«Το Νυδρί» στον Εύοσμο: Από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στη δυτική -κι όχι μόνο- Θεσσαλονίκη
17/10/2022 15:25
17/10/2022 15:25
Το εστιατόριο θαλασσινών «Το Νυδρί», που άνοιξε το 2018 στην Αχιλλέως 34 στον Εύοσμο, ακολουθεί μία παράδοση που ξεκίνησε ο ιδιοκτήτης του χώρου, ο οποίος πρωτοάνοιξε την επιχείρηση στη Μενεμένη, το 2009.
Το όνομα δεν είναι τυχαία επιλεγμένο: προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Λευκάδας, όπου η τοπική ιστορία θέλει τον Ωνάση να έχει αποτελέσει τακτικό επισκέπτη, για να πιει το τσίπουρό του και να χαλαρώσει. Κι ενέπνευσε τους ιδιοκτήτες του χώρου, γιατί θέλουν να μας προσφέρουν ακριβώς το ίδιο: ένα μέρος όπου θα πάμε, θα απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και θα χαλαρώσουμε, με ένα καραφάκι τσίπουρο.
Το Νυδρί, είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Λευκάδας. Η λέξη, ετυμολογικά, περιλαμβάνει τη λέξη «ύδωρ», που ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτήρα του εστιατορίου και την παράδοση που συνεχίζει στο χώρο των θαλασσινών κι αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που οι ιδιοκτήτες του επέλεξαν αυτήν την ονομασία, μαζί φυσικά και με το ότι μαγεύτηκαν από το μέρος, όταν το πρωτοεπισκέφθηκαν.
Έτσι, από «Ιορδάνης» που ονομαζόταν το εστιατόριο, έχοντας κρατήσει το όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη, μετονομάστηκε και σήμερα αποτελεί έναν σταθερό προορισμό για λάτρεις των ψαριών και των θαλασσινών και για πελάτες κάθε ηλικίας, από οικογένειες, μέχρι μεγάλες παρέες, που πηγαίνουν ξανά και ξανά κι αφήνουν τις καλύτερες κριτικές.
Η βασική φιλοσοφία εδώ είναι οι προσιτές τιμές για όλα τα βαλάντια, κάτι που κάνει και τον κόσμο να το προτιμά, σε συνδυασμό φυσικά με την εξαιρετική ποιότητα των εδεσμάτων του.
Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στην κουζίνα καθημερινά κι από τα χέρια του περνούν, κυριολεκτικά, όλα τα πιάτα που θα βγουν στο τραπέζι σου, αλλά κι όλη η προετοιμασία κάθε γεύματος και της κουζίνας.
Νόστιμες προτάσεις, με αλιεύματα από την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας κι από ψαράδες με τα καϊκια τους, μαγειρεύονται καθημερινά στην κουζίνα του εστιατορίου «Το Νυδρί» και βγαίνουν στα τραπέζια ολόφρεσκα και λαχταριστά, ενώ ακόμη και στο μενού … ξεχωρίζουν: με έναυσμα τους περιορισμούς του Covid -19, το μενού έρχεται στο τραπέζι σου τυπωμένο επάνω στο σουπλά, είναι μίας χρήσης κι απόλυτα ασφαλές, για κάθε σου γεύμα.
Το εστιατόριο «Το Νυδρί», το προτιμάμε για το πολύ καλό ψήσιμο στα μεγάλα ψάρια – πελαγίσια ή ιχθυοτροφείου – όπως τσιπούρα, λαβράκι και φαγκρί, για τις καλά επιλεγμένες πρώτες ύλες και φυσικά για την πολύ νόστιμη γαριδομακαρονάδα τους, που μπορούμε να απολαύσουμε σε καθημερινή βάση.
Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν η χειροποίητη φάβα τους, η επίσης χειροποίητη τυροσαλάτα και η μελιτζάνα, στις σαλάτες η ποικιλία βραστών λαχανικών, η χωριάτικη και η ρόκα. Αυτό που κάνει τις σαλάτες του να ξεχωρίζουν, είναι η πραγματικά άφθονη ποσότητά τους, που σε χορταίνει απόλυτα.
Για τι άλλο αξίζει πραγματικά μίας επίσκεψης το εστιατόριο «Το Νυδρί»; Για το εξαιρετικό θράψαλο. Στη σχάρα ή τηγανητό, υπόσχεται μία πλήρη γευστική εμπειρία, ειδικά αν είναι κανείς λάτρης του συγκεκριμένου θαλασσινού.
Προτείνουμε, επίσης, να μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις μία πλούσια μερίδα χταποδιού, αλλά και τα μικρά ψάρια, ειδικά τον τραγανό τηγανητό γαύρο και τη σαρδέλα σχάρας, που είναι πραγματικά νόστιμα. Ξεχωρίζουν τα μύδια σαγανάκι, μαγειρεμένα στο κέλυφός τους, με φρέσκια τομάτα.
Τα πάντα μπορείς να τα απολαύσεις είτε στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, είτε έξω, στο όμορφο πάρκο του, κάτω από τη ζέστη του ήλιου, με κλειστή τζαμαρία και κατάλληλη θέρμανση το χειμώνα.
Tip: Το εστιατόριο διαθέτει τη δυνατότητα για take away καθημερινά και το Σάββατο και την Κυριακή έως τις 13.00.
Διεύθυνση: Αχιλλέως 34, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 721585
Το εστιατόριο θαλασσινών «Το Νυδρί», που άνοιξε το 2018 στην Αχιλλέως 34 στον Εύοσμο, ακολουθεί μία παράδοση που ξεκίνησε ο ιδιοκτήτης του χώρου, ο οποίος πρωτοάνοιξε την επιχείρηση στη Μενεμένη, το 2009.
Το όνομα δεν είναι τυχαία επιλεγμένο: προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Λευκάδας, όπου η τοπική ιστορία θέλει τον Ωνάση να έχει αποτελέσει τακτικό επισκέπτη, για να πιει το τσίπουρό του και να χαλαρώσει. Κι ενέπνευσε τους ιδιοκτήτες του χώρου, γιατί θέλουν να μας προσφέρουν ακριβώς το ίδιο: ένα μέρος όπου θα πάμε, θα απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και θα χαλαρώσουμε, με ένα καραφάκι τσίπουρο.
Το Νυδρί, είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Λευκάδας. Η λέξη, ετυμολογικά, περιλαμβάνει τη λέξη «ύδωρ», που ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτήρα του εστιατορίου και την παράδοση που συνεχίζει στο χώρο των θαλασσινών κι αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που οι ιδιοκτήτες του επέλεξαν αυτήν την ονομασία, μαζί φυσικά και με το ότι μαγεύτηκαν από το μέρος, όταν το πρωτοεπισκέφθηκαν.
Έτσι, από «Ιορδάνης» που ονομαζόταν το εστιατόριο, έχοντας κρατήσει το όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη, μετονομάστηκε και σήμερα αποτελεί έναν σταθερό προορισμό για λάτρεις των ψαριών και των θαλασσινών και για πελάτες κάθε ηλικίας, από οικογένειες, μέχρι μεγάλες παρέες, που πηγαίνουν ξανά και ξανά κι αφήνουν τις καλύτερες κριτικές.
Η βασική φιλοσοφία εδώ είναι οι προσιτές τιμές για όλα τα βαλάντια, κάτι που κάνει και τον κόσμο να το προτιμά, σε συνδυασμό φυσικά με την εξαιρετική ποιότητα των εδεσμάτων του.
Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στην κουζίνα καθημερινά κι από τα χέρια του περνούν, κυριολεκτικά, όλα τα πιάτα που θα βγουν στο τραπέζι σου, αλλά κι όλη η προετοιμασία κάθε γεύματος και της κουζίνας.
Νόστιμες προτάσεις, με αλιεύματα από την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας κι από ψαράδες με τα καϊκια τους, μαγειρεύονται καθημερινά στην κουζίνα του εστιατορίου «Το Νυδρί» και βγαίνουν στα τραπέζια ολόφρεσκα και λαχταριστά, ενώ ακόμη και στο μενού … ξεχωρίζουν: με έναυσμα τους περιορισμούς του Covid -19, το μενού έρχεται στο τραπέζι σου τυπωμένο επάνω στο σουπλά, είναι μίας χρήσης κι απόλυτα ασφαλές, για κάθε σου γεύμα.
Το εστιατόριο «Το Νυδρί», το προτιμάμε για το πολύ καλό ψήσιμο στα μεγάλα ψάρια – πελαγίσια ή ιχθυοτροφείου – όπως τσιπούρα, λαβράκι και φαγκρί, για τις καλά επιλεγμένες πρώτες ύλες και φυσικά για την πολύ νόστιμη γαριδομακαρονάδα τους, που μπορούμε να απολαύσουμε σε καθημερινή βάση.
Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν η χειροποίητη φάβα τους, η επίσης χειροποίητη τυροσαλάτα και η μελιτζάνα, στις σαλάτες η ποικιλία βραστών λαχανικών, η χωριάτικη και η ρόκα. Αυτό που κάνει τις σαλάτες του να ξεχωρίζουν, είναι η πραγματικά άφθονη ποσότητά τους, που σε χορταίνει απόλυτα.
Για τι άλλο αξίζει πραγματικά μίας επίσκεψης το εστιατόριο «Το Νυδρί»; Για το εξαιρετικό θράψαλο. Στη σχάρα ή τηγανητό, υπόσχεται μία πλήρη γευστική εμπειρία, ειδικά αν είναι κανείς λάτρης του συγκεκριμένου θαλασσινού.
Προτείνουμε, επίσης, να μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις μία πλούσια μερίδα χταποδιού, αλλά και τα μικρά ψάρια, ειδικά τον τραγανό τηγανητό γαύρο και τη σαρδέλα σχάρας, που είναι πραγματικά νόστιμα. Ξεχωρίζουν τα μύδια σαγανάκι, μαγειρεμένα στο κέλυφός τους, με φρέσκια τομάτα.
Τα πάντα μπορείς να τα απολαύσεις είτε στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, είτε έξω, στο όμορφο πάρκο του, κάτω από τη ζέστη του ήλιου, με κλειστή τζαμαρία και κατάλληλη θέρμανση το χειμώνα.
Tip: Το εστιατόριο διαθέτει τη δυνατότητα για take away καθημερινά και το Σάββατο και την Κυριακή έως τις 13.00.
Διεύθυνση: Αχιλλέως 34, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 721585
ΣΧΟΛΙΑ