To Στέκι Steak House, στον Τρίλοφο, ένα «κρυμμένο διαμάντι» κρεατοφαγίας
16/07/2024 12:00
16/07/2024 12:00
Στο νούμερο 9 της Παύλου Μελά, στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, θα συναντήσετε ένα γαστρονομικό χώρο από τους λίγους ένα πραγματικό «στέκι» ή «ναό», όπως έχει χαρακτηριστεί από κάποιους, της κρεατοφαγίας, το «Στέκι Steak House».
Το μπριζολάδικο αυτό –έχει χαρακτηριστεί ένα από τα 10 «κρυμμένα διαμάντια» της χώρας σε επίπεδο γαστρονομίας – θα το βρείτε σε ένα όμορφο σημείο της περιοχής και θα φύγετε έχοντας δοκιμάσει κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές, καλοφτιαγμένες συνταγές σε κοπές, χειροποίητα κρεατικά κι άλλες προτάσεις, το κρασί της αρεσκείας σας -από μία λίστα πάνω από 150 ετικετών- και την αγαπημένη σας μπύρα, διαλέγοντας μεταξύ 40 διαφορετικών επιλογών.
Το «Στέκι Steak House» ξεχωρίζει, πάνω από όλα, για την ποιότητά των κρεάτων του. Τα τέσσερα αδέλφια, Κωνσταντίνος κι Απόστολος κι Ευγενία και Μαρία – Λάουρα και οι γονείς, Αναστασία και Ιωάννης, έχουν μετατρέψει, τα τελευταία οκτώ χρόνια, μία πρώην οικογενειακή ταβέρνα -που λειτουργεί από το 1995 - σε ένα χώρο μοναδικών γεύσεων, ένα κρεατάδικο, που φημίζεται για το T-bone και τις ιαπωνικές κοπές του, αλλά και για το πραγματικά εντυπωσιακό, χειροποίητο μπιφτέκι τους 1.200 γραμμαρίων, από 100% μοσχαρίσιο κιμά.
To 2020, τo «Στέκι Steak House» αναδείχθηκε, από κριτές, Chefs, ειδικούς της διατροφής κι άλλους foodies, μεταξύ των 100 καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας κι ως ένα από τα «Κρυμμένα Διαμάντια» για να απολαύσει κανείς μοναδικές γεύσεις, στη διοργάνωση «Restaurant 100». Συνδυάζοντας το παραδοσιακό με τις νέες τάσεις, είναι ένας χώρος γεμάτος παράδοση και ζεστός, που θυμίζει ταβέρνα κι εστιατόριο μαζί.
Για να το βρει κανείς, πρέπει να το ψάξει. Όχι τυχαία, δεν είναι λίγοι αυτοί που έρχονται εδώ από όλη την πόλη ή κι από περιοχές εκτός αυτής και συνήθως, θα βρείτε το χώρο γεμάτο, από κόσμο που έρχεται να δοκιμάσει τα ιδιαίτερα πιάτα του, χειμώνα - καλοκαίρι. Ο λόγος που εμπιστεύονται το «Στέκι Steak House», δεν είναι άλλος από τις γνώσεις τους επάνω στα κρέατα και την ποιότητά τους. Άλλωστε, ο Κωνσταντίνος έχει σπουδάσει Κρεοπώλης κι έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο, οπότε η επιλογή του να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ήταν αναπόφευκτη.
Το «Στέκι Steak House», είναι ένα από τα πρώτα, που εισήγαγε τις κοπές στη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντάς τες από εξειδικευμένη τεχνογνωσία, με καλά επιλεγμένα ελληνικά και εισαγόμενα (από Αυστραλία, Αμερική και Ιαπωνία) premium κρέατα, κοπές και κατάλληλο, «ζουμερό» ψήσιμο.
Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω, επενδύει στη γνώση και την αναβαθμισμένη κρεατοφαγία που φέρνει η πολύπλοκη διαδικασία του σιτέματος, η οποία προσδίδει στα ψητά κρέατα υψηλή γαστρονομική αξία. Γι’ αυτό το λόγο διαθέτει ειδικό ωριμαντή κρεάτων Dry Ager, όπου ωριμάζει και το αγαπημένο σας κομμάτι.
Τέσσερα πιάτα που εμείς σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ μελιτζάνας, ο δικός τους, χειροποίητος, μοσχαρίσιος καβουρμάς και τα short ribs, που σιγομαγειρεύονται για 10 ώρες, πριν φτάσουν στο τραπέζι σας και φυσικά το «μπιφτέκι Στέκι γεμιστό» των 1.200 γραμμαρίων, όμοιο του οποίου δεν θα έχετε ξαναδεί ή φάει ποτέ.
Eκτός από αυτά, αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε το εγχώριο μοσχαρίσιο συκώτι και τη χοιρινή πανσετομπριζόλα, που προέρχεται από ντόπιο κρεοπωλείο, αλλά και τη σπαλομπριζόλα Black Angus. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε το βαθμό ψησίματος που θέλετε.
Συνοδέψτε τα κρεατικά σας με λαχταριστά ορεκτικά, όπως μπουγιουρντί, ψητή μελιτζάνα ή μοσχαρίσια γλώσσα, δροσερές σαλάτες κι αλοιφές και για μεγαλύτερη ποικιλία επιλέξτε μεταξύ τηγανιών κι άλλων κλασσικών κρεατικών, όπως η κυπριακή σεφταλιά.
Στην κάβα, είναι στη διάθεσή σας πάνω από 150 ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα και πάνω από 40 μπύρες. Επιλογές που έχουν γίνει με βάση το σωστό food και wine pairing, ενώ κάποια premium κρασιά από τα βάθη της Ιταλίας και της Αργεντινής, με πλούσιο άρωμα, προσδίδουν άλλο ύφος στο φαγητό σας.
Στο «Στέκι Steak House», θα βρείτε ένα μέρος, που «κλείνει μέσα του», όλες τις απολαύσεις του κόσμου του κρέατος, ένα χώρο που θα σας κάνει να νιώσετε οικεία, από την αρχή, ένα από τα πιο must σημεία για τους κρεατολάτρεις της Θεσσαλονίκης. Η απλότητα και το πάθος των ανθρώπων του για την παραγωγή των καλύτερων υπηρεσιών προς τους πελάτες τους, είναι ορατά στην ατμόσφαιρα και στα πιάτα του κι αναμφισβήτητα, θα γίνει και το δικό σας «στέκι», ως μία από τις καλύτερες «κρεατερί», στην περιοχή της Θεσσαλονίκης!
Tip 1: Στο «Στέκι Steak House», είναι καλό να κάνετε κράτηση, ειδικά τα εκτός καλοκαιριού Σαββατοκύριακα. Ο χώρος, μπορεί να φιλοξενήσει έως 120 άτομα, ενώ πάρκινγκ θα βρείτε εύκολα, στους γύρω δρόμους.
Tip 2: Το ωράριο λειτουργίας της κουζίνας του καταστήματος, είναι από 16.00 έως 23.30 κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, από 12.30 έως 23.30 κάθε Σάββατο κι από 10.00 έως 19.00 κάθε Κυριακή.
Διεύθυνση: Παύλου Μελά 9, Τρίλοφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23290 65051
Στο νούμερο 9 της Παύλου Μελά, στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, θα συναντήσετε ένα γαστρονομικό χώρο από τους λίγους ένα πραγματικό «στέκι» ή «ναό», όπως έχει χαρακτηριστεί από κάποιους, της κρεατοφαγίας, το «Στέκι Steak House».
Το μπριζολάδικο αυτό –έχει χαρακτηριστεί ένα από τα 10 «κρυμμένα διαμάντια» της χώρας σε επίπεδο γαστρονομίας – θα το βρείτε σε ένα όμορφο σημείο της περιοχής και θα φύγετε έχοντας δοκιμάσει κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές, καλοφτιαγμένες συνταγές σε κοπές, χειροποίητα κρεατικά κι άλλες προτάσεις, το κρασί της αρεσκείας σας -από μία λίστα πάνω από 150 ετικετών- και την αγαπημένη σας μπύρα, διαλέγοντας μεταξύ 40 διαφορετικών επιλογών.
Το «Στέκι Steak House» ξεχωρίζει, πάνω από όλα, για την ποιότητά των κρεάτων του. Τα τέσσερα αδέλφια, Κωνσταντίνος κι Απόστολος κι Ευγενία και Μαρία – Λάουρα και οι γονείς, Αναστασία και Ιωάννης, έχουν μετατρέψει, τα τελευταία οκτώ χρόνια, μία πρώην οικογενειακή ταβέρνα -που λειτουργεί από το 1995 - σε ένα χώρο μοναδικών γεύσεων, ένα κρεατάδικο, που φημίζεται για το T-bone και τις ιαπωνικές κοπές του, αλλά και για το πραγματικά εντυπωσιακό, χειροποίητο μπιφτέκι τους 1.200 γραμμαρίων, από 100% μοσχαρίσιο κιμά.
To 2020, τo «Στέκι Steak House» αναδείχθηκε, από κριτές, Chefs, ειδικούς της διατροφής κι άλλους foodies, μεταξύ των 100 καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας κι ως ένα από τα «Κρυμμένα Διαμάντια» για να απολαύσει κανείς μοναδικές γεύσεις, στη διοργάνωση «Restaurant 100». Συνδυάζοντας το παραδοσιακό με τις νέες τάσεις, είναι ένας χώρος γεμάτος παράδοση και ζεστός, που θυμίζει ταβέρνα κι εστιατόριο μαζί.
Για να το βρει κανείς, πρέπει να το ψάξει. Όχι τυχαία, δεν είναι λίγοι αυτοί που έρχονται εδώ από όλη την πόλη ή κι από περιοχές εκτός αυτής και συνήθως, θα βρείτε το χώρο γεμάτο, από κόσμο που έρχεται να δοκιμάσει τα ιδιαίτερα πιάτα του, χειμώνα - καλοκαίρι. Ο λόγος που εμπιστεύονται το «Στέκι Steak House», δεν είναι άλλος από τις γνώσεις τους επάνω στα κρέατα και την ποιότητά τους. Άλλωστε, ο Κωνσταντίνος έχει σπουδάσει Κρεοπώλης κι έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο, οπότε η επιλογή του να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ήταν αναπόφευκτη.
Το «Στέκι Steak House», είναι ένα από τα πρώτα, που εισήγαγε τις κοπές στη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντάς τες από εξειδικευμένη τεχνογνωσία, με καλά επιλεγμένα ελληνικά και εισαγόμενα (από Αυστραλία, Αμερική και Ιαπωνία) premium κρέατα, κοπές και κατάλληλο, «ζουμερό» ψήσιμο.
Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω, επενδύει στη γνώση και την αναβαθμισμένη κρεατοφαγία που φέρνει η πολύπλοκη διαδικασία του σιτέματος, η οποία προσδίδει στα ψητά κρέατα υψηλή γαστρονομική αξία. Γι’ αυτό το λόγο διαθέτει ειδικό ωριμαντή κρεάτων Dry Ager, όπου ωριμάζει και το αγαπημένο σας κομμάτι.
Τέσσερα πιάτα που εμείς σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ μελιτζάνας, ο δικός τους, χειροποίητος, μοσχαρίσιος καβουρμάς και τα short ribs, που σιγομαγειρεύονται για 10 ώρες, πριν φτάσουν στο τραπέζι σας και φυσικά το «μπιφτέκι Στέκι γεμιστό» των 1.200 γραμμαρίων, όμοιο του οποίου δεν θα έχετε ξαναδεί ή φάει ποτέ.
Eκτός από αυτά, αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε το εγχώριο μοσχαρίσιο συκώτι και τη χοιρινή πανσετομπριζόλα, που προέρχεται από ντόπιο κρεοπωλείο, αλλά και τη σπαλομπριζόλα Black Angus. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε το βαθμό ψησίματος που θέλετε.
Συνοδέψτε τα κρεατικά σας με λαχταριστά ορεκτικά, όπως μπουγιουρντί, ψητή μελιτζάνα ή μοσχαρίσια γλώσσα, δροσερές σαλάτες κι αλοιφές και για μεγαλύτερη ποικιλία επιλέξτε μεταξύ τηγανιών κι άλλων κλασσικών κρεατικών, όπως η κυπριακή σεφταλιά.
Στην κάβα, είναι στη διάθεσή σας πάνω από 150 ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα και πάνω από 40 μπύρες. Επιλογές που έχουν γίνει με βάση το σωστό food και wine pairing, ενώ κάποια premium κρασιά από τα βάθη της Ιταλίας και της Αργεντινής, με πλούσιο άρωμα, προσδίδουν άλλο ύφος στο φαγητό σας.
Στο «Στέκι Steak House», θα βρείτε ένα μέρος, που «κλείνει μέσα του», όλες τις απολαύσεις του κόσμου του κρέατος, ένα χώρο που θα σας κάνει να νιώσετε οικεία, από την αρχή, ένα από τα πιο must σημεία για τους κρεατολάτρεις της Θεσσαλονίκης. Η απλότητα και το πάθος των ανθρώπων του για την παραγωγή των καλύτερων υπηρεσιών προς τους πελάτες τους, είναι ορατά στην ατμόσφαιρα και στα πιάτα του κι αναμφισβήτητα, θα γίνει και το δικό σας «στέκι», ως μία από τις καλύτερες «κρεατερί», στην περιοχή της Θεσσαλονίκης!
Tip 1: Στο «Στέκι Steak House», είναι καλό να κάνετε κράτηση, ειδικά τα εκτός καλοκαιριού Σαββατοκύριακα. Ο χώρος, μπορεί να φιλοξενήσει έως 120 άτομα, ενώ πάρκινγκ θα βρείτε εύκολα, στους γύρω δρόμους.
Tip 2: Το ωράριο λειτουργίας της κουζίνας του καταστήματος, είναι από 16.00 έως 23.30 κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, από 12.30 έως 23.30 κάθε Σάββατο κι από 10.00 έως 19.00 κάθε Κυριακή.
Διεύθυνση: Παύλου Μελά 9, Τρίλοφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23290 65051
ΣΧΟΛΙΑ