Λόγια του Βαρδάρη

  • Τι γύρευε ο Δημήτρης Κούβελας στο υπουργείο Οικονομικών;
    06/04/2021 12:47

    Τι γύρευε ο Δημήτρης Κούβελας στο υπουργείο Οικονομικών;

    Επ’ ώμου φαίνεται ότι έχει πάρει το θέμα της μαρίνας της Αρετσούς ο Δημήτρης Κούβελας. Ο γαλάζιος βουλευτής ήταν παρών στη διαδικτυακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς για το θέμα, ενώ στη συνέχεια είχε χωριστές συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

    Το πολιτικό μενού και των δύο τετ-α-τετ ήταν η μαρίνα, με τον κ. Κούβελα να ξεκαθαρίζει ότι «το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να σεβαστεί τις κόκκινες γραμμές που θέτει ο δήμος Καλαμαριάς, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής όχι μόνο να απολαμβάνουν το αποτέλεσμα του έργου καθημερινά και να είναι  περήφανοι για αυτό», αλλά και ότι «στόχος είναι το νέο έργο που θα αποτελέσει τοπόσημο για την Ανατολική Θεσσαλονίκη να προχωρήσει με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, με σεβασμό στο περιβάλλον και να εναρμονιστεί πλήρως με την καθημερινή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας». Ζήτησε επίσης να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο ζήτημα των «ανταλλάξιμων» οικοπέδων στο δήμο Καλαμαριάς.

    Από τη μεριά του ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται ότι δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει το βέλτιστο αποτέλεσμα σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ στη συνάντηση που είχε ο κ. Κούβελας για το ίδιο θέμα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο συζήτησαν το περιεχόμενο της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, που όπως φαίνεται θα έλθει άμεσα στη βουλή προς ψήφιση.

    Για να δούμε τί θα δούμε…