του
Γιάννη Κοτζαγερίδη, ως τα ασιατικά Bao Bun με γέμιση του σεφ
Δημήτρη Παμπόρη, η
Θεσσαλονίκη ήταν, είναι και θα είναι η βασίλισσα και όχι μόνο του κλασικού φαγητού στον δρόμο, αλλά και η καινοτόμα γαστρονομικά πόλη από όπου ξεκίνησαν όλες οι νέες street food τάσεις. Όλοι οι παραπάνω ομιλητές μαζί με τον θρυλικό
Δημήτρη Εικοσιδυό, master στο σουβλάκι, θα αναλύσουν την ιδιαίτερη κουλτούρα και τις αξίες του φαγητού στον δρόμο.
Ο
Θάνος Ρουμπής με την
Ευγενία Ευθυμιάδου του Thess_del_food, καταγράφουν την ιστορία του street food με εικόνες, λέξεις, ήχο και viral βίντεο.
Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γαστρονομίας δημοσιογράφος,
Κώστας Γιάντσιος, από το Biscotto.gr. Το παραδοσιακό ρυζόγαλο και το θρεπτικό σαλέπι που θα προσφερθεί στο κοινό, θα παρασκευάσουν οι σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, υπό την επίβλεψη του καθηγητή
Δημήτρη Καΐση. Τα υλικά είναι χορηγία της αγοράς Μοδιάνο.
ΣΧΟΛΙΑ