Λόγια του Βαρδάρη

  • Το μέλλον της Άννας Διαμαντοπούλου
    07/03/2021 18:07

    Το μέλλον της Άννας Διαμαντοπούλου

    Σε ένα κείμενο 419 λέξεων στο facebook η πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Ευρωπαία Επίτροπος, Άννα Διαμαντοπούλου εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε απόσυρση της υποψηφιότητας της για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, παρά το γεγονός ότι τερμάτισε στην τελική τριάδα, αναφέροντας πως το κάνει «προκειμένου να διευκολυνθεί η συναίνεση στη διαδικασία επιλογής του νέου ΓΓ».

    «Μπήκαμε στο γήπεδο της διεθνούς διπλωματίας, χωρις εμφανείς συμμάχους, πήραμε το χάλκινο μετάλλιο και ανοίξαμε πόρτες για το επόμενο χρυσό» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου, ευχαριστώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόταση αλλά και την υποστήριξη της υποψηφιότητάς της, παρά τη διαφορετική πολιτική καταγωγή της.

    Ποιο είναι όμως το πολιτικό της μέλλον; Θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ; Μήπως θα απαντήσει θετικά σε ενδεχόμενη πρόσκληση για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα ή θα δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό φορέα, κάτι που επιχείρησε και στο παρελθόν μαζί με τους Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Φλωρίδη; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν σκοπεύει να καθίσει σπίτι, απαντούν στη «ΜτΚ» στενοί συνεργάτες της οι οποίοι ήταν ενήμεροι εδώ και μέρες για την απόσυρσή της υποψηφιότητας της. Η Άννα Διαμαντοπούλου δεν ενδιαφέρεται για την ελληνική πολιτική σκηνή, κάτι που σημαίνει ότι θα επιλέξει έναν... τέταρτο δρόμο. Ποιος είναι αυτός; Θα μπορούσε να αποδεχτεί μία θέση ειδικού εκπροσώπου της Ελλάδας ή της Ευρώπης στο εξωτερικό. Παράλληλα, σκοπεύει να διεθνοποιήσει περαιτέρω το «Δίκτυό» της (για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη). Υπενθυμίζεται πως είναι πρόεδρος του δ.σ. του «Δικτύου», στη συμβουλευτική Επιτροπή του οποίου συμμετέχουν διεθνείς προσωπικότητες όπως πρώην πρωθυπουργοί, πρώην αρχηγοί κρατών, κ.ά. Τέλος, θα ενεργοποιηθεί περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα κάνοντας focus σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Υπενθυμίζεται πως από τον περασμένο Ιούνιο συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Coca Cola HBC, όπως και σε τρεις επιτροπές της εταιρείας: Επιτροπή Αμοιβών, Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων.

    *Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 7 Μαρτίου 2021