Λόγια του Βαρδάρη

  • Τρεις νέοι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης ξανά στο... αμφιθέατρο
    12/10/2022 18:45

    Τρεις νέοι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης ξανά στο... αμφιθέατρο

    Στο... αμφιθέατρο βρέθηκαν για λίγη ώρα χθες, τρεις πολιτικοί από τη Θεσσαλονίκη. 

    Όχι, η Άννα Ευθυμίου, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Θανάσης Γλαβίνας δεν έγιναν... φοιτητές ξανά, αλλά μίλησαν σε φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Πολιτικής Ανάλυσης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Γραφείο του Friedrich Ebert Stiftung στην Ελλάδα (FES). 

    Στη μελέτη αναλύονται οι θέσεις των πολιτικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση) για μια σειρά από κοινωνικοπολιτικά, οικονομικά και αξιακά ζητήματα, σε αντιπαραβολή με τις αντίστοιχες τοποθετήσεις του εκλογικού σώματος. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η μελέτη προσφέρει μια εις βάθος ανάλυση των κατευθύνσεων του πολιτικού ανταγωνισμού και των στάσεων των εκλογέων στην Ελλάδα ενόψει και των επόμενων βουλευτικών εκλογών».

    Οι βουλευτίνες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ από την Α' Θεσσαλονίκης και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκαν στα συμπεράσματα της έρευνας, προχώρησαν σε σχολιασμό της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα, έκαναν αναφορά σε ζητήματα επικαιρότητας και συμφώνησαν πως... διαφωνούν πολιτικά. 

    Δεν λησμόνησαν να αναφερθούν στους αγώνες οι έδωσαν οι ίδιοι στα αμφιθέατρα των σχολών τους εκπροσωπώντας τις φοιτητικές παρατάξεις των κομμάτων στα οποία ανήκουν. 

    Και φυσικά, δεν αρνήθηκαν ωστόσο να φωτογραφηθούν με φοιτητές που παρακολούθησαν την εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα 319 της Νομικής Σχολής ούτε να βγουν μια... οικογενειακή φωτογραφία.