Τροχαίο στο Λαγκαδά - Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 60χρονος - Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΑΧΕΠΑ
Σε βάρος του 60χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που επέφερε θάνατο, αλλά και για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας
Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν μέσω του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου οι πλανόδιοι μικροπωλητές δραστηριοποιούνται μόνον τις περιόδους που γίνονται ορκωμοσίες
- Newsroom
Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατέθεσαν, μέσω του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, οι ανθοπώλες της πόλης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την πάταξη του παρεμπορίου λουλουδιών στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, κατά τις ημέρες ορκωμοσιών φοιτητών του Ιδρύματος.
Σύμφωνα με την αναφορά που κατατέθηκε, οι πλανόδιοι μικροπωλητές δραστηριοποιούνται μόνον τις περιόδους που γίνονται ορκωμοσίες, πουλώντας έτοιμες ανθοδέσμες από 10 έως 30 ευρώ την κάθε μία.
«Δεν έχουν άδειες να εξασκούν το επάγγελμα, ούτε εκδίδουν παραστατικά, ενώ και τα άνθη είναι κακής ποιότητας και άγνωστης προέλευσης», τονίζεται στο κείμενο που κατατέθηκε στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης, ενώ γίνεται λόγος για τζίρους δεκάδων χιλιάδων ευρώ που χάνεται από τα νόμιμα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης.
Όπως υπογραμμίζουν οι ανθοπώλες, το παρεμπόριο έχει αναπτυχθεί καθώς όταν πλησιάζει η Αστυνομία, οι πλανόδιοι κρύβονται πίσω από τα κάγκελα του Πανεπιστημίου, γνωρίζοντας ότι οι διωκτικές αρχές δεν μπορούν να παρέμβουν, αλλά ακόμη κι όταν γίνονται συλλήψεις απλώς επιβάλλεται ένα πρόστιμο.
Εκτός από το ΑΠΘ, το πρόβλημα εντοπίζεται και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, επισημαίνεται στην μηνυτήρια αναφορά.
Σε βάρος του 60χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που επέφερε θάνατο, αλλά και για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας
Οι συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις στοχεύουν στην αύξηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου για αναψυχή
Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου
Την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025, στις 11πμ. η ημερίδα «Άνθρωπος και Σκύλος» στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου «Κωνσταντίνος Χ. Θεοφάνης