Λόγια του Βαρδάρη

  • Το «σουαρέ» των… δημάρχων
    18/04/2022 13:37

    Το «σουαρέ» των… δημάρχων

    Ραντεβού «Στου Μήτσου» στο Καπάνι έδωσαν πριν λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μόραλης. 

    Το ραντεβού δόθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν οι εν λόγω αυτοδιοικητικοί στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου πόλεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, μεταξύ τυρού και αχλαδιού συζήτησαν μεταξύ άλλων την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, τις επιπτώσεις της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης στην τοπική αυτοδιοίκηση και φυσικά το ζήτημα της παράτασης της παρούσας θητείας όπως ακούγεται. 

    Το κάλεσμα, όπως πληροφορείται η στήλη το έκανε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ στο τραπέζι παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής. Νωρίτερα, οι δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ζητήματα των πόλεών τους στο συνέδριο, όπου δεν έχασαν βέβαια την ευκαιρία να βγάλουν και αναμνηστικές φωτογραφίες. Το συνέδριο προσέλκυσε περισσότερες από 200 συμμετοχές από δήμους της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και από μεγάλες εταιρείες από τον χώρο της πληροφορικής.