Λόγια του Βαρδάρη

  • ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια των ΟΜ Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα στην ΚΕ
    13/09/2024 16:02

    ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια των ΟΜ Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα στην ΚΕ

    Ανακοίνωση εξέδωσαν τα συντονιστικά των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο κόμμα της Κουμουνδούρου εκφράζοντας την μεγάλη πικρία και την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα γεγονότα που συνέβησαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

    Όπως τονίζουν, «θεωρούμε ότι προσβάλλεται το δημοκρατικό αίσθημα, ευτελίζεται η αξιοπρέπεια των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, καταστρατηγείται το καταστατικό του κόμματος και απαξιώνονται οι αγώνες και η παρουσία μας στα μάτια του ελληνικού λαού».

    Και προσθέτουν πως «τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δε σεβάστηκαν το ρόλο τους ως προσδιορισμένη ΚΟΕΣ με μόνη δικαιοδοσία την προετοιμασία του καταστατικού συνεδρίου με βάση την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Εφαρμόστηκαν διαδικασίες εκλογής με τον τραγέλαφο της μυστικής και τηλεφωνικής ψήφου για να ελέγχουν τα μέλη της Κ. Ε. τα οποία εμπιστευτήκαμε ως αντιπροσώπους.

    Θεωρούμε ότι αυτές οι μεθοδεύσεις είχαν ένα και μόνον σκοπό. Να εκπαραθυρώσουν και να εξοστρακίσουν τον μόλις πριν από ένα χρόνο εκλεγμένο από τη βάση πρόεδρο του κόμματος.

    Ζητούμε άμεσα την ανάκληση της απόφασης και την τήρηση των διαδικασιών με διαφάνεια και καθαρότητα όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο, αριστερό και δημοκρατικό κόμμα.

    Σε ένα τέτοιο και μόνο κόμμα επιλέγουμε να συμμετέχουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.