Λόγια του Βαρδάρη

  • Τα σκάγια του Στάθη Κωνσταντινίδη
    14/09/2022 12:10

    Τα σκάγια του Στάθη Κωνσταντινίδη

    Δύο στα δύο για τον Στάθη Κωνσταντινίδη. Ο γαλάζιος βουλευτής Κοζάνης έπιασε κοινοβουλευτική δουλειά ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, δηλαδή για ένα δύσκολο πολιτικά θέμα που κάνει «τζιζ». Ομως ο γαλάζιος διαθέτει πια εμπειρία, μια και διετέλεσε πρόσφατα μέλος και της Εξεταστικής για τη Novartis. Εκεί προφανώς αξιολογήθηκε από το πρωθυπουργικό επιτελείο θετικά και έτσι χρησιμοποιείται ξανά.

    Οσο για το νέο του πόστο έλεγε χαρακτηριστικά κοιτώντας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι γίνεται καπήλευση της υπόθεσης και ότι αυτοί που φωνάζουν «ενδιαφέρονται μόνο για πολιτική εκμετάλλευση και όχι για την αναζήτηση της αλήθειας και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, σε έναν νευραλγικό τομέα του κράτους». Και το δικαιολογεί λέγοντας ότι στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση της Εξεταστικής «οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ζήτησαν στοιχεία και μάρτυρες, που για να εξεταστούν, θα απαιτούσαν βαγόνια εγγράφων, παύση των άλλων κοινοβουλευτικών εργασιών, και πιθανότατα παράταση της κυβερνητικής θητείας».

    Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «ενώ εμείς δεχτήκαμε να ζητηθούν αυτά και να κληθούν σε πρώτη φάση εννέα από τους μάρτυρες που οι ίδιοι είχαν προτείνει, αποχώρησαν κινηματογραφικά ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση».

    Ο γαλάζιος προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για συγκάλυψη ενώ «ψήφισε κατά της διερεύνησης υποθέσεων, για τις οποίες πρώην υπουργοί του παραπέμφθηκαν τελικά από τη δικαιοσύνη στο Ειδικό Δικαστήριο».

    Τα σκάγια του παίρνουν και το ΚΙΝΑΛ που όπως λέει «δυστυχώς εναγκαλίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ» παρά το ότι «επιφανή στελέχη του υπήρξαν θύματα αυτής της τακτικής», αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη που «αν και ο κατεξοχήν ενδιαφερόμενος δεν πάει να πληροφορηθεί τα στοιχεία της υπόθεσής του».

    Κλείνει δε σημειώνοντας, με νόημα: «Ας μην αναρωτιόμαστε, λοιπόν, γιατί το ζήτημα αυτό βρίσκεται τόσο χαμηλά στις προτεραιότητες των πολιτών».