Λόγια του Βαρδάρη

  • Τα της πόλης και τη ζωή των νέων σε αυτή συζητά ο Σπύρος Πεγκας στο tik tok
    05/09/2023 18:55

    Τα της πόλης και τη ζωή των νέων σε αυτή συζητά ο Σπύρος Πεγκας στο tik tok

    Γιάννης Γκουμάκης

    Σε πολύ φιλικό κλίμα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για τους νέους στην πόλη με τον ηθοποιό και storyteller Γιώργο Λέντζα

    Τους λόγους για τους οποίους μετανάστευσαν, έμειναν ή σκέφτονται να φύγουν και πω μπορεί να γίνει καλύτερη η ζωή των νέων πολιτών της Θεσσαλονίκης συζητά ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πεγκας με τον ηθοποιό και storyteller Γιώργο Λέντζα. Ο κ. Πεγκας επέλεξε την πλατφόρμα του tik tok, ένα διαδεδομένο στις νέες ηλικίες 18-24 μέσο για την εν λόγω συζήτηση.

    Λίγο πριν τις 7.00, τα κεντρικά γραφεία του συνδιασμού "Θεσσαλονίκη για όλους" στην Τσιμισκή έλαβαν τη μορφή στούντιο με νέους, βοηθούς και υποψηφίους του συνδιασμού να επιτελούν το ρόλο τηλεοπτικού συνεργείου. Ο ευδιάθετος Σπύρος Πεγκας ξεκίνησε να συζητά με το Γιώργο Λέντζα για τη ζωή στην πόλη, η οποία και λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων, θύμισε για άλλη μια φορά γιατί δυσκολεύει τη ζωή των πολιτών της.

    Πρώτο θέμα συζήτησης των δύο ανδρών ήταν οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισαν και συνεχίζουν οι νέοι να εγκαταλείπουν την πόλη, με τον υποψήφιο δήμαρχο να μοιράζεται το πώς νιώθει όταν ακούει πως κάποιος νέος έχει εγκαταλείψει την πόλη. "Με όποιον μιλάω μου λέει ότι ο γιος μου ή η κόρη μου έχει μεταναστεύσει στην Ουτρέχτη η στο Άμστερνταμ. Είναι τρομερό αυτό το ποσοστό που μου λέει ότι το παιδί τους πήγε στο εξωτερικό. Πρέπει να δούμε τι φταίει σε εισαγωγικά και τι χρειάζεται να αλλάξει για να μπορέσουν οι νέοι να μείνουν σ τη Θεσσαλονίκη. Και η αλήθεια είναι ότι επειδή πολλοί επίσης νέοι Θεσσαλονικείς μένουν στην Αθήνα, θα ήταν νομίζω χρήσιμη και μια συζήτηση για τη Θεσσαλονίκη και τους νέους που ζουν Αθήνα, στην Αθήνα", τόνισε.

    Ο Γιώργος Λέντζας από πλευράς του υποστήριξε τους λόγους για τους οποίους όταν ενηλικιώθηκε αναγκάστηκε να κατέβει στην Αθήνα, δηλώνοντας πως ένας από τους λόγους μεταξύ άλλων, ήταν και η κατάσταση στο τότε νυχτερινό αστικό 78Ν που διέσχιζε την πόλη.

    Μπορείτε να παρακολουθησετε τη συζήτηση του Σπύρου Πέγκα με το Σταύρο Λέντζα εδώ: https://vm.tiktok.com/ZGJtnyXEo/