Το «Taperaki» στην παραλία της Θεσσαλονίκης και στη Θέρμη
22/11/2022 20:40
22/11/2022 20:40
Λέξεις όπως «ταπεράκι» παραπέμπουν μόνο σε γεύση και νοστιμιά και το «Taperaki», που άνοιξε το 2019 στη Θέρμη και το Σεπτέμβριο του 2022 στην παραλία της Θεσσαλονίκης, έχει σκοπό να καλύψει κάθε ανάγκη σε γεύση και θρεπτική αξία, όσων μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν καθημερινά, θέλουν ωστόσο, να τρώνε ποιοτικά και υγιεινά. Καλύπτει μία μεγάλη γκάμα σπιτικών συνταγών, όπως αυτά που θα τρώγαμε και στο σπίτι μας και είναι ένα μαγέρικο, όπου το ελληνικό comfort food, σερβίρεται στην καλύτερη εκδοχή του.
Ποιος δεν θα προτιμούσε κάθε τόσο ή και καθημερινά, φαγητό βασισμένο σε οικείες κι αγαπημένες του συνταγές, με τις οποίες μεγάλωσε, ακόμη κι εάν δεν έχει το χρόνο να το προετοιμάσει; Το «Τaperaki» αναλαμβάνει να ετοιμάσει το σπιτικό φαγητό για τον καθένα, από φοιτητές, ζευγάρια, εργαζόμενους, καταστήματα μέχρι και μεγαλύτερους σε ηλικία πελάτες που θέλουν μία γεύση «μαμάς» στο τραπέζι τους. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε αθλητές, λόγω των θρεπτικών και πλήρων γευμάτων που προσφέρει.
Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με μία πιο φρέσκια ματιά, που περιλαμβάνει συνταγές δοκιμασμένες, σπιτικές κι αγαπημένες και φαγητά που μαγειρεύονται καθημερινά και φτάνουν στο τραπέζι ζεστά και νόστιμα. Αυτά είναι τα πιο βασικά συστατικά που κάνουν το «Taperaki» περιζήτητο, αρχικά στη Θέρμη όπου πρωτοάνοιξε - καλύπτοντας ένα «κενό» που υπήρχε τότε στην περιοχή - και στη συνέχεια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου προσθέτει το δικό του «λιθαράκι» στη σπιτική take away κουζίνα.
Στις σπεσιαλιτέ του καταστήματος περιλαμβάνονται – τι άλλο; - το παστίτσιο κι ο μουσακάς, αγαπημένες γεύσεις κάθε σπιτικού. Φαγητά πάντα φρέσκα, που μαγειρεύονται και σερβίρονται αυθημερόν, με την επιμέλεια και τη δημιουργική νότα του Chef Βασίλη Μουρατίδη, σε ένα μενού που ανανεώνεται καθημερινά.
Ιδιαίτερα ξεχωρίζουν οι σούπες του μενού, όπως η κοτόσουπα ή η κρεατόσουπα, που διατίθενται επίσης σε καθημερινή βάση και που ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα, καθώς αποτελούν εξαιρετικά starters, αλλά και κυρίως γεύματα και βρίσκονται, πάντα, σε μεγάλη ποικιλία.
Λαχταριστά λαδερά κατάλληλα και για vegetarian ή νηστίσιμα γεύματα, όπως ο αρακάς με φρέσκια τομάτα, καρότο κι άνηθο, τα γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά, η μελιτζάνα με μοτσαρέλα και pesto βασιλικού, το παραδοσιακό σπετζοφάϊ, οι φακές και η φασολάδα στις σούπες, εμπλουτίζουν τις γευστικές προτάσεις.
Στις τελευταίες περιλαμβάνονται φυσικά κι όλες οι κλασσικές συνταγές «μαμάς» ή «γιαγιάς», όπως το κοτόπουλο μπούτι, το κοκκινιστό μοσχαράκι, το γιουβέτσι και το μπιφτέκι, τα φιλετάκια κοτόπουλο, οι μελιτζάνες παπουτσάκι, τα σμυρναίικα σουτζουκάκια, αλλά κι ευφάνταστα, επιλεγμένα πιάτα ημέρας και δροσερές, πολύχρωμες σαλάτες, όπως η κινόα με φρούτα και λαχανικά εποχής ή η τρίχρωμη κινόα με πράσινο μήλο, η πολίτικη, το μπρόκολο και το κουνουπίδι το χειμώνα.
Aνάλογα με την προμήθεια της ημέρας, κινούνται και οι προτάσεις στα ψάρια και τα θαλασσινά – ξεχωρίζει ο αγιορείτικος γαλέος σαγανάκι. Pasta και ριζότα, αποτελούν ιδανικές, δοκιμασμένες επιλογές, σε καθημερινή βάση.
Κάθε γεύμα έχει και τη γλυκιά του επιλογή, μεταξύ profiterole, cheese cake καραμέλας ή παραδοσιακού σιμιγδαλένιου χαλβά.
Τα προϊόντα είναι, πάντα όσο γίνεται ντόπια, με στήριξη στους τοπικούς παραγωγούς. Οι Chef ψωνίζουν καθημερινά από την αγορά Θέρμης – Πανοράματος και τοπικούς παραγωγούς της πόλης, για να ετοιμάσουν τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα της κουζίνας τους, πάντα με χρήση παρθένου ελαιολάδου και συνταγές που ακολουθούν πιστά τις τέσσερις εποχές του χρόνου, βασισμένες σε φρέσκα χόρτα, κρεατικά και θαλασσινά.
Aκόμη και η αισθητική του χώρου, είναι διαφορετική από αυτή ενός κλασσικού μαγειρείου. Λειτουργώντας με τη φιλοσοφία του self service και στα δύο καταστήματα, το «Taperaki» κάνει τους πελάτες να νιώθουν, κυριολεκτικά, σαν στο σπίτι τους.
Tip 1: Το «Taperaki» είναι ανοιχτό καθημερινά από 12.00 – 21.00. Στη Θέρμη, είναι κλειστό τις Κυριακές.
Tip 2: Τα πάντα από το μενού, διατίθενται και μέσω e-food, Wolt & Box. Στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, βρίσκεται μονίμως αναρτημένο όλο το μενού και των δύο καταστημάτων - Παραλίας Θεσσαλονίκης και Θέρμης - για να διαλέγουν οι πελάτες καθημερινά, ό,τι πιο νόστιμο υπάρχει.
Τip 3: Το «Taperaki» δεν πετάει όποιο φαγητό περισσεύει, αλλά ούτε το σερβίρει την επόμενη ημέρα. Διανέμει καθημερινά, ότι έχει περισσέψει, σε ανθρώπους κι οργανισμούς που το έχουν ανάγκη.
Διευθύνσεις καταστημάτων:
Μεγάλου Αλεξάνδρου 47, Παραλία Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 826476
Οδός Θέρμης - Πανοράματος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 465430
Λέξεις όπως «ταπεράκι» παραπέμπουν μόνο σε γεύση και νοστιμιά και το «Taperaki», που άνοιξε το 2019 στη Θέρμη και το Σεπτέμβριο του 2022 στην παραλία της Θεσσαλονίκης, έχει σκοπό να καλύψει κάθε ανάγκη σε γεύση και θρεπτική αξία, όσων μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν καθημερινά, θέλουν ωστόσο, να τρώνε ποιοτικά και υγιεινά. Καλύπτει μία μεγάλη γκάμα σπιτικών συνταγών, όπως αυτά που θα τρώγαμε και στο σπίτι μας και είναι ένα μαγέρικο, όπου το ελληνικό comfort food, σερβίρεται στην καλύτερη εκδοχή του.
Ποιος δεν θα προτιμούσε κάθε τόσο ή και καθημερινά, φαγητό βασισμένο σε οικείες κι αγαπημένες του συνταγές, με τις οποίες μεγάλωσε, ακόμη κι εάν δεν έχει το χρόνο να το προετοιμάσει; Το «Τaperaki» αναλαμβάνει να ετοιμάσει το σπιτικό φαγητό για τον καθένα, από φοιτητές, ζευγάρια, εργαζόμενους, καταστήματα μέχρι και μεγαλύτερους σε ηλικία πελάτες που θέλουν μία γεύση «μαμάς» στο τραπέζι τους. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε αθλητές, λόγω των θρεπτικών και πλήρων γευμάτων που προσφέρει.
Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με μία πιο φρέσκια ματιά, που περιλαμβάνει συνταγές δοκιμασμένες, σπιτικές κι αγαπημένες και φαγητά που μαγειρεύονται καθημερινά και φτάνουν στο τραπέζι ζεστά και νόστιμα. Αυτά είναι τα πιο βασικά συστατικά που κάνουν το «Taperaki» περιζήτητο, αρχικά στη Θέρμη όπου πρωτοάνοιξε - καλύπτοντας ένα «κενό» που υπήρχε τότε στην περιοχή - και στη συνέχεια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου προσθέτει το δικό του «λιθαράκι» στη σπιτική take away κουζίνα.
Στις σπεσιαλιτέ του καταστήματος περιλαμβάνονται – τι άλλο; - το παστίτσιο κι ο μουσακάς, αγαπημένες γεύσεις κάθε σπιτικού. Φαγητά πάντα φρέσκα, που μαγειρεύονται και σερβίρονται αυθημερόν, με την επιμέλεια και τη δημιουργική νότα του Chef Βασίλη Μουρατίδη, σε ένα μενού που ανανεώνεται καθημερινά.
Ιδιαίτερα ξεχωρίζουν οι σούπες του μενού, όπως η κοτόσουπα ή η κρεατόσουπα, που διατίθενται επίσης σε καθημερινή βάση και που ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα, καθώς αποτελούν εξαιρετικά starters, αλλά και κυρίως γεύματα και βρίσκονται, πάντα, σε μεγάλη ποικιλία.
Λαχταριστά λαδερά κατάλληλα και για vegetarian ή νηστίσιμα γεύματα, όπως ο αρακάς με φρέσκια τομάτα, καρότο κι άνηθο, τα γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά, η μελιτζάνα με μοτσαρέλα και pesto βασιλικού, το παραδοσιακό σπετζοφάϊ, οι φακές και η φασολάδα στις σούπες, εμπλουτίζουν τις γευστικές προτάσεις.
Στις τελευταίες περιλαμβάνονται φυσικά κι όλες οι κλασσικές συνταγές «μαμάς» ή «γιαγιάς», όπως το κοτόπουλο μπούτι, το κοκκινιστό μοσχαράκι, το γιουβέτσι και το μπιφτέκι, τα φιλετάκια κοτόπουλο, οι μελιτζάνες παπουτσάκι, τα σμυρναίικα σουτζουκάκια, αλλά κι ευφάνταστα, επιλεγμένα πιάτα ημέρας και δροσερές, πολύχρωμες σαλάτες, όπως η κινόα με φρούτα και λαχανικά εποχής ή η τρίχρωμη κινόα με πράσινο μήλο, η πολίτικη, το μπρόκολο και το κουνουπίδι το χειμώνα.
Aνάλογα με την προμήθεια της ημέρας, κινούνται και οι προτάσεις στα ψάρια και τα θαλασσινά – ξεχωρίζει ο αγιορείτικος γαλέος σαγανάκι. Pasta και ριζότα, αποτελούν ιδανικές, δοκιμασμένες επιλογές, σε καθημερινή βάση.
Κάθε γεύμα έχει και τη γλυκιά του επιλογή, μεταξύ profiterole, cheese cake καραμέλας ή παραδοσιακού σιμιγδαλένιου χαλβά.
Τα προϊόντα είναι, πάντα όσο γίνεται ντόπια, με στήριξη στους τοπικούς παραγωγούς. Οι Chef ψωνίζουν καθημερινά από την αγορά Θέρμης – Πανοράματος και τοπικούς παραγωγούς της πόλης, για να ετοιμάσουν τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα της κουζίνας τους, πάντα με χρήση παρθένου ελαιολάδου και συνταγές που ακολουθούν πιστά τις τέσσερις εποχές του χρόνου, βασισμένες σε φρέσκα χόρτα, κρεατικά και θαλασσινά.
Aκόμη και η αισθητική του χώρου, είναι διαφορετική από αυτή ενός κλασσικού μαγειρείου. Λειτουργώντας με τη φιλοσοφία του self service και στα δύο καταστήματα, το «Taperaki» κάνει τους πελάτες να νιώθουν, κυριολεκτικά, σαν στο σπίτι τους.
Tip 1: Το «Taperaki» είναι ανοιχτό καθημερινά από 12.00 – 21.00. Στη Θέρμη, είναι κλειστό τις Κυριακές.
Tip 2: Τα πάντα από το μενού, διατίθενται και μέσω e-food, Wolt & Box. Στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, βρίσκεται μονίμως αναρτημένο όλο το μενού και των δύο καταστημάτων - Παραλίας Θεσσαλονίκης και Θέρμης - για να διαλέγουν οι πελάτες καθημερινά, ό,τι πιο νόστιμο υπάρχει.
Τip 3: Το «Taperaki» δεν πετάει όποιο φαγητό περισσεύει, αλλά ούτε το σερβίρει την επόμενη ημέρα. Διανέμει καθημερινά, ότι έχει περισσέψει, σε ανθρώπους κι οργανισμούς που το έχουν ανάγκη.
Διευθύνσεις καταστημάτων:
Μεγάλου Αλεξάνδρου 47, Παραλία Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 826476
Οδός Θέρμης - Πανοράματος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 465430
ΣΧΟΛΙΑ