ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για το πασχαλινό τραπέζι - Ακριβότερο κατά 12,6% φέτος (βίντεο)

Στα 334,05 ευρώ το κόστος για 6-8 άτομα - Πόσο πωλούνται αρνί, κοκορέτσι, τσουρέκι και αβγά

 06/04/2023 08:00

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για το πασχαλινό τραπέζι - Ακριβότερο κατά 12,6% φέτος (βίντεο)

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι καταναλωτές φέτος για να ετοιμάσουν το εορταστικό τραπέζι για το Πάσχα, μιας και το κόστος για ένα γεύμα 6-8 ατόμων αγγίζει τα 334,05 ευρώ, σε σχέση με πέρσι που ο καταναλωτής πλήρωσε 296,65 ευρώ, με την αύξηση να αγγίζει το 12,6%.

Οι τιμές στα προϊόντα του πασχαλινού τραπεζιού βρίσκονται στα ύψη, παρά το γεγονός ότι από χθες Τετάρτη (5/4) τέθηκε σε εφαρμογή το «Καλάθι του Πάσχα» το οποίο θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου. 

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των προϊόντων που υπάρχουν στην λίστα των εκπτώσεων είναι: αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά.

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί οι καταναλωτές φέτος αναμένεται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να ετοιμάσουν το εορταστικό τραπέζι για το Πάσχα.

Η πρωινή εκπομπή του MEGA έκανε έρευνα πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι για 6-8 άτομα.

Συγκεκριμένα: 

Κρέατα

  • Αρνί (14 €/κιλό): 140€ (10 κιλά)
  • Κοκορέτσι (1,5 κιλό): 21€

Λαχανικά

  • Μαρούλια (2 τμχ): 1,40€
  • Κρεμμύδι φρέσκο (2 τμχ): 1,20€
  • Άνηθος: 0,60€
  • Ντομάτες (1 κιλό): 2,5€
  • Αγγούρια (2 τμχ): 1,40€
  • Τζατζίκι (1 κιλό): 4,20€
  • Μαγειρίτσα (500 γρ. συκώτι + ζαρζαβατικά): 11€
  • Τυρί φέτα (500 γρ.): 7€
  • Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (500 γρ.) 8,5€

Διάφορα άλλα προϊόντα

  • Ψωμί (1 κιλό): 2,40€
  • 20 αυγά κόκκινα βαμμένα: 13,20
  • Κάρβουνα (20 κιλά): 26€
  • Κουλούρια (1 κιλό): 15,45€
  • Τσουρέκι (1 κιλό): 17€
  • Αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά
  • Κρασί (1,5 λίτρο): 6€
  • 10 Μπύρες: 17€
  • 6 Αναψυκτικά: 4,20€
  • Φρούτα: 4€
  • Γλυκά: 14€

Διάφορα απρόβλεπτα (ρεύμα, λάδι): 16€

Άρα, το σύνολο είναι στα 334,05€, σε σχέση με πέρυσι που πλήρωσε ο καταναλωτής 296,65€ και η αύξηση να είναι στο 12,6% πάνω.


Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι καταναλωτές φέτος για να ετοιμάσουν το εορταστικό τραπέζι για το Πάσχα, μιας και το κόστος για ένα γεύμα 6-8 ατόμων αγγίζει τα 334,05 ευρώ, σε σχέση με πέρσι που ο καταναλωτής πλήρωσε 296,65 ευρώ, με την αύξηση να αγγίζει το 12,6%.

Οι τιμές στα προϊόντα του πασχαλινού τραπεζιού βρίσκονται στα ύψη, παρά το γεγονός ότι από χθες Τετάρτη (5/4) τέθηκε σε εφαρμογή το «Καλάθι του Πάσχα» το οποίο θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου. 

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των προϊόντων που υπάρχουν στην λίστα των εκπτώσεων είναι: αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά.

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί οι καταναλωτές φέτος αναμένεται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να ετοιμάσουν το εορταστικό τραπέζι για το Πάσχα.

Η πρωινή εκπομπή του MEGA έκανε έρευνα πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι για 6-8 άτομα.

Συγκεκριμένα: 

Κρέατα

  • Αρνί (14 €/κιλό): 140€ (10 κιλά)
  • Κοκορέτσι (1,5 κιλό): 21€

Λαχανικά

  • Μαρούλια (2 τμχ): 1,40€
  • Κρεμμύδι φρέσκο (2 τμχ): 1,20€
  • Άνηθος: 0,60€
  • Ντομάτες (1 κιλό): 2,5€
  • Αγγούρια (2 τμχ): 1,40€
  • Τζατζίκι (1 κιλό): 4,20€
  • Μαγειρίτσα (500 γρ. συκώτι + ζαρζαβατικά): 11€
  • Τυρί φέτα (500 γρ.): 7€
  • Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (500 γρ.) 8,5€

Διάφορα άλλα προϊόντα

  • Ψωμί (1 κιλό): 2,40€
  • 20 αυγά κόκκινα βαμμένα: 13,20
  • Κάρβουνα (20 κιλά): 26€
  • Κουλούρια (1 κιλό): 15,45€
  • Τσουρέκι (1 κιλό): 17€
  • Αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά
  • Κρασί (1,5 λίτρο): 6€
  • 10 Μπύρες: 17€
  • 6 Αναψυκτικά: 4,20€
  • Φρούτα: 4€
  • Γλυκά: 14€

Διάφορα απρόβλεπτα (ρεύμα, λάδι): 16€

Άρα, το σύνολο είναι στα 334,05€, σε σχέση με πέρυσι που πλήρωσε ο καταναλωτής 296,65€ και η αύξηση να είναι στο 12,6% πάνω.


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία