Λόγια του Βαρδάρη

  • Τίτλοι τέλους
    14/01/2019 22:39

    Τίτλοι τέλους

    Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου η διαπαραταξιακή επιτροπή της κεντροαριστεράς, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης με σκοπό την εύρεση ενός υποψηφίου για κοινή κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα συνεδριάσει για άλλη μία φορά.
    Μόνο που η αισιοδοξία, οι σχεδιασμοί και η πίστη για σύγκλιση φαίνεται να έχουν ξεθωριάσει για τα καλά και αυτό διότι οι περισσότερες από τις συμμετέχουσες πολιτικές δυνάμεις εμμένουν στον επικεφαλής του δικού τους συνδυασμού, απορρίπτοντας, ενίοτε και απαξιώνοντας,  τους "απέναντι" και ονόματα ανθρώπων που έχουν τεθεί επί τάπητος, εκτός του κύκλου της διαπαραταξιακής.
    Οι "μεγάλοι" των πολιτικών δυνάμεων που λαμβάνουν μέρος σε αυτό το εγχείρημα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, φαίνεται να έχουν αποφασίσει ότι θα προχωρήσουν μόνοι στο δρόμο με τις... κάλπες, ήτοι με την Κ. Νοτοπούλου και τον Σπ. Βούγια. Οι "μικρότεροι", όπως η Υψίπολις του καθηγητή Οικονομικών του ΑΠΘ, Γρ. Ζαρωτιάδη, οι Οικολόγοι και η Κίνηση των Πέντε, επιμένουν στον αρχικό σχεδιασμό και τονίζουν την ανάγκη συναινέσεων, υπενθυμίζοντας ότι όσοι θαρρούν τους εαυτούς τους ικανούς να πορευθούν μόνοι, θα έρθουν αντιμέτωποι με την πιο συσπειρωμένη δεξιά, αλλά και τον Κλεισθένη, ο οποίος θα επιτάσσει συνεργασίες και συγκλίσεις την επομένη των εκλογών, προκειμένου να διοικηθεί ο εκάστοτε δήμος ή περιφέρεια, λόγω της απλής αναλογικής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
    Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, η Καλυψώ Γούλα η νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και το πρόσωπο που διάλεξε η "Πρωτοβουλία" για να διεκδικήσει τον δήμο τον Μάιο, τελεί σε αγωνία αναμένοντας να διαπιστώσει ποια σημερινά στελέχη θα προτιμήσουν μεγαλύτερα "καράβια" από αυτό της "Πρωτοβουλίας". 
    Τούτων δοθέντων, οι τίτλοι τέλους στο εγχείρημα που εμπνεύστηκε ο Γ. Μπουτάρης μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο, ακόμη και αν κάποιοι από τους "μικρούς" της διαπαραταξιακής παραμένουν ρομαντικοί και ελπίζουν ότι στο τέλος οι "μεγάλοι" θα παραμερίσουν τον εγωισμό τους για χάρη του κοινού καλού: της ισχυροποίησης των προοδευτικών δυνάμεων με κοινή κάθοδο, προκειμένου ο δήμος Θεσσαλονίκης να μην επιστρέψει σε δεξιά... χέρια.