New Entries

Το «Πιροσκί» στην ανακαινισμένη Aγορά Μοδιάνο

Αυθεντικές ποντιακές γεύσεις, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

 08/05/2023 12:30

Το «Πιροσκί» στην ανακαινισμένη Aγορά Μοδιάνο

Μπαίνοντας στην ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο από την είσοδο της Ερμού, το «Πιροσκί» είναι το πρώτο κατάστημα που συναντά κανείς αριστερά. Ένα new entry στην πόλη, συνδεδεμένο με την ποντιακή κουζίνα, πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της Αγοράς και ήρθε να προτείνει όλα τα γνωστά τοπικά προϊόντα μέσα από νέες γεύσεις, που εμπνέεται διαρκώς ο 27χρονος ιδιοκτήτης του, Γιάννης Κοτζαγερίδης.

2-rCHOH.jpg
3-0eO3R.jpg

Με καταγωγή από τον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Κοτζαγερίδης θέλησε να δημιουργήσει κάτι το διαφορετικό στο κέντρο της πόλης, μία επιχείρηση με αποκλειστικά ποντιακά προϊόντα, άμεσα δεμένη με τις ρίζες του, γι’ αυτό και κατέληξε στο πιροσκί. Πάντα ήταν το βασικό ποντιακό έδεσμα κι αποφάσισε να το αναδείξει κι επαγγελματικά.

4-ZNwHN.jpg
5-ZClFv.jpg
6-1cqiM.jpg
7-bjeOJ.jpg

Πιροσκί παραδοσιακά, πιροσκί μοντέρνα

Στο «Πιροσκί» η παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα παρουσιάζεται στη μοντέρνα της εκδοχή. Πάνω από 20 γεύσεις σε πιροσκί, αλμυρές και γλυκές, προτείνονται κι εμπλουτίζονται ανάλογα με την εποχή.

8-xH9XX.jpg

Παραδοσιακά πιροσκί, πατάτα, τυρί, παραδοσιακή Π.Ο.Π. φέτα ή κιμά με φρέσκια σάλτσα τομάτας και παρμεζάνα, πιροσκί για vegan, αλλά και πιο gourmet προτάσεις, όπως πιροσκί με πατάτα, μανιτάρι και πάστα τρούφας, γεύση που έχει συμμετάσχει και σε διαγωνισμό, είναι μέσα στις επιλογές που προσφέρει το κατάστημα. Όλες βασισμένες σε επιλεγμένες Α’ ποιότητας πρώτες ύλες, που προέρχονται από άλλα καταστήματα της Αγοράς Μοδιάνο.

9-XlPUg.jpg
10-78Hz2.jpg

Οι άνθρωποί το έχουν πάει πολλά βήματα παραπέρα. Μην εκπλαγείτε λοιπόν, αν την Καθαρά Δευτέρα βρείτε πιροσκί με χαλβά ή πιροσκί με μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου, αφού εδώ παίρνει τα ηνία η φαντασία και συνδυάζεται άψογα με την καλή γνώση της ποντιακής κουζίνας.

11-wynA2.jpg
12-12pLC.jpg

Περέκ από τις γιαγιάδες του Ξηροποτάμου

Μπορεί το βασικό προϊόν του καταστήματος να είναι το πιροσκί, αλλά δεν είναι το μόνο. Το περέκ, το παραδοσιακό ποντιακό ψημένο φύλλο πίτας, με τις πολλές δυνατότητες και παραλλαγές έχει κυρίαρχη θέση στο κατάστημα, γι' αυτό και το εμπιστεύεται απόλυτα ο ιδιοκτήτης του «Πιροσκί».

13-QkEcf.jpg

Τα φύλλα περέκ φτιάχνονται παραδοσιακά από τις μεγαλύτερες γυναίκες του χωριού, απευθείας στα «σατσ’», λαμαρίνες που τοποθετούνται επάνω στη φωτιά, μέχρι να ψηθεί το προϊόν.

Τα φύλλα αυτά μπορούμε να τα βρούμε στο «Πιροσκί» και συσκευασμένα, για να τα παρασκευάσουμε στη συνέχεια στο σπίτι μας με τις γεύσεις που θέλουμε. Ωστόσο, μπορούμε να τα δοκιμάσουμε και στο χέρι, εάν αποφασίσουμε να καθίσουμε στον επάνω όροφο της Αγοράς Μοδιάνο.

14-jmk6b.jpg

Τι θα βρούμε; Πολλές γεύσεις. Αλμυρές, πικάντικες, συνηθισμένες και μη. Περέκ με παστουρμά, κασέρι και πιπεριές Φλωρίνης είναι μέσα στις καλύτερες επιλογές μας, μαζί με άλλες γεύσεις, που προκύπτουν από πειραματισμούς.

15-Wl5M7.jpg

Τι άλλο θα βρούμε

Πέρα από τις γλυκές εκδοχές των παραπάνω προϊόντων, θα βρούμε επίσης ποντιακά ωτία, τα παραδοσιακά ποντιακά γλυκίσματα, ιδανικά για κάθε περίσταση.

Ιβριστόν, το παραδοσιακό ποντιακό χυλοπιτάκι, αλλά και κορκότο, που μοιάζει πολύ με τραχανά, είναι μέσα στα προϊόντα του καταστήματος. Όλα παρασκευάζονται εκείνη τη στιγμή και φτάνουν σε εμάς φρέσκα και νόστιμα, κάνοντάς μας να θέλουμε να τα δοκιμάσουμε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, όσα προϊόντα του καταστήματος περισσεύουν, μοιράζονται κάθε βράδυ σε άστεγους συμπολίτες μας.

16.jpg

Ποντιακό Αντάμωμα στη Μοδιάνο

Ο Γιάννης Κοτζαγερίδης είναι περήφανος για την καταγωγή του και προσπαθεί εδώ και χρόνια, να αναδείξει όσο το δυνατόν περισσότερο το ποντιακό στοιχείο και δη, την ποντιακή γαστρονομία. Μέλος τοπικών συλλόγων κι αναπτυξιακών φορέων της περιοχής του επιδιώκει μέσα από την έντονη ενασχόληση με τα κοινά να προσφέρει, να βοηθά και να ενθαρρύνει τον κόσμο να γνωρίσει τα ποντιακά ήθη κι έθιμα.

Στο πλαίσιο αυτό το μεγάλο ποντιακό αντάμωμα θα γίνει στη Μοδιάνο το Σάββατο 13 Μάϊου 2023 και θα εξελιχθεί σε ένα ποντιακό γαστρονομικό event, συνεργασία της Αγοράς Μοδιάνο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντίων Ελλάδος.

Είναι ιδανική ευκαιρία να γνωρίσουμε την ποντιακή παράδοση σε διάφορες εκδοχές της και φυσικά να δοκιμάσουμε τα διάφορα προϊόντα του καταστήματος.

Tip 1: Το κατάστημα λειτουργεί Δευτέρα έως Σάββατο 08.00 – 22.00 και Κυριακή 10.00 – 22.00.

Tip 2: Πέρα από τη διανομή μέσω Wolt, Box και e-food, το «Πιροσκί» δέχεται και παραγγελίες εκτός Θεσσαλονίκης.

17.jpg
18.jpg


Διεύθυνση: Εντός Αγοράς Μοδιάνο, Βασιλέως Ηρακλείου 33 & Ερμού 24, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974727377

Facebook

Instagram






Μπαίνοντας στην ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο από την είσοδο της Ερμού, το «Πιροσκί» είναι το πρώτο κατάστημα που συναντά κανείς αριστερά. Ένα new entry στην πόλη, συνδεδεμένο με την ποντιακή κουζίνα, πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της Αγοράς και ήρθε να προτείνει όλα τα γνωστά τοπικά προϊόντα μέσα από νέες γεύσεις, που εμπνέεται διαρκώς ο 27χρονος ιδιοκτήτης του, Γιάννης Κοτζαγερίδης.

2-rCHOH.jpg
3-0eO3R.jpg

Με καταγωγή από τον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Κοτζαγερίδης θέλησε να δημιουργήσει κάτι το διαφορετικό στο κέντρο της πόλης, μία επιχείρηση με αποκλειστικά ποντιακά προϊόντα, άμεσα δεμένη με τις ρίζες του, γι’ αυτό και κατέληξε στο πιροσκί. Πάντα ήταν το βασικό ποντιακό έδεσμα κι αποφάσισε να το αναδείξει κι επαγγελματικά.

4-ZNwHN.jpg
5-ZClFv.jpg
6-1cqiM.jpg
7-bjeOJ.jpg

Πιροσκί παραδοσιακά, πιροσκί μοντέρνα

Στο «Πιροσκί» η παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα παρουσιάζεται στη μοντέρνα της εκδοχή. Πάνω από 20 γεύσεις σε πιροσκί, αλμυρές και γλυκές, προτείνονται κι εμπλουτίζονται ανάλογα με την εποχή.

8-xH9XX.jpg

Παραδοσιακά πιροσκί, πατάτα, τυρί, παραδοσιακή Π.Ο.Π. φέτα ή κιμά με φρέσκια σάλτσα τομάτας και παρμεζάνα, πιροσκί για vegan, αλλά και πιο gourmet προτάσεις, όπως πιροσκί με πατάτα, μανιτάρι και πάστα τρούφας, γεύση που έχει συμμετάσχει και σε διαγωνισμό, είναι μέσα στις επιλογές που προσφέρει το κατάστημα. Όλες βασισμένες σε επιλεγμένες Α’ ποιότητας πρώτες ύλες, που προέρχονται από άλλα καταστήματα της Αγοράς Μοδιάνο.

9-XlPUg.jpg
10-78Hz2.jpg

Οι άνθρωποί το έχουν πάει πολλά βήματα παραπέρα. Μην εκπλαγείτε λοιπόν, αν την Καθαρά Δευτέρα βρείτε πιροσκί με χαλβά ή πιροσκί με μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου, αφού εδώ παίρνει τα ηνία η φαντασία και συνδυάζεται άψογα με την καλή γνώση της ποντιακής κουζίνας.

11-wynA2.jpg
12-12pLC.jpg

Περέκ από τις γιαγιάδες του Ξηροποτάμου

Μπορεί το βασικό προϊόν του καταστήματος να είναι το πιροσκί, αλλά δεν είναι το μόνο. Το περέκ, το παραδοσιακό ποντιακό ψημένο φύλλο πίτας, με τις πολλές δυνατότητες και παραλλαγές έχει κυρίαρχη θέση στο κατάστημα, γι' αυτό και το εμπιστεύεται απόλυτα ο ιδιοκτήτης του «Πιροσκί».

13-QkEcf.jpg

Τα φύλλα περέκ φτιάχνονται παραδοσιακά από τις μεγαλύτερες γυναίκες του χωριού, απευθείας στα «σατσ’», λαμαρίνες που τοποθετούνται επάνω στη φωτιά, μέχρι να ψηθεί το προϊόν.

Τα φύλλα αυτά μπορούμε να τα βρούμε στο «Πιροσκί» και συσκευασμένα, για να τα παρασκευάσουμε στη συνέχεια στο σπίτι μας με τις γεύσεις που θέλουμε. Ωστόσο, μπορούμε να τα δοκιμάσουμε και στο χέρι, εάν αποφασίσουμε να καθίσουμε στον επάνω όροφο της Αγοράς Μοδιάνο.

14-jmk6b.jpg

Τι θα βρούμε; Πολλές γεύσεις. Αλμυρές, πικάντικες, συνηθισμένες και μη. Περέκ με παστουρμά, κασέρι και πιπεριές Φλωρίνης είναι μέσα στις καλύτερες επιλογές μας, μαζί με άλλες γεύσεις, που προκύπτουν από πειραματισμούς.

15-Wl5M7.jpg

Τι άλλο θα βρούμε

Πέρα από τις γλυκές εκδοχές των παραπάνω προϊόντων, θα βρούμε επίσης ποντιακά ωτία, τα παραδοσιακά ποντιακά γλυκίσματα, ιδανικά για κάθε περίσταση.

Ιβριστόν, το παραδοσιακό ποντιακό χυλοπιτάκι, αλλά και κορκότο, που μοιάζει πολύ με τραχανά, είναι μέσα στα προϊόντα του καταστήματος. Όλα παρασκευάζονται εκείνη τη στιγμή και φτάνουν σε εμάς φρέσκα και νόστιμα, κάνοντάς μας να θέλουμε να τα δοκιμάσουμε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, όσα προϊόντα του καταστήματος περισσεύουν, μοιράζονται κάθε βράδυ σε άστεγους συμπολίτες μας.

16.jpg

Ποντιακό Αντάμωμα στη Μοδιάνο

Ο Γιάννης Κοτζαγερίδης είναι περήφανος για την καταγωγή του και προσπαθεί εδώ και χρόνια, να αναδείξει όσο το δυνατόν περισσότερο το ποντιακό στοιχείο και δη, την ποντιακή γαστρονομία. Μέλος τοπικών συλλόγων κι αναπτυξιακών φορέων της περιοχής του επιδιώκει μέσα από την έντονη ενασχόληση με τα κοινά να προσφέρει, να βοηθά και να ενθαρρύνει τον κόσμο να γνωρίσει τα ποντιακά ήθη κι έθιμα.

Στο πλαίσιο αυτό το μεγάλο ποντιακό αντάμωμα θα γίνει στη Μοδιάνο το Σάββατο 13 Μάϊου 2023 και θα εξελιχθεί σε ένα ποντιακό γαστρονομικό event, συνεργασία της Αγοράς Μοδιάνο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντίων Ελλάδος.

Είναι ιδανική ευκαιρία να γνωρίσουμε την ποντιακή παράδοση σε διάφορες εκδοχές της και φυσικά να δοκιμάσουμε τα διάφορα προϊόντα του καταστήματος.

Tip 1: Το κατάστημα λειτουργεί Δευτέρα έως Σάββατο 08.00 – 22.00 και Κυριακή 10.00 – 22.00.

Tip 2: Πέρα από τη διανομή μέσω Wolt, Box και e-food, το «Πιροσκί» δέχεται και παραγγελίες εκτός Θεσσαλονίκης.

17.jpg
18.jpg


Διεύθυνση: Εντός Αγοράς Μοδιάνο, Βασιλέως Ηρακλείου 33 & Ερμού 24, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974727377

Facebook

Instagram






ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία