Θεσσαλονίκη: Στις 12 Νοεμβρίου τα Flag Restaurant Awards Greek Cuisine
08/11/2024 17:52
08/11/2024 17:52
Η
μεγάλη γιορτή της ελληνικής κουζίνας,
τα
FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine/ Ελληνική Κουζίνα
2024 θα
πραγματοποιηθούν και φέτος, όπως πάντα,
στη Θεσσαλονίκη. Η τελετή απονομής των
βραβείων στα καλύτερα εστιατόρια της
Ελλάδας, που προτείνουν ελληνική κουζίνα,
θα πραγματοποιηθεί την
Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 19.00, στο ξενοδοχείο
Electra Palace.
Εστιατόρια και ταβέρνες από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο βραβεύονται για την προσφορά τους όχι μόνο στην ελληνική γαστρονομία, αλλά και επειδή εξακολουθούν να επιμένουν ελληνικά και να βάζουν στο τραπέζι μας γεύσεις από την παράδοση, είτε ατόφιες, είτε μετασχηματισμένες και σύμφωνες με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Πέρα αυτών, όμως, βραβεύονται και για την ευρύτερη συνεισφορά τους στον ελληνικό τουρισμό, την οικονομία και της ενίσχυση του ελληνικού brand name.
Ο Διονύσης Κούκης, πρωτοπόρος στο χώρο της γεύσης, δημιουργός του τίτλου "ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ" , ιδρυτής του Flag In Life και Πρόεδρος της Επιτροπής απονομής των βραβείων αναφερόμενος στην πρωτοβουλία και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης υπογραμμίζει: «Στόχος μας είναι αποδείξουμε ότι κόντρα στο φθηνό, γρήγορο, εύκολο και συχνά, κάθε άλλο παρά ποιοτικού φαγητό, η ελληνική γεύση καλά κρατεί και να αναδείξουμε τα εστιατόρια που διατηρούν ζωντανή την παράδοση της ελληνικής κουζίνας, προσφέροντας ταυτόχρονα σύγχρονες γαστρονομικές εμπειρίες. Τα Flag Awards αποτελούν ένα θεσμό που τιμά την αριστεία στον χώρο της εστίασης και ενισχύει την αναγνώριση των σεφ που εξελίσσουν τις γεύσεις μας".
Ο
ίδιος διευκρινίζει: "Σε
μια χώρα 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων,
με 10 εκατομμύρια κατοίκους και με μια
γαστρονομική παράδοση που ξεπερνάει
τις δυόμιση χιλιάδες χρόνια, έχουμε
υποχρέωση και θέλουμε να αναδείξουμε
όλα αυτά τα σημεία που προτείνουν καλή
ελληνική κουζίνα. Γιατί ας μην ξεχνάμε
ότι δεν υπάρχει πουθενά κανένα σχολείο,
το οποίο να μαθαίνει στους ανθρώπους
τι σημαίνει καλό φαγητό, τι σημαίνει
νοστιμιά, τι σημαίνει μαγειρική. Το
μοναδικό σχολείο αυτού του είδους είναι
το σπίτι και η οικογένεια. Παλιότερα,
μέσα σε κάθε σπίτι υπήρχε μια γιαγιά
και μια μάνα που μαγείρευαν κάποιο
ιδιαίτερο φαγητό για ένα κυριακάτικο
τραπέζι και όλα αυτά μάθαιναν εμάς τους
νέους, τότε, να καταλαβαίνουμε τι τρώμε
και να αποκτούμε μια πρώτη αίσθηση του
τι σημαίνει ποιότητα. Αυτή η σχολή,
δυστυχώς, έχει κλείσει. Στη θέση της
έχουν μπει φανταχτερές διαφημίσεις για
κουτάκια με ένα περιεχόμενο, που με
λιγοστό νερό γίνεται μια λαχταριστή
μακαρονάδα. Οι πόλεις, και όχι μόνο οι
μεγάλες, έχουν πλημμυρίσει από μαγαζιά
στημένα με έναν τρόπο που δεν έχει καμία
σχέση με την παλιά ταβέρνα, τα οποία
προτείνουν πίτσες, χάμπουργκερ, σουβλάκια
και λοιπά, τα οποία ουσιαστικά σήμερα
αποτελούν τον κύριο τρόπο διατροφής
για τη νέα γενιά. Στο ενδιαφέρον των
πολιτών και με την καλή έννοια πατριωτισμό
τους εναπόκειται πλέον η διατήρηση του
πολύτιμου αυτού, πολιτιστικού αγαθού".
Όσον
αφορά στην επιλογή της Θεσσαλονίκης ο
κ. Κούκης συμπληρώνει: "Μη
σας εκπλήσσει, η επιλογή της Θεσσαλονίκης
ως μόνιμη έδρα του θεσμού. Πρόκειται
για απόφαση συνειδητή και ενδεικτική
της πρόθεσή μας να καταστεί η πόλη, σε
συνδυασμό και με άλλες ενέργειες,
πρωτεύουσα της ποιοτικής κουζίνας για
την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι ο τίτλος
“Θεσσαλονίκη Πόλη Γαστρονομίας” είναι
πολύ σημαντικός, και πρέπει να ενισχυθεί
προς όφελος όχι μόνο της εστίασης, των
ελληνικών ποιοτικών προϊόντων, αλλά
και της οικονομίας της πόλης.
Εξάλλου,
η πόλη αυτή αποτελούσε
πάντα
και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να
αποτελεί ένα διαρκές γαστρονομικό
σταυροδρόμι, ένα σχολείο γεύσεων, μια
συνεχή γαστρονομική έκπληξη».
Στην τελετή απονομής των βραβείων, με τα οποία θα τιμηθούν οι άριστοι θα παρευρεθούν επίσης, διακεκριμένοι καλεσμένοι από το χώρο της δημόσιας διοίκησης, των επιχειρήσεων που έχουν σχέση με την εστίαση, και την παραγωγή ποιοτικών τροφίμων καθώς και επώνυμοι Θεσσαλονικείς.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και με την υποστήριξη των χορηγών Ξυνό Νερό, Howden, Papas Pilar, Wild Idol, Maiami Seafood Restaurant, Τρία Γουρουνάκια, που στέκονται στο πλευρό της Θεσσαλονίκης, της ελληνικής γαστρονομίας και των δημιουργών της.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://flaginlife.gr/flag-restaurant-awards-greek-cuisine-elliniki-kouzina-2024/ ή
τηλεφωνήστε στο +30 6971925811 (Γ. Τσιγκουράκος)
Η
μεγάλη γιορτή της ελληνικής κουζίνας,
τα
FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine/ Ελληνική Κουζίνα
2024 θα
πραγματοποιηθούν και φέτος, όπως πάντα,
στη Θεσσαλονίκη. Η τελετή απονομής των
βραβείων στα καλύτερα εστιατόρια της
Ελλάδας, που προτείνουν ελληνική κουζίνα,
θα πραγματοποιηθεί την
Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 19.00, στο ξενοδοχείο
Electra Palace.
Εστιατόρια και ταβέρνες από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο βραβεύονται για την προσφορά τους όχι μόνο στην ελληνική γαστρονομία, αλλά και επειδή εξακολουθούν να επιμένουν ελληνικά και να βάζουν στο τραπέζι μας γεύσεις από την παράδοση, είτε ατόφιες, είτε μετασχηματισμένες και σύμφωνες με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Πέρα αυτών, όμως, βραβεύονται και για την ευρύτερη συνεισφορά τους στον ελληνικό τουρισμό, την οικονομία και της ενίσχυση του ελληνικού brand name.
Ο Διονύσης Κούκης, πρωτοπόρος στο χώρο της γεύσης, δημιουργός του τίτλου "ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ" , ιδρυτής του Flag In Life και Πρόεδρος της Επιτροπής απονομής των βραβείων αναφερόμενος στην πρωτοβουλία και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης υπογραμμίζει: «Στόχος μας είναι αποδείξουμε ότι κόντρα στο φθηνό, γρήγορο, εύκολο και συχνά, κάθε άλλο παρά ποιοτικού φαγητό, η ελληνική γεύση καλά κρατεί και να αναδείξουμε τα εστιατόρια που διατηρούν ζωντανή την παράδοση της ελληνικής κουζίνας, προσφέροντας ταυτόχρονα σύγχρονες γαστρονομικές εμπειρίες. Τα Flag Awards αποτελούν ένα θεσμό που τιμά την αριστεία στον χώρο της εστίασης και ενισχύει την αναγνώριση των σεφ που εξελίσσουν τις γεύσεις μας".
Ο
ίδιος διευκρινίζει: "Σε
μια χώρα 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων,
με 10 εκατομμύρια κατοίκους και με μια
γαστρονομική παράδοση που ξεπερνάει
τις δυόμιση χιλιάδες χρόνια, έχουμε
υποχρέωση και θέλουμε να αναδείξουμε
όλα αυτά τα σημεία που προτείνουν καλή
ελληνική κουζίνα. Γιατί ας μην ξεχνάμε
ότι δεν υπάρχει πουθενά κανένα σχολείο,
το οποίο να μαθαίνει στους ανθρώπους
τι σημαίνει καλό φαγητό, τι σημαίνει
νοστιμιά, τι σημαίνει μαγειρική. Το
μοναδικό σχολείο αυτού του είδους είναι
το σπίτι και η οικογένεια. Παλιότερα,
μέσα σε κάθε σπίτι υπήρχε μια γιαγιά
και μια μάνα που μαγείρευαν κάποιο
ιδιαίτερο φαγητό για ένα κυριακάτικο
τραπέζι και όλα αυτά μάθαιναν εμάς τους
νέους, τότε, να καταλαβαίνουμε τι τρώμε
και να αποκτούμε μια πρώτη αίσθηση του
τι σημαίνει ποιότητα. Αυτή η σχολή,
δυστυχώς, έχει κλείσει. Στη θέση της
έχουν μπει φανταχτερές διαφημίσεις για
κουτάκια με ένα περιεχόμενο, που με
λιγοστό νερό γίνεται μια λαχταριστή
μακαρονάδα. Οι πόλεις, και όχι μόνο οι
μεγάλες, έχουν πλημμυρίσει από μαγαζιά
στημένα με έναν τρόπο που δεν έχει καμία
σχέση με την παλιά ταβέρνα, τα οποία
προτείνουν πίτσες, χάμπουργκερ, σουβλάκια
και λοιπά, τα οποία ουσιαστικά σήμερα
αποτελούν τον κύριο τρόπο διατροφής
για τη νέα γενιά. Στο ενδιαφέρον των
πολιτών και με την καλή έννοια πατριωτισμό
τους εναπόκειται πλέον η διατήρηση του
πολύτιμου αυτού, πολιτιστικού αγαθού".
Όσον
αφορά στην επιλογή της Θεσσαλονίκης ο
κ. Κούκης συμπληρώνει: "Μη
σας εκπλήσσει, η επιλογή της Θεσσαλονίκης
ως μόνιμη έδρα του θεσμού. Πρόκειται
για απόφαση συνειδητή και ενδεικτική
της πρόθεσή μας να καταστεί η πόλη, σε
συνδυασμό και με άλλες ενέργειες,
πρωτεύουσα της ποιοτικής κουζίνας για
την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι ο τίτλος
“Θεσσαλονίκη Πόλη Γαστρονομίας” είναι
πολύ σημαντικός, και πρέπει να ενισχυθεί
προς όφελος όχι μόνο της εστίασης, των
ελληνικών ποιοτικών προϊόντων, αλλά
και της οικονομίας της πόλης.
Εξάλλου,
η πόλη αυτή αποτελούσε
πάντα
και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να
αποτελεί ένα διαρκές γαστρονομικό
σταυροδρόμι, ένα σχολείο γεύσεων, μια
συνεχή γαστρονομική έκπληξη».
Στην τελετή απονομής των βραβείων, με τα οποία θα τιμηθούν οι άριστοι θα παρευρεθούν επίσης, διακεκριμένοι καλεσμένοι από το χώρο της δημόσιας διοίκησης, των επιχειρήσεων που έχουν σχέση με την εστίαση, και την παραγωγή ποιοτικών τροφίμων καθώς και επώνυμοι Θεσσαλονικείς.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και με την υποστήριξη των χορηγών Ξυνό Νερό, Howden, Papas Pilar, Wild Idol, Maiami Seafood Restaurant, Τρία Γουρουνάκια, που στέκονται στο πλευρό της Θεσσαλονίκης, της ελληνικής γαστρονομίας και των δημιουργών της.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://flaginlife.gr/flag-restaurant-awards-greek-cuisine-elliniki-kouzina-2024/ ή
τηλεφωνήστε στο +30 6971925811 (Γ. Τσιγκουράκος)
ΣΧΟΛΙΑ