Λόγια του Βαρδάρη

  • Το πλοίο θα σαλπάρει;
    16/02/2024 15:20

    Το πλοίο θα σαλπάρει;

    Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, λέει ο θυμόσοφος λαός. Και ο Στέλιος Αγγελούδης ως «καπετάνιος» του δήμου Θεσσαλονίκης και ως πρώην «καπετάνιος» του Λιμανιού της πόλης γνωρίζει καλά πως εάν δεν κινηθεί γρήγορα ώστε να εξασφαλιστεί η γραμμή Θεσσαλονίκη- Σποράδες και Σποράδες- Θεσσαλονίκη που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές και για την πόλη και για τα νησιά της Σκιάθου, της Αλοννήσου και της Σκοπέλου.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι και σήμερα η επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει την Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες δεν έχει εξασφαλιστεί, κάτι που σημαίνει ότι η σύνδεση είναι στον «αέρα» αφού στο παρελθόν αντίστοιχα δρομολόγια χωρίς επιδότηση εκτόξευσαν τις τιμές των ναύλων και δεν είχαν ανταπόκριση με αποτέλεσμα να κοπούν.

    Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε σοβαρό «χτύπημα» στον τουρισμό τόσο της πόλης όσο και των νησιών των Βορείων Σποράδων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr ο Στέλιος Αγγελούδης είναι έντονα ενοχλημένος για το γεγονός ότι από πλευράς υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν έχει υπάρξει απάντηση ότι η επιδότηση έχει εξασφαλιστεί και ήδη έχει συντάξει σχετικές επιστολές προς τους αρμόδιους ενώ προγραμματίζει σειρά επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες.

    Ο κ. Αγγελούδης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους συναδέλφους του από τα νησιά των Β. Σποράδων για να ασκηθούν από κοινού πιέσεις.

    Διεκδικούν την εξασφάλιση της επιδότησης νωρίς, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και τα δρομολόγια να ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου.