Sushi City: Ιαπωνική fusion κουζίνα στην Καλαποθάκη
16/05/2024 15:20
16/05/2024 15:20
Ανεξάρτητα από το εάν είστε λάτρης του sushi, του sashimi, του nigiri ή του maki, στο «Sushi City», που άνοιξε στα τέλη Ιανουαρίου του 2024 στην Καλαποθάκη, θα βρείτε σίγουρα κάτι που θα σας κάνει «κλικ» κι αν μη τι άλλο, ένα νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον.
Ένα κατεξοχήν ιαπωνικό εστιατόριο που άνοιξε από το Chef Δημήτρη Γεωργιάδη και την ομάδα του, με εξειδίκευση στην ιαπωνική fusion κουζίνα, έχει έρθει να σας μυήσει στις γεύσεις της Άπω Ανατολής, όπως ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, τις έμαθε μέσα από τα ταξίδια του και τη συνεργασία με Ιάπωνες chef.
Το μενού του «Sushi City», είναι μεγάλο κι αρκετά αντιπροσωπευτικό της ιαπωνικής κουζίνας. Χωρίζεται σε κατηγορίες, που περιλαμβάνουν τα maki, τα inside out, τα nigiri και τα sashimi, τα ceviche rolls, πλούσιες σαλάτες, κ.ά., αλλά και το omakase, το μενού έκπληξη του chef, που αλλάζει καθημερινά, ανάλογα και με τα διαθέσιμα υλικά και κυρίως τα φρέσκα ελληνικά ψάρια, που αποτελούν τη βασική πρώτη ύλη του μενού. Το omakase προτιμάται ιδιαίτερα από τους θαμώνες του καταστήματος, αφού σερβίρεται κατόπιν επικοινωνίας μαζί τους και βάσει των προτιμήσεών τους.
Οι προτάσεις του μενού, αναδεικνύουν τη γιαπωνέζικη φιλοσοφία ως προς τις γεύσεις. «Πειραγμένη» με signature συνταγές της ομάδας του «Sushi City» και βασισμένη σε άριστη πρώτη ύλη – όπως το kizami wasabi, που βρίσκεται πολύ κοντά στη ρίζα του κανονικού wasabi, το ρύζι ή τα πολύ κοντά στα αυθεντικά, άριστης ποιότητας φύλλα nori - με φρέσκα ψάρια κι όλες τις παρασκευές να γίνονται από τους ίδιους, είτε πρόκειται για σάλτσες και μαρινάδες, είτε για φιλεταρίσματα, η κουζίνα του «Sushi City», τα έχει όλα. Κατά παραγγελία, μάλιστα, μπορείτε να έχετε κι omakase menu wagyu, μενού ημέρας δηλαδή, με βόειο κρέας wagyu A5.
Δοκιμάστε ατομικές μερίδες, combo sets με διαφορετικά είδη, τραγανά τηγανητά rolls, εμπνευσμένα Japanese fusion city bowls με ποικιλία υλικών – ή φτιάξτε και το δικό σας, με τα αγαπημένα σας υλικά και βάση το sushi rice - κι οπωσδήποτε δοκιμάστε το γλυκό sushi, μία από τις πραγματικά ξεχωριστές προτάσεις του μενού.
Όλα έχουν προκύψει μέσω εκπαίδευσης και πολυετούς εμπειρίας στην ιαπωνική κουζίνα, ταξίδια στην Ιαπωνία και συνεργασίες με Ιάπωνες Chef, που συμβάλουν στο συνδυασμό της ιαπωνικής φιλοσοφίας, με μοναδικές πινελιές και υλικά.
Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενδέχεται να δείτε αλλαγές στο μενού, οπότε… μείνετε συντονισμένοι!
Η κάβα του «Sushi City», που επιμελείται Sommelier ως εξωτερικός συνεργάτης, περιλαμβάνει μία ευρεία ποικιλία κρασιών, που συνδυάζονται άριστα, με κάθε κατηγορία του μενού, ώστε να επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς συνδυασμό. Θα βρείτε επίσης δύο επιλογές σε sake και προσεχώς και περισσότερες.
Εμπιστευθείτε κι εσείς το «Sushi City», όπως τόσοι άλλοι το έχουν ήδη κάνει, βλέποντας την αγάπη με την οποία στήνονται τα πιάτα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ομάδας του, που αναδεικνύεται μέσα από αυτά. Μίας ομάδας, που έχει βάλει στόχο να κατακτήσει και τα αντίστοιχα βραβεία γαστρονομίας.
Μέσα στο διακοσμημένο με ξύλο κι άλλα φυσικά υλικά χώρο του, άρρηκτα εναρμονισμένου με τη φιλοσοφία της Ιαπωνίας, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ησυχάζει, να ηρεμεί, να είναι σε άμεση επικοινωνία με το Chef και να απολαύσει μία συνολική γαστρονομική εμπειρία σε φιλικό κλίμα, θα αφήσετε πίσω όλα όσα σας απασχολούν και θα μπορέσετε να αφεθείτε στις μοναδικές γεύσεις, που δεν θα βρείτε αλλού στην πόλη.
Οι Ιάπωνες, εκμεταλλεύονται τις στιγμές αυτές ευεξίας, ακόμη και στο διάλειμμα από την εργασία τους ή για ένα ήσυχο ραντεβού. Γιατί να μην το δοκιμάσετε κι εσείς και μάλιστα, για κάθε περίσταση;
Tip 1: Το εστιατόριο λειτουργεί 15.00 – 24.00.
Tip 2: Λόγω της open kitchen και του ότι όλα ετοιμάζονται μπροστά στον πελάτη, είναι καλό να κάνετε κράτηση για την ημέρα και την ώρα που σας ενδιαφέρει.
Tip 3: Tα προϊόντα του «Sushi City», μπορείτε να τα βρείτε κι μέσω Wolt, αλλά κι εδώ.
Διεύθυνση: Καλαποθακη 7 - 9 , Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 009252
Ανεξάρτητα από το εάν είστε λάτρης του sushi, του sashimi, του nigiri ή του maki, στο «Sushi City», που άνοιξε στα τέλη Ιανουαρίου του 2024 στην Καλαποθάκη, θα βρείτε σίγουρα κάτι που θα σας κάνει «κλικ» κι αν μη τι άλλο, ένα νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον.
Ένα κατεξοχήν ιαπωνικό εστιατόριο που άνοιξε από το Chef Δημήτρη Γεωργιάδη και την ομάδα του, με εξειδίκευση στην ιαπωνική fusion κουζίνα, έχει έρθει να σας μυήσει στις γεύσεις της Άπω Ανατολής, όπως ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, τις έμαθε μέσα από τα ταξίδια του και τη συνεργασία με Ιάπωνες chef.
Το μενού του «Sushi City», είναι μεγάλο κι αρκετά αντιπροσωπευτικό της ιαπωνικής κουζίνας. Χωρίζεται σε κατηγορίες, που περιλαμβάνουν τα maki, τα inside out, τα nigiri και τα sashimi, τα ceviche rolls, πλούσιες σαλάτες, κ.ά., αλλά και το omakase, το μενού έκπληξη του chef, που αλλάζει καθημερινά, ανάλογα και με τα διαθέσιμα υλικά και κυρίως τα φρέσκα ελληνικά ψάρια, που αποτελούν τη βασική πρώτη ύλη του μενού. Το omakase προτιμάται ιδιαίτερα από τους θαμώνες του καταστήματος, αφού σερβίρεται κατόπιν επικοινωνίας μαζί τους και βάσει των προτιμήσεών τους.
Οι προτάσεις του μενού, αναδεικνύουν τη γιαπωνέζικη φιλοσοφία ως προς τις γεύσεις. «Πειραγμένη» με signature συνταγές της ομάδας του «Sushi City» και βασισμένη σε άριστη πρώτη ύλη – όπως το kizami wasabi, που βρίσκεται πολύ κοντά στη ρίζα του κανονικού wasabi, το ρύζι ή τα πολύ κοντά στα αυθεντικά, άριστης ποιότητας φύλλα nori - με φρέσκα ψάρια κι όλες τις παρασκευές να γίνονται από τους ίδιους, είτε πρόκειται για σάλτσες και μαρινάδες, είτε για φιλεταρίσματα, η κουζίνα του «Sushi City», τα έχει όλα. Κατά παραγγελία, μάλιστα, μπορείτε να έχετε κι omakase menu wagyu, μενού ημέρας δηλαδή, με βόειο κρέας wagyu A5.
Δοκιμάστε ατομικές μερίδες, combo sets με διαφορετικά είδη, τραγανά τηγανητά rolls, εμπνευσμένα Japanese fusion city bowls με ποικιλία υλικών – ή φτιάξτε και το δικό σας, με τα αγαπημένα σας υλικά και βάση το sushi rice - κι οπωσδήποτε δοκιμάστε το γλυκό sushi, μία από τις πραγματικά ξεχωριστές προτάσεις του μενού.
Όλα έχουν προκύψει μέσω εκπαίδευσης και πολυετούς εμπειρίας στην ιαπωνική κουζίνα, ταξίδια στην Ιαπωνία και συνεργασίες με Ιάπωνες Chef, που συμβάλουν στο συνδυασμό της ιαπωνικής φιλοσοφίας, με μοναδικές πινελιές και υλικά.
Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενδέχεται να δείτε αλλαγές στο μενού, οπότε… μείνετε συντονισμένοι!
Η κάβα του «Sushi City», που επιμελείται Sommelier ως εξωτερικός συνεργάτης, περιλαμβάνει μία ευρεία ποικιλία κρασιών, που συνδυάζονται άριστα, με κάθε κατηγορία του μενού, ώστε να επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς συνδυασμό. Θα βρείτε επίσης δύο επιλογές σε sake και προσεχώς και περισσότερες.
Εμπιστευθείτε κι εσείς το «Sushi City», όπως τόσοι άλλοι το έχουν ήδη κάνει, βλέποντας την αγάπη με την οποία στήνονται τα πιάτα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ομάδας του, που αναδεικνύεται μέσα από αυτά. Μίας ομάδας, που έχει βάλει στόχο να κατακτήσει και τα αντίστοιχα βραβεία γαστρονομίας.
Μέσα στο διακοσμημένο με ξύλο κι άλλα φυσικά υλικά χώρο του, άρρηκτα εναρμονισμένου με τη φιλοσοφία της Ιαπωνίας, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ησυχάζει, να ηρεμεί, να είναι σε άμεση επικοινωνία με το Chef και να απολαύσει μία συνολική γαστρονομική εμπειρία σε φιλικό κλίμα, θα αφήσετε πίσω όλα όσα σας απασχολούν και θα μπορέσετε να αφεθείτε στις μοναδικές γεύσεις, που δεν θα βρείτε αλλού στην πόλη.
Οι Ιάπωνες, εκμεταλλεύονται τις στιγμές αυτές ευεξίας, ακόμη και στο διάλειμμα από την εργασία τους ή για ένα ήσυχο ραντεβού. Γιατί να μην το δοκιμάσετε κι εσείς και μάλιστα, για κάθε περίσταση;
Tip 1: Το εστιατόριο λειτουργεί 15.00 – 24.00.
Tip 2: Λόγω της open kitchen και του ότι όλα ετοιμάζονται μπροστά στον πελάτη, είναι καλό να κάνετε κράτηση για την ημέρα και την ώρα που σας ενδιαφέρει.
Tip 3: Tα προϊόντα του «Sushi City», μπορείτε να τα βρείτε κι μέσω Wolt, αλλά κι εδώ.
Διεύθυνση: Καλαποθακη 7 - 9 , Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 009252
ΣΧΟΛΙΑ