Θέα Θάλασσα: Το αγαπημένο εστιατόριο στο βράχο της Αφύτου
14/06/2024 11:00
14/06/2024 11:00
To «Θέα Θάλασσα», «σκαρφαλωμένο» επάνω στο βράχο της Αφύτου, με θέα στα γαλάζια νερά της Χαλκιδικής προσφέρει, εκτός από το μαγευτικό τοπίο, που θα σας χαλαρώσει ολοκληρωτικά, φρεσκότατα ντόπια ψάρια και θαλασσινά, τοπικές γεύσεις καλοκαιριού κι ολοκληρωμένες εμπειρίες pairing, με προτάσεις μεταξύ του μενού κι εκλεκτών οίνων, αλλά και signature cocktails από την κάβα του.
To μενού του εστιατορίου αλλάζει ανάλογα με τις εποχές και τις δημιουργικές ιδέες του Chef και περιλαμβάνει προτάσεις βασισμένες σε σύγχρονες τεχνικές κι επιρροές από κουζίνες όλου του κόσμου, που το κατατάσσουν αναμφισβήτητα, σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς της Χαλκιδικής.
Η αγάπη των ανθρώπων του «Θέα Θάλασσα» για το καλό φαγητό και τον τόπο τους, τους έχει ωθήσει στο να εξελίσσονται διαρκώς, εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια και μία διαρκή αναζήτηση νέων συνταγών, αλλά και όλων των συστατικών, που είναι απαραίτητα για να έχετε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.
Χάρη στη βαθιά γνώση κι αγάπη τους για το φαγητό και το κρασί, στα τραπέζια του εστιατορίου το φρέσκο ψάρι, που προσφέρεται άφθονο καθημερινά, συνδυάζεται άψογα με οίνους από την ευρεία λίστα κρασιών και κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να έχει μία εμπειρία εμπεριστατωμένου wine pairing, που είναι και μία από τις υπηρεσίες, για το οποίο το «Θέα Θάλασσα» ξεχωρίζει.
Σκοπός των pairings κρασιών με τα γεύματα, είναι να σας προσφέρουν μία ισορροπία γεύσεων κι εφόσον το ζητήσετε, θα σας προτείνουν τον καλύτερο συνδυασμό. Οι άνθρωποι του «Θέα Θάλασσα» έχουν κάνει την άποψη ζωής και το πάθος τους επάγγελμα και προτεραιότητά τους, το οποίο είναι να προσφέρουν καθημερινά αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, παρακινούμενοι από τον ενθουσιασμό για τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και κυρίως για τον κόσμο του κρασιού.
Το μενού περιλαμβάνει προτάσεις βασισμένες σε αγνά και φρέσκα, αυθεντικά, τοπικά υλικά, που ανανεώνονται καθημερινά και προέρχονται από ιδιόκτητους μπαξέδες. Τα πιάτα αναδεικνύουν τη φυσική γεύση των υλικών και προσφέρουν αυθεντικές γεύσεις, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα.
Από τα ορεκτικά, δοκιμάστε τα ντολμαδάκια με αρωματικό γιαούρτι και τις τηγανητές μπουκιές μπακαλιάρου, με ταραμά και μαύρο σκόρδο ιδιοπαραγωγής τους, συνδυασμένες με αγνό μέλι Χαλκιδικής.
Ελληνικά τυριά και σπιτικές, χειροποίητες μαρμελάδες, όπως η μαρμελάδα ελιάς, που σερβίρεται με τυρί γκερεμέζι, είναι από τις γεύσεις που επίσης σας προτείνουμε για την αρχή του γεύματός σας ή για συνοδεία με κρασί της αρεσκείας σας.
Από τις σαλάτες δοκιμάστε τα κρίταμα Χαλκιδικής με χταπόδι, τα τσιγαριαστά χόρτα, την οσπριάδα με καπνιστό σκουμπρί.
Από τα signature πιάτα, ξεχωρίζουν ο μουσακάς τόνου, το ριζότο με μελάνι σουπιάς, το κριθαρότο με γαρίδες κι οσομπούκο, η αστακομακαρονάδα με χειροποίητο μπισκ και λιγκουίνι, ο αστακός στο grill, αλλά και η σουπιά, με το μελάνι της και σύγκλινο Μάνης. Ειδικά το τελευταίο πιάτο, μαζί με το οσομπούκο με γαρίδα, ανήκουν στην κατηγορία των «surf and turf» προτάσεων του μενού, που συνδυάζουν αρμονικά το κρέας με το ψάρι και τα θαλασσινά.
Στις θαλασσινές γεύσεις θα βρείτε, επίσης, χαβιάρι αχινού Χαλκιδικής, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, αχνιστά μύδια και σαρδέλες σχάρας, σπιτική λακέρδα που παρασκευάζεται στο ιδιόκτητο καπνιστήριο του καταστήματος, χειροποίητες μαριναρισμένες αντζούγιες και φυσικά το φρέσκο ψάρι ημέρας, από ντόπιους ψαράδες. Να σημειωθεί, ότι το εστιατόριο ειδικεύεται στα ωμά θαλασσινά (carpaccio, ceviche, tartare).
Στα κρεατικά σερβίρονται, εκτός άλλων, μοσχαρίσιο rib eye κι 100% πρόβειο σουτζουκάκι γιαουρτλού. Οι μικροί επισκέπτες, έχουν στη διάθεσή τους το παιδικό μενού.
Στην κάβα, 120 ετικέτες από ερυθρούς, λευκούς, ροζέ κι αφρώδεις οίνους, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Βόρεια Ελλάδα, μέχρι την Κρήτη κι από τα νησιά του Αιγαίου, μέχρι το Ιόνιο, είναι καθημερινά στη διάθεσή σας, ενώ θα βρείτε και πιο εξειδικευμένα κρασιά, φυσικούς οίνους χωρίς θειώδη κι Orange κρασιά.
Δοκιμάστε επίσης τους συνδυασμούς signature πιάτων με cocktails και συνοδέψτε το γεύμα σας, με κάτι ακόμη πιο δροσιστικό.
Τέλος, η οικογένεια του «Θέα Θάλασσα» παράγει τα δικά της αποστάγματα εδώ και δύο γενεές και κάθε χρόνο -στο τέλος της παραγωγής- κάνει ένα μεγάλο πάρτι με φίλους και την ομάδα του καταστήματος, γιορτάζοντας το τέλος τη σεζόν.
Ελληνικές συνταγές, φρέσκα τοπικά υλικά, τα καλύτερα ελληνικά κρασιά κι αποστάγματα κι απίστευτη θέα στη θάλασσα, είναι τα συστατικά που κάνουν το «Θέα Θάλασσα» να ξεχωρίζει.
Επιλέξτε το καλύτερο σημείο του «Θέα Θάλασσα», χαλαρώστε κι αφεθείτε στα έμπειρα χέρια και τις γνώσεις της ομάδας του και στην άπλετη θέα στο απέραντο γαλάζιο της χαλκιδικιώτικης θάλασσας. Σας υποσχόμαστε ότι, θα είναι μία εμπειρία που θα θυμάστε για καιρό!
Tip 1: Στο χώρο περιφερειακά του εστιατορίου, υπάρχει δυνατότητα parking.
Tip 2: To εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά, από τις 12.00 το μεσημέρι, έως τις 12 το βράδυ.
Διεύθυνση: Άφυτος Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 91044
To «Θέα Θάλασσα», «σκαρφαλωμένο» επάνω στο βράχο της Αφύτου, με θέα στα γαλάζια νερά της Χαλκιδικής προσφέρει, εκτός από το μαγευτικό τοπίο, που θα σας χαλαρώσει ολοκληρωτικά, φρεσκότατα ντόπια ψάρια και θαλασσινά, τοπικές γεύσεις καλοκαιριού κι ολοκληρωμένες εμπειρίες pairing, με προτάσεις μεταξύ του μενού κι εκλεκτών οίνων, αλλά και signature cocktails από την κάβα του.
To μενού του εστιατορίου αλλάζει ανάλογα με τις εποχές και τις δημιουργικές ιδέες του Chef και περιλαμβάνει προτάσεις βασισμένες σε σύγχρονες τεχνικές κι επιρροές από κουζίνες όλου του κόσμου, που το κατατάσσουν αναμφισβήτητα, σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς της Χαλκιδικής.
Η αγάπη των ανθρώπων του «Θέα Θάλασσα» για το καλό φαγητό και τον τόπο τους, τους έχει ωθήσει στο να εξελίσσονται διαρκώς, εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια και μία διαρκή αναζήτηση νέων συνταγών, αλλά και όλων των συστατικών, που είναι απαραίτητα για να έχετε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.
Χάρη στη βαθιά γνώση κι αγάπη τους για το φαγητό και το κρασί, στα τραπέζια του εστιατορίου το φρέσκο ψάρι, που προσφέρεται άφθονο καθημερινά, συνδυάζεται άψογα με οίνους από την ευρεία λίστα κρασιών και κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να έχει μία εμπειρία εμπεριστατωμένου wine pairing, που είναι και μία από τις υπηρεσίες, για το οποίο το «Θέα Θάλασσα» ξεχωρίζει.
Σκοπός των pairings κρασιών με τα γεύματα, είναι να σας προσφέρουν μία ισορροπία γεύσεων κι εφόσον το ζητήσετε, θα σας προτείνουν τον καλύτερο συνδυασμό. Οι άνθρωποι του «Θέα Θάλασσα» έχουν κάνει την άποψη ζωής και το πάθος τους επάγγελμα και προτεραιότητά τους, το οποίο είναι να προσφέρουν καθημερινά αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, παρακινούμενοι από τον ενθουσιασμό για τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και κυρίως για τον κόσμο του κρασιού.
Το μενού περιλαμβάνει προτάσεις βασισμένες σε αγνά και φρέσκα, αυθεντικά, τοπικά υλικά, που ανανεώνονται καθημερινά και προέρχονται από ιδιόκτητους μπαξέδες. Τα πιάτα αναδεικνύουν τη φυσική γεύση των υλικών και προσφέρουν αυθεντικές γεύσεις, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα.
Από τα ορεκτικά, δοκιμάστε τα ντολμαδάκια με αρωματικό γιαούρτι και τις τηγανητές μπουκιές μπακαλιάρου, με ταραμά και μαύρο σκόρδο ιδιοπαραγωγής τους, συνδυασμένες με αγνό μέλι Χαλκιδικής.
Ελληνικά τυριά και σπιτικές, χειροποίητες μαρμελάδες, όπως η μαρμελάδα ελιάς, που σερβίρεται με τυρί γκερεμέζι, είναι από τις γεύσεις που επίσης σας προτείνουμε για την αρχή του γεύματός σας ή για συνοδεία με κρασί της αρεσκείας σας.
Από τις σαλάτες δοκιμάστε τα κρίταμα Χαλκιδικής με χταπόδι, τα τσιγαριαστά χόρτα, την οσπριάδα με καπνιστό σκουμπρί.
Από τα signature πιάτα, ξεχωρίζουν ο μουσακάς τόνου, το ριζότο με μελάνι σουπιάς, το κριθαρότο με γαρίδες κι οσομπούκο, η αστακομακαρονάδα με χειροποίητο μπισκ και λιγκουίνι, ο αστακός στο grill, αλλά και η σουπιά, με το μελάνι της και σύγκλινο Μάνης. Ειδικά το τελευταίο πιάτο, μαζί με το οσομπούκο με γαρίδα, ανήκουν στην κατηγορία των «surf and turf» προτάσεων του μενού, που συνδυάζουν αρμονικά το κρέας με το ψάρι και τα θαλασσινά.
Στις θαλασσινές γεύσεις θα βρείτε, επίσης, χαβιάρι αχινού Χαλκιδικής, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, αχνιστά μύδια και σαρδέλες σχάρας, σπιτική λακέρδα που παρασκευάζεται στο ιδιόκτητο καπνιστήριο του καταστήματος, χειροποίητες μαριναρισμένες αντζούγιες και φυσικά το φρέσκο ψάρι ημέρας, από ντόπιους ψαράδες. Να σημειωθεί, ότι το εστιατόριο ειδικεύεται στα ωμά θαλασσινά (carpaccio, ceviche, tartare).
Στα κρεατικά σερβίρονται, εκτός άλλων, μοσχαρίσιο rib eye κι 100% πρόβειο σουτζουκάκι γιαουρτλού. Οι μικροί επισκέπτες, έχουν στη διάθεσή τους το παιδικό μενού.
Στην κάβα, 120 ετικέτες από ερυθρούς, λευκούς, ροζέ κι αφρώδεις οίνους, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Βόρεια Ελλάδα, μέχρι την Κρήτη κι από τα νησιά του Αιγαίου, μέχρι το Ιόνιο, είναι καθημερινά στη διάθεσή σας, ενώ θα βρείτε και πιο εξειδικευμένα κρασιά, φυσικούς οίνους χωρίς θειώδη κι Orange κρασιά.
Δοκιμάστε επίσης τους συνδυασμούς signature πιάτων με cocktails και συνοδέψτε το γεύμα σας, με κάτι ακόμη πιο δροσιστικό.
Τέλος, η οικογένεια του «Θέα Θάλασσα» παράγει τα δικά της αποστάγματα εδώ και δύο γενεές και κάθε χρόνο -στο τέλος της παραγωγής- κάνει ένα μεγάλο πάρτι με φίλους και την ομάδα του καταστήματος, γιορτάζοντας το τέλος τη σεζόν.
Ελληνικές συνταγές, φρέσκα τοπικά υλικά, τα καλύτερα ελληνικά κρασιά κι αποστάγματα κι απίστευτη θέα στη θάλασσα, είναι τα συστατικά που κάνουν το «Θέα Θάλασσα» να ξεχωρίζει.
Επιλέξτε το καλύτερο σημείο του «Θέα Θάλασσα», χαλαρώστε κι αφεθείτε στα έμπειρα χέρια και τις γνώσεις της ομάδας του και στην άπλετη θέα στο απέραντο γαλάζιο της χαλκιδικιώτικης θάλασσας. Σας υποσχόμαστε ότι, θα είναι μία εμπειρία που θα θυμάστε για καιρό!
Tip 1: Στο χώρο περιφερειακά του εστιατορίου, υπάρχει δυνατότητα parking.
Tip 2: To εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά, από τις 12.00 το μεσημέρι, έως τις 12 το βράδυ.
Διεύθυνση: Άφυτος Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 91044
ΣΧΟΛΙΑ