Λόγια του Βαρδάρη

  • Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής τιμά την Φώφη Γεννηματά με πανελλαδική δράση και δωρεάν μαστογραφίες στη Χαριλάου Τρικούπη
    13/10/2022 17:30

    Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής τιμά την Φώφη Γεννηματά με πανελλαδική δράση και δωρεάν μαστογραφίες στη Χαριλάου Τρικούπη

    Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής τιμά την αείμνηστη πρόεδρό του, Φώφη Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή τον περσινό Οκτώβριο. Ήταν πρωί της 25ης Οκτωβρίου 2021 όταν η πρόεδρος του κόμματος έχασε την μάχη με τον καρκίνο και βύθισε στην θλίψη ολόκληρη τη χώρα. 

    Τα μάτια δάκρυσαν, τα χείλη αναρωτήθηκαν "πως", "γιατί". "Κρίμα" και μετά σιωπή. Τραγική ειρωνία; Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού. 


    Ένα χρόνο μετά τον θάνατό της το ΠΑΣΟΚ τιμά με δράσεις την μνήμη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου η οικογένειά της θα πραγματοποιήσει ετήσιο μνημόσυνο στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. "Σε λίγες μέρες, κλείνει ένας χρόνος.Ένας χρόνος από τότε που χάσαμε την Φώφη μας, στις 25 Οκτωβρίου του 2021.Ένας χρόνος χωρίς το χαμόγελο της, τη ζωντάνια της, τα πιστεύω της, το πάθος και το πείσμα της για τη ζωή και την πολιτική.Λείπει και λείπει πολύ. Από την οικογένεια της, το κόμμα της, την πολιτική, την Ελλάδα.Λείπει από όλους όσους, πιστεύουν σε μια πολιτική με ανθρωπιά.Το ετήσιο μνημόσυνο θα τελεσθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 11:45 στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών" έγραψε στο facebook ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης. 

    Παράλληλά, στις 22 και 23 Οκτωβρίου σε συνεννόηση και συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου θα τοποθετηθεί μαστογράφος και δωρεάν όλες οι γυναίκες θα μπορούν να κάνουν εξέταση μαστογραφίας. 

    Στις 24 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Κάραβελ ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος για την Υγεία και την Πρόνοια, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη της. 

    Παράλληλα, πανελλαδικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής θα επισκεφτούν σε όλη τη χώρα τις δομές υγείας και τα Νοσοκομεία για να ενημερωθούν για τις ελλείψεις, τα κενά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή. Η δράση θα είναι αφιερωμένη στην Φώφη Γεννηματά.