Το «προοδευτικό στρατηγικό σχέδιο» και τους οκτώ εθνικούς στόχους παρουσίασε στη ΔΕΘ ο Νίκος Ανδρουλάκης (βίντεο, φωτ.)
11/09/2024 18:48
11/09/2024 18:48
Το «προοδευτικό στρατηγικό σχέδιο» που έχει, όπως είπε, ανάγκη ο τόπος παρουσίασε από το βήμα της 88ης ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας από το βήμα του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης». Ένα σχέδιο για το «τώρα» και το «αύριο» της χώρας όπως ανέφερε το οποίο δομείται σε οχτώ εθνικούς στόχους.
Ο κ. Ανδρουλάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ παρόντες στην ομιλία του ήταν και οι τρεις διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Άννα Διαμαντοπούλου.
Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική κατά της κυβέρνησης λέγοντας: «Στον έκτο χρόνο της Νέας Δημοκρατίας στο τιμόνι της χώρας, οι πολίτες δεν έχουν πλέον τίποτε άλλο να προσδοκούν από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, εκτός από το να περιμένουν …έως το 2027 για να δουν καλύτερες μέρες».
«Η κατάσταση στην Ελλάδα του 2024 συνεχίζει να μας πληγώνει καθημερινά» τόνισε. «Στη σημερινή Ελλάδα απλώνονται τείχη για τους μη προνομιούχους, τη μεσαία τάξη και τη νέα γενιά» συμπλήρωσε.
Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αποτυχία σημειώνοντας: «Να ετοιμάζεστε γιατί την πρόωρη σύνταξη στην πολιτική σας καριέρα ως πρωθυπουργός θα σας τη δώσει ο ελληνικός λαός».
«Η κυβέρνηση καλλιεργεί συστηματικά κλίμα αισιοδοξίας αλλά οι κίνδυνοι παραμονεύουν» είπε ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνοντας ότι το κόμμα του είναι ο βασικός πυλώνας αντιπολίτευσης στη χώρα.
«Μια ευκαιρία που δεν ήρθε ουρανοκατέβατη ούτε προέκυψε συγκυριακά, αλλά είναι το αποτέλεσμα συγκροτημένης πολιτικής στρατηγικής, που έβαλε την παράταξη ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου» τόνισε.
Παρουσιάζοντας το εναλλακτικό στρατηγικό σχέδιο για το «τώρα» και το «αύριο» της Ελλάδας τόνισε ότι αποτελεί τον οδικό χάρτη για την οριστική αλλαγή σελίδας στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Ένα εθνικό Σχέδιο «Made in Greece», το οποίο υπηρετεί το τρίπτυχο Βιώσιμη ανάπτυξη - Ποιοτικές Θέσεις Εργασίας- Μείωση των ανισοτήτων.
«Για μια ευημερία που θα βασίζεται σε γερά θεμέλια» σχολίασε.
Οι οκτώ εθνικοί κατά τον κ. Ανδρουλάκη είναι οι εξής:
1.Ισχυρή Ελληνική Περιφέρεια- Φρένο στη δημογραφική αιμορραγία.
Πρότεινε:
-Μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ορεινές, μειονεκτικές και παραμεθόριες περιοχές.
-Αύξηση του επιδόματος στους μόνιμους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, μαζί με την αύξηση της έκπτωσης φόρου για το δεύτερο παιδί και πάνω
-Ενίσχυση των δημοσίων υποδομών με έμφαση τα δίκτυα σύγχρονων μεταφορών (όπως ο σιδηρόδρομος) και ηλεκτρικής ενέργειας
2. Πρόσβαση σε φθηνή και ποιοτική κατοικία με:
-Δημιουργία χιλιάδων νέων κοινωνικών κατοικιών από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, μέτρο που θα αποκλιμακώσει ουσιαστικά τις τιμές στα ενοίκια.
-Άμεση κατάργηση της Χρυσής Βίζας, όπως ήδη συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
-Οι Δήμοι να αναλάβουν την αρμοδιότητα καθορισμού της φέρουσας ικανότητας για έκδοση νέων αδειών βραχυχρόνιας μίσθωσης.
-Επαναφορά της φορολογικής έκπτωσης τόκων στεγαστικών δανείων για νοικοκυριά που επιθυμούν να αποκτήσουν την πρώτη τους κατοικία, με συγκεκριμένα κριτήρια και πλαφόν ως προς τα τετραγωνικά του ακινήτου, το εισόδημα του νοικοκυριού και το ύψος του δανείου.
-Αναλογική μείωση των φόρων σε συνάρτηση με τον χρόνο διάθεσης των κλειστών ακινήτων στο δημόσιο απόθεμα κατοικιών. Και το ενοίκιο πάντα με πλαφόν. Έτσι μόνο διασφαλίζουμε ότι τα φορολογικά κίνητρα που θα δώσει το κράτος θα πιάσουν τόπο και θα μεταφραστούν σε φτηνό ενοίκιο για τα νέα ζευγάρια.
3.Αποτελεσματική προστασία του εισοδήματος των πιο ευάλωτων και των μεσαίων στρωμάτων με:
-Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της φορολογικής κλίμακας, ώστε να προστατεύονται, πραγματικά, οι όποιες αυξήσεις στα εισοδήματα από τον πληθωρισμό.
-Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών.
-Επέκταση και καθολική ισχύ των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.
-Για τους συνταξιούχους: Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και αναμόρφωση της εισφοράς αλληλεγγύης με σταδιακή της μείωση, ώστε να μην πηγαίνουν χαμένες για 600.000 συνταξιούχους οι έτσι και αλλιώς αναιμικές αυξήσεις που δίνονται κάθε χρόνο.
4.Μέτρα-ασπίδα έναντι της ακρίβειας με:
-Θέσπιση Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών
-Ουσιαστικός έλεγχος στα υψηλά ποσοστά κέρδους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
-Έκτακτη μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής
-Έκτακτη φορολόγηση υπερκερδών μεγάλων επιχειρήσεων, τα οποία αποδεδειγμένα οφείλονται σε συγκυριακούς διεθνείς παράγοντες, όπως στον τομέα της ενέργειας και των τραπεζών.
5. Σύγχρονο Κοινωνικό Κράτος στο πλευρό του πολίτη.
Ειδικότερα, για την Υγεία πρότεινε:
-ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα –ανθυγιεινά.
-Ένα ισχυρό και ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό δημόσια εποπτεία, με καλά στελεχωμένα Κέντρα Υγείας σε κάθε Δήμο και υπηρεσίες οικογενειακής ιατρικής για όλους, που φτάνουν στο σπίτι όταν υπάρχει ανάγκη.
-Νέος χάρτης υγείας, με επαρκώς στελεχωμένο νοσοκομείο σε κάθε μεγάλο νησί. Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με πλήρη στελέχωση για τα μικρότερα νησιά και διασύνδεση με το πλησιέστερο νοσοκομείο.
Για την Παιδεία:
-επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας για ένα συνεχή εθνικό διάλογο και για μεταρρυθμιστική πολιτική στην εκπαίδευση, συνολικά. Όχι αποσπασματικά.
-αύξηση της δημόσιας δαπάνης ώστε να φτάσει σταδιακά στη μέση δαπάνη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα .
-πιστοποίηση ξένης γλώσσας και ηλεκτρονικών υπολογιστών έως τη Γ Γυμνασίου.
-στήριξη του ολοήμερου νηπιαγωγείου και δημοτικού
-Με προτεραιότητα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση με σύνδεση με τις σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας.
-Με στήριξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου και πραγματικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια που θα γίνουν με σεβασμό στο Σύνταγμα.
6.Νέο παραγωγικό πρότυπο με ισχυρό Πρωτογενή Τομέα. Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε:
-Βιώσιμο παραγωγικό πρότυπο «Made in Greece»
-Ενεργειακές κοινότητες Δήμων, αγροτών, κτηνοτρόφων, μεταποιητών και συνεταιρισμών, ώστε να περιοριστεί δραστικό το ενεργειακό κόστος.
-Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
-Επαναδιαπραγμάτευση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και μηδενική ανοχή σε πρακτικές παράνομων ελληνοποιήσεων.
7. Έμπρακτη στήριξη στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
-Επιμένουμε στην πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ συνολικά για το ιδιωτικό χρέος και ειδικότερα, για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις, μαζί με τη θέσπιση κινήτρων για τους συνεπείς.
-Δημιουργία ειδικών καναλιών χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποκλειστικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παράλληλα με τη θεσμοθέτηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε να πάψει επιτέλους ο άτυπος αποκλεισμός τους από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
*Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους Θεσμούς και τη Δικαιοσύνη.
Όπως είπε το ΠΑΣΟΚ θα πάρει πρωτοβουλία στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, η επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης να μην γίνεται από την κυβέρνηση.
Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε και για τη Θεσσαλονίκη η οποία όπως είπε υπολείπεται σε επίπεδο υποδομών και συγκοινωνιών.
«Ως ΠΑΣΟΚ θεωρούμε επιτακτική ανάγκη
η πόλη να αποκτήσει ένα δημόσιο φορέα
με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μακριά από τη λογική των μικρών ΟΑΣΘ» ανέφερε.
Πρότεινε τον σχεδιασμό ενός νέου συγκοινωνιακού χάρτη που θα συμπεριλαμβάνει και τις επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ στην Δυτική Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο.
Για τη ΔΕΘ είπε πως είναι σημαντικό να αξιοποιηθεί ώστε να δημιουργηθεί μητροπολιτικό πάρκο με ήπιες εκθεσιακές υποδομές.
«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να ηγηθεί της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας, δημιουργώντας ένα πλαίσιο, το οποίο θα παρέχει σε όλους προοπτική για καλή ποιότητα ζωής, σε μια πόλη παραγωγική, ανταγωνιστική και αξιοβίωτη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Το Προοδευτικό Σχέδιο για την Πατρίδα που παρουσίασα, βασίζεται στις επεξεργασμένες θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Ενός ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.
Έστειλε μάλιστα μήνυμα ενότητας «να είστε βέβαιοι ότι ενωμένοι και με αγώνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας, το ΠΑΣΟΚ θα είναι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση της χώρας».
«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μπορούν να έχουν σήμερα ένα πλατύ χαμόγελο» είπε αναφερόμενος στην παρουσία των κκ. Διαμαντοπούλου, Γιαννακοπούλου και Γερουλάνου.
Παρόντες στην ομιλία του κ. Ανδρουλάκη ήταν οι βουλευτές: Ευαγγελία Λιακούλη, Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής, Μιλένα Αποστολάκη, Στέφανος Παραστατίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παύλος Χρηστίδης, Τάσος Νικολαΐδης, Γιώργος Νικητιάδης, Απόστολος Πάνας, Κατερίνα Σπυριδάκη, Ανδρέας Πουλάς, Χριστίνα Σταρακά, Ιωάννης Τσίμαρης, Μανώλης Χνάρης, Ελένη Βάτσινα. Επίσης, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο εκπρόσωπος τύπου Θανάσης Γλαβίνας.
Στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» παραβρέθηκαν δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων κ.α.
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης χαιρέτισε τον κόσμο και πολλοί έβγαλαν selfies μαζί του.
Δείτε την ομιλία:
Το «προοδευτικό στρατηγικό σχέδιο» που έχει, όπως είπε, ανάγκη ο τόπος παρουσίασε από το βήμα της 88ης ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας από το βήμα του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης». Ένα σχέδιο για το «τώρα» και το «αύριο» της χώρας όπως ανέφερε το οποίο δομείται σε οχτώ εθνικούς στόχους.
Ο κ. Ανδρουλάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ παρόντες στην ομιλία του ήταν και οι τρεις διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Άννα Διαμαντοπούλου.
Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική κατά της κυβέρνησης λέγοντας: «Στον έκτο χρόνο της Νέας Δημοκρατίας στο τιμόνι της χώρας, οι πολίτες δεν έχουν πλέον τίποτε άλλο να προσδοκούν από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, εκτός από το να περιμένουν …έως το 2027 για να δουν καλύτερες μέρες».
«Η κατάσταση στην Ελλάδα του 2024 συνεχίζει να μας πληγώνει καθημερινά» τόνισε. «Στη σημερινή Ελλάδα απλώνονται τείχη για τους μη προνομιούχους, τη μεσαία τάξη και τη νέα γενιά» συμπλήρωσε.
Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αποτυχία σημειώνοντας: «Να ετοιμάζεστε γιατί την πρόωρη σύνταξη στην πολιτική σας καριέρα ως πρωθυπουργός θα σας τη δώσει ο ελληνικός λαός».
«Η κυβέρνηση καλλιεργεί συστηματικά κλίμα αισιοδοξίας αλλά οι κίνδυνοι παραμονεύουν» είπε ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνοντας ότι το κόμμα του είναι ο βασικός πυλώνας αντιπολίτευσης στη χώρα.
«Μια ευκαιρία που δεν ήρθε ουρανοκατέβατη ούτε προέκυψε συγκυριακά, αλλά είναι το αποτέλεσμα συγκροτημένης πολιτικής στρατηγικής, που έβαλε την παράταξη ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου» τόνισε.
Παρουσιάζοντας το εναλλακτικό στρατηγικό σχέδιο για το «τώρα» και το «αύριο» της Ελλάδας τόνισε ότι αποτελεί τον οδικό χάρτη για την οριστική αλλαγή σελίδας στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Ένα εθνικό Σχέδιο «Made in Greece», το οποίο υπηρετεί το τρίπτυχο Βιώσιμη ανάπτυξη - Ποιοτικές Θέσεις Εργασίας- Μείωση των ανισοτήτων.
«Για μια ευημερία που θα βασίζεται σε γερά θεμέλια» σχολίασε.
Οι οκτώ εθνικοί κατά τον κ. Ανδρουλάκη είναι οι εξής:
1.Ισχυρή Ελληνική Περιφέρεια- Φρένο στη δημογραφική αιμορραγία.
Πρότεινε:
-Μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ορεινές, μειονεκτικές και παραμεθόριες περιοχές.
-Αύξηση του επιδόματος στους μόνιμους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, μαζί με την αύξηση της έκπτωσης φόρου για το δεύτερο παιδί και πάνω
-Ενίσχυση των δημοσίων υποδομών με έμφαση τα δίκτυα σύγχρονων μεταφορών (όπως ο σιδηρόδρομος) και ηλεκτρικής ενέργειας
2. Πρόσβαση σε φθηνή και ποιοτική κατοικία με:
-Δημιουργία χιλιάδων νέων κοινωνικών κατοικιών από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, μέτρο που θα αποκλιμακώσει ουσιαστικά τις τιμές στα ενοίκια.
-Άμεση κατάργηση της Χρυσής Βίζας, όπως ήδη συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
-Οι Δήμοι να αναλάβουν την αρμοδιότητα καθορισμού της φέρουσας ικανότητας για έκδοση νέων αδειών βραχυχρόνιας μίσθωσης.
-Επαναφορά της φορολογικής έκπτωσης τόκων στεγαστικών δανείων για νοικοκυριά που επιθυμούν να αποκτήσουν την πρώτη τους κατοικία, με συγκεκριμένα κριτήρια και πλαφόν ως προς τα τετραγωνικά του ακινήτου, το εισόδημα του νοικοκυριού και το ύψος του δανείου.
-Αναλογική μείωση των φόρων σε συνάρτηση με τον χρόνο διάθεσης των κλειστών ακινήτων στο δημόσιο απόθεμα κατοικιών. Και το ενοίκιο πάντα με πλαφόν. Έτσι μόνο διασφαλίζουμε ότι τα φορολογικά κίνητρα που θα δώσει το κράτος θα πιάσουν τόπο και θα μεταφραστούν σε φτηνό ενοίκιο για τα νέα ζευγάρια.
3.Αποτελεσματική προστασία του εισοδήματος των πιο ευάλωτων και των μεσαίων στρωμάτων με:
-Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της φορολογικής κλίμακας, ώστε να προστατεύονται, πραγματικά, οι όποιες αυξήσεις στα εισοδήματα από τον πληθωρισμό.
-Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών.
-Επέκταση και καθολική ισχύ των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.
-Για τους συνταξιούχους: Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και αναμόρφωση της εισφοράς αλληλεγγύης με σταδιακή της μείωση, ώστε να μην πηγαίνουν χαμένες για 600.000 συνταξιούχους οι έτσι και αλλιώς αναιμικές αυξήσεις που δίνονται κάθε χρόνο.
4.Μέτρα-ασπίδα έναντι της ακρίβειας με:
-Θέσπιση Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών
-Ουσιαστικός έλεγχος στα υψηλά ποσοστά κέρδους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
-Έκτακτη μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής
-Έκτακτη φορολόγηση υπερκερδών μεγάλων επιχειρήσεων, τα οποία αποδεδειγμένα οφείλονται σε συγκυριακούς διεθνείς παράγοντες, όπως στον τομέα της ενέργειας και των τραπεζών.
5. Σύγχρονο Κοινωνικό Κράτος στο πλευρό του πολίτη.
Ειδικότερα, για την Υγεία πρότεινε:
-ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα –ανθυγιεινά.
-Ένα ισχυρό και ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό δημόσια εποπτεία, με καλά στελεχωμένα Κέντρα Υγείας σε κάθε Δήμο και υπηρεσίες οικογενειακής ιατρικής για όλους, που φτάνουν στο σπίτι όταν υπάρχει ανάγκη.
-Νέος χάρτης υγείας, με επαρκώς στελεχωμένο νοσοκομείο σε κάθε μεγάλο νησί. Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με πλήρη στελέχωση για τα μικρότερα νησιά και διασύνδεση με το πλησιέστερο νοσοκομείο.
Για την Παιδεία:
-επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας για ένα συνεχή εθνικό διάλογο και για μεταρρυθμιστική πολιτική στην εκπαίδευση, συνολικά. Όχι αποσπασματικά.
-αύξηση της δημόσιας δαπάνης ώστε να φτάσει σταδιακά στη μέση δαπάνη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα .
-πιστοποίηση ξένης γλώσσας και ηλεκτρονικών υπολογιστών έως τη Γ Γυμνασίου.
-στήριξη του ολοήμερου νηπιαγωγείου και δημοτικού
-Με προτεραιότητα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση με σύνδεση με τις σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας.
-Με στήριξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου και πραγματικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια που θα γίνουν με σεβασμό στο Σύνταγμα.
6.Νέο παραγωγικό πρότυπο με ισχυρό Πρωτογενή Τομέα. Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε:
-Βιώσιμο παραγωγικό πρότυπο «Made in Greece»
-Ενεργειακές κοινότητες Δήμων, αγροτών, κτηνοτρόφων, μεταποιητών και συνεταιρισμών, ώστε να περιοριστεί δραστικό το ενεργειακό κόστος.
-Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
-Επαναδιαπραγμάτευση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και μηδενική ανοχή σε πρακτικές παράνομων ελληνοποιήσεων.
7. Έμπρακτη στήριξη στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
-Επιμένουμε στην πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ συνολικά για το ιδιωτικό χρέος και ειδικότερα, για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις, μαζί με τη θέσπιση κινήτρων για τους συνεπείς.
-Δημιουργία ειδικών καναλιών χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποκλειστικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παράλληλα με τη θεσμοθέτηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε να πάψει επιτέλους ο άτυπος αποκλεισμός τους από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
*Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους Θεσμούς και τη Δικαιοσύνη.
Όπως είπε το ΠΑΣΟΚ θα πάρει πρωτοβουλία στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, η επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης να μην γίνεται από την κυβέρνηση.
Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε και για τη Θεσσαλονίκη η οποία όπως είπε υπολείπεται σε επίπεδο υποδομών και συγκοινωνιών.
«Ως ΠΑΣΟΚ θεωρούμε επιτακτική ανάγκη
η πόλη να αποκτήσει ένα δημόσιο φορέα
με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μακριά από τη λογική των μικρών ΟΑΣΘ» ανέφερε.
Πρότεινε τον σχεδιασμό ενός νέου συγκοινωνιακού χάρτη που θα συμπεριλαμβάνει και τις επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ στην Δυτική Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο.
Για τη ΔΕΘ είπε πως είναι σημαντικό να αξιοποιηθεί ώστε να δημιουργηθεί μητροπολιτικό πάρκο με ήπιες εκθεσιακές υποδομές.
«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να ηγηθεί της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας, δημιουργώντας ένα πλαίσιο, το οποίο θα παρέχει σε όλους προοπτική για καλή ποιότητα ζωής, σε μια πόλη παραγωγική, ανταγωνιστική και αξιοβίωτη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Το Προοδευτικό Σχέδιο για την Πατρίδα που παρουσίασα, βασίζεται στις επεξεργασμένες θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Ενός ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.
Έστειλε μάλιστα μήνυμα ενότητας «να είστε βέβαιοι ότι ενωμένοι και με αγώνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας, το ΠΑΣΟΚ θα είναι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση της χώρας».
«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μπορούν να έχουν σήμερα ένα πλατύ χαμόγελο» είπε αναφερόμενος στην παρουσία των κκ. Διαμαντοπούλου, Γιαννακοπούλου και Γερουλάνου.
Παρόντες στην ομιλία του κ. Ανδρουλάκη ήταν οι βουλευτές: Ευαγγελία Λιακούλη, Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής, Μιλένα Αποστολάκη, Στέφανος Παραστατίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παύλος Χρηστίδης, Τάσος Νικολαΐδης, Γιώργος Νικητιάδης, Απόστολος Πάνας, Κατερίνα Σπυριδάκη, Ανδρέας Πουλάς, Χριστίνα Σταρακά, Ιωάννης Τσίμαρης, Μανώλης Χνάρης, Ελένη Βάτσινα. Επίσης, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο εκπρόσωπος τύπου Θανάσης Γλαβίνας.
Στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» παραβρέθηκαν δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων κ.α.
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης χαιρέτισε τον κόσμο και πολλοί έβγαλαν selfies μαζί του.
Δείτε την ομιλία:
ΣΧΟΛΙΑ