Αίγυπτος: Κατέρρευσε πολυκατοικία στο Κάιρο - Ένας νεκρός και 7 τραυματίες
Αναζητούνται ακόμη επιζώντες στα συντρίμμια
Σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Κάιρο με τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας
- Newsroom
Τουλάχιστον 12 φοιτητές σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν σήμερα, Δευτέρα στην Αίγυπτο, μετά την ανατροπή λεωφορείου σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Κάιρο με τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.
Το λεωφορείο μετέφερε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Γκαλάλα, στην ανατολική επαρχία του Σουέζ, όταν ανατράπηκε στον αυτοκινητόδρομο Αλ-Γκαλάλα, ο οποίος συνδέει το Κάιρο με τις παράκτιες πόλεις της Ερυθράς Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Αΐν Σούχνα, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης Akhbar al-Youm.
Κανένα άλλο όχημα δεν ενεπλάκη στο τροχαίο αυτό και έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί η ταχύτητα με την οποία κινείτο το λεωφορείο και οι συνθήκες του δυστυχήματος, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με το ιδιωτικό φιλοκυβερνητικό δίκτυο Sada al-Balad, πρώτες έρευνες δείχνουν ότι ο οδηγός του λεωφορείου έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο του οχήματος.
#Egipto || Un autobús de estudiantes de la Facultad de Medicina de la Universidad de Galala, sufrió un accidente dejando como resultado fatal 13 fallecidos y 25 heridos graves, de acuerdo con las versiones de prensa. pic.twitter.com/ZaQ7swC7Tl
— NeuronaSV (@NeuronaSV) October 14, 2024
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 28 ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος και ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 19 πήραν εξιτήριο εντός της ημέρας.
Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συνηθισμένα στην Αίγυπτο, όπου ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν τηρείται πάντα και πολλοί δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 5.600 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία το 2023.
السيد الرئيس @AlsisiOfficial
— Prof. Dr. MOHSEN ELSAYED® Schrödinger® (@OfficialMohsen0) October 14, 2024
إلى متى يظل السيد #كامل_الوزير
بعد التنكيد على #الشعب_المصري بمعدلات غير مسبوقة ... تدخله موسعة جينس في الفشل .!
أقيلوه, و صححوا المسار لطفا ب #مصر و شعبها
ضحية إهمال واحدة هو رقم كبير!
One innocent casualty die to corruption and failure is too much! pic.twitter.com/iXmrbv0pnr
Το πανεπιστήμιο Γκαλάλα βρίσκεται στην πόλη Γκαλάλα, ένα από τα εθνικά έργα της κυβέρνησης στην επαρχία του Σουέζ.
Ο αυτοκινητόδρομος της Γκαλάλα, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, αποτελεί ωστόσο μέρος των αυτοκινητοδρόμων μήκους χιλιάδων χιλιομέτρων και των οδογεφυρών που κατασκευάστηκαν την τελευταία δεκαετία στο πλαίσιο των μεγάλων έργων υποδομής της κυβέρνησης.
السيد الرئيس @AlsisiOfficial
— Prof. Dr. MOHSEN ELSAYED® Schrödinger® (@OfficialMohsen0) October 14, 2024
إلى متى يظل السيد #كامل_الوزير
بعد التنكيد على #الشعب_المصري بمعدلات غير مسبوقة ... تدخله موسعة جينس في الفشل .!
أقيلوه, و صححوا المسار لطفا ب #مصر و شعبها
ضحية إهمال واحدة هو رقم كبير!
One innocent casualty die to corruption and failure is too much! pic.twitter.com/iXmrbv0pnr
* Με πληροφορίες από ahramonline και ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναζητούνται ακόμη επιζώντες στα συντρίμμια
Ο αριθμός των νεκρών ενδάχεται να αυξηθεί
Δεν είναι σαφής η αιτία του δυστυχήματος το οποίο σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ακσαράι με την Άγκυρα
Ο αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε το Πακιστάν για τη «βοήθειά» του στη συγκεκριμένη σύλληψη.