ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Έρχεται το Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού στη Νέα Παραλία

Θα στηθούν τρία food trucks σε συνεργασία με το Σωματείο Street Foods in Greece και στη μεγαλύτερη κατσαρόλα της Ελλάδας θα παρασκευαστούν τρεις διαφορετικές συνταγές με βάση το μπλε καβούρι σε μορφή finger food

 12/06/2024 14:14

Θεσσαλονίκη: Έρχεται το Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού στη Νέα Παραλία
Την Τρίτη 18 Ιουνίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Τουρισμού του δήμου σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea διοργανώνουν το Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού στη Νέα Παραλία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι καταξιωμένοι chef Jonathan Harnett και Βασίλης Πανταζής θα ετοιμάσουν ευφάνταστες και εύγεστες συνταγές, με σκοπό την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης θαλασσινών και την αντικατάσταση εμπορικών αυτόχθονων ειδών, των οποίων οι πληθυσμοί μειώνονται, με βρώσιμα, ξενικά είδη, που εξαπλώνονται, απειλώντας το οικοσύστημα και τη βιοποικιλότητα της Μεσογείου.

Δίπλα στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου θα στηθούν τρία food trucks σε συνεργασία με το Σωματείο Street Foods in Greece και στη μεγαλύτερη κατσαρόλα της Ελλάδας θα παρασκευαστούν τρεις διαφορετικές συνταγές με βάση το μπλε καβούρι σε μορφή finger food, εμπνευσμένες από την Ελλάδα, την Ιταλία και το Μεξικό. Από τις 17:00 έως τις 23:00 θα ετοιμάζονται τα νόστιμα πιάτα και θα διανέμονται στους περαστικούς υπό τους ήχους μουσικής που θα διαλέξει γνωστός DJ.

Η ομάδα της iSea θα διανέμει ενημερωτικό υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για τα ξενικά είδη και την υπεύθυνη κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων των ξενικών ειδών και της απώλειας της βιοποικιλότητας μέσα από τις διατροφικές επιλογές.
Την Τρίτη 18 Ιουνίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Τουρισμού του δήμου σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea διοργανώνουν το Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού στη Νέα Παραλία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι καταξιωμένοι chef Jonathan Harnett και Βασίλης Πανταζής θα ετοιμάσουν ευφάνταστες και εύγεστες συνταγές, με σκοπό την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης θαλασσινών και την αντικατάσταση εμπορικών αυτόχθονων ειδών, των οποίων οι πληθυσμοί μειώνονται, με βρώσιμα, ξενικά είδη, που εξαπλώνονται, απειλώντας το οικοσύστημα και τη βιοποικιλότητα της Μεσογείου.

Δίπλα στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου θα στηθούν τρία food trucks σε συνεργασία με το Σωματείο Street Foods in Greece και στη μεγαλύτερη κατσαρόλα της Ελλάδας θα παρασκευαστούν τρεις διαφορετικές συνταγές με βάση το μπλε καβούρι σε μορφή finger food, εμπνευσμένες από την Ελλάδα, την Ιταλία και το Μεξικό. Από τις 17:00 έως τις 23:00 θα ετοιμάζονται τα νόστιμα πιάτα και θα διανέμονται στους περαστικούς υπό τους ήχους μουσικής που θα διαλέξει γνωστός DJ.

Η ομάδα της iSea θα διανέμει ενημερωτικό υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για τα ξενικά είδη και την υπεύθυνη κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων των ξενικών ειδών και της απώλειας της βιοποικιλότητας μέσα από τις διατροφικές επιλογές.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία