ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με τιμώμενα τα ελληνικά κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ

H εκδήλωση περιλαμβάνει γευσιγνωσία και οργανώνεται στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΕΔΟΑΟ

 31/05/2023 14:12

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με τιμώμενα τα ελληνικά κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου και στα πλαίσια του συνεδρίου για τον Επώνυμο Ελληνικό Οίνο από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ,  που θα αρχίσει στις 4 μ.μ. , στο  The MET Hotel της Θεσσαλονίκης.

Στη ειδική αυτή εκδήλωση θα συζητηθούν η σημασία των Ελληνικών ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω απ' το κρασί, η αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης επώνυμων προϊόντων, η ιστορία των οίνων με γεωγραφική ένδειξη και η διατροφική τους αξία.

Θα ακολουθήσει ζωντανή επίδειξη μαγειρικής με τον Σεφ Δημήτρη Τσανανά, γεύμα στο εστιατόριο του The Met Hotel και στη συνέχεια θα δοκιμαστούν δεκάδες Ελληνικοί Επώνυμοι Οίνοι.

Οι φιάλες θα είναι τοποθετημένες ανά γεωγραφική περιοχή και θα ελέγχονται από την εξειδικευμένη ομάδα του Wine Style, ώστε το σερβίρισμα να γίνεται στις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας. Το κάθε κρασί θα συνοδεύεται με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει ο γευσιγνώστης για τη γεωγραφική περιοχή, τις ποικιλίες τον τρόπο καλλιέργειας και οινοποίησης. Όλα τα στοιχεία δηλαδή που απαιτούνται από ένα κρασί για να φέρει στην ετικέτα του την ένδειξη, ΠΟΠ ή ΠΓΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν μπορούν να το δηλώσουν  στο:info@thessalonikiwineshow.gr.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

16:00 – 16:30 Προσέλευση,Εγγραφή / Welcome Coffee

16:30 – 16:40 Χαιρετισμός από τον Προέδρου της ΕΔΟΑΟ, Κωνσταντίνο Ευσταθίου

16:40 – 17:00 Η αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης επώνυμων προϊόντων – Αλήθειες και μύθοι για το κρασί

Στέφανος Κόγιας DipWSET, Δημοσιογράφος Οίνου, Εκπαιδευτής Οίνου & Αποσταγμάτων WSPC

17:00 – 17:20 Παρουσίαση των ελληνικών οίνων ΠΟΠ - ΠΓΕ

Αλέξανδρος Μπουζίκας, Advanced Sommelier, Εκπαιδευτής Οίνου ΙΕΚ Δέλτα και Genius

17:20 – 17:40 Ιστορική αναδρομή οίνων με γεωγραφική ένδειξη

Παύλος ΤριλυράκηςDipWSET, Εκπαιδευτής Οίνου WSPC

17:40 – 18:00 Διατροφική αξία των οίνων

Κυριακή Τσομπανίδου, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος MSC

18.00 – 18.20 Break

18:20 – 18:50 Live cooking με τον Σεφ Δημήτρη Τσανανά

18:50 – 20:00 Δείπνο

18:20 – 22:00 Γευστική Δοκιμή Ελληνικών Οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου και στα πλαίσια του συνεδρίου για τον Επώνυμο Ελληνικό Οίνο από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ,  που θα αρχίσει στις 4 μ.μ. , στο  The MET Hotel της Θεσσαλονίκης.

Στη ειδική αυτή εκδήλωση θα συζητηθούν η σημασία των Ελληνικών ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω απ' το κρασί, η αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης επώνυμων προϊόντων, η ιστορία των οίνων με γεωγραφική ένδειξη και η διατροφική τους αξία.

Θα ακολουθήσει ζωντανή επίδειξη μαγειρικής με τον Σεφ Δημήτρη Τσανανά, γεύμα στο εστιατόριο του The Met Hotel και στη συνέχεια θα δοκιμαστούν δεκάδες Ελληνικοί Επώνυμοι Οίνοι.

Οι φιάλες θα είναι τοποθετημένες ανά γεωγραφική περιοχή και θα ελέγχονται από την εξειδικευμένη ομάδα του Wine Style, ώστε το σερβίρισμα να γίνεται στις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας. Το κάθε κρασί θα συνοδεύεται με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει ο γευσιγνώστης για τη γεωγραφική περιοχή, τις ποικιλίες τον τρόπο καλλιέργειας και οινοποίησης. Όλα τα στοιχεία δηλαδή που απαιτούνται από ένα κρασί για να φέρει στην ετικέτα του την ένδειξη, ΠΟΠ ή ΠΓΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν μπορούν να το δηλώσουν  στο:info@thessalonikiwineshow.gr.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

16:00 – 16:30 Προσέλευση,Εγγραφή / Welcome Coffee

16:30 – 16:40 Χαιρετισμός από τον Προέδρου της ΕΔΟΑΟ, Κωνσταντίνο Ευσταθίου

16:40 – 17:00 Η αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης επώνυμων προϊόντων – Αλήθειες και μύθοι για το κρασί

Στέφανος Κόγιας DipWSET, Δημοσιογράφος Οίνου, Εκπαιδευτής Οίνου & Αποσταγμάτων WSPC

17:00 – 17:20 Παρουσίαση των ελληνικών οίνων ΠΟΠ - ΠΓΕ

Αλέξανδρος Μπουζίκας, Advanced Sommelier, Εκπαιδευτής Οίνου ΙΕΚ Δέλτα και Genius

17:20 – 17:40 Ιστορική αναδρομή οίνων με γεωγραφική ένδειξη

Παύλος ΤριλυράκηςDipWSET, Εκπαιδευτής Οίνου WSPC

17:40 – 18:00 Διατροφική αξία των οίνων

Κυριακή Τσομπανίδου, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος MSC

18.00 – 18.20 Break

18:20 – 18:50 Live cooking με τον Σεφ Δημήτρη Τσανανά

18:50 – 20:00 Δείπνο

18:20 – 22:00 Γευστική Δοκιμή Ελληνικών Οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία