Patisserie

Tiramisù: Η αυθεντική ιταλική συνταγή έφτασε στη Θεσσαλονίκη

Minimal concept και maximal γεύση που σε ανεβάζουν ψηλά

 15/11/2023 19:10

Tiramisù: Η αυθεντική ιταλική συνταγή έφτασε στη Θεσσαλονίκη

Χειροποίητα μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα σε εκλεκτό espresso και κρασί marsala, καλύπτονται από αιθέρια κρέμα μασκαρπόνε και όλα μαζί πασπαλίζονται με αρωματικό κακάο. Τόσο λιτά το τιραμισού μπορεί να σε… ανεβάσει ψηλά.

Κι όταν μιλάμε για το αυθεντικό ιταλικό γλυκό που παρασκευάζεται στο «Tiramisù» στη Θεσσαλονίκη, τότε σίγουρα κάθε κουταλιά ως μια υπόσχεση νοστιμιάς και αρμονίας αναπάντεχα σε ταξιδεύει σε κάποιο μικρό ζαχαροπλαστείο, κρυμμένο σε κάποιο γραφικό στενό της Ιταλίας.

tiramisu2.jpg

Το «Tiramisù», σε ένα μικρό δρομάκι στην Ανάληψη, κοντά στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 από τη Νάντια Σουές και τον σύζυγό της, Μίλτο Ασλανίδη. Πρόκειται για έναν conceptual χώρο, αφιερωμένο αποκλειστικά στο φημισμένο γλυκό της γειτονικής Ιταλίας. Ο χώρος minimal αισθητικής, όπως ακριβώς και το concept, αλλά και οι ίδιες οι πρώτες ύλες του περίφημου τιραμισού, αποδεικνύουν πώς δεν χρειάζονται πολλά για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

tiramisu3.jpg
Οι ιδιοκτήτες του «Tiramisù» Μίλτος Ασλανίδης και Νάντια Σουές


Ως ταξιδιώτες και οι ίδιοι, δεν διάλεξαν κάποιον πολυσύχναστο δρόμο για το δημιούργημά τους, αλλά ένα απρόσμενο στενό, που πρέπει κανείς να ψάξει για να ανακαλύψει το φημισμένο πλέον «Tiramisù».

Πάθος και φιλοσοφία ταξιδιώτη

Πώς γεννήθηκε όμως η ιδέα για έναν χώρο που θα φτιάχνει αποκλειστικά τιραμισού;

Η Νάντια λόγω σπουδών στην Ιταλική Γλώσσα και Λογοτεχνία ήταν πάντοτε σε επαφή με την Ιταλία και την ιταλική κουλτούρα και κάπως έτσι αγάπησε την ιταλική κουζίνα και τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτή. Το φαγητό για τους Ιταλούς έχει απλότητα, καλά υλικά και αποτελεί ιεροτελεστία από την παρασκευή του μέχρι την απόλαυσή του. 

Το πάθος της για τη ζαχαροπλαστική ήταν που την οδήγησε σε σπουδές στη ζαχαροπλαστική και αρτοποιία, όπου όλη η γνώση μετουσιώθηκε σε τέχνη. 

Ο Μίλτος με χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εστίασης και σπουδές στην ζαχαροπλαστική και αρτοποιία επίσης, υπήρξε και ο ίδιος θιασώτης της ίδιας ιταλικής κουλτούρας και κάπως έτσι εγένετο το «Tiramisù».

Φτιάχνοντας τιραμισού πολλές φορές για τους φίλους τους, εκείνοι επέμεναν πώς έπρεπε να ανοίξουν τον δικό τους χώρο που θα το προσφέρει πια στο ευρύτερο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Δεδομένου μάλιστα πώς πρόκειται για ένα εστιατορικό γλυκό ως επί το πλείστον που δεν θα το συναντήσεις εύκολα σε ζαχαροπλαστεία, η ιδέα όλο και δυνάμωνε.

tiramisu4.jpg

Έτσι, ωρίμασε η ιδέα και εδώ και δύο χρόνια το «Tiramisù» στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει αγαπητό, αλλά και γνωστό ακόμα και εκτός αυτής.

Κρυμμένο θα έλεγε κανείς στο 1 της Τεγέας στην Ανάληψη, αποτελεί ένα μικρό διαμάντι που πρέπει κανείς να αναζητήσει για να βρει.

Η γειτονιά, μεγάλη και πυκνοκατοικημένη το λάτρεψε, αλλά κόσμος συρρέει από όλη τη Θεσσαλονίκη για να απολαύσει τα τιραμισού της Νάντιας και του Μίλτου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που επισκέπτες από άλλες πόλεις φτάνουν στο μικρό «Tiramisù» έχοντας ακούσει γι’ αυτό από πριν τα καλύτερα.

Χειροποίητη αρμονία

Η κεντρική φιλοσοφία πίσω από το «Tiramisù» είναι η αρμονία και ο μινιμαλισμός. Εδώ να πούμε, πώς το «Tiramisù» δεν είναι ένα κλασικό ζαχαροπλαστείο. Είναι ένας χώρος μικρός, λιτός και καλαίσθητος, που με την πρώτη ματιά μοιάζει σαν bar. Πίσω από την μπάρα φτιάχνονται τα τιραμισού την ίδια στιγμή που τα παραγγέλνετε ενώ μέσα βρίσκεται το εργαστήριο, όπου καθημερινά γίνονται όλες οι παρασκευές.

tiramisu5.jpg

Μπισκότα σαβαγιάρ, αλλά και μερικές ακόμα βάσεις που υποδέχονται εναλλακτικά την κρέμα μασκαρπόνε, φουρνίζονται καθημερινά γεμίζοντας τη γειτονιά αρώματα.

Όλα είναι χειροποίητα και δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή των πρώτων υλών που είναι πρώτης διαλογής και προϊόντα ΠΟΠ. Μάλιστα οι άνθρωποι πίσω από το «Tiramisù» έχουν τη χαρά να καυχιούνται για τα υλικά τους. Το μασκαρπόνε που χρησιμοποιείται για την κρέμα και το κρασί Marsala που αρωματίζει τα σαβαγιάρ είναι βέρα Ιταλικά και με ονομασία προέλευσης. Οι εξαιρετικές και προσεκτικά διαλεγμένες ποικιλίες καφέ που χρησιμοποιούνται είναι μία ακόμα συνεισφορά στο ιδανικό τιραμισού.

Η απλότητα και η ποιότητα των υλικών είναι που χαρίζει την αρμονία σε αυτό το… «ανεβαστικό» γλυκό. Κι αυτό το εισπράττουν όσοι εκτιμούν την γεύση και την ουσία αυτού που τρώνε.

Πέρα από το κλασικό αυθεντικό τιραμισού, θα βρείτε και την συναρπαστική εκδοχή Tiramisù Limoncello με δροσερή κρέμα λεμόνι, αλλά και τάρτα βουτύρου ή brownies σοκολάτας με κρέμα τιραμισού και κομμάτια σοκολάτας. Ανάρπαστο όμως είναι και το semifreddo τιραμισού, ένα παγωτό σε soft μορφή με την βελούδινη, παγωμένη κρέμα του.

tiramisu6.jpg
tiramisu7.jpg
tiramisu8.jpg
tiramisu1.jpg

Συνοδεύστε ιδανικά με καφέ και οι πιο μυημένοι με Prosecco. Εδώ μιλάμε για ένα ιδανικό pairing που θα σας προτείνουν οι άνθρωποι του «Tiramisù», προκειμένου να αναδειχθούν άριστα όλες οι γεύσεις του θεσπέσιου αυτού γλυκού.

Στον χώρο μάλιστα διατίθενται συγκεκριμένες ετικέτες Prosecco για να κάνετε το κατάλληλο ταίριασμα με το γλυκό σας και να προσφέρετε ως δώρο ή να απολαύσετε οι ίδιοι.

tiramisu9.jpg
tiramisu10.jpg

Για κάποιον όμως που επιθυμεί κάτι διαφορετικό που σίγουρα δεν θα βρει αλλού υπάρχει ο Freddo Espresso Tiramisù. Ο γνωστός καφές με κρέμα τιραμισού είναι μία έμπνευση σίγουρα πιο ελληνική.

tiramisu11.jpg

Ανταγωνιστής ο καλύτερος εαυτός

«Ανταγωνιστής μας είναι ο καλύτερος μας εαυτός», μας λέει η Νάντια, ενθουσιασμένη, λες και μόλις άνοιξε το «Tiramisù». Η ζαχαροπλαστική όπως μας είπε δεν έχει όρια. Όπως και η συνεχής ενημέρωση και παρακολούθηση σεμιναρίων όπως HACCP, branding & marketing, καλλιτεχνικής ζαχαροπλαστικής, είναι απαραίτητη και φανερώνουν πως η Νάντια και ο Μίλτος έχουν πάθος και αγάπη μεγάλη γι’ αυτό που κάνουν και δεν επαναπαύονται στιγμή.

tiramisu12.jpg

Πέρα από το προϊόν τους όμως, εστιάζουν πολύ και στη σχέση με τον πελάτη, που είναι πάντα σύμμαχος στο να γίνονται καλύτεροι.

Εκτιμούν το γεγονός πώς μέσα από μία κρίση, όπως ήταν αυτή της πανδημίας, βγήκαν πιο δημιουργικοί και πέτυχαν να βρουν έναν στόχο και να τον πετύχουν.

Τα σχέδια για το μέλλον είναι υπό την ομπρέλα υψηλών προσδοκιών.

tiramisu13.jpg

Αν κάτι από όλα όσα συζητήσαμε όμως με τη Νάντια μας έμεινε ανεξίτηλο, είναι πως το φαγητό είναι αγάπη. «Δεν προσφέρεται με άλλον τρόπο. Σκοπός αυτού που δημιουργεί κάτι στην κουζίνα του είναι να ευχαριστήσει εκείνον που θα το απολαύσει»!

Tip 1: Κατόπιν παραγγελίας το «Tiramisù» σας ετοιμάζει ό,τι θελήσετε. Από μικρά τιραμισού μέχρι και τούρτες για πάρτυ, για κέρασμα ή για δώρο, ακόμη και να φέρετε το σκεύος της αρεσκείας σας και να το γεμίσετε με όσο τιραμισού θέλετε.

Τip 2: Όλα τα προϊόντα του «Tiramisù» διατίθενται και με παραγγελία μέσω e-food, Box και Wolt.

tiramisu-15.jpg


Διεύθυνση: Τεγέας 1, περιοχή Ανάληψη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 022218

Facebook

Instagram

Tik Tok


Χειροποίητα μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα σε εκλεκτό espresso και κρασί marsala, καλύπτονται από αιθέρια κρέμα μασκαρπόνε και όλα μαζί πασπαλίζονται με αρωματικό κακάο. Τόσο λιτά το τιραμισού μπορεί να σε… ανεβάσει ψηλά.

Κι όταν μιλάμε για το αυθεντικό ιταλικό γλυκό που παρασκευάζεται στο «Tiramisù» στη Θεσσαλονίκη, τότε σίγουρα κάθε κουταλιά ως μια υπόσχεση νοστιμιάς και αρμονίας αναπάντεχα σε ταξιδεύει σε κάποιο μικρό ζαχαροπλαστείο, κρυμμένο σε κάποιο γραφικό στενό της Ιταλίας.

tiramisu2.jpg

Το «Tiramisù», σε ένα μικρό δρομάκι στην Ανάληψη, κοντά στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 από τη Νάντια Σουές και τον σύζυγό της, Μίλτο Ασλανίδη. Πρόκειται για έναν conceptual χώρο, αφιερωμένο αποκλειστικά στο φημισμένο γλυκό της γειτονικής Ιταλίας. Ο χώρος minimal αισθητικής, όπως ακριβώς και το concept, αλλά και οι ίδιες οι πρώτες ύλες του περίφημου τιραμισού, αποδεικνύουν πώς δεν χρειάζονται πολλά για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

tiramisu3.jpg
Οι ιδιοκτήτες του «Tiramisù» Μίλτος Ασλανίδης και Νάντια Σουές


Ως ταξιδιώτες και οι ίδιοι, δεν διάλεξαν κάποιον πολυσύχναστο δρόμο για το δημιούργημά τους, αλλά ένα απρόσμενο στενό, που πρέπει κανείς να ψάξει για να ανακαλύψει το φημισμένο πλέον «Tiramisù».

Πάθος και φιλοσοφία ταξιδιώτη

Πώς γεννήθηκε όμως η ιδέα για έναν χώρο που θα φτιάχνει αποκλειστικά τιραμισού;

Η Νάντια λόγω σπουδών στην Ιταλική Γλώσσα και Λογοτεχνία ήταν πάντοτε σε επαφή με την Ιταλία και την ιταλική κουλτούρα και κάπως έτσι αγάπησε την ιταλική κουζίνα και τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτή. Το φαγητό για τους Ιταλούς έχει απλότητα, καλά υλικά και αποτελεί ιεροτελεστία από την παρασκευή του μέχρι την απόλαυσή του. 

Το πάθος της για τη ζαχαροπλαστική ήταν που την οδήγησε σε σπουδές στη ζαχαροπλαστική και αρτοποιία, όπου όλη η γνώση μετουσιώθηκε σε τέχνη. 

Ο Μίλτος με χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εστίασης και σπουδές στην ζαχαροπλαστική και αρτοποιία επίσης, υπήρξε και ο ίδιος θιασώτης της ίδιας ιταλικής κουλτούρας και κάπως έτσι εγένετο το «Tiramisù».

Φτιάχνοντας τιραμισού πολλές φορές για τους φίλους τους, εκείνοι επέμεναν πώς έπρεπε να ανοίξουν τον δικό τους χώρο που θα το προσφέρει πια στο ευρύτερο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Δεδομένου μάλιστα πώς πρόκειται για ένα εστιατορικό γλυκό ως επί το πλείστον που δεν θα το συναντήσεις εύκολα σε ζαχαροπλαστεία, η ιδέα όλο και δυνάμωνε.

tiramisu4.jpg

Έτσι, ωρίμασε η ιδέα και εδώ και δύο χρόνια το «Tiramisù» στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει αγαπητό, αλλά και γνωστό ακόμα και εκτός αυτής.

Κρυμμένο θα έλεγε κανείς στο 1 της Τεγέας στην Ανάληψη, αποτελεί ένα μικρό διαμάντι που πρέπει κανείς να αναζητήσει για να βρει.

Η γειτονιά, μεγάλη και πυκνοκατοικημένη το λάτρεψε, αλλά κόσμος συρρέει από όλη τη Θεσσαλονίκη για να απολαύσει τα τιραμισού της Νάντιας και του Μίλτου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που επισκέπτες από άλλες πόλεις φτάνουν στο μικρό «Tiramisù» έχοντας ακούσει γι’ αυτό από πριν τα καλύτερα.

Χειροποίητη αρμονία

Η κεντρική φιλοσοφία πίσω από το «Tiramisù» είναι η αρμονία και ο μινιμαλισμός. Εδώ να πούμε, πώς το «Tiramisù» δεν είναι ένα κλασικό ζαχαροπλαστείο. Είναι ένας χώρος μικρός, λιτός και καλαίσθητος, που με την πρώτη ματιά μοιάζει σαν bar. Πίσω από την μπάρα φτιάχνονται τα τιραμισού την ίδια στιγμή που τα παραγγέλνετε ενώ μέσα βρίσκεται το εργαστήριο, όπου καθημερινά γίνονται όλες οι παρασκευές.

tiramisu5.jpg

Μπισκότα σαβαγιάρ, αλλά και μερικές ακόμα βάσεις που υποδέχονται εναλλακτικά την κρέμα μασκαρπόνε, φουρνίζονται καθημερινά γεμίζοντας τη γειτονιά αρώματα.

Όλα είναι χειροποίητα και δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή των πρώτων υλών που είναι πρώτης διαλογής και προϊόντα ΠΟΠ. Μάλιστα οι άνθρωποι πίσω από το «Tiramisù» έχουν τη χαρά να καυχιούνται για τα υλικά τους. Το μασκαρπόνε που χρησιμοποιείται για την κρέμα και το κρασί Marsala που αρωματίζει τα σαβαγιάρ είναι βέρα Ιταλικά και με ονομασία προέλευσης. Οι εξαιρετικές και προσεκτικά διαλεγμένες ποικιλίες καφέ που χρησιμοποιούνται είναι μία ακόμα συνεισφορά στο ιδανικό τιραμισού.

Η απλότητα και η ποιότητα των υλικών είναι που χαρίζει την αρμονία σε αυτό το… «ανεβαστικό» γλυκό. Κι αυτό το εισπράττουν όσοι εκτιμούν την γεύση και την ουσία αυτού που τρώνε.

Πέρα από το κλασικό αυθεντικό τιραμισού, θα βρείτε και την συναρπαστική εκδοχή Tiramisù Limoncello με δροσερή κρέμα λεμόνι, αλλά και τάρτα βουτύρου ή brownies σοκολάτας με κρέμα τιραμισού και κομμάτια σοκολάτας. Ανάρπαστο όμως είναι και το semifreddo τιραμισού, ένα παγωτό σε soft μορφή με την βελούδινη, παγωμένη κρέμα του.

tiramisu6.jpg
tiramisu7.jpg
tiramisu8.jpg
tiramisu1.jpg

Συνοδεύστε ιδανικά με καφέ και οι πιο μυημένοι με Prosecco. Εδώ μιλάμε για ένα ιδανικό pairing που θα σας προτείνουν οι άνθρωποι του «Tiramisù», προκειμένου να αναδειχθούν άριστα όλες οι γεύσεις του θεσπέσιου αυτού γλυκού.

Στον χώρο μάλιστα διατίθενται συγκεκριμένες ετικέτες Prosecco για να κάνετε το κατάλληλο ταίριασμα με το γλυκό σας και να προσφέρετε ως δώρο ή να απολαύσετε οι ίδιοι.

tiramisu9.jpg
tiramisu10.jpg

Για κάποιον όμως που επιθυμεί κάτι διαφορετικό που σίγουρα δεν θα βρει αλλού υπάρχει ο Freddo Espresso Tiramisù. Ο γνωστός καφές με κρέμα τιραμισού είναι μία έμπνευση σίγουρα πιο ελληνική.

tiramisu11.jpg

Ανταγωνιστής ο καλύτερος εαυτός

«Ανταγωνιστής μας είναι ο καλύτερος μας εαυτός», μας λέει η Νάντια, ενθουσιασμένη, λες και μόλις άνοιξε το «Tiramisù». Η ζαχαροπλαστική όπως μας είπε δεν έχει όρια. Όπως και η συνεχής ενημέρωση και παρακολούθηση σεμιναρίων όπως HACCP, branding & marketing, καλλιτεχνικής ζαχαροπλαστικής, είναι απαραίτητη και φανερώνουν πως η Νάντια και ο Μίλτος έχουν πάθος και αγάπη μεγάλη γι’ αυτό που κάνουν και δεν επαναπαύονται στιγμή.

tiramisu12.jpg

Πέρα από το προϊόν τους όμως, εστιάζουν πολύ και στη σχέση με τον πελάτη, που είναι πάντα σύμμαχος στο να γίνονται καλύτεροι.

Εκτιμούν το γεγονός πώς μέσα από μία κρίση, όπως ήταν αυτή της πανδημίας, βγήκαν πιο δημιουργικοί και πέτυχαν να βρουν έναν στόχο και να τον πετύχουν.

Τα σχέδια για το μέλλον είναι υπό την ομπρέλα υψηλών προσδοκιών.

tiramisu13.jpg

Αν κάτι από όλα όσα συζητήσαμε όμως με τη Νάντια μας έμεινε ανεξίτηλο, είναι πως το φαγητό είναι αγάπη. «Δεν προσφέρεται με άλλον τρόπο. Σκοπός αυτού που δημιουργεί κάτι στην κουζίνα του είναι να ευχαριστήσει εκείνον που θα το απολαύσει»!

Tip 1: Κατόπιν παραγγελίας το «Tiramisù» σας ετοιμάζει ό,τι θελήσετε. Από μικρά τιραμισού μέχρι και τούρτες για πάρτυ, για κέρασμα ή για δώρο, ακόμη και να φέρετε το σκεύος της αρεσκείας σας και να το γεμίσετε με όσο τιραμισού θέλετε.

Τip 2: Όλα τα προϊόντα του «Tiramisù» διατίθενται και με παραγγελία μέσω e-food, Box και Wolt.

tiramisu-15.jpg


Διεύθυνση: Τεγέας 1, περιοχή Ανάληψη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 022218

Facebook

Instagram

Tik Tok


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία