ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το δίωρο της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Κτήμα «Κυρ-Γιάννη» (φωτ.)

Η γνωριμία από παλιά και το γευστικό ταξίδι που απόλαυσε ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του

 18/05/2024 15:00

Το δίωρο της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Κτήμα «Κυρ-Γιάννη» (φωτ.)

Νίκος Οικονόμου

Πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η χτεσινή επίσκεψή του στο κτήμα «Κυρ-Γιάννη» στο Γιανακοχώρι Ημαθίας στο πλαίσιο της περιοδείας του στην κεντρική Μακεδονία.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζεται με τον Στέλιο Μπουτάρη από παλιά και έτσι ενέταξε στο πρόγραμμά του να επισκεφθεί για πρώτη φορά το κτήμα στην Ημαθία. Εκεί ο γιος του Γιάννη Μπουτάρη Στέλιος τον ξενάγησε σε όλο το οινοποιείο, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε στα μέλη της αποστολής του πρωθυπουργού ένα πολύ ενδιαφέρον και γευστικό μενού.

Για το καλωσόρισμα είχε σούπα gazpacho ντομάτα, με φράουλα, τραγανά λαχανικά και αγουρέλαιο Διαπόρου, για πρώτο πιάτο προσφέρθηκαν χειροποίητο ψωμί με ελιές Kαλαμών, σαλάτα αλμύρα κολοκύθι, φρέσκα φασολάκια, σουρωτό Πάρου, μοσχολέμονο burrata Κερκίνης, ντοματίνια confit, κουκουνάρι, βασιλικός, carpaccio φρέσκου ψαριού, αγγούρι ταρτάρ, κάπαρη, πίκλα κρεμμυδιού, μοσχολέμονο, κροκέτες, καπνιστό τυρί Μετσόβου, μαρμελάδα ντομάτας.

Τα κυρίως πιάτα περιείχαν ραγού αγριογούρουνου φάβα, καραμελωμένο κρεμμύδι, καπαρόφυλλα, μελιτζάνα παπουτσάκι μοσχαράκι ραγού, αφράτη μπεσαμέλ, τραγανό μπισκότο θυμαριού, tagliata μόσχου, λαχανικά εποχής και βούτυρο μυρωδικών. Τέλος για επιδόρπιο προσφέρθηκαν αχλάδι ποσέ, σιρόπι ξινόμαυρου, κρέμα αρμπαρόριζας και παστέλι

Όλα αυτά συνοδεία κρασιών από ξινόμαυρα, που αρέσουν στον πρωθυπουργό, Ράμνιστα και Διάπορος «Κυρ-Γιάννη».

11.webp

22.webp

44.webp

55.webp


Πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η χτεσινή επίσκεψή του στο κτήμα «Κυρ-Γιάννη» στο Γιανακοχώρι Ημαθίας στο πλαίσιο της περιοδείας του στην κεντρική Μακεδονία.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζεται με τον Στέλιο Μπουτάρη από παλιά και έτσι ενέταξε στο πρόγραμμά του να επισκεφθεί για πρώτη φορά το κτήμα στην Ημαθία. Εκεί ο γιος του Γιάννη Μπουτάρη Στέλιος τον ξενάγησε σε όλο το οινοποιείο, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε στα μέλη της αποστολής του πρωθυπουργού ένα πολύ ενδιαφέρον και γευστικό μενού.

Για το καλωσόρισμα είχε σούπα gazpacho ντομάτα, με φράουλα, τραγανά λαχανικά και αγουρέλαιο Διαπόρου, για πρώτο πιάτο προσφέρθηκαν χειροποίητο ψωμί με ελιές Kαλαμών, σαλάτα αλμύρα κολοκύθι, φρέσκα φασολάκια, σουρωτό Πάρου, μοσχολέμονο burrata Κερκίνης, ντοματίνια confit, κουκουνάρι, βασιλικός, carpaccio φρέσκου ψαριού, αγγούρι ταρτάρ, κάπαρη, πίκλα κρεμμυδιού, μοσχολέμονο, κροκέτες, καπνιστό τυρί Μετσόβου, μαρμελάδα ντομάτας.

Τα κυρίως πιάτα περιείχαν ραγού αγριογούρουνου φάβα, καραμελωμένο κρεμμύδι, καπαρόφυλλα, μελιτζάνα παπουτσάκι μοσχαράκι ραγού, αφράτη μπεσαμέλ, τραγανό μπισκότο θυμαριού, tagliata μόσχου, λαχανικά εποχής και βούτυρο μυρωδικών. Τέλος για επιδόρπιο προσφέρθηκαν αχλάδι ποσέ, σιρόπι ξινόμαυρου, κρέμα αρμπαρόριζας και παστέλι

Όλα αυτά συνοδεία κρασιών από ξινόμαυρα, που αρέσουν στον πρωθυπουργό, Ράμνιστα και Διάπορος «Κυρ-Γιάννη».

11.webp

22.webp

44.webp

55.webp


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία