Τσιπουράδικο «Τράτα» στην Περαία: Ο ιδανικός προορισμός για ψαροφαγάδες κι όχι μόνο
25/05/2024 12:00
25/05/2024 12:00
Τριάντα χρόνια γαστρονομικής ιστορίας, μετρά το τσιπουράδικο «Τράτα» στην Περαία, που άνοιξε το 1994 κι όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για καλούς κι ενημερωμένους ψαροφαγάδες, αλλά και για όσους αναζητούν έναν προορισμό κοντά στη Θεσσαλονίκη, για να απολαύσουν κάποια από τα πιο φρέσκα, καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά, που θα βρούνε στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού. Ντόπιοι, επισκέπτες από τους γύρω οικισμούς, κάτοικοι της πόλης και πολλοί τουρίστες, βρίσκουν εδώ έναν χώρο ιδανικό, για να απολαύσουν το γεύμα τους, τη θάλασσα και την καλή ψαροφαγική κουζίνα.
Στην «Τράτα», το μενού εμπλουτίζεται κάθε τόσο, ανάλογα με την εποχή, τις πρώτες ύλες που δίνει η θάλασσα και τα μποστάνια των γύρω περιοχών και φυσικά, την έμπνευση των ανθρώπων του εστιατορίου, που φροντίζουν καθημερινά, για να φτάνει στο τραπέζι σας ό,τι πιο νόστιμο φτιάχνουν στην κουζίνα τους.
Ο χώρος του τσιπουράδικου ζεστός, όπως πρέπει σε κάθε αντίστοιχο χώρο, όπου οι γεύσεις της κουζίνας δένουν ταιριαστά με τα οινοπνεύματα της κάβας. Η «Τράτα» βρίσκεται ακριβώς επάνω στο κύμα, με άπλετη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο -κάθε εποχή του χρόνου- μπροστά στα ίδια νερά, από τα οποία προέρχονται πολλά από τα ψάρια και τα θαλασσινά του μενού. Η προμήθεια των τελευταίων γίνεται από αλιείς της ευρύτερης περιοχής της (ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας, κ.ά.)., με αποτέλεσμα να φτάνουν στο τραπέζι σας, όσο πιο φρέσκα γίνεται.
Στα εξέχοντα πιάτα του εστιατορίου, θα βρείτε καλαμάρι γεμιστό με τρία τυριά, μπακαλιάρο σκορδαλιά κι εξαιρετικό γαλέο σαγανάκι (φρέσκο δροσίτη), μαζί με φρέσκο ψάρι ημέρας, με μεγάλα ψάρια όπως τσιπούρα, λαβράκι, φαγκρί κ.ά. ή μυλοκόπι, αλλά και μικρότερα, όπως κουτσομούρα ή σαρδέλες στη σχάρα, ενώ τα λαχταριστά βασιλικά χτένια κι όσο ανοίγει ο καιρός, οι γυαλιστερές, τα κυδώνια κι άλλα όστρακα, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο menu.
Θα απολαύσετε κυριολεκτικά ό,τι βγάζουν η θάλασσα και η βάρκα καθημερινά. Στα θαλασσινά θα βρείτε επίσης εξαιρετικό ριζότο με χταπόδι, σκουμπρί και μασκαρπόνε, ριζότο με φιλέτο λαβράκι, αστακό, γαριδομακαρονάδα με φρέσκα σάλτσα τομάτας και σκορδοβούτυρο, γαρίδες στη σχάρα ή στο τηγάνι, μυδοπίλαφο κι ολόφρεσκα τηγανητά μύδια ή σε σαγανάκι.
Τις θαλασσινές γεύσεις του μενού, συμπληρώνουν πιο παραδοσιακές προτάσεις σε κυρίως, ορεκτικά και σαλάτες, όπως οι γεμιστοί με φέτα και μυρωδικά κολοκυθανθοί, η σφακιανή πίτα με μυζήθρα, η μελιτζάνα σχάρας, το μπουγιουρντί, το τζατζίκι, οι κασεροκρέτες, η κλασσική χωριάτικη κι άλλες σαλάτες εποχής κι όχι μόνο. Γεύσεις κλασσικής ελληνικής κουζίνας, πάντα βασισμένες στη φιλοσοφία του τσιπουράδικου, που θέλει πρώτα την ποιότητα και τα τοπικά προϊόντα.
Οι λάτρεις του κρέατος θα βρείτε και επιλεγμένα κρεατικά, όπως μοσχαρίσιο κοντοσούβλι και μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, χοιρινή tomahawk, κεφτέδες της γιαγιάς και σουτζουκάκια, αλλά και «σπέσιαλ» γύρο στο τηγάνι, σουβλάκια, πανσέτες κι ό,τι σας αρέσει, με ντόπια κρέατα που, εάν είστε κρεατοφαγάδες, θα απολαύσετε ιδιαίτερα!
Ο όμορφος εσωτερικός χώρος του τσιπουράδικου «Η Τράτα», με τη θαλασσινή διακόσμηση, αναβαθμίζεται τακτικά και γίνεται ακόμη πιο φιλόξενος, ενώ κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, μετά τις 20.00, μπορείτε να απολαύσετε ζωντανά ελαφρολαϊκή μουσική, που θα «δέσει» απόλυτα με το γεύμα σας.
Ειδικά το καλοκαίρι, θα το απολαύσετε στα τραπεζάκια επάνω στην άμμο, σε μία πλήρως ρομαντική, καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Tip 1: To εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από τις 12.00 έως τις 24.00 και τις Κυριακές από τις 12.00 έως τις 23.00.
Tip 2: Ειδικά τις Κυριακές, αλλά και τα Σάββατα, αν είστε παρέα άνω των 10 ατόμων, θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση.
Tip 3: Το μενού της «Τράτας», μπορείτε να το βρείτε και μέσω E-food και Box. Μπορείτε να παραγγείλετε επίσης για take away και για delivery.
Διεύθυνση: Παύλου Κουντιουριώτη 67, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 29930
Τριάντα χρόνια γαστρονομικής ιστορίας, μετρά το τσιπουράδικο «Τράτα» στην Περαία, που άνοιξε το 1994 κι όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για καλούς κι ενημερωμένους ψαροφαγάδες, αλλά και για όσους αναζητούν έναν προορισμό κοντά στη Θεσσαλονίκη, για να απολαύσουν κάποια από τα πιο φρέσκα, καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά, που θα βρούνε στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού. Ντόπιοι, επισκέπτες από τους γύρω οικισμούς, κάτοικοι της πόλης και πολλοί τουρίστες, βρίσκουν εδώ έναν χώρο ιδανικό, για να απολαύσουν το γεύμα τους, τη θάλασσα και την καλή ψαροφαγική κουζίνα.
Στην «Τράτα», το μενού εμπλουτίζεται κάθε τόσο, ανάλογα με την εποχή, τις πρώτες ύλες που δίνει η θάλασσα και τα μποστάνια των γύρω περιοχών και φυσικά, την έμπνευση των ανθρώπων του εστιατορίου, που φροντίζουν καθημερινά, για να φτάνει στο τραπέζι σας ό,τι πιο νόστιμο φτιάχνουν στην κουζίνα τους.
Ο χώρος του τσιπουράδικου ζεστός, όπως πρέπει σε κάθε αντίστοιχο χώρο, όπου οι γεύσεις της κουζίνας δένουν ταιριαστά με τα οινοπνεύματα της κάβας. Η «Τράτα» βρίσκεται ακριβώς επάνω στο κύμα, με άπλετη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο -κάθε εποχή του χρόνου- μπροστά στα ίδια νερά, από τα οποία προέρχονται πολλά από τα ψάρια και τα θαλασσινά του μενού. Η προμήθεια των τελευταίων γίνεται από αλιείς της ευρύτερης περιοχής της (ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας, κ.ά.)., με αποτέλεσμα να φτάνουν στο τραπέζι σας, όσο πιο φρέσκα γίνεται.
Στα εξέχοντα πιάτα του εστιατορίου, θα βρείτε καλαμάρι γεμιστό με τρία τυριά, μπακαλιάρο σκορδαλιά κι εξαιρετικό γαλέο σαγανάκι (φρέσκο δροσίτη), μαζί με φρέσκο ψάρι ημέρας, με μεγάλα ψάρια όπως τσιπούρα, λαβράκι, φαγκρί κ.ά. ή μυλοκόπι, αλλά και μικρότερα, όπως κουτσομούρα ή σαρδέλες στη σχάρα, ενώ τα λαχταριστά βασιλικά χτένια κι όσο ανοίγει ο καιρός, οι γυαλιστερές, τα κυδώνια κι άλλα όστρακα, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο menu.
Θα απολαύσετε κυριολεκτικά ό,τι βγάζουν η θάλασσα και η βάρκα καθημερινά. Στα θαλασσινά θα βρείτε επίσης εξαιρετικό ριζότο με χταπόδι, σκουμπρί και μασκαρπόνε, ριζότο με φιλέτο λαβράκι, αστακό, γαριδομακαρονάδα με φρέσκα σάλτσα τομάτας και σκορδοβούτυρο, γαρίδες στη σχάρα ή στο τηγάνι, μυδοπίλαφο κι ολόφρεσκα τηγανητά μύδια ή σε σαγανάκι.
Τις θαλασσινές γεύσεις του μενού, συμπληρώνουν πιο παραδοσιακές προτάσεις σε κυρίως, ορεκτικά και σαλάτες, όπως οι γεμιστοί με φέτα και μυρωδικά κολοκυθανθοί, η σφακιανή πίτα με μυζήθρα, η μελιτζάνα σχάρας, το μπουγιουρντί, το τζατζίκι, οι κασεροκρέτες, η κλασσική χωριάτικη κι άλλες σαλάτες εποχής κι όχι μόνο. Γεύσεις κλασσικής ελληνικής κουζίνας, πάντα βασισμένες στη φιλοσοφία του τσιπουράδικου, που θέλει πρώτα την ποιότητα και τα τοπικά προϊόντα.
Οι λάτρεις του κρέατος θα βρείτε και επιλεγμένα κρεατικά, όπως μοσχαρίσιο κοντοσούβλι και μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, χοιρινή tomahawk, κεφτέδες της γιαγιάς και σουτζουκάκια, αλλά και «σπέσιαλ» γύρο στο τηγάνι, σουβλάκια, πανσέτες κι ό,τι σας αρέσει, με ντόπια κρέατα που, εάν είστε κρεατοφαγάδες, θα απολαύσετε ιδιαίτερα!
Ο όμορφος εσωτερικός χώρος του τσιπουράδικου «Η Τράτα», με τη θαλασσινή διακόσμηση, αναβαθμίζεται τακτικά και γίνεται ακόμη πιο φιλόξενος, ενώ κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, μετά τις 20.00, μπορείτε να απολαύσετε ζωντανά ελαφρολαϊκή μουσική, που θα «δέσει» απόλυτα με το γεύμα σας.
Ειδικά το καλοκαίρι, θα το απολαύσετε στα τραπεζάκια επάνω στην άμμο, σε μία πλήρως ρομαντική, καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Tip 1: To εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από τις 12.00 έως τις 24.00 και τις Κυριακές από τις 12.00 έως τις 23.00.
Tip 2: Ειδικά τις Κυριακές, αλλά και τα Σάββατα, αν είστε παρέα άνω των 10 ατόμων, θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση.
Tip 3: Το μενού της «Τράτας», μπορείτε να το βρείτε και μέσω E-food και Box. Μπορείτε να παραγγείλετε επίσης για take away και για delivery.
Διεύθυνση: Παύλου Κουντιουριώτη 67, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 29930
ΣΧΟΛΙΑ