«Thess Bao»: Δύο μοναδικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, όπου το ασιατικό bao ban έχει την τιμητική του
03/11/2022 16:05
03/11/2022 16:05
Δεν υπάρχει άλλο μαγαζί όπως το «Thess Bao» στη Θεσσαλονίκη. Ένας χώρος που κινείται απόλυτα στη φιλοσοφία του bao ban, του αφράτου αυτού ψωμιού της ασιατικής κουζίνας, με την ιδιαίτερη γεύση, που ταιριάζει κυριολεκτικά με όλα τα υλικά.
Με αποκλειστικά δικά τους bao bans, που φτιάχνονται καθημερινά, οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου street food spot στην Καλαποθάκη και τη Λώρη Μαργαρίτη, προσφέρουν ένα είδος που μπορεί να καταναλωθεί από όλους κι όλες τις ώρες της ημέρας, ιδανικό για φαγητό δρόμου που, ωστόσο, δεν είναι junk.
To «Τhess Bao» άνοιξε στην Καλαποθάκη το Νοέμβριο του 2019 και το δεύτερο κατάστημα άνοιξε στη Λώρη Μαργαρίτη τον Απρίλιο του 2021, από τους Γιάννη Πατέικα, Δημήτρη Παμπόρη και Γιάννη Ζιάγκα, που θέλησαν να συστήσουν τη φιλοσοφία του bao ban λίγο περισσότερο στην πόλη, πηγαίνοντας την ένα βήμα παραπέρα.
Η ιδέα του συγκεκριμένου δημιουργικού street food χώρου πήρε γρήγορα σάρκα κι οστά και δημιουργήθηκε ένα μενού με συνταγές βασισμένες τόσο στην ασιατική, όσο και στην ελληνική κουζίνα, αποτελούμενες σχεδόν αποκλειστικά από προτάσεις σε bao bans με διάφορες γεύσεις, με πρώτη ύλη φρέσκα ψωμάκια που ζυμώνει καθημερινά στις 6 το πρωί ο αρτοποιός των δύο καταστημάτων, με δική τους συνταγή, που τα θέλει πιο αφράτα, μεγάλα και χορταστικά, από τα κλασσικά ασιατικά.
Το μενού περιλαμβάνει bao bans με σουτζουκάκια, με μοσχαρίσια μάγουλα, με καραμελωμένη πανσέτα ή κοτόπουλο πανέ – το caesar’s, όπως το αποκαλούν οι ιδιοκτήτες – που ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα, το κλασσικό bao ban burger με bacon κι αβγό ή και μεσογειακή εκδοχή του, με το bao γαρίδας πανέ με πικάντικη κρέμα με κάνναβη, να είναι μία από τις πολύ ιδιαίτερες γεύσεις.
Φυσικά και δε λείπουν και οι λοιπές πιο κλασσικές γεύσεις, όπως η πάπια Πεκίνου, με Thessbao κέτσαπ – κέτσαπ από πιπεριά Φλωρίνης, φτιάχνεται επί τόπου, από τους μάγειρες - αλλά και τα vegetarian και vegan bao bans, με ρεβιθοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες ή γύρο μανιτάρι.
Τις προτάσεις σε bao bans συμπληρώνουν νόστιμες, φρέσκες σαλάτες, βελουτέ σού-πες ημέρας και οι μοναδικές crushed potatoes του «Thess Bao», baby πατάτες βραστές, churched και στη συνέχεια τηγανισμένες, που βγαίνουν σε πολλές γεύσεις toppings κι αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Ξεχωρίζουν η extravaganza με τηγανητό αβγό και μαγιονέζα μαύρης τρούφας, η Mediterranean με μαγιονέζα βασιλικού, παρμεζάνα και πούδρα ντομάτας, η «indo», με μαγιονέζα με κάρυ Mandras και lime.
Τα bao bans εδώ, τρώγονται και γλυκά, σε τρεις με τέσσερις προτάσεις καθημερινά: γλυκό, τηγανητό bao ban με κρέμα, σαν μπουγάτσα, bao ban banoffee τηγανητό με μερέντα και καραμελωμένες μπανάνες κι άλλες προτάσεις, που σίγουρα δεν υπάρχουν αλλού στη Θεσσαλονίκη.
Τι είναι με λίγα λόγια, το «Thess Bao»; Mία ιδέα, δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, η αίσθηση ενός gourmet πιάτου στο χέρι, όπως αρμόζει σε ένα street food, με το αφράτο ψωμάκι να πρωταγωνιστεί σε κάθε γεύμα και υλικά ποιοτικά και χειροποίητα, που φτιάχνονται καθημερινά επί τόπου.
Είναι σπάνιο, αρέσει πολύ και δίνει τη διαφορετική νότα στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, ένα ακόμη twist στο ασιατικό κομμάτι της, που καταλήγει να είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Είτε επί τόπου, στα stands των καταστημάτων, είτε με take away ή delivery, κάθε γεύση του «Thess Bao» παραμένει εξαιρετικά μοναδική και το μενού ανανεώνεται συνεχώς, βάσει και των προτιμήσεων των πελατών.
Tip 1: Όλα τα προϊόντα του «Thess Bao», βρίσκονται και στη σελίδα του e-food και της Wolt.
Tip 2: Η επιχείρηση καλύπτει και events.
Tip 3: To «Thess Bao» έχει ανοίξει, πλέον και στην Αθήνα, στο Σύνταγμα (οδό Περικλέους).
Διευθύνσεις καταστημάτων:
Καλαποθάκη 3, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 235225
Λώρη Μαργαρίτη 11, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 235226
Δεν υπάρχει άλλο μαγαζί όπως το «Thess Bao» στη Θεσσαλονίκη. Ένας χώρος που κινείται απόλυτα στη φιλοσοφία του bao ban, του αφράτου αυτού ψωμιού της ασιατικής κουζίνας, με την ιδιαίτερη γεύση, που ταιριάζει κυριολεκτικά με όλα τα υλικά.
Με αποκλειστικά δικά τους bao bans, που φτιάχνονται καθημερινά, οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου street food spot στην Καλαποθάκη και τη Λώρη Μαργαρίτη, προσφέρουν ένα είδος που μπορεί να καταναλωθεί από όλους κι όλες τις ώρες της ημέρας, ιδανικό για φαγητό δρόμου που, ωστόσο, δεν είναι junk.
To «Τhess Bao» άνοιξε στην Καλαποθάκη το Νοέμβριο του 2019 και το δεύτερο κατάστημα άνοιξε στη Λώρη Μαργαρίτη τον Απρίλιο του 2021, από τους Γιάννη Πατέικα, Δημήτρη Παμπόρη και Γιάννη Ζιάγκα, που θέλησαν να συστήσουν τη φιλοσοφία του bao ban λίγο περισσότερο στην πόλη, πηγαίνοντας την ένα βήμα παραπέρα.
Η ιδέα του συγκεκριμένου δημιουργικού street food χώρου πήρε γρήγορα σάρκα κι οστά και δημιουργήθηκε ένα μενού με συνταγές βασισμένες τόσο στην ασιατική, όσο και στην ελληνική κουζίνα, αποτελούμενες σχεδόν αποκλειστικά από προτάσεις σε bao bans με διάφορες γεύσεις, με πρώτη ύλη φρέσκα ψωμάκια που ζυμώνει καθημερινά στις 6 το πρωί ο αρτοποιός των δύο καταστημάτων, με δική τους συνταγή, που τα θέλει πιο αφράτα, μεγάλα και χορταστικά, από τα κλασσικά ασιατικά.
Το μενού περιλαμβάνει bao bans με σουτζουκάκια, με μοσχαρίσια μάγουλα, με καραμελωμένη πανσέτα ή κοτόπουλο πανέ – το caesar’s, όπως το αποκαλούν οι ιδιοκτήτες – που ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα, το κλασσικό bao ban burger με bacon κι αβγό ή και μεσογειακή εκδοχή του, με το bao γαρίδας πανέ με πικάντικη κρέμα με κάνναβη, να είναι μία από τις πολύ ιδιαίτερες γεύσεις.
Φυσικά και δε λείπουν και οι λοιπές πιο κλασσικές γεύσεις, όπως η πάπια Πεκίνου, με Thessbao κέτσαπ – κέτσαπ από πιπεριά Φλωρίνης, φτιάχνεται επί τόπου, από τους μάγειρες - αλλά και τα vegetarian και vegan bao bans, με ρεβιθοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες ή γύρο μανιτάρι.
Τις προτάσεις σε bao bans συμπληρώνουν νόστιμες, φρέσκες σαλάτες, βελουτέ σού-πες ημέρας και οι μοναδικές crushed potatoes του «Thess Bao», baby πατάτες βραστές, churched και στη συνέχεια τηγανισμένες, που βγαίνουν σε πολλές γεύσεις toppings κι αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Ξεχωρίζουν η extravaganza με τηγανητό αβγό και μαγιονέζα μαύρης τρούφας, η Mediterranean με μαγιονέζα βασιλικού, παρμεζάνα και πούδρα ντομάτας, η «indo», με μαγιονέζα με κάρυ Mandras και lime.
Τα bao bans εδώ, τρώγονται και γλυκά, σε τρεις με τέσσερις προτάσεις καθημερινά: γλυκό, τηγανητό bao ban με κρέμα, σαν μπουγάτσα, bao ban banoffee τηγανητό με μερέντα και καραμελωμένες μπανάνες κι άλλες προτάσεις, που σίγουρα δεν υπάρχουν αλλού στη Θεσσαλονίκη.
Τι είναι με λίγα λόγια, το «Thess Bao»; Mία ιδέα, δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, η αίσθηση ενός gourmet πιάτου στο χέρι, όπως αρμόζει σε ένα street food, με το αφράτο ψωμάκι να πρωταγωνιστεί σε κάθε γεύμα και υλικά ποιοτικά και χειροποίητα, που φτιάχνονται καθημερινά επί τόπου.
Είναι σπάνιο, αρέσει πολύ και δίνει τη διαφορετική νότα στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, ένα ακόμη twist στο ασιατικό κομμάτι της, που καταλήγει να είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Είτε επί τόπου, στα stands των καταστημάτων, είτε με take away ή delivery, κάθε γεύση του «Thess Bao» παραμένει εξαιρετικά μοναδική και το μενού ανανεώνεται συνεχώς, βάσει και των προτιμήσεων των πελατών.
Tip 1: Όλα τα προϊόντα του «Thess Bao», βρίσκονται και στη σελίδα του e-food και της Wolt.
Tip 2: Η επιχείρηση καλύπτει και events.
Tip 3: To «Thess Bao» έχει ανοίξει, πλέον και στην Αθήνα, στο Σύνταγμα (οδό Περικλέους).
Διευθύνσεις καταστημάτων:
Καλαποθάκη 3, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 235225
Λώρη Μαργαρίτη 11, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 235226
ΣΧΟΛΙΑ