Λόγια του Βαρδάρη

  • Τους "άδειασε" όλους
    13/01/2019 11:55

    Τους "άδειασε" όλους

    Φέτος ήταν η πέμπτη φορά που το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε δεξίωση για την κοπή της βασιλόπιτας. Ο πρόεδρός του, Μιχάλης Ζορπίδης, εξηγώντας γιατί φέτος επιλέχθηκε ως επίσημος προσκαλεσμένος ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, ο Θεσσαλονικιός Μαργαρίτης Σχοινάς, αποδόμησε όλους όσοι είχαν προσκληθεί τις προηγούμενες χρονιές. 

    Πέρσι είχε προσκληθεί ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης. Μετά την ομιλία του, πολλοί φίλοι με πλησίασαν για να μου πουν ότι τα λόγια είναι εύκολα για ένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο καθένας, λίγο πριν κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας, μπορεί εύκολα να δώσει διαβεβαιώσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να εξαγγείλει προγράμματα για τους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες, να ανακοινώσει μέτρα για την αγορά. Όλοι μας, όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα λόγια αυτά πολύ λίγο θα μοιάζουν με την πολιτική που θα ασκήσει το κόμμα του ομιλητή». Δεν ήταν το μόνο καρφί.

    Στην εκδήλωση του 2017 κεντρικός ομιλητής ήταν ο τότε υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου. «Ο κύριος υπουργός μιλούσε και όλοι εμείς από κάτω αναρωτιόμασταν εάν ζούσαμε στην ίδια χώρα μαζί του!». Πράγματι, τα νούμερα και τα ποσοστά που αράδιαζε για να αποδείξει ότι η οικονομία πάει καλά, αλλά ακόμα και η αμερικάνικη προφορά του, έκαναν τους επαγγελματίες να νιώθουν ότι ζουν σε άλλο πλανήτη.

    Το 2016 στην κοπή της πίτας ήρθε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.  «Τον ακούσαμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είχε πολλά ενδιαφέροντα να μας πει, ωστόσο πολύ λίγα από όσα μας είχε μεταφέρει ως σχεδιασμό, σήμερα έχουν γίνει πραγματικότητα. Ειδικά για το χώρο των επενδύσεων, των αποκρατικοποιήσεων και της αγοράς οι εκτιμήσεις του δεν επιβεβαιώθηκαν» σχολίασε ο κ. Ζορπίδης.

    Το 2015 ο κεντρικός ομιλητής ήταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Δυστυχώς τίποτε από όσα είπε δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς εκείνες τις ημέρες η χώρα βάδισε σε εκλογές και κάθε προγραμματισμός της προηγούμενης κυβέρνησης ναυαγούσε».

    Ακολούθησαν εγκωμιαστικά λόγια για τον κ. Σχοινά, ο οποίος "ούτε έχει κάποια ανάγκη να μας κολακέψει, αλλά ούτε και να μας χαϊδέψει τα αυτιά. Γι΄αυτό τον καλέσαμε λοιπόν. Για να ακούσουμε επιτέλους αλήθειες" είπε ο κ. Ζορπίδης. Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε το τί θα πει ο πρόεδρος του Ε.Ε.Θ. στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2020...