«Τιτάνια»: Ο 89χρονος φούρνος της Θεσσαλονίκης, με σήμα κατατεθέν το ξεροψημένο κουλούρι
24/10/2023 11:10
24/10/2023 11:10
H ιστορία του «Τιτάνια», είναι η ιστορία ενός από τους πιο παλιούς φούρνους στη Θεσσαλονίκη, που φέτος έκλεισε τα 89 χρόνια λειτουργίας. Από το 1935, οπότε και πρωτοάνοιξε από τον παππού των σημερινών ιδιοκτητών, μέχρι και τώρα, πολλά έχουν αλλάξει και η επιχείρηση ολοένα αναπτύσσεται, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του κοινού σε αρτοποιήματα και ζαχαροπλαστική.
Αυτό που μένει, ωστόσο, διαχρονικό, είναι το κουλούρι Θεσσαλονίκης τους, που ξεχωρίζει για το πόσο τραγανό είναι, αλλά και η σταθερότητα στις συνταγές και τα υλικά τους και κυρίως η διαρκής προσωπική ενασχόληση και παρουσία των ίδιων των ιδιοκτητών στο χώρο, που εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία και παραγωγή.
Το «Τιτάνια» άνοιξε τη δεκαετία του ’30 από το Δημήτριο Χατζηιωαννίδη, πρόσφυγα από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας, που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Κουλουρτζής αποκλειστικά -στην αρχή στο Βαρδάρη- διένειμε το κουλούρι Θεσσαλονίκης που έφτιαχνε, στους πλανόδιους πωλητές.
Από ένα λάθος στην παραγωγή, μία Μεγάλη Παρασκευή, οπότε και ξέχασε να βάλει μαγιά στη ζύμη, προέκυψε το ξεροψημένο έξω κι αφράτο μέσα κουλούρι, που στη συνέχεια καθιερώθηκε και προτιμήθηκε από τόσους και τόσους.
Εκείνη την ημέρα η πρώτη «λάθος» φουρνιά πωλήθηκε μέσα σε δύο ώρες κι όλοι οι πλανόδιοι επέστρεψαν για να προμηθευτούν κι άλλα.
Έτσι, ο αρχικός κίνδυνος για ζημία έγινε ευκαιρία, για να προκύψει το κουλούρι που ακόμη και σήμερα, μπορούμε να βρούμε ατόφιο.
Το όνειρό του κυρ Δημήτρη ήταν να γίνει αρτοποιός κι έτσι εξελίχθηκε το κατάστημά του, έως το 1972, οπότε στην επιχείρηση μπήκε ο γιος του, Νικόλας Χατζηιωαννίδης, που μετέφερε το αρτοζαχαροπλαστείο στη σημερινή του έδρα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Καρόλου Ντηλ 22 και το εμπλούτισε με πάρα πολλά νέα είδη του τομέα της αρτοζαχαροπλαστικής.
Από το 2006, το φούρνο έχουν πλέον τα εγγόνια του αρχικού ιδιοκτήτη, Θωμάς και Δημήτρης Χατζηιωαννίδης, που επέκτειναν τις εργασίες και σε χονδρική και καλύπτουν, πλέον, όλη τη γκάμα των αρτοποιημάτων αλλά και της ζαχαροπλαστικής, συμμετέχοντας επιπλέον σε εκθέσεις τροφίμων κι αναλαμβάνοντας και catering.
Εδώ και καιρό, λειτουργεί πλέον και το δεύτερο κατάστημα, στην Τσιμισκή 139. Το πιο σημαντικό: εξακολουθούν να εξυπηρετούν πελάτες που παραμένουν σταθεροί για πάνω από μισό αιώνα, πελάτες που σύχναζαν ακόμη και στο πρώτο κατάστημα, του παππού τους.
Δεν θέλει κι ερώτημα: το top προϊόν του «Τιτάνια» παραμένει, ακόμη και σήμερα, το τραγανό έξω κι αφράτο μέσα θεσσαλονικιώτικο κουλούρι του που, πλέον, κυκλοφορεί σε 12 διαφορετικούς κωδικούς: με σταφίδες, με ταχίνι, με ξηρούς καρπούς, με χοιρινή καπνιστή μπριζόλα, με cranberries, κ.ά.
Κορυφαία προϊόντα είναι, επίσης, η χωριάτικη τυρόπιτα και η νηστίσιμη σπανακόπιτα.
Πέρα από αυτά, θα βρείτε, όλη τη γκάμα της αρτοποιίας και της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής, με κεράσματα ή ατομικά γλυκά, πάστα φλώρα, τραγανές φλωρεντίνες αμυγδάλου, cinnamon rolls, σοκολατόπιτα, κρουασάν, κριτσίνια, sandwich διαφόρων ειδών και φυσικά άρτους πολύσπορους, προζυμένιους, με αλεύρι Ζέας, ζυμωτούς, τσουρέκια, carrot και διάφορα άλλα κέικ – πορτοκαλιού, σοκολάτας με γέμιση λευκή κρέμα, κ.ά. – και νηστίσιμα είδη, αλλά κι όλα τα εορταστικά, ανάλογα με την εποχή.
Διαρκώς πειραματίζονται και δοκιμάζουν νέες γεύσεις, που αλλάζουν ανάλογα και με την εποχή.
Όλα τα προϊόντα είναι παρασκευασμένα από τα πιο αγνά υλικά, σε χώρους που πληρούν τους τελευταίους κανόνες και τα συστήματα ποιότητας, υγιεινής, διαχείρισης κι αποθήκευσης τροφίμων.
Προσφέρονται επί τόπου στο κατάστημα ή γίνονται είδη για την αξιόπιστη, συνεπή, οργανωμένη, ποιοτική, γευστική και προσωπική τροφοδοσία που αναλαμβάνει το «Τιτάνια», τόσο σε εστιατόρια ή καφετέριες, όσο και σε πάσης φύσεως εκδηλώσεις.
Η σπιτική τους γεύση και ποιότητα, είναι εγγυημένες. Άλλωστε, όλοι οι προμηθευτές πρώτων υλών της επιχείρησης έχουν επιλεγεί βάσει των πιστοποιητικών ποιότητας που κατέχουν, ενώ όλα αυτά τα χρόνια οι περισσότεροι από αυτούς παραμένουν σταθεροί, όπως και τα υλικά, που χρησιμοποιούνται στις συνταγές – υπάρχουν κωδικοί, που παραμένουν ίδιοι από τη δεκαετία του ’70.
Η φιλοσοφία στο «Τιτάνια» παραμένει σταθερή, επίσης, όλες αυτές τις δεκαετίες και βασίζεται, πέρα από τα πρώτης ποιότητας υλικά, στις προσιτές τιμές και την εξαιρετική εξυπηρέτηση.
Το «Τιτάνια», δεν είναι ένας τυχαίος φούρνος. Είναι ο φούρνος στο κέντρο που όλοι γνωρίζουν, που συνδέει την παράδοση με τη σύγχρονη αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, που κατάφερε να ανοίξει δεύτερο κατάστημα εν μέσω κρίσης και που επισφραγίζει καθημερινά τη σχέση του με τον κόσμο επί τόπου, με τα προϊόντα και την εξυπηρέτησή του.
Οι ιδιοκτήτες του είναι εκεί καθημερινά, παρόντες, ελέγχουν την παραγωγή και την πώληση, πιάνουν τον «παλμό» της αγοράς και τις απαιτήσεις της κάθε εποχής και φροντίζουν για τιμές προσιτές για όλους και προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις, κάθε ηλικίας και βαλαντίου.
Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας τους. Άλλωστε, για να λειτουργούν αδιαλείπτως από το 1935, μάλλον… κάτι κάνουν σωστά! Και μας καλούν να το δοκιμάσουμε!
Tip:
Όλα τα προϊόντα του «Τιτάνια», μπορείτε να τα παραγγείλετε και μέσω e-food
και Wolt.
VIDEO | Titania Bakery – O αγαπημένος φούρνος της Θεσσαλονίκης, με σήμα κατατεθέν το ξεροψημένο κουλούρι!
Διευθύνσεις καταστημάτων:
Καρόλου Ντηλ 22, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279879
Τσιμισκή 139, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
2310 220985
H ιστορία του «Τιτάνια», είναι η ιστορία ενός από τους πιο παλιούς φούρνους στη Θεσσαλονίκη, που φέτος έκλεισε τα 89 χρόνια λειτουργίας. Από το 1935, οπότε και πρωτοάνοιξε από τον παππού των σημερινών ιδιοκτητών, μέχρι και τώρα, πολλά έχουν αλλάξει και η επιχείρηση ολοένα αναπτύσσεται, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του κοινού σε αρτοποιήματα και ζαχαροπλαστική.
Αυτό που μένει, ωστόσο, διαχρονικό, είναι το κουλούρι Θεσσαλονίκης τους, που ξεχωρίζει για το πόσο τραγανό είναι, αλλά και η σταθερότητα στις συνταγές και τα υλικά τους και κυρίως η διαρκής προσωπική ενασχόληση και παρουσία των ίδιων των ιδιοκτητών στο χώρο, που εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία και παραγωγή.
Το «Τιτάνια» άνοιξε τη δεκαετία του ’30 από το Δημήτριο Χατζηιωαννίδη, πρόσφυγα από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας, που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Κουλουρτζής αποκλειστικά -στην αρχή στο Βαρδάρη- διένειμε το κουλούρι Θεσσαλονίκης που έφτιαχνε, στους πλανόδιους πωλητές.
Από ένα λάθος στην παραγωγή, μία Μεγάλη Παρασκευή, οπότε και ξέχασε να βάλει μαγιά στη ζύμη, προέκυψε το ξεροψημένο έξω κι αφράτο μέσα κουλούρι, που στη συνέχεια καθιερώθηκε και προτιμήθηκε από τόσους και τόσους.
Εκείνη την ημέρα η πρώτη «λάθος» φουρνιά πωλήθηκε μέσα σε δύο ώρες κι όλοι οι πλανόδιοι επέστρεψαν για να προμηθευτούν κι άλλα.
Έτσι, ο αρχικός κίνδυνος για ζημία έγινε ευκαιρία, για να προκύψει το κουλούρι που ακόμη και σήμερα, μπορούμε να βρούμε ατόφιο.
Το όνειρό του κυρ Δημήτρη ήταν να γίνει αρτοποιός κι έτσι εξελίχθηκε το κατάστημά του, έως το 1972, οπότε στην επιχείρηση μπήκε ο γιος του, Νικόλας Χατζηιωαννίδης, που μετέφερε το αρτοζαχαροπλαστείο στη σημερινή του έδρα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Καρόλου Ντηλ 22 και το εμπλούτισε με πάρα πολλά νέα είδη του τομέα της αρτοζαχαροπλαστικής.
Από το 2006, το φούρνο έχουν πλέον τα εγγόνια του αρχικού ιδιοκτήτη, Θωμάς και Δημήτρης Χατζηιωαννίδης, που επέκτειναν τις εργασίες και σε χονδρική και καλύπτουν, πλέον, όλη τη γκάμα των αρτοποιημάτων αλλά και της ζαχαροπλαστικής, συμμετέχοντας επιπλέον σε εκθέσεις τροφίμων κι αναλαμβάνοντας και catering.
Εδώ και καιρό, λειτουργεί πλέον και το δεύτερο κατάστημα, στην Τσιμισκή 139. Το πιο σημαντικό: εξακολουθούν να εξυπηρετούν πελάτες που παραμένουν σταθεροί για πάνω από μισό αιώνα, πελάτες που σύχναζαν ακόμη και στο πρώτο κατάστημα, του παππού τους.
Δεν θέλει κι ερώτημα: το top προϊόν του «Τιτάνια» παραμένει, ακόμη και σήμερα, το τραγανό έξω κι αφράτο μέσα θεσσαλονικιώτικο κουλούρι του που, πλέον, κυκλοφορεί σε 12 διαφορετικούς κωδικούς: με σταφίδες, με ταχίνι, με ξηρούς καρπούς, με χοιρινή καπνιστή μπριζόλα, με cranberries, κ.ά.
Κορυφαία προϊόντα είναι, επίσης, η χωριάτικη τυρόπιτα και η νηστίσιμη σπανακόπιτα.
Πέρα από αυτά, θα βρείτε, όλη τη γκάμα της αρτοποιίας και της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής, με κεράσματα ή ατομικά γλυκά, πάστα φλώρα, τραγανές φλωρεντίνες αμυγδάλου, cinnamon rolls, σοκολατόπιτα, κρουασάν, κριτσίνια, sandwich διαφόρων ειδών και φυσικά άρτους πολύσπορους, προζυμένιους, με αλεύρι Ζέας, ζυμωτούς, τσουρέκια, carrot και διάφορα άλλα κέικ – πορτοκαλιού, σοκολάτας με γέμιση λευκή κρέμα, κ.ά. – και νηστίσιμα είδη, αλλά κι όλα τα εορταστικά, ανάλογα με την εποχή.
Διαρκώς πειραματίζονται και δοκιμάζουν νέες γεύσεις, που αλλάζουν ανάλογα και με την εποχή.
Όλα τα προϊόντα είναι παρασκευασμένα από τα πιο αγνά υλικά, σε χώρους που πληρούν τους τελευταίους κανόνες και τα συστήματα ποιότητας, υγιεινής, διαχείρισης κι αποθήκευσης τροφίμων.
Προσφέρονται επί τόπου στο κατάστημα ή γίνονται είδη για την αξιόπιστη, συνεπή, οργανωμένη, ποιοτική, γευστική και προσωπική τροφοδοσία που αναλαμβάνει το «Τιτάνια», τόσο σε εστιατόρια ή καφετέριες, όσο και σε πάσης φύσεως εκδηλώσεις.
Η σπιτική τους γεύση και ποιότητα, είναι εγγυημένες. Άλλωστε, όλοι οι προμηθευτές πρώτων υλών της επιχείρησης έχουν επιλεγεί βάσει των πιστοποιητικών ποιότητας που κατέχουν, ενώ όλα αυτά τα χρόνια οι περισσότεροι από αυτούς παραμένουν σταθεροί, όπως και τα υλικά, που χρησιμοποιούνται στις συνταγές – υπάρχουν κωδικοί, που παραμένουν ίδιοι από τη δεκαετία του ’70.
Η φιλοσοφία στο «Τιτάνια» παραμένει σταθερή, επίσης, όλες αυτές τις δεκαετίες και βασίζεται, πέρα από τα πρώτης ποιότητας υλικά, στις προσιτές τιμές και την εξαιρετική εξυπηρέτηση.
Το «Τιτάνια», δεν είναι ένας τυχαίος φούρνος. Είναι ο φούρνος στο κέντρο που όλοι γνωρίζουν, που συνδέει την παράδοση με τη σύγχρονη αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, που κατάφερε να ανοίξει δεύτερο κατάστημα εν μέσω κρίσης και που επισφραγίζει καθημερινά τη σχέση του με τον κόσμο επί τόπου, με τα προϊόντα και την εξυπηρέτησή του.
Οι ιδιοκτήτες του είναι εκεί καθημερινά, παρόντες, ελέγχουν την παραγωγή και την πώληση, πιάνουν τον «παλμό» της αγοράς και τις απαιτήσεις της κάθε εποχής και φροντίζουν για τιμές προσιτές για όλους και προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις, κάθε ηλικίας και βαλαντίου.
Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας τους. Άλλωστε, για να λειτουργούν αδιαλείπτως από το 1935, μάλλον… κάτι κάνουν σωστά! Και μας καλούν να το δοκιμάσουμε!
Tip:
Όλα τα προϊόντα του «Τιτάνια», μπορείτε να τα παραγγείλετε και μέσω e-food
και Wolt.
VIDEO | Titania Bakery – O αγαπημένος φούρνος της Θεσσαλονίκης, με σήμα κατατεθέν το ξεροψημένο κουλούρι!
Διευθύνσεις καταστημάτων:
Καρόλου Ντηλ 22, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279879
Τσιμισκή 139, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
2310 220985
ΣΧΟΛΙΑ