Λόγια του Βαρδάρη

  • Τι Ροβανιέμι, τι Καλαμαριά...
    07/01/2019 18:03

    Τι Ροβανιέμι, τι Καλαμαριά...

    Ανοιχτά αύριο τα περισσότερα σχολεία στον νομό Θεσσαλονίκης, καθώς λίγο το "πάθημα" της "Αριάδνης" το 2017, λίγο η τύχη που έφερε τη "Σοφία" πριν το σαββατοκύριακο, αφήνοντας περιθώρια ελιγμών και έγκαιρης αντιμετώπισης στους δήμους και λοιπούς φορείς, η χώρα αυτή τη φορά δε θα διαφέρει και τόσο από τις λοιπές ευρωπαϊκές όπου το χιόνι δεν εμποδίζει σε τίποτα την ομαλή λειτουργία τους. 

    Κάθε κανόνας, όμως, έχει και τις εξαιρέσεις του και στην προκειμένη περίπτωση η "σκοτεινή" εξαίρεση είναι ο δήμος Καλαμαριάς, ο λιγότερο (λόγω εδάφους, θέσης και κλίματος) χιονισμένος, ο οποίος αποφάσισε να κλείσει αύριο όλα τα σχολεία για προληπτικούς, όπως μας ενημέρωσε, λόγους. Σε αντίθεση, λοιπόν, με τον κεντρικό δήμο στον οποίο περιλαμβάνονται όχι μονάχα τα σχολεία του κέντρου, αλλά και εκείνα της Τούμπας, της Τριανδρίας, της Ολύμπου κι άλλων περιοχών με υψόμετρο και μπόλικο χιόνι (άρα και πάγο), αλλά και με άλλους παραδοσιακά... χιονάτους, όπως ο Νεάπολης - Συκεών, όπου τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μόνο στα πιο ψηλά διαμερίσματα, η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς αποφάσισε πως είναι πιο... ανήσυχη για την ασφάλεια των μαθητών. 

    Για μια μέρα μαθημάτων χαμένη δε χάλασε κι ο κόσμος, όμως ας μην ξεχνάμε πως το βάρος θα πέσει στους γονείς (και ψηφοφόρους) που θα κληθούν να βρουν νταντάδες και τρόπους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τους.