Λόγια του Βαρδάρη

  • ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο μετά την αποχώρηση της "Ομπρέλας"
    14/11/2023 19:31

    ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο μετά την αποχώρηση της "Ομπρέλας"

    Στον απόηχο της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κατά τη διάρκεια της οποίας αποχώρησαν 46 μέλη που ανήκουν στην "Ομπρέλα" μεταξύ αυτών και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, που είναι πλέον ανεξάρτητοι βουλευτές, συνεδριάζει αύριο Τετάρτη το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. 

    Η συνεδρίαση θα γίνει στις 15:30 το μεσημέρι με θέμα τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό. Στο Εκτελεστικό Γραφείο μετέχει πάντως και η Εφη Αχτσιόγλου. 

    Μετέχουν επίσης ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος, οι δύο γραμματείς του κόμματος (Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης), η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη και τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας: η Ρένα Δώρου, η Έφη Αχτσιόγλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. 

    Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα όσα θα πει η κ. Αχτσιόγλου η οποία επίσης αποχώρησε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος διαφωνώντας με την πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα για τις διαγραφές, ενώ ακολούθησε διαμάχη των δυο πλευρών μέσω... κύκλων αναφορικά με την κλήση που της έκανε ο κ. Κασσελάκης με την Έφη Αχτσιόγλου να δηλώνει ότι την κάλεσε ένας άγνωστος αριθμός.

    Η κ. Αχτσιόγλου και μια ομάδα βουλευτών που την πλαισιώνουν, συνολικά 7 στον αριθμό, είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες. Αναμένεται να συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες για να καθορίσουν την στάση τους. Πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξαν να διαρρεύσουν στα ΜΜΕ κοινή δήλωσή τους το απόγευμα της Κυριακής την ώρα που ο κ. Κασσελάκης ήταν στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.