Με ρυθμούς... χελώνας η εισροή κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης στις οικονομίες των χωρών της Ε.Ε.
Τι αναφέρει η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για την Ελλάδα
Ο Ι. Μασούτης σημείωσε επίσης ότι είναι αναγκαία η υιοθέτηση διαδικασιών fast track, ιδίως όσον αφορά σε νέες επενδύσεις
- Newsroom
Την ανάγκη να καταβληθούν ιδιαίτερες προσπάθειες, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ωφεληθούν από τη σχετική δανειακή στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προϋπολογισμού 11,7 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ιωάννης Μασούτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των διοικήσεων παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.
«Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία αυτή», υπογράμμισε ο κ. Μασούτης και συμπλήρωσε πως «στο πλαίσιο όλων των προγραμμάτων που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων, να απλοποιηθεί το περιεχόμενο των σχετικών προκηρύξεων και οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων νέων επενδύσεων (π.χ. σχετιζόμενες με χωροταξικά θέματα)».
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ σημείωσε ότι είναι αναγκαία η υιοθέτηση διαδικασιών fast track, ιδίως όσον αφορά σε νέες επενδύσεις, που θα συμβάλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας (π.χ. φωτοβολταϊκά σε ενεργοβόρες μονάδες ή νέος μηχανολογικός εξοπλισμός χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας), αλλά και η υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές δικτύου και αποθήκευσης ενέργειας.
Τι αναφέρει η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για την Ελλάδα
Τι προκύπτει από έρευνα της Palmos Analysis - 6 στις 10 επιχειρήσεις (ποσοστό 57%) δεν εφαρμόζουν ποτέ τηλεργασία
εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό και εργασίες τοποθέτησης στηθαίων στην 28η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πλαγιαρίου - Επανομής
Yψηλοί θα είναι οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης για την τραγωδία των Τεμπών στη Βουλή αυτή την εβδομάδα