Τέσσερα Πιπέρια: Το «σπίτι» της ελληνικής comfort κουζίνας που επιμένει δημιουργικά
26/10/2023 21:30
26/10/2023 21:30
Τα «Τέσσερα Πιπέρια» μπήκαν στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης μόλις πριν περίπου δυόμιση χρόνια και πολύ γρήγορα έγιναν ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της πόλης. Ήταν αρχές Ιουλίου του 2021 όταν άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης και πολύ γρήγορα έγιναν –δικαίως- talk of the town. Οι εμπνευσμένες γεύσεις τους, ο πολύ όμορφος αισθητικά χώρος και η ιδιαίτερα καλή εξυπηρέτηση δεν άργησαν να κάνουν αίσθηση στο απαιτητικό κοινό της πόλης που έβαλε τα «Τέσσερα Πιπέρια» στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της.
Αν και βρίσκονται στην Τούμπα, τα «Τέσσερα Πιπέρια» συγκεντρώνουν κόσμο από όλη τη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν δημιουργήσει ήδη ένα πολύ δυνατό όνομα στην αγορά. Η ομάδα του εστιατορίου κινείται με βάση την ελληνική comfort κουζίνα με δημιουργικές πινελιές και ποντάρει σημαντικά στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί. Στα «Τέσσερα Πιπέρια» μαγειρεύουν πολύ και καλά κι αυτό φαίνεται από την πρώτη κιόλας επίσκεψη, που σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία σας.
Πώς όμως ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία ενός τέτοιου εστιατορίου; Εν μέσω covid, όταν η εστίαση παρέμενε ανενεργή, η ομάδα των τεσσάρων ανθρώπων που δημιούργησαν το Baraki στην Τούμπα –που έχει γράψει τη δική του επιτυχή ιστορία στο χώρο του- είχε χρόνο στη διάθεση της να σκεφτεί το επόμενο επιχειρηματικό της βήμα.
Με την εμπειρία 11 χρόνων από το ήδη υπάρχον café bar τους που λειτουργούσε και λειτουργεί σε υψηλά επίπεδα, αποφάσισαν πώς το επόμενο βήμα θα ήταν γύρω από την εστίαση και πάλι. Η αγάπη τους για το καλό φαγητό ήταν εκείνη που τους οδήγησε στη δημιουργία ενός τόσο πετυχημένου εστιατορίου.
Και όταν ήρθε η ώρα για την… βάπτιση αυτού, προέκυψε το πολύ εύστοχο «Τέσσερα Πιπέρια» από τον αριθμό των ιδιοκτητών του, που είναι φυσικά… τέσσερις.
Στα «Τέσσερα Πιπέρια» δεν θα σας σερβίρουν απλά φαγητό. Η καλοδουλεμένη ομάδα του προσφέρει… συναισθήματα. Είναι το μέρος στο οποίο μπορείτε να γιορτάσετε, να διασκεδάσετε, να ενωθείτε με αγαπημένα σας πρόσωπα και να δημιουργήσετε αξέχαστες στιγμές.
Το φαγητό στο στυλάτο και cozy αυτό εστιατόριο είναι δημιουργικό, με φαντασία και περίσσιο μεράκι. Κάθε μπουκιά είναι και μία έκπληξη απολαυστική.
Μιλάμε για κουζίνα ελληνική, comfort που μένει πιστή στην παράδοση, αλλά διανθίζεται από πινελιές που την κάνουν πιο σύγχρονη και φρέσκια χωρίς πολλές φανφάρες.
Άλλωστε η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα κι αυτό στα «Τέσσερα Πιπέρια» το γνωρίζουν και το πρεσβεύουν με τον καλύτερο τρόπο.
Το μενού έχει προτάσεις για όλα τα γούστα. Κρέας, ψάρι και θαλασσινά, ζυμαρικά… Τα ψάρια και τα θαλασσινά, πάντα ολόφρεσκα, δίνουν μοναδικά γευστικά πιάτα. Τα πιο ζουμερά και αρωματικά κρεατικά με τις μυστικές τους μαρινάδες και τα αριστοτεχνικά τους ψησίματα σας ταξιδεύουν στη γαστρονομική τελειότητα.
Ποια όμως είναι στο σύνολο τους τα συστατικά της επιτυχίας ενός εστιατορίου που κάνει την εμφάνισή του μέσα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και υπό αντίξοες συνθήκες;
Η επιμονή και η σταθερότητα στην ποιότητα. Ποιότητα σε όλα. Στις πρώτες ύλες, στις τεχνικές μαγειρέματος, στις συνταγές, στην επιλεγμένη κάβα, στον προσεγμένο χώρο, στην εξυπηρέτηση.
Φυσικά, ρόλο έπαιξε και η γειτονιά, που αγκάλιασε τον νέο χώρο από την αρχή και «γέννησε» τους πρώτους θαμώνες του εστιατορίου.
Πάνω απ’ όλα όμως είναι το φαγητό. Στα «Τέσσερα Πιπέρια» μαγειρεύουν πολύ και συνεχώς εμπνέονται νέες δημιουργίες που πάντα κάνουν θραύση.
Το μενού αλλάζει δύο φορές τον χρόνο κι έχει έντονα τα στοιχεία της εποχικότητας, καθώς καλό φαγητό είναι αυτό που είναι στην ώρα του.
Οι πρώτες ύλες στην εποχή τους είναι στα καλύτερα τους και στα μαγικά χέρια της ομάδας του εστιατορίου «Τέσσερα Πιπέρια» μετατρέπονται σε μικρά γευστικά θαύματα.
Αλλαγές ή καλύτερα προσθήκες στο μενού έχουμε μέσα στο χρόνο και στη διάρκεια ξεχωριστών περιόδων όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα ή και σε συγκεκριμένες περιστάσεις όπως είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Τα «Τέσσερα Πιπέρια» μπαίνουν σε γιορτινό mood και μαζί τους και η κουζίνα τους, που δημιουργεί ξεχωριστές γεύσεις για αυτές τις ξεχωριστές ημέρες.
Όλα χειροποίητα, φτιαγμένα με αγάπη και φροντίδα όχι μόνο για νόστιμα αλλά και ευπαρουσίαστα πιάτα, θα ταιριάζουν υπέροχα και με κάποιο από τα προσεχτικά επιλεγμένα κρασιά που θα βρείτε στην κάβα του εστιατορίου.
Γιατί όλα σε αυτό το εστιατόριο γίνονται με απόλυτη σοβαρότητα και σκοπό πάντα να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό.
Σημαντικό ρόλο στη διάδοση των… γευστικών νέων του αγαπημένου εστιατορίου έπαιξαν και τα social media στα οποία τα «Τέσσερα Πιπέρια» είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Εκεί μπορεί να ενημερώνεται κανείς για τις αλλαγές του μενού, για νέα πιάτα, αλλά και διαγωνισμούς που μπορεί να οργανώνει το εστιατόριο.
Το φωτογραφικό υλικό από τα πιάτα του μενού που κοσμούν τις σελίδες του εστιατορίου είναι σίγουρα από τα δυνατά χαρτιά της ομάδας του, καθώς σε προσκαλούν να τα δοκιμάσεις άμεσα.
Μάλιστα πρόσφατα ανέβηκαν κάποια από τα νέα πιάτα που πρόσθεσαν στο μενού τους τα «Τέσσερα Πιπέρια» και πραγματικά σε οδηγούν να καλέσεις άμεσα για την κράτηση σου.
Πανσέτα γάστρας με πουρέ σελινόριζας, σπαράγγια και σως λεμονοθύμαρου, ριζότο θαλασσινών με γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι, φινόκιο, κολοκυθάκι, ρακή και λεμόνι, χειροποίητο τορτελίνι σολομού με μάραθο, κρέμα τσικουδιάς, σολομό και λάδι αρωματικών, μοσχαρίσιο καρπάτσιο με κρέμα γραβιέρας με τρούφα, πικάντικη ρεμουλάντ και φύτρες…
Όσο για τα επιδόρπια, είναι από εκείνα που αφού τα δοκιμάσεις, τα συζητάς για καιρό!
Εσύ ακόμα να κάνεις κράτηση;
Διεύθυνση: Διογένους 29, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 826086
Τα «Τέσσερα Πιπέρια» μπήκαν στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης μόλις πριν περίπου δυόμιση χρόνια και πολύ γρήγορα έγιναν ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της πόλης. Ήταν αρχές Ιουλίου του 2021 όταν άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης και πολύ γρήγορα έγιναν –δικαίως- talk of the town. Οι εμπνευσμένες γεύσεις τους, ο πολύ όμορφος αισθητικά χώρος και η ιδιαίτερα καλή εξυπηρέτηση δεν άργησαν να κάνουν αίσθηση στο απαιτητικό κοινό της πόλης που έβαλε τα «Τέσσερα Πιπέρια» στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της.
Αν και βρίσκονται στην Τούμπα, τα «Τέσσερα Πιπέρια» συγκεντρώνουν κόσμο από όλη τη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν δημιουργήσει ήδη ένα πολύ δυνατό όνομα στην αγορά. Η ομάδα του εστιατορίου κινείται με βάση την ελληνική comfort κουζίνα με δημιουργικές πινελιές και ποντάρει σημαντικά στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί. Στα «Τέσσερα Πιπέρια» μαγειρεύουν πολύ και καλά κι αυτό φαίνεται από την πρώτη κιόλας επίσκεψη, που σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία σας.
Πώς όμως ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία ενός τέτοιου εστιατορίου; Εν μέσω covid, όταν η εστίαση παρέμενε ανενεργή, η ομάδα των τεσσάρων ανθρώπων που δημιούργησαν το Baraki στην Τούμπα –που έχει γράψει τη δική του επιτυχή ιστορία στο χώρο του- είχε χρόνο στη διάθεση της να σκεφτεί το επόμενο επιχειρηματικό της βήμα.
Με την εμπειρία 11 χρόνων από το ήδη υπάρχον café bar τους που λειτουργούσε και λειτουργεί σε υψηλά επίπεδα, αποφάσισαν πώς το επόμενο βήμα θα ήταν γύρω από την εστίαση και πάλι. Η αγάπη τους για το καλό φαγητό ήταν εκείνη που τους οδήγησε στη δημιουργία ενός τόσο πετυχημένου εστιατορίου.
Και όταν ήρθε η ώρα για την… βάπτιση αυτού, προέκυψε το πολύ εύστοχο «Τέσσερα Πιπέρια» από τον αριθμό των ιδιοκτητών του, που είναι φυσικά… τέσσερις.
Στα «Τέσσερα Πιπέρια» δεν θα σας σερβίρουν απλά φαγητό. Η καλοδουλεμένη ομάδα του προσφέρει… συναισθήματα. Είναι το μέρος στο οποίο μπορείτε να γιορτάσετε, να διασκεδάσετε, να ενωθείτε με αγαπημένα σας πρόσωπα και να δημιουργήσετε αξέχαστες στιγμές.
Το φαγητό στο στυλάτο και cozy αυτό εστιατόριο είναι δημιουργικό, με φαντασία και περίσσιο μεράκι. Κάθε μπουκιά είναι και μία έκπληξη απολαυστική.
Μιλάμε για κουζίνα ελληνική, comfort που μένει πιστή στην παράδοση, αλλά διανθίζεται από πινελιές που την κάνουν πιο σύγχρονη και φρέσκια χωρίς πολλές φανφάρες.
Άλλωστε η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα κι αυτό στα «Τέσσερα Πιπέρια» το γνωρίζουν και το πρεσβεύουν με τον καλύτερο τρόπο.
Το μενού έχει προτάσεις για όλα τα γούστα. Κρέας, ψάρι και θαλασσινά, ζυμαρικά… Τα ψάρια και τα θαλασσινά, πάντα ολόφρεσκα, δίνουν μοναδικά γευστικά πιάτα. Τα πιο ζουμερά και αρωματικά κρεατικά με τις μυστικές τους μαρινάδες και τα αριστοτεχνικά τους ψησίματα σας ταξιδεύουν στη γαστρονομική τελειότητα.
Ποια όμως είναι στο σύνολο τους τα συστατικά της επιτυχίας ενός εστιατορίου που κάνει την εμφάνισή του μέσα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και υπό αντίξοες συνθήκες;
Η επιμονή και η σταθερότητα στην ποιότητα. Ποιότητα σε όλα. Στις πρώτες ύλες, στις τεχνικές μαγειρέματος, στις συνταγές, στην επιλεγμένη κάβα, στον προσεγμένο χώρο, στην εξυπηρέτηση.
Φυσικά, ρόλο έπαιξε και η γειτονιά, που αγκάλιασε τον νέο χώρο από την αρχή και «γέννησε» τους πρώτους θαμώνες του εστιατορίου.
Πάνω απ’ όλα όμως είναι το φαγητό. Στα «Τέσσερα Πιπέρια» μαγειρεύουν πολύ και συνεχώς εμπνέονται νέες δημιουργίες που πάντα κάνουν θραύση.
Το μενού αλλάζει δύο φορές τον χρόνο κι έχει έντονα τα στοιχεία της εποχικότητας, καθώς καλό φαγητό είναι αυτό που είναι στην ώρα του.
Οι πρώτες ύλες στην εποχή τους είναι στα καλύτερα τους και στα μαγικά χέρια της ομάδας του εστιατορίου «Τέσσερα Πιπέρια» μετατρέπονται σε μικρά γευστικά θαύματα.
Αλλαγές ή καλύτερα προσθήκες στο μενού έχουμε μέσα στο χρόνο και στη διάρκεια ξεχωριστών περιόδων όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα ή και σε συγκεκριμένες περιστάσεις όπως είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Τα «Τέσσερα Πιπέρια» μπαίνουν σε γιορτινό mood και μαζί τους και η κουζίνα τους, που δημιουργεί ξεχωριστές γεύσεις για αυτές τις ξεχωριστές ημέρες.
Όλα χειροποίητα, φτιαγμένα με αγάπη και φροντίδα όχι μόνο για νόστιμα αλλά και ευπαρουσίαστα πιάτα, θα ταιριάζουν υπέροχα και με κάποιο από τα προσεχτικά επιλεγμένα κρασιά που θα βρείτε στην κάβα του εστιατορίου.
Γιατί όλα σε αυτό το εστιατόριο γίνονται με απόλυτη σοβαρότητα και σκοπό πάντα να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό.
Σημαντικό ρόλο στη διάδοση των… γευστικών νέων του αγαπημένου εστιατορίου έπαιξαν και τα social media στα οποία τα «Τέσσερα Πιπέρια» είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Εκεί μπορεί να ενημερώνεται κανείς για τις αλλαγές του μενού, για νέα πιάτα, αλλά και διαγωνισμούς που μπορεί να οργανώνει το εστιατόριο.
Το φωτογραφικό υλικό από τα πιάτα του μενού που κοσμούν τις σελίδες του εστιατορίου είναι σίγουρα από τα δυνατά χαρτιά της ομάδας του, καθώς σε προσκαλούν να τα δοκιμάσεις άμεσα.
Μάλιστα πρόσφατα ανέβηκαν κάποια από τα νέα πιάτα που πρόσθεσαν στο μενού τους τα «Τέσσερα Πιπέρια» και πραγματικά σε οδηγούν να καλέσεις άμεσα για την κράτηση σου.
Πανσέτα γάστρας με πουρέ σελινόριζας, σπαράγγια και σως λεμονοθύμαρου, ριζότο θαλασσινών με γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι, φινόκιο, κολοκυθάκι, ρακή και λεμόνι, χειροποίητο τορτελίνι σολομού με μάραθο, κρέμα τσικουδιάς, σολομό και λάδι αρωματικών, μοσχαρίσιο καρπάτσιο με κρέμα γραβιέρας με τρούφα, πικάντικη ρεμουλάντ και φύτρες…
Όσο για τα επιδόρπια, είναι από εκείνα που αφού τα δοκιμάσεις, τα συζητάς για καιρό!
Εσύ ακόμα να κάνεις κράτηση;
Διεύθυνση: Διογένους 29, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 826086
ΣΧΟΛΙΑ