Θεσσαλονίκη: Ρεζερβέ... όλη η πόλη, σε ουζερί και ταβέρνες για σήμερα κι αύριο
24/12/2022 10:00
24/12/2022 10:00
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τα καταστήματα εστίασης ενόψει των γιορτών καθώς «φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα από τους πελάτες που θέλουν να κάνουν μια κράτηση για την παραμονή και την μέρα των Χριστουγέννων. Μετά τα δύο χρόνια του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας φέτος είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που θα γιορταστούν χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις.
Τα πάντα είναι γεμάτα αφού έχουν γίνει κρατήσεις εδώ και μέρες. Ουζερί και ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη έχουν την τιμητική τους για σήμερα το μεσημέρι αλλά και όλο το Σαββατοκύριακο.
Μπορεί το ενεργειακό και συνολικό κόστος διαβίωσης να έχουν αυξηθεί αλλά η επιθυμία των Θεσσαλονικέων να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τον συνηθισμένο παραδοσιακό τρόπο δεν σβήνει. Αρκετοί είναι αυτοί που μπορεί να έχουν παύσει τις εξόδους εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών αλλά όπως φαίνεται αν μια φορά τον χρόνο βγουν έξω αυτή σίγουρα θα είναι τα Χριστούγεννα.
Όπως λέει ο Στέφανος Καλοτεράκης, υπεύθυνος εστιατορίου «εμείς είμαστε χρόνια και μας ξέρει ο κόσμος. Πριν από δύο εβδομάδες έχουν ξεκινήσει τα τηλέφωνα και πλέον όσοι παίρνουν τους λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κράτηση καθώς αφήνουμε πάντα ένα μέρος του μαγαζιού χωρίς κρατήσεις για τον κόσμο που έρχεται εκείνη την ώρα. Ήδη έχουμε 30 – 40 άτομα κλεισμένα. Ο Έλληνας όσο και αν δεν μπορεί αυτές τις μέρες θα βγει».
Από τα μέσα Δεκεμβρίου τα τηλέφωνα στα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία δεν σταματάνε να χτυπάνε από πελάτες που θέλουν να εξασφαλίσουν ένα τραπέζι για το γεύμα των Χριστουγέννων. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι έκδηλο δημιουργώντας μια ευχαρίστηση αναστάτωση στα μαγαζιά και ελπίδα πως φέτος η χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή και θα θυμίζει την παλιά αίγλη. Το ενδιαφέρον του κόσμου δεν περιορίζεται μόνο στο κόστος του τραπεζιού. Οι πιο μερακλήδες εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ιδιαίτερο εορταστικό μενού και στο αν θα υπάρχει ζωντανή μουσική στο μαγαζί.
«Εδώ και 2 βδομάδες ο κόσμος τηλεφωνεί και κάνει κρατήσεις, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Συνήθως οι περισσότερες είναι παρέες των τεσσάρων ατόμων που αν επιλέξουν το γιορτινό μενού θα τους βγει 25 με 30 ευρώ το άτομο» λέει ο Μάκης και δηλώνει αισιόδοξος για την φετινή προσέλευση του κόσμου «Πιστεύω πως φέτος επειδή οι πρώτες ύλες αυξήθηκαν θα επιλέξουν να μη μαγειρέψουν, θα πληρώσουν κάτι παραπάνω αλλά θα γλιτώσουν ταλαιπωρία. Είμαστε αισιόδοξοι».
Οικογενειακά και σε στενό κύκλο τα περισσότερα τραπέζια που έχουν κάνει κράτηση με την πλειονότητα τους να αποτελούνται από 4 άτομα. Οι τιμές για το εορταστικό γεύμα ποικίλουν ανάλογα τα γούστα και την όρεξη από 17 έως 30 ευρώ το άτομο. Κλασικά και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα πιάτα που πρωταγωνιστούν είναι σίγουρα η γαλοπούλα, το κότσι και οι λαχανοντολμάδες. Οι επιλογές που έχουν οι πελάτες πολλές, για κάθε γούστο και άκρως εορταστικές. Χοιρινό, στιφάδο, μοσχάρι, ζεστές σούπες και αγριογούρουνο είναι κάποιες από αυτές τις επιλογές που περιλαμβάνει το μενού.
«Υπάρχει ζήτηση πολύ. Ρωτάνε ακόμα και για την πρωτοχρονιά και για το βράδυ της πρωτοχρονιάς, Από νωρίς έχουν ξεκινήσει τα τηλέφωνα. Πέρσι ήταν ο κόβιντ και πολύ κόσμος φέτος θα κάνει έξω Χριστούγεννα. Η τιμή για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 4 άτομα είναι 25 ευρώ περίπου το άτομο» λέει ο Ανδρέας Μπεχτσής, υπεύθυνος ταβέρνας.
«Επειδή ο κόσμος ήταν αμπαρωμένος 2 χρόνια θα βγουν όλοι. Ακόμα και αυτοί που βγαίνουν μια φορά τον χρόνο, τώρα θα βγουν. Υπάρχει εορταστικό μενού το οποίο επιλέγουν οι πελάτες» λέει ο Δημήτρης Τσιφτελίδης, υπεύθυνος εστιατορίου.
22/12/2022 18:02
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τα καταστήματα εστίασης ενόψει των γιορτών καθώς «φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα από τους πελάτες που θέλουν να κάνουν μια κράτηση για την παραμονή και την μέρα των Χριστουγέννων. Μετά τα δύο χρόνια του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας φέτος είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που θα γιορταστούν χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις.
Τα πάντα είναι γεμάτα αφού έχουν γίνει κρατήσεις εδώ και μέρες. Ουζερί και ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη έχουν την τιμητική τους για σήμερα το μεσημέρι αλλά και όλο το Σαββατοκύριακο.
Μπορεί το ενεργειακό και συνολικό κόστος διαβίωσης να έχουν αυξηθεί αλλά η επιθυμία των Θεσσαλονικέων να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τον συνηθισμένο παραδοσιακό τρόπο δεν σβήνει. Αρκετοί είναι αυτοί που μπορεί να έχουν παύσει τις εξόδους εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών αλλά όπως φαίνεται αν μια φορά τον χρόνο βγουν έξω αυτή σίγουρα θα είναι τα Χριστούγεννα.
Όπως λέει ο Στέφανος Καλοτεράκης, υπεύθυνος εστιατορίου «εμείς είμαστε χρόνια και μας ξέρει ο κόσμος. Πριν από δύο εβδομάδες έχουν ξεκινήσει τα τηλέφωνα και πλέον όσοι παίρνουν τους λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κράτηση καθώς αφήνουμε πάντα ένα μέρος του μαγαζιού χωρίς κρατήσεις για τον κόσμο που έρχεται εκείνη την ώρα. Ήδη έχουμε 30 – 40 άτομα κλεισμένα. Ο Έλληνας όσο και αν δεν μπορεί αυτές τις μέρες θα βγει».
Από τα μέσα Δεκεμβρίου τα τηλέφωνα στα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία δεν σταματάνε να χτυπάνε από πελάτες που θέλουν να εξασφαλίσουν ένα τραπέζι για το γεύμα των Χριστουγέννων. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι έκδηλο δημιουργώντας μια ευχαρίστηση αναστάτωση στα μαγαζιά και ελπίδα πως φέτος η χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή και θα θυμίζει την παλιά αίγλη. Το ενδιαφέρον του κόσμου δεν περιορίζεται μόνο στο κόστος του τραπεζιού. Οι πιο μερακλήδες εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ιδιαίτερο εορταστικό μενού και στο αν θα υπάρχει ζωντανή μουσική στο μαγαζί.
«Εδώ και 2 βδομάδες ο κόσμος τηλεφωνεί και κάνει κρατήσεις, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Συνήθως οι περισσότερες είναι παρέες των τεσσάρων ατόμων που αν επιλέξουν το γιορτινό μενού θα τους βγει 25 με 30 ευρώ το άτομο» λέει ο Μάκης και δηλώνει αισιόδοξος για την φετινή προσέλευση του κόσμου «Πιστεύω πως φέτος επειδή οι πρώτες ύλες αυξήθηκαν θα επιλέξουν να μη μαγειρέψουν, θα πληρώσουν κάτι παραπάνω αλλά θα γλιτώσουν ταλαιπωρία. Είμαστε αισιόδοξοι».
Οικογενειακά και σε στενό κύκλο τα περισσότερα τραπέζια που έχουν κάνει κράτηση με την πλειονότητα τους να αποτελούνται από 4 άτομα. Οι τιμές για το εορταστικό γεύμα ποικίλουν ανάλογα τα γούστα και την όρεξη από 17 έως 30 ευρώ το άτομο. Κλασικά και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα πιάτα που πρωταγωνιστούν είναι σίγουρα η γαλοπούλα, το κότσι και οι λαχανοντολμάδες. Οι επιλογές που έχουν οι πελάτες πολλές, για κάθε γούστο και άκρως εορταστικές. Χοιρινό, στιφάδο, μοσχάρι, ζεστές σούπες και αγριογούρουνο είναι κάποιες από αυτές τις επιλογές που περιλαμβάνει το μενού.
«Υπάρχει ζήτηση πολύ. Ρωτάνε ακόμα και για την πρωτοχρονιά και για το βράδυ της πρωτοχρονιάς, Από νωρίς έχουν ξεκινήσει τα τηλέφωνα. Πέρσι ήταν ο κόβιντ και πολύ κόσμος φέτος θα κάνει έξω Χριστούγεννα. Η τιμή για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 4 άτομα είναι 25 ευρώ περίπου το άτομο» λέει ο Ανδρέας Μπεχτσής, υπεύθυνος ταβέρνας.
«Επειδή ο κόσμος ήταν αμπαρωμένος 2 χρόνια θα βγουν όλοι. Ακόμα και αυτοί που βγαίνουν μια φορά τον χρόνο, τώρα θα βγουν. Υπάρχει εορταστικό μενού το οποίο επιλέγουν οι πελάτες» λέει ο Δημήτρης Τσιφτελίδης, υπεύθυνος εστιατορίου.
ΣΧΟΛΙΑ