«Το Καρνάγιο»: Ένα ουζερί αλλιώτικο από τα άλλα, με μεζέδες που θα λατρέψεις
01/11/2023 10:15
01/11/2023 10:15
Μετά από 10 χρόνια ακούραστης δημιουργικότητας στην κουζίνα τους στα Ναυπηγεία στην περιοχή του ΙΚΕΑ, «Το Καρνάγιο» και η ομάδα του, μεταφέρθηκαν τον περασμένο Γενάρη σε μια όμορφη γειτονιά, στην Αρετσού Καλαμαριάς.
Διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα τόσο στα πιάτα τους όσο και στην εξυπηρέτηση, μετακόμισαν σε νέο χώρο και μπαμπάς και κόρη, ο κύριος Σάββας Σαββατούπης και η Κατερίνα Σαββατούπη, συνεχίζουν να μεγαλουργούν στην κουζίνα τους, προσφέροντας μεζέδες που μένουν αξέχαστοι.
Ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, θαλασσινά και τσιπουρομεζέδες από τους καλύτερους που έχετε ποτέ δοκιμάσει, παρελαύνουν στο μενού του ουζερί που χρόνια τώρα έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές των Θεσσαλονικέων. Πρώτα απ’ όλα για τα ξεχωριστά του πιάτα κι έπειτα για την ωραία παρεϊστικη ατμόσφαιρα και την φιλική εξυπηρέτηση.
«Το Καρνάγιο» είναι ένα λαϊκό, παρεϊστικο στέκι με πιάτα όμως διαφορετικά από εκείνα που έχει συνηθίσει κανείς να συναντάει σε ένα ουζερί. Παρά τη φαντασία και τη δημιουργικότητα όμως που θα γευτείτε στα πιάτα του, παραμένει προσιτό και γήινο.
Κάθε μπουκιά στο «Καρνάγιο» είναι χάδι απολαυστικό. Όλα τα πιάτα, από τις αλοιφές μέχρι την πιο απαιτητική συνταγή, είναι χειροποίητα. Και τα εύσημα για όλες τις συνταγές ανήκουν στην Κατερίνα, η οποία αγαπάει να δημιουργεί με απλά, αλλά αγνά υλικά άριστης ποιότητας, μικρά… θαύματα!
Ο κύριος Σάββας κάθε πρωί κατευθύνεται προς την ιχθυόσκαλα για να διαλέξει τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά, εξασφαλίζοντας έτσι ότι στο τραπέζι σας θα φτάσουν τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα.
Η Κατερίνα από την άλλη με την υπόλοιπη ομάδα του ουζερί ετοιμάζουν τις παρασκευές για τα μαγειρευτά πιάτα του μενού. Τίποτα όμως δεν περνάει το πάσο αν τον τελευταίο λόγο δεν έχουν μπαμπάς και κόρη.
Βασική φιλοσοφία στο «Καρνάγιο» είναι πώς ότι σερβίρεται στον πελάτη θα σέρβιρε η Κατερίνα και στα παιδιά της. Γι’ αυτό επιστρατεύονται τα καλύτερα υλικά, από το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μέχρι τα ψαρικά και έτσι όλα μετατρέπονται σε εξαίσια πιάτα γεμάτα αγάπη, μεράκι και φαντασία.
Από αυτά που ξεχωρίσαμε είναι το στιφάδο καπνιστού σολομού, η πέστροφα με καρότο και μανιτάρι, το ριζότο θαλασσινών και οι καραμελωμένες γαρίδες. Το χταποδάκι με καμμένη σάλτσα ντομάτας θα σας αφήσει άναυδους, ενώ δεν πάνε πίσω τα αυγά καλαμαριού, το πικάντικο σκουμπρί, τα μαυρομάτικα φασόλια με καπνιστό σκουμπρί κι ο περίφημος μαύρος ταραμάς με μελάνι σουπιάς.
Στις πρώτες επιλογές σας πρέπει να είναι και ο «Σάββας» (καπνιστή πέστροφα με σοταρισμένο μανιτάρι), η «Αυγουστίνα» (ζεστή πατατοσαλάτα με γαρίδα), η «Βασιλική» (σαλάτα με παντζάρι, μήλο και καρότο), αλλά και η Αγιορείτικη με φακές, λαχανικά και χταποδάκι.
Δεν θα μπορούσαμε τέλος να παραλείψουμε τα Μαλλιά Κουβάρια, που είναι κανταϊφι κουρκουμά με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένο ανανά με μέλι, αλλά και τον Κοντορεβυθούλη, που δεν είναι άλλο από ρεβύθια με μαρινάτα ψάρια και λαχανικά.
Συνοδεύστε με τσίπουρο, κρασάκι ή μπύρα και αφεθείτε στη θαλπωρή που προσφέρει η τόση νοστιμιά και η ζεστή εξυπηρέτηση των ανθρώπων του ξεχωριστού αυτού ουζερί.
Ωράρια λειτουργίας: Πέμπτη έως Κυριακή από τις 12:00 έως τις 22:00
Tip: Ο εξωτερικός χώρος είναι σχεδιασμένος για καπνίζοντες, με ειδική εγκατάσταση θέρμανσης για τις κρύες μέρες.
Διεύθυνση: Αγ. Νικολάου 4, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942550922
Μετά από 10 χρόνια ακούραστης δημιουργικότητας στην κουζίνα τους στα Ναυπηγεία στην περιοχή του ΙΚΕΑ, «Το Καρνάγιο» και η ομάδα του, μεταφέρθηκαν τον περασμένο Γενάρη σε μια όμορφη γειτονιά, στην Αρετσού Καλαμαριάς.
Διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα τόσο στα πιάτα τους όσο και στην εξυπηρέτηση, μετακόμισαν σε νέο χώρο και μπαμπάς και κόρη, ο κύριος Σάββας Σαββατούπης και η Κατερίνα Σαββατούπη, συνεχίζουν να μεγαλουργούν στην κουζίνα τους, προσφέροντας μεζέδες που μένουν αξέχαστοι.
Ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, θαλασσινά και τσιπουρομεζέδες από τους καλύτερους που έχετε ποτέ δοκιμάσει, παρελαύνουν στο μενού του ουζερί που χρόνια τώρα έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές των Θεσσαλονικέων. Πρώτα απ’ όλα για τα ξεχωριστά του πιάτα κι έπειτα για την ωραία παρεϊστικη ατμόσφαιρα και την φιλική εξυπηρέτηση.
«Το Καρνάγιο» είναι ένα λαϊκό, παρεϊστικο στέκι με πιάτα όμως διαφορετικά από εκείνα που έχει συνηθίσει κανείς να συναντάει σε ένα ουζερί. Παρά τη φαντασία και τη δημιουργικότητα όμως που θα γευτείτε στα πιάτα του, παραμένει προσιτό και γήινο.
Κάθε μπουκιά στο «Καρνάγιο» είναι χάδι απολαυστικό. Όλα τα πιάτα, από τις αλοιφές μέχρι την πιο απαιτητική συνταγή, είναι χειροποίητα. Και τα εύσημα για όλες τις συνταγές ανήκουν στην Κατερίνα, η οποία αγαπάει να δημιουργεί με απλά, αλλά αγνά υλικά άριστης ποιότητας, μικρά… θαύματα!
Ο κύριος Σάββας κάθε πρωί κατευθύνεται προς την ιχθυόσκαλα για να διαλέξει τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά, εξασφαλίζοντας έτσι ότι στο τραπέζι σας θα φτάσουν τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα.
Η Κατερίνα από την άλλη με την υπόλοιπη ομάδα του ουζερί ετοιμάζουν τις παρασκευές για τα μαγειρευτά πιάτα του μενού. Τίποτα όμως δεν περνάει το πάσο αν τον τελευταίο λόγο δεν έχουν μπαμπάς και κόρη.
Βασική φιλοσοφία στο «Καρνάγιο» είναι πώς ότι σερβίρεται στον πελάτη θα σέρβιρε η Κατερίνα και στα παιδιά της. Γι’ αυτό επιστρατεύονται τα καλύτερα υλικά, από το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μέχρι τα ψαρικά και έτσι όλα μετατρέπονται σε εξαίσια πιάτα γεμάτα αγάπη, μεράκι και φαντασία.
Από αυτά που ξεχωρίσαμε είναι το στιφάδο καπνιστού σολομού, η πέστροφα με καρότο και μανιτάρι, το ριζότο θαλασσινών και οι καραμελωμένες γαρίδες. Το χταποδάκι με καμμένη σάλτσα ντομάτας θα σας αφήσει άναυδους, ενώ δεν πάνε πίσω τα αυγά καλαμαριού, το πικάντικο σκουμπρί, τα μαυρομάτικα φασόλια με καπνιστό σκουμπρί κι ο περίφημος μαύρος ταραμάς με μελάνι σουπιάς.
Στις πρώτες επιλογές σας πρέπει να είναι και ο «Σάββας» (καπνιστή πέστροφα με σοταρισμένο μανιτάρι), η «Αυγουστίνα» (ζεστή πατατοσαλάτα με γαρίδα), η «Βασιλική» (σαλάτα με παντζάρι, μήλο και καρότο), αλλά και η Αγιορείτικη με φακές, λαχανικά και χταποδάκι.
Δεν θα μπορούσαμε τέλος να παραλείψουμε τα Μαλλιά Κουβάρια, που είναι κανταϊφι κουρκουμά με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένο ανανά με μέλι, αλλά και τον Κοντορεβυθούλη, που δεν είναι άλλο από ρεβύθια με μαρινάτα ψάρια και λαχανικά.
Συνοδεύστε με τσίπουρο, κρασάκι ή μπύρα και αφεθείτε στη θαλπωρή που προσφέρει η τόση νοστιμιά και η ζεστή εξυπηρέτηση των ανθρώπων του ξεχωριστού αυτού ουζερί.
Ωράρια λειτουργίας: Πέμπτη έως Κυριακή από τις 12:00 έως τις 22:00
Tip: Ο εξωτερικός χώρος είναι σχεδιασμένος για καπνίζοντες, με ειδική εγκατάσταση θέρμανσης για τις κρύες μέρες.
Διεύθυνση: Αγ. Νικολάου 4, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942550922
ΣΧΟΛΙΑ