ΓΕΥΣΕΙΣ

Τάρτα με γλυκοκολοκύθα, ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ και καραμελωμένα κρεμμύδια

Πρόταση από τον Green Chef Νίκο Γαϊτάνο

 17/12/2018 10:09

Τάρτα με γλυκοκολοκύθα, ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ και καραμελωμένα κρεμμύδια

Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους, τη βάζουμε σε ένα ταψάκι, την αλατίζουμε λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το ένα φλιτζάνι κρέμα, το ηλιέλαιο, μια πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ένα κρεμμύδι, βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι να καλύψει τον πάτο και τα σοτάρουμε. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι και πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το γάλα καρύδας, την υπόλοιπη κρέμα, το τριμμένο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ, την κολοκύθα, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Κόβουμε το άλλο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες και το σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι. Μόλις μαλακώσει αρκετά ρίχνουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 με 4 λεπτά.

Στρώνουμε σε μία φόρμα για τάρτα τη ζύμη, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και βάζουμε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 30 περίπου λεπτά.

Αφήνουμε την τάρτα λίγο να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια στο επιθυμητό μέγεθος.

Στο σερβίρισμα στολίζουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Υλικά

1 κιλό γλυκοκολοκύθα

2 κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου

2 φλιτζάνια φυτική κρέμα

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

2 φλιτζάνια τριμμένο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μισή συσκευασία)

1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί

1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο

1 κ.σ. ζάχαρη

Αλάτι/πιπέρι

Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους, τη βάζουμε σε ένα ταψάκι, την αλατίζουμε λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το ένα φλιτζάνι κρέμα, το ηλιέλαιο, μια πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ένα κρεμμύδι, βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι να καλύψει τον πάτο και τα σοτάρουμε. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι και πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το γάλα καρύδας, την υπόλοιπη κρέμα, το τριμμένο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ, την κολοκύθα, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Κόβουμε το άλλο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες και το σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι. Μόλις μαλακώσει αρκετά ρίχνουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 με 4 λεπτά.

Στρώνουμε σε μία φόρμα για τάρτα τη ζύμη, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και βάζουμε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 30 περίπου λεπτά.

Αφήνουμε την τάρτα λίγο να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια στο επιθυμητό μέγεθος.

Στο σερβίρισμα στολίζουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Υλικά

1 κιλό γλυκοκολοκύθα

2 κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου

2 φλιτζάνια φυτική κρέμα

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

2 φλιτζάνια τριμμένο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μισή συσκευασία)

1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί

1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο

1 κ.σ. ζάχαρη

Αλάτι/πιπέρι

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία