Το success story του Evora Eatery: Ένας προορισμός για όλους τους λάτρεις της κρεατοφαγίας
30/11/2023 15:45
30/11/2023 15:45
Σε ένα όμορφο σημείο της Τούμπας, με αρκετά πλατάνια – evora άλλωστε, σημαίνει δροσιά - λειτουργεί από το 2018 το «Evora Eatery», ένα ιδιαίτερο, ξεκάθαρα προσφιλές στο κρέας γαστρονομικό project, όπου οι λάτρεις της κρετοφαγίας, θα βρούνε ένα στέκι που θα γίνει αγαπημένο τους. Σε έναν casual – chic χώρο, με το ξύλο και τη χωριάτικη ατμόσφαιρα να επικρατούν, οι γεύσεις δίνουν και παίρνουν στο μενού και στα τραπέζια κι όποιος το επισκεφτεί, έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει προτάσεις, που δεν συναντώνται εύκολα στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Το «Evora Eatery», έχει έρθει να διευρύνει τους γαστρονομικούς σας ορίζοντες και μάλιστα, με τον πιο cozy τρόπο.
Μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο, που παίρνει το χρόνο του μέχρι να γίνει σαν… λουκούμι και να συνοδευτεί από πουρέ σελινόριζας, μοσχαρίσια μάγουλα γάστρας με νιόκι κι ανεβατό, σιγομαγειρεμένο αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας, καπνιστή πανσέτα αγριογούρουνου και premium κοπές - όπως η βουβαλίσια, 30 ημερών ωρίμανσης T- bone steak- παραδοσιακές τεχνικές και δημιουργική κουζίνα, είναι αυτά που συναντώνται καθημερινά, στην κουζίνα του «Evora Eatery».
Κύρια πιάτα κι ορεκτικά, προτείνονται με deli πρώτες ύλες, όπως φακή beluga ή αρωματικά κρουτόν κι εμπνευσμένες προτάσεις, όπως το spaghetti κολοκύθι ή η αρωματισμένη με σουμάκ και ζαατάρ μους τυριών, κάνουν την εμφάνισή τους, σε ένα μενού που εδώ και πέντε χρόνια, έχει κερδίσει καρδιές και που συμπεριλήφθηκε, μέσα στο 2019, στα 10 καλύτερα νεοεισερχόμενα εστιατόρια, από το θεσμό του «Restaurant 100 Awards».
Το εστιατόριο, ανήκει στους αδερφούς Κώστα και Σταύρο Παπαδόπουλο, το Νίκο Σαχίνη και τον Κωνσταντίνο Ρημάδη, ο καθένας από τους οποίους έχει τη δική του ειδικότητα στη διαχείριση της επιχείρησης, από τα καπνίσματα κρεάτων που γίνονται στη Μακρινίτσα Σερρών και την τροφοδοσία, μέχρι την οργάνωση της κουζίνας και την ευθύνη της σάλας. Head Chef είναι, σήμερα, ο Παναγιώτης Κανλής.
Η Μακρινίτσα Σερρών ουδέν τυχαία περιοχή είναι, καθώς εκεί άνοιξε το πρώτο «Evora», όπου η κρεατοφαγία αναδεικνύεται στην καλύτερή της εκδοχή, με βουβάλια, αγριογούρουνα κι άλλα ντόπια κρέατα. Η μεγάλη επιτυχία του πρώτου αυτού καταστήματος, οδήγησε και στην ιδέα για το «Evora Eatery», στην Τούμπα.
Όπως κι ο πρόγονός του, έτσι και το αγαπημένο εστιατόριο της Διογένους, δουλεύει με βουβαλίσιο κρέας από την Κερκίνη κι εξειδικεύεται στις εισαγωγές κρεάτων από το εξωτερικό, όχι μόνο τις γνωστές σε όλους πλέον premium κοπές, όπως η Tomahawk ή το T-Bone steak, αλλά και σε κάποιες κοπές δυσεύρετες κι άγνωστες ακόμη σε πολλούς.
Πέρα από τα βουβαλίσια προϊόντα και τις μοσχαρίσιου κρέατος κοπές, στο «Evora Eatery» θα βρείτε και τα drumsticks – τα κατώτερα τμήματα των ποδιών των πουλερικών, ιδανικά για γκριλ, τηγάνισμα και ψήσιμο – το εξωτερικό κι εσωτερικό διάφραγμα – καθαρό κρέας, απόλυτα value for money – κ.ά. και θα έχετε τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με γεύσεις που δεν θα βρείτε εύκολα, που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει και που είναι ευκαιρία, να δοκιμάσετε εδώ!
Η λογική του «Evora Eatery» βασίζεται στην έννοια της φιλοξενίας, σαν σε σπίτι κι όχι σε καθαρή σχέση πελάτη – εστιατορίου, σε μία πιο προσωπική, άνετη και οικεία σχέση, απόλυτα value for money για την ποιότητά της και με την απαραίτητη, πάντα συνοδεία, του κατάλληλου κρασιού.
Πάνω από όλα θα συναντήσετε ευγένεια και μία ζεστή εξυπηρέτηση, που θα σας κάνει να θέλετε να ξαναπάτε, όπως κάνουν εδώ και μία πενταετία, όλοι οι τακτικοί πελάτες του εστιατορίου, που βρίσκουν εδώ μία πρόταση διαφορετική, casual, με jazz, afro κι αντίστοιχες μουσικές επιλογές, ιδανική να μετατρέψει σε ένα «Sunday Feast» (σ.σ. «Κυριακάτικη Γιορτή»), κάθε ημέρα της εβδομάδας!
Η φυσική εξέλιξη μίας τέτοιας σχέσης με τους πελάτες, είναι να καλούνται, συχνά, οι άνθρωποι του «Evora Eatery», να μαγειρέψουν και σε σπίτια πελατών – δοκιμάστε το, είναι μία ξεχωριστή εμπειρία! – αλλά και να δίνουν το «παρών» σε κάθε Beer ή Street Food Festival της Θεσσαλονίκης, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του «nomad cooking».
Όπως χαρακτηριστικά λένε: «πληρώνεσαι, όταν βλέπεις τον πελάτη να τρώει και να μη μιλάει και να κουνάει το κεφάλι του με ευχαρίστηση, σαν να λέει ότι αυτό που του μαγείρεψες, είναι “πολύ ωραίο”».
Tο «Evora Eatery» απέκτησε, εδώ και λίγο καιρό, ένα αδέρφι, το «Maestranza», στο κέντρο της πόλης, στο οποίο η κρεατοφαγία έχει ανέβει τουλάχιστον ένα επίπεδο ακόμη, με μεγάλη εξειδίκευση στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται, στο πλαίσιο της βιώσιμης γαστρονομίας. Γάλα από την Κερκίνη, χειροποίητο ανθότυρο, καλλιέργεια microfarm στο πατάρι και προζυμένιο ψωμί, όπως και στο «Evora Eatery», είναι το τελευταίο project της ομάδας.
Η επιτυχημένη πορεία του «Evora» φυσικά συνεχίζεται, με βασικό συστατικό της την αγάπη για το φαγητό, την εξειδίκευση στο άριστο κρέας και στην ειλικρίνεια προς τον πελάτη. Τα social media βάζουν κι αυτά το λιθαράκι τους στην παρουσίασή του, αφού δεν είναι λίγοι οι πελάτες που φτάνουν ως εδώ, έχοντας δει κάποια καταχώρηση ή αξιολόγηση του εστιατορίου.
Ένα είναι σίγουρο: εάν επισκεφθείτε το «Evora Eatery», θα δοκιμάσετε γεύματα βασισμένα στην εποχικότητα των υλικών, σε ένα μενού που αλλάζει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και θα συνοδέψετε κάθε γεύμα με κρασιά επιλεγμένα, από μικρά ελληνικά οινοποιεία, που θα σας προτείνει το έμπειρο προσωπικό του εστιατορίου.
Πέρα από τις καθαρά κρεατοφαγικές επιλογές, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα περέκ με φέτα, με λαχανικά ή ανάμικτα, τα νόστιμα ποντιακά φύλλα, που αποτελούν ένα ολοκληρωμένο γεύμα από μόνα τους και βασίζονται – πού αλλού; - στην ποντιακή καταγωγή των ιδιοκτητών. Γι’ αυτό κι επιμένουμε: το μενού του «Evora Eatery» είναι τόσο πλούσιο, που θα σας κάνει να θέλετε να πάτε ξανά και ξανά!
Tip: Kρατήσεις για το «Evora Eatery», μπορείτε να κάνετε και μέσω της εφαρμογής The List.
Διεύθυνση: Διογένους 13, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 930800
Σε ένα όμορφο σημείο της Τούμπας, με αρκετά πλατάνια – evora άλλωστε, σημαίνει δροσιά - λειτουργεί από το 2018 το «Evora Eatery», ένα ιδιαίτερο, ξεκάθαρα προσφιλές στο κρέας γαστρονομικό project, όπου οι λάτρεις της κρετοφαγίας, θα βρούνε ένα στέκι που θα γίνει αγαπημένο τους. Σε έναν casual – chic χώρο, με το ξύλο και τη χωριάτικη ατμόσφαιρα να επικρατούν, οι γεύσεις δίνουν και παίρνουν στο μενού και στα τραπέζια κι όποιος το επισκεφτεί, έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει προτάσεις, που δεν συναντώνται εύκολα στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Το «Evora Eatery», έχει έρθει να διευρύνει τους γαστρονομικούς σας ορίζοντες και μάλιστα, με τον πιο cozy τρόπο.
Μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο, που παίρνει το χρόνο του μέχρι να γίνει σαν… λουκούμι και να συνοδευτεί από πουρέ σελινόριζας, μοσχαρίσια μάγουλα γάστρας με νιόκι κι ανεβατό, σιγομαγειρεμένο αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας, καπνιστή πανσέτα αγριογούρουνου και premium κοπές - όπως η βουβαλίσια, 30 ημερών ωρίμανσης T- bone steak- παραδοσιακές τεχνικές και δημιουργική κουζίνα, είναι αυτά που συναντώνται καθημερινά, στην κουζίνα του «Evora Eatery».
Κύρια πιάτα κι ορεκτικά, προτείνονται με deli πρώτες ύλες, όπως φακή beluga ή αρωματικά κρουτόν κι εμπνευσμένες προτάσεις, όπως το spaghetti κολοκύθι ή η αρωματισμένη με σουμάκ και ζαατάρ μους τυριών, κάνουν την εμφάνισή τους, σε ένα μενού που εδώ και πέντε χρόνια, έχει κερδίσει καρδιές και που συμπεριλήφθηκε, μέσα στο 2019, στα 10 καλύτερα νεοεισερχόμενα εστιατόρια, από το θεσμό του «Restaurant 100 Awards».
Το εστιατόριο, ανήκει στους αδερφούς Κώστα και Σταύρο Παπαδόπουλο, το Νίκο Σαχίνη και τον Κωνσταντίνο Ρημάδη, ο καθένας από τους οποίους έχει τη δική του ειδικότητα στη διαχείριση της επιχείρησης, από τα καπνίσματα κρεάτων που γίνονται στη Μακρινίτσα Σερρών και την τροφοδοσία, μέχρι την οργάνωση της κουζίνας και την ευθύνη της σάλας. Head Chef είναι, σήμερα, ο Παναγιώτης Κανλής.
Η Μακρινίτσα Σερρών ουδέν τυχαία περιοχή είναι, καθώς εκεί άνοιξε το πρώτο «Evora», όπου η κρεατοφαγία αναδεικνύεται στην καλύτερή της εκδοχή, με βουβάλια, αγριογούρουνα κι άλλα ντόπια κρέατα. Η μεγάλη επιτυχία του πρώτου αυτού καταστήματος, οδήγησε και στην ιδέα για το «Evora Eatery», στην Τούμπα.
Όπως κι ο πρόγονός του, έτσι και το αγαπημένο εστιατόριο της Διογένους, δουλεύει με βουβαλίσιο κρέας από την Κερκίνη κι εξειδικεύεται στις εισαγωγές κρεάτων από το εξωτερικό, όχι μόνο τις γνωστές σε όλους πλέον premium κοπές, όπως η Tomahawk ή το T-Bone steak, αλλά και σε κάποιες κοπές δυσεύρετες κι άγνωστες ακόμη σε πολλούς.
Πέρα από τα βουβαλίσια προϊόντα και τις μοσχαρίσιου κρέατος κοπές, στο «Evora Eatery» θα βρείτε και τα drumsticks – τα κατώτερα τμήματα των ποδιών των πουλερικών, ιδανικά για γκριλ, τηγάνισμα και ψήσιμο – το εξωτερικό κι εσωτερικό διάφραγμα – καθαρό κρέας, απόλυτα value for money – κ.ά. και θα έχετε τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με γεύσεις που δεν θα βρείτε εύκολα, που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει και που είναι ευκαιρία, να δοκιμάσετε εδώ!
Η λογική του «Evora Eatery» βασίζεται στην έννοια της φιλοξενίας, σαν σε σπίτι κι όχι σε καθαρή σχέση πελάτη – εστιατορίου, σε μία πιο προσωπική, άνετη και οικεία σχέση, απόλυτα value for money για την ποιότητά της και με την απαραίτητη, πάντα συνοδεία, του κατάλληλου κρασιού.
Πάνω από όλα θα συναντήσετε ευγένεια και μία ζεστή εξυπηρέτηση, που θα σας κάνει να θέλετε να ξαναπάτε, όπως κάνουν εδώ και μία πενταετία, όλοι οι τακτικοί πελάτες του εστιατορίου, που βρίσκουν εδώ μία πρόταση διαφορετική, casual, με jazz, afro κι αντίστοιχες μουσικές επιλογές, ιδανική να μετατρέψει σε ένα «Sunday Feast» (σ.σ. «Κυριακάτικη Γιορτή»), κάθε ημέρα της εβδομάδας!
Η φυσική εξέλιξη μίας τέτοιας σχέσης με τους πελάτες, είναι να καλούνται, συχνά, οι άνθρωποι του «Evora Eatery», να μαγειρέψουν και σε σπίτια πελατών – δοκιμάστε το, είναι μία ξεχωριστή εμπειρία! – αλλά και να δίνουν το «παρών» σε κάθε Beer ή Street Food Festival της Θεσσαλονίκης, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του «nomad cooking».
Όπως χαρακτηριστικά λένε: «πληρώνεσαι, όταν βλέπεις τον πελάτη να τρώει και να μη μιλάει και να κουνάει το κεφάλι του με ευχαρίστηση, σαν να λέει ότι αυτό που του μαγείρεψες, είναι “πολύ ωραίο”».
Tο «Evora Eatery» απέκτησε, εδώ και λίγο καιρό, ένα αδέρφι, το «Maestranza», στο κέντρο της πόλης, στο οποίο η κρεατοφαγία έχει ανέβει τουλάχιστον ένα επίπεδο ακόμη, με μεγάλη εξειδίκευση στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται, στο πλαίσιο της βιώσιμης γαστρονομίας. Γάλα από την Κερκίνη, χειροποίητο ανθότυρο, καλλιέργεια microfarm στο πατάρι και προζυμένιο ψωμί, όπως και στο «Evora Eatery», είναι το τελευταίο project της ομάδας.
Η επιτυχημένη πορεία του «Evora» φυσικά συνεχίζεται, με βασικό συστατικό της την αγάπη για το φαγητό, την εξειδίκευση στο άριστο κρέας και στην ειλικρίνεια προς τον πελάτη. Τα social media βάζουν κι αυτά το λιθαράκι τους στην παρουσίασή του, αφού δεν είναι λίγοι οι πελάτες που φτάνουν ως εδώ, έχοντας δει κάποια καταχώρηση ή αξιολόγηση του εστιατορίου.
Ένα είναι σίγουρο: εάν επισκεφθείτε το «Evora Eatery», θα δοκιμάσετε γεύματα βασισμένα στην εποχικότητα των υλικών, σε ένα μενού που αλλάζει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και θα συνοδέψετε κάθε γεύμα με κρασιά επιλεγμένα, από μικρά ελληνικά οινοποιεία, που θα σας προτείνει το έμπειρο προσωπικό του εστιατορίου.
Πέρα από τις καθαρά κρεατοφαγικές επιλογές, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα περέκ με φέτα, με λαχανικά ή ανάμικτα, τα νόστιμα ποντιακά φύλλα, που αποτελούν ένα ολοκληρωμένο γεύμα από μόνα τους και βασίζονται – πού αλλού; - στην ποντιακή καταγωγή των ιδιοκτητών. Γι’ αυτό κι επιμένουμε: το μενού του «Evora Eatery» είναι τόσο πλούσιο, που θα σας κάνει να θέλετε να πάτε ξανά και ξανά!
Tip: Kρατήσεις για το «Evora Eatery», μπορείτε να κάνετε και μέσω της εφαρμογής The List.
Διεύθυνση: Διογένους 13, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 930800
ΣΧΟΛΙΑ