Το πρώτο σουβλάκι πατσά φτιάχτηκε στην Θεσσαλονίκη- Το αδιαχώρητο στο πατσατζίδικο του Τσαρούχα (φωτ.)
24/10/2024 21:25
24/10/2024 21:25
Μαγειρεμένος στο τηγάνι μαζί με χούμους, μέσα σε σάντουιτς, ακόμα και σε σουβλάκι, ο πατσάς σήμερα έχει την τιμητική του και σερβίρεται, μαγειρεμένος με τρεις διαφορετικούς τρόπους.
Η παγκόσμια μέρα πατσά γιορτάστηκε στην Θεσσαλονίκη με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Έξω από το φημισμένο πατσατζίδικο του Τσαρούχα τα τηγάνια πήραν φωτιά από νωρίς, κατακλύζοντας την περιοχή από ξεχωριστές μυρωδιές.
Στο κατάστημα βρέθηκε νωρίς το απόγευμα η καταξιωμένη chef Μαρία Εκμετσίογλου η οποία παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή του πατσά. Η ίδια είχε την ευκαιρία να δείξει στο κοινό της Θεσσαλονίκης μια δική της συνταγή που συνδιάζει τον πατσά με το χούμους ρεβιθιού.
Μάλιστα δεν δίστασε να αποκαλύψει ορισμένα από τα μυστικά της συνταγής στους επίδοξους chefs που βρέθηκαν στο κατάστημα για να δοκιμάσουν έναν αλλιώτικο πατσά.
Δύο ακόμη διαφορετικές συνταγές πατσά παρουσιάστηκαν από την καταξιωμένη chef Şemsa Denizsel, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση.
Πρόκειται για πατσά σε σάντουιτς αλλά και πατσά σουβλάκι, δύο συνταγές που απόλαυσαν οι δεκάδες Θεσσαλονικείς που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του καταστήματος δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένοι από τις γευστικές δημιουργίες.
Την ανάγκη ανάδειξης και κατοχύρωσης του πατσά στον κατάλογο με τα προϊόντα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO επισήμανε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Δημήτρης Τσαρούχας. Ο ίδιος ανέφερε ότι μαζί με την συγγραφέα Λένα Οφλίδη και σε συνεργασία με τον Ισλαχανέ, έχουν υποβάλει ήδη τον σχετικό φάκελο στο υπουργείο πολιτισμού από τον περασμένο Φεβρουάριο ενώ απομένει μόλις μια φάση για την τελική έγκριση και την τελική ένταξη του προϊόντος στον συγκεκριμένο κατάλογο.
«Ο πατσάς είναι ένα φαγητό το οποίο πρέπει να διασώσουμε. Να μάθει ο κόσμος το φαγητό και να το κάνουμε γνωστό στα πέρατα της γης» υπογράμμισε ο Δημήτρης Τσαρούχας τονίζοντας ότι ο πατσάς ενώνει τους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας, ανακαλεί τις μνήμες που συνδέουν την Πόλη με την πόλη μας.
«Γιορτάζοντας τα 72 χρόνια της επιχείρησης Τσαρούχα διοργανώσαμε αυτή την εκδήλωση στον αύλειο χώρο του μαγαζιού. Φτιάχνουμε νέες εκδοχές του πατσά σε μορφή finger food».
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης ο οποίος ανέφερε ότι η παράδοση της πόλης μας αλλά και της Πόλης συνεχίζεται. «Έχουμε περάσει άπειρες στιγμές σε αυτό το μαγαζί μαζί με τον αείμνηστο Νίκο Τσαρούχα ο οποίος ήταν προσωπικός μου φίλος και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί αυτή η παράδοση ετών» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη Serkan Gedik ο οποίος ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη για την πρόσκληση ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του σε ένα μαγαζί με τεράστια ιστορία στην πόλη.
«Έχουμε πολλά κοινά φαγητά καθώς η γαστρονομία ενώνει τους δύο λαούς» ανέφερε.
Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Δημητρίων και εντάσσεται στις δράσεις της Θεσσαλονίκης ως μέλος του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τη γαστρονομία.
17/10/2024 19:44
Μαγειρεμένος στο τηγάνι μαζί με χούμους, μέσα σε σάντουιτς, ακόμα και σε σουβλάκι, ο πατσάς σήμερα έχει την τιμητική του και σερβίρεται, μαγειρεμένος με τρεις διαφορετικούς τρόπους.
Η παγκόσμια μέρα πατσά γιορτάστηκε στην Θεσσαλονίκη με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Έξω από το φημισμένο πατσατζίδικο του Τσαρούχα τα τηγάνια πήραν φωτιά από νωρίς, κατακλύζοντας την περιοχή από ξεχωριστές μυρωδιές.
Στο κατάστημα βρέθηκε νωρίς το απόγευμα η καταξιωμένη chef Μαρία Εκμετσίογλου η οποία παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή του πατσά. Η ίδια είχε την ευκαιρία να δείξει στο κοινό της Θεσσαλονίκης μια δική της συνταγή που συνδιάζει τον πατσά με το χούμους ρεβιθιού.
Μάλιστα δεν δίστασε να αποκαλύψει ορισμένα από τα μυστικά της συνταγής στους επίδοξους chefs που βρέθηκαν στο κατάστημα για να δοκιμάσουν έναν αλλιώτικο πατσά.
Δύο ακόμη διαφορετικές συνταγές πατσά παρουσιάστηκαν από την καταξιωμένη chef Şemsa Denizsel, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση.
Πρόκειται για πατσά σε σάντουιτς αλλά και πατσά σουβλάκι, δύο συνταγές που απόλαυσαν οι δεκάδες Θεσσαλονικείς που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του καταστήματος δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένοι από τις γευστικές δημιουργίες.
Την ανάγκη ανάδειξης και κατοχύρωσης του πατσά στον κατάλογο με τα προϊόντα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO επισήμανε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Δημήτρης Τσαρούχας. Ο ίδιος ανέφερε ότι μαζί με την συγγραφέα Λένα Οφλίδη και σε συνεργασία με τον Ισλαχανέ, έχουν υποβάλει ήδη τον σχετικό φάκελο στο υπουργείο πολιτισμού από τον περασμένο Φεβρουάριο ενώ απομένει μόλις μια φάση για την τελική έγκριση και την τελική ένταξη του προϊόντος στον συγκεκριμένο κατάλογο.
«Ο πατσάς είναι ένα φαγητό το οποίο πρέπει να διασώσουμε. Να μάθει ο κόσμος το φαγητό και να το κάνουμε γνωστό στα πέρατα της γης» υπογράμμισε ο Δημήτρης Τσαρούχας τονίζοντας ότι ο πατσάς ενώνει τους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας, ανακαλεί τις μνήμες που συνδέουν την Πόλη με την πόλη μας.
«Γιορτάζοντας τα 72 χρόνια της επιχείρησης Τσαρούχα διοργανώσαμε αυτή την εκδήλωση στον αύλειο χώρο του μαγαζιού. Φτιάχνουμε νέες εκδοχές του πατσά σε μορφή finger food».
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης ο οποίος ανέφερε ότι η παράδοση της πόλης μας αλλά και της Πόλης συνεχίζεται. «Έχουμε περάσει άπειρες στιγμές σε αυτό το μαγαζί μαζί με τον αείμνηστο Νίκο Τσαρούχα ο οποίος ήταν προσωπικός μου φίλος και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί αυτή η παράδοση ετών» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη Serkan Gedik ο οποίος ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη για την πρόσκληση ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του σε ένα μαγαζί με τεράστια ιστορία στην πόλη.
«Έχουμε πολλά κοινά φαγητά καθώς η γαστρονομία ενώνει τους δύο λαούς» ανέφερε.
Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Δημητρίων και εντάσσεται στις δράσεις της Θεσσαλονίκης ως μέλος του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τη γαστρονομία.
ΣΧΟΛΙΑ