Restaurants

Τρυγητής: Μία σύγχρονη ταβέρνα φέρνει στο φως γεύσεις από το παρελθόν

Με πιάτα μοναδικά και δημιουργικά, με έντονη γεύση του μακρινού παρελθόντος

 15/12/2023 08:20

Τρυγητής: Μία σύγχρονη ταβέρνα φέρνει στο φως γεύσεις από το παρελθόν

Καλό φαγητό είναι εκείνο που σε αφήνει με μια αίσθηση πληρότητας, αλλά και με αναμνήσεις που θα σου δείξουν το δρόμο την επόμενη φορά για να το αναζητήσεις ξανά. Στον «Τρυγητή» αυτό το έχουν πετύχει και μάλιστα μέσα σε λίγους μήνες, καθώς άνοιξε τις πόρτες του στους Θεσσαλονικείς μόλις τον περασμένο Απρίλιο.

trighitis2.jpg

Στα Κωνσταντινουπολίτικα, σε έναν χώρο λιτό και σύγχρονο -αν και με στοιχεία από το παρελθόν, όπως το μωσαϊκό και οι ξύλινες καρέκλες παλαιού καφενείου- δημιουργούνται πιάτα με γεύσεις ελληνικές, οικείες και χειροποίητες από την αρχή μέχρι το τέλος.

trighitis3.jpg
trighitis4.jpg

Πρωταγωνιστής οι πρώτες ύλες

Η βάση για το καλό φαγητό σε αυτή τη σύγχρονη ταβέρνα είναι οι πρώτες ύλες. Πρέπει να είναι άριστες, στην εποχή τους και… διαθέσιμες. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εναλλάσσονται και τα πιάτα στον «Τρυγητή». Η κάρτα του μενού μικρή, με μία σταθερή βάση και με αρκετές προσθήκες που καθημερινά είναι διαφορετικές, ανάλογα με το τι καλό θα βρουν στην αγορά οι άνθρωποι του «Τρυγητή» και τι νέο θα εμπνευστούν από αυτό.

trighitis5.jpg

Τα πιάτα στον «Τρυγητή» δεν είναι «πειραγμένα», είναι αναθεωρημένα με έντονη γεύση παρελθόντος μακρινού. Αυτό τα κάνει δημιουργικά και στην πράξη ικανοποιούν με έναν τρόπο οικείο, ακόμη και όσους δεν έχουν γευτεί ξανά κάτι παρόμοιο.

trighitis6.jpg

Πέρα από τις εξαίρετες πρώτες ύλες, πολλά πράγματα που θα γευτείτε στα πιάτα του σεφ και συνιδιοκτήτη, Γιώργου Κατακαλίδη, είναι χειροποίητα, όπως ο παστουρμάς ξιφία. Αλλά και ελιές σπιτικές, σάλτσες, μελάσα ροδιού, μηλόξυδο και άλλα όμορφα που νοστιμίζουν τα πιάτα του καταλόγου.

Το τέλειο ταίριασμα φαγητού - κρασιού

Από τα πρώτα, μην χάσετε το τυρί Μεριαρένο Κάσου με πικάντικο μέλι τρούφας και ελιά, τον καβουρμά Δράμας με κρέμα αρσενικού Νάξου, αυγό μάτι και φρυγανισμένο ψωμί, αλλά και την πηχτή μαύρου χοίρου με χειροποίητη μελάσα ροδιού. Είτε ως ορεκτικά είτε ως μεζέδες, συνοδεύονται άψογα από τσίπουρο και ιδανικά από το Σερραϊκό του Βλαδίκα.

trighitis7.jpg
trighitis8.jpg
trighitis9.jpg
trighitis10.jpg

Στα κυρίως, δοκιμάστε τα πέτουρα με μανιτάρια ραγού, με άγριο μανιτάρι ζαρκαδίσιο και ξύγαλο Σητείας και συνοδεύστε με τη Γουμένισσα του Τάτση. Με το ίδιο ερυθρό ξινόμαυρο μπορείτε να ταιριάξετε και το μοσχαράκι που μαγειρεύεται με κυδώνια.

trighitis11.jpg
trighitis12.jpg
trighitis13.jpg

Την αρνίσια συκωταριά τηγανιά με χειροποίητη προζυμένια πίτα και γιαούρτι συντροφεύει ιδανικά η Retsinalism του Πατιστή.

trighitis14.jpg
trighitis15.jpg

Για το τέλος αφήσαμε την best seller πανσέτα φούρνου με σάλτσα πετιμεζιού, σουσάμι, πατάτες σαν τηγανητές και chutney πιπεριάς Φλωρίνης.

Τα πιάτα του «Τρυγητή» είναι πιο… απολαυστικά στη μέση. Όχι γιατί είναι τάση, αλλά γιατί σίγουρα όλοι θέλουν να γευτούν απ’ όλα.

Κρέας και θαλασσινά έχει το μενού και μπορείτε να τα «παντρέψετε» χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Ρωτήστε για το ιδανικό pairing με κρασί ή τσίπουρο, καθώς η λίστα του «Τρυγητή» είναι ενημερωμένη με μερικές από τις καλύτερες και πιο ψαγμένες ετικέτες που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Για τα μαγειρέματά της, η ομάδα του «Τρυγητή» δεν επιστρατεύει μόνο κατσαρόλες, τηγάνια και ταψιά, αλλά δουλεύει και κάρβουνο για ορισμένες παρασκευές της που αναδεικνύονται με τον τρόπο αυτό.

trighitis16.jpg

Φυσικά, για το τελικό γευστικό αποτέλεσμα επιστρατεύει όλη της την τέχνη και για την εξυπηρέτηση όλη της τη διάθεση μαζί με ένα χαμόγελο οικείο, τόσο όσο και τα ιδιαίτερα πιάτα της.

trighitis17.jpg

Ωράρια λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Δευτέρας 13:00 – 1:00 (η κουζίνα κλείνει στις 23:30).

Tip 1: Παρασκευές και Σαββατοκύριακα η κράτηση θεωρείται απαραίτητη

Tip 2: Τις γεύσεις του «Τρυγητή» μπορείτε να τις απολαύσετε και στον χώρο σας με παραλαβή από το κατάστημα

trighitis18.jpg
trighitis19.jpg
trighitis20.jpg


Διεύθυνση: 17ης Νοεμβρίου, Πυλαία

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2317 700903

Facebook

Instagram




Καλό φαγητό είναι εκείνο που σε αφήνει με μια αίσθηση πληρότητας, αλλά και με αναμνήσεις που θα σου δείξουν το δρόμο την επόμενη φορά για να το αναζητήσεις ξανά. Στον «Τρυγητή» αυτό το έχουν πετύχει και μάλιστα μέσα σε λίγους μήνες, καθώς άνοιξε τις πόρτες του στους Θεσσαλονικείς μόλις τον περασμένο Απρίλιο.

trighitis2.jpg

Στα Κωνσταντινουπολίτικα, σε έναν χώρο λιτό και σύγχρονο -αν και με στοιχεία από το παρελθόν, όπως το μωσαϊκό και οι ξύλινες καρέκλες παλαιού καφενείου- δημιουργούνται πιάτα με γεύσεις ελληνικές, οικείες και χειροποίητες από την αρχή μέχρι το τέλος.

trighitis3.jpg
trighitis4.jpg

Πρωταγωνιστής οι πρώτες ύλες

Η βάση για το καλό φαγητό σε αυτή τη σύγχρονη ταβέρνα είναι οι πρώτες ύλες. Πρέπει να είναι άριστες, στην εποχή τους και… διαθέσιμες. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εναλλάσσονται και τα πιάτα στον «Τρυγητή». Η κάρτα του μενού μικρή, με μία σταθερή βάση και με αρκετές προσθήκες που καθημερινά είναι διαφορετικές, ανάλογα με το τι καλό θα βρουν στην αγορά οι άνθρωποι του «Τρυγητή» και τι νέο θα εμπνευστούν από αυτό.

trighitis5.jpg

Τα πιάτα στον «Τρυγητή» δεν είναι «πειραγμένα», είναι αναθεωρημένα με έντονη γεύση παρελθόντος μακρινού. Αυτό τα κάνει δημιουργικά και στην πράξη ικανοποιούν με έναν τρόπο οικείο, ακόμη και όσους δεν έχουν γευτεί ξανά κάτι παρόμοιο.

trighitis6.jpg

Πέρα από τις εξαίρετες πρώτες ύλες, πολλά πράγματα που θα γευτείτε στα πιάτα του σεφ και συνιδιοκτήτη, Γιώργου Κατακαλίδη, είναι χειροποίητα, όπως ο παστουρμάς ξιφία. Αλλά και ελιές σπιτικές, σάλτσες, μελάσα ροδιού, μηλόξυδο και άλλα όμορφα που νοστιμίζουν τα πιάτα του καταλόγου.

Το τέλειο ταίριασμα φαγητού - κρασιού

Από τα πρώτα, μην χάσετε το τυρί Μεριαρένο Κάσου με πικάντικο μέλι τρούφας και ελιά, τον καβουρμά Δράμας με κρέμα αρσενικού Νάξου, αυγό μάτι και φρυγανισμένο ψωμί, αλλά και την πηχτή μαύρου χοίρου με χειροποίητη μελάσα ροδιού. Είτε ως ορεκτικά είτε ως μεζέδες, συνοδεύονται άψογα από τσίπουρο και ιδανικά από το Σερραϊκό του Βλαδίκα.

trighitis7.jpg
trighitis8.jpg
trighitis9.jpg
trighitis10.jpg

Στα κυρίως, δοκιμάστε τα πέτουρα με μανιτάρια ραγού, με άγριο μανιτάρι ζαρκαδίσιο και ξύγαλο Σητείας και συνοδεύστε με τη Γουμένισσα του Τάτση. Με το ίδιο ερυθρό ξινόμαυρο μπορείτε να ταιριάξετε και το μοσχαράκι που μαγειρεύεται με κυδώνια.

trighitis11.jpg
trighitis12.jpg
trighitis13.jpg

Την αρνίσια συκωταριά τηγανιά με χειροποίητη προζυμένια πίτα και γιαούρτι συντροφεύει ιδανικά η Retsinalism του Πατιστή.

trighitis14.jpg
trighitis15.jpg

Για το τέλος αφήσαμε την best seller πανσέτα φούρνου με σάλτσα πετιμεζιού, σουσάμι, πατάτες σαν τηγανητές και chutney πιπεριάς Φλωρίνης.

Τα πιάτα του «Τρυγητή» είναι πιο… απολαυστικά στη μέση. Όχι γιατί είναι τάση, αλλά γιατί σίγουρα όλοι θέλουν να γευτούν απ’ όλα.

Κρέας και θαλασσινά έχει το μενού και μπορείτε να τα «παντρέψετε» χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Ρωτήστε για το ιδανικό pairing με κρασί ή τσίπουρο, καθώς η λίστα του «Τρυγητή» είναι ενημερωμένη με μερικές από τις καλύτερες και πιο ψαγμένες ετικέτες που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Για τα μαγειρέματά της, η ομάδα του «Τρυγητή» δεν επιστρατεύει μόνο κατσαρόλες, τηγάνια και ταψιά, αλλά δουλεύει και κάρβουνο για ορισμένες παρασκευές της που αναδεικνύονται με τον τρόπο αυτό.

trighitis16.jpg

Φυσικά, για το τελικό γευστικό αποτέλεσμα επιστρατεύει όλη της την τέχνη και για την εξυπηρέτηση όλη της τη διάθεση μαζί με ένα χαμόγελο οικείο, τόσο όσο και τα ιδιαίτερα πιάτα της.

trighitis17.jpg

Ωράρια λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Δευτέρας 13:00 – 1:00 (η κουζίνα κλείνει στις 23:30).

Tip 1: Παρασκευές και Σαββατοκύριακα η κράτηση θεωρείται απαραίτητη

Tip 2: Τις γεύσεις του «Τρυγητή» μπορείτε να τις απολαύσετε και στον χώρο σας με παραλαβή από το κατάστημα

trighitis18.jpg
trighitis19.jpg
trighitis20.jpg


Διεύθυνση: 17ης Νοεμβρίου, Πυλαία

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2317 700903

Facebook

Instagram




ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία