ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιασμός 12χρονης: Ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης - Προ των πυλών νέες συλλήψεις, στον ανακριτή σήμερα η μητέρα της (βίντεο)

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα θα βρεθούν η μητέρα της 12χρονης και τρεις από τους συλληφθέντες, ο 33χρονος, ο 36χρονος και ο 34χρονος - Τι θα ισχυριστούν - Νέα ονόματα αποκάλυψε το παιδί - Η αστυνομία ερευνά την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος

 17/10/2022 07:02

Βιασμός 12χρονης: Ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης - Προ των πυλών νέες συλλήψεις, στον ανακριτή σήμερα η μητέρα της (βίντεο)

Ξετυλίγεται το κουβάρι των ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

Προ των πυλών νέες συλλήψεις για την υπόθεση

Σύμφωνα με το OPEN, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέες συλλήψεις ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες. Η κινητικότητα της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται πως είναι έντονη ενώ υπάρχουν άτομα που βρίσκονται στενά στο μικροσκόπιο των Αρχών εδώ και μέρες.

Οι καταθέσεις που έχει δώσει το παιδί στις Αρχές σε συνδυασμό με τα ίχνη στις ηλεκτρονικές συσκευές του Ηλία Μίχου αλλά και του ίδιου του παιδιού είναι αδιάσειστες αποδείξεις για την δράση τους.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες τρεις ημέρες έχουν γίνει τρεις συλλήψεις ανδρών που κακοποίησαν σεξουαλικά το κορίτσι. Στη φυλακή ήδη βρίσκονται ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, τα στοιχεία των οποίων δόθηκαν και στην δημοσιότητα.

Ποιοι είναι οι μέχρι στιγμής συλληφθέντες

Την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη ένας 33χρονος, ο οποίος αρνείται ότι βίασε το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό, αλλά παραδέχτηκε ότι αντάλλαξε μηνύματα μαζί του μέσω εφαρμογής και ότι τη συνάντησε δυο φορές. Ο συγκεκριμένος άνδρας κατοικεί στην Αγία Βαρβάρα και εργάζεται σε φαρμακαποθήκη, όπως αποκάλυψαν γείτονές του. Ο 33χρονος φέρεται να υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι η ανήλικη του είπε πως ήταν 17 ετών κι αυτός την πίστεψε. Σήμερα το πρωί, θα οδηγηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας για την απολογία. Ο άντρας φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από τους "πελάτες" του Μίχου και αντιμετωπίζει την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος και η προβλεπόμενη ποινή είναι τουλάχιστον δέκα έτη κάθειρξη.

Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη και ένας 36χρονος με την κατηγορία του βιασμού σε ανήλικο. Πρόκειται για έναν διοικητικό υπάλληλο στο νοσοκομείο Μεταξά που τέθηκε σε διαθεσιμότητα με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ενώ κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή του. Ο 36χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί και αυτός σήμερα Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι δεν συνευρεύθηκε ερωτικά με τη 12χρονη. Ακόμα, φέρεται να είπε ότι πέρασε την ανήλικη για 18χρονη, αν και η ίδια του είχε πει ότι ήταν 17 ετών.

Τόσο ο 36χρονος όσο και ο 33χρονος είναι πιθανό να ζητήσουν νέα προθεσμία από την Ανακρίτρια ώστε να έχουν χρόνο αφού λάβουν αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, να προετοιμάσουν τις θέσεις τους έναντι της κακουργηματικής κατηγορίας που τους αποδίδεται.

Τελευταία σύλληψη ήταν αυτή του 34χρονου, το απόγευμα της Κυριακής. Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί μετά τον εισαγγελέα στην Ανακρίτρια και ο 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης.


Νέα ονόματα αποκάλυψε το παιδί

Είναι ξεκάθαρο επίσης από τα ψηφιακά πειστήρια που έχουν εδώ και μέρες στα χέρια τους οι Αρχές ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο κύκλωμα βιασμών και μαστροπείας στο οποίο όλοι είχαν τον ρόλο τους. Ο Ηλίας Μίχος ήταν ο «εγκέφαλος», ενώ πρόσωπο κλειδί είναι ο «Μιχάλης» από την Γλυφάδα, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στο να κλείνονται «ραντεβού» με επίδοξους βιαστές ακόμα και μέσω Instagram.

Σύμφωνα με το OPEN το παιδί έχει δώσει στις Αρχές, πάντα με την βοήθεια ειδικών ψυχολόγων, νέα ονόματα:

  • Ο «κύριος Ιωσήφ» με το παλιό αυτοκίνητο έκλεινε ραντεβού μαζί της σε παρκάκια και παγκάκια
  • Ο «νεαρός Δημήτρης»
  • Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι 213 της λίστας που επικοινώνησαν με την 12χρονη - Ηλία Μίχο και είτε τη βίασαν, είτε επεδίωξαν να το κάνουν.

Σύμφωνα με το MEGA, που επικαλείται την κατάθεση της 12χρονης, ο “Μιχάλης” ήταν ένας άνδρας ο οποίος ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα στο Messenger στην ανήλικη το καλοκαίρι.

Η 12χρονη του απάντησε μετά από προτροπή του 53χρονου Ηλία Μίχου, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε την επικοινωνία και άρχισε να συνομιλεί με τον “Μιχάλη”, υποδυόμενος την 12χρονη.

Ο “Μιχάλης” έστελνε φίλους του σε ραντεβού με την ανήλικη, ωστόσο η 12χρονη δεν συναντήθηκε ποτέ μαζί του. Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος ήταν εκείνος που την πήγαινε στα ραντεβού και στη συνέχεια έπαιρνε τα χρήματα μετά τους βιασμούς.

Η 12χρονη περιέγραψε τον “Μιχάλη”, ως έναν νεαρό περίπου 25 ετών που είναι κάτοικος νοτίων προαστίων και εικάζεται πως δεν έχει οικογένεια.

Δύο από τους 213 παρουσιάστηκαν αυτοβούλως

Παράλληλα, δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 39 και 55 ετών, παρουσιάστηκαν χθες αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση το απόγευμα της Κυριακής. Οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στα Σεπόλια.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι ίδιοι, κανένας από τους δυο δεν προχώρησε σε σεξουαλική επαφή με το ανήλικο κορίτσι.

Αμφότεροι, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Πρόκειται για τον τρίτο και τον τέταρτο άνδρα που παρουσιάζονται αυτοβούλως στις Αρχές. Είχαν προηγηθεί και ταυτοποιηθεί δύο ακόμα άνδρες ηλικίας 36 και 35 ετών, για συνομιλίες με το κορίτσι στην διαδικτυακή εφαρμογή. Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, οι δύο άνδρες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην αστυνομία, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι πρωινές και απογευματινές ώρες στις (16-10-2022), προσήλθαν αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Όπως ανέφεραν, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό. Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση».


Τι θα ισχυριστεί η μητέρα της 12χρονης στην ανακρίτρια – Σήμερα η απολογία της

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή. Η μητέρα κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία σε βαθμό κακουργήματος.

Τα εμβάσματα που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης κοπέλας από τα Σεπόλια καθώς φέρεται να είναι από τον 53χρονο κατηγορούμενο, είναι η αιτία για την κράτηση της 37χρονης στη ΓΑΔΑ.

Η 37χρονη μητέρα που συνελήφθη πριν από λίγα 24ωρα ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι σήμερα για να απολογηθεί. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν γνώριζε τίποτα, ότι είναι αθώα. Θα υποστηρίξει ότι τα εμβάσματα από τον Μίχο είναι αμοιβές της για δουλειές που έκανε η ίδια στο κατάστημα του, ενώ για τα υπόλοιπα εμβάσματα ισχυρίζεται, ότι η 12χρονη της είχε πάρει την κάρτα της και έδινε τον λογαριασμό της απευθείας στους άνδρες που την βίαζαν.

«Η μητέρα δεν γνώριζε τίποτα»

O Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 37χρονης μητέρας που κατηγορείται ότι εξέδιδε την 12χρονη κόρη της, μίλησε το βράδυ της Κυριακής στο MEGA. «Απ’ όλη τη δικογραφία δεν υπάρχει τίποτα που να αναφέρεται στη μητέρα. Στις καταθέσεις της η 12χρονη αναφέρει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε απολύτως τίποτα», είπε ο δικηγόρος της 37χρονης.

Ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας τόνισε πως κανένα άτομο που έκλεινε ραντεβού με την 12χρονη δεν έχει αναφερθεί στη μητέρα, αλλά αναφέρονται στον 53χρονο κατηγορούμενο. Σχετικά με το πως βρέθηκαν τα εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας ο δικηγόρος εξήγησε πως «το παιδί κάποια στιγμή πήρε το ΙΒΑΝ, τον λογαριασμό της μητέρας, το έδωσε στον κατηγορούμενο και αυτός κανόνισε, προφανώς με κάποιους, οι οποίοι βίαζαν το παιδί και τους έδινε τον λογαριασμό για να βάζουν χρήματα».

«Παράξενα είναι όλα και πιο παράξενο είναι ότι πραγματικά έχουμε αυτή τη φρικιαστική δικογραφία, ότι άνθρωποι της διπλανής πόρτας βίαζαν ένα 12χρονο παιδί. Δεν θα έχει σταματημό αυτή η διαδικασία. Κάθε λεπτό που περνάει ενημερώνομαι ότι υπάρχουν νέες συλλήψεις. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίζει», κατέληξε ο Απόστολος Λύτρας.


Οι Αρχές «βλέπουν» κύκλωμα

Κάθε μέρα πάντως που περνά οι Αρχές φαίνεται πως οδηγούνται όλο και περισσότερο στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα. Ο κυριότερος στόχος είναι να βρεθούν εκείνοι που κακοποίησαν σεξουαλικά το 12χρονο παιδί και πλήρωσαν τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο από 50 έως 200 ευρώ γι’ αυτό.

Οι άνδρες που αναζητούνται, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Real News, χωρίζονται από την αστυνομία σε τρεις κατηγορίες: Σε αυτούς που πλήρωσαν 50 έως 200 ευρώ για να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη 12χρονη, σε εκείνος που μόλις είδαν ότι πρόκειται για 12χρονο παιδί, έφυγαν και σε εκείνους που επικοινώνησαν διαδικτυακά.

Απ’ όσα έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής προκύπτει πως κάποιοι από εκείνους που επικοινώνησαν με τη 12χρονη, ήταν καταχωρημένοι με γυναικεία ονόματα. Ένας αθλητής bodybuilding ήταν καταχωρημένος ως «Μαρία» και ένας μεσήλικας με trendy γυαλιά μυωπίας ως «Ελένη». Στη δικογραφία, επίσης, υπάρχει η φωτογραφία και ο αριθμός τηλεφώνου ενός άνδρα γύρω στα 30, με μακριά μαλλιά. Εξετάζεται, επίσης, η περίπτωση ενός άνδρα με το ψευδώνυμο «Βέλος».

Ξετυλίγεται το κουβάρι των ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

Προ των πυλών νέες συλλήψεις για την υπόθεση

Σύμφωνα με το OPEN, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέες συλλήψεις ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες. Η κινητικότητα της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται πως είναι έντονη ενώ υπάρχουν άτομα που βρίσκονται στενά στο μικροσκόπιο των Αρχών εδώ και μέρες.

Οι καταθέσεις που έχει δώσει το παιδί στις Αρχές σε συνδυασμό με τα ίχνη στις ηλεκτρονικές συσκευές του Ηλία Μίχου αλλά και του ίδιου του παιδιού είναι αδιάσειστες αποδείξεις για την δράση τους.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες τρεις ημέρες έχουν γίνει τρεις συλλήψεις ανδρών που κακοποίησαν σεξουαλικά το κορίτσι. Στη φυλακή ήδη βρίσκονται ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, τα στοιχεία των οποίων δόθηκαν και στην δημοσιότητα.

Ποιοι είναι οι μέχρι στιγμής συλληφθέντες

Την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη ένας 33χρονος, ο οποίος αρνείται ότι βίασε το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό, αλλά παραδέχτηκε ότι αντάλλαξε μηνύματα μαζί του μέσω εφαρμογής και ότι τη συνάντησε δυο φορές. Ο συγκεκριμένος άνδρας κατοικεί στην Αγία Βαρβάρα και εργάζεται σε φαρμακαποθήκη, όπως αποκάλυψαν γείτονές του. Ο 33χρονος φέρεται να υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι η ανήλικη του είπε πως ήταν 17 ετών κι αυτός την πίστεψε. Σήμερα το πρωί, θα οδηγηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας για την απολογία. Ο άντρας φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από τους "πελάτες" του Μίχου και αντιμετωπίζει την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος και η προβλεπόμενη ποινή είναι τουλάχιστον δέκα έτη κάθειρξη.

Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη και ένας 36χρονος με την κατηγορία του βιασμού σε ανήλικο. Πρόκειται για έναν διοικητικό υπάλληλο στο νοσοκομείο Μεταξά που τέθηκε σε διαθεσιμότητα με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ενώ κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή του. Ο 36χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί και αυτός σήμερα Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι δεν συνευρεύθηκε ερωτικά με τη 12χρονη. Ακόμα, φέρεται να είπε ότι πέρασε την ανήλικη για 18χρονη, αν και η ίδια του είχε πει ότι ήταν 17 ετών.

Τόσο ο 36χρονος όσο και ο 33χρονος είναι πιθανό να ζητήσουν νέα προθεσμία από την Ανακρίτρια ώστε να έχουν χρόνο αφού λάβουν αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, να προετοιμάσουν τις θέσεις τους έναντι της κακουργηματικής κατηγορίας που τους αποδίδεται.

Τελευταία σύλληψη ήταν αυτή του 34χρονου, το απόγευμα της Κυριακής. Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί μετά τον εισαγγελέα στην Ανακρίτρια και ο 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης.


Νέα ονόματα αποκάλυψε το παιδί

Είναι ξεκάθαρο επίσης από τα ψηφιακά πειστήρια που έχουν εδώ και μέρες στα χέρια τους οι Αρχές ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο κύκλωμα βιασμών και μαστροπείας στο οποίο όλοι είχαν τον ρόλο τους. Ο Ηλίας Μίχος ήταν ο «εγκέφαλος», ενώ πρόσωπο κλειδί είναι ο «Μιχάλης» από την Γλυφάδα, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στο να κλείνονται «ραντεβού» με επίδοξους βιαστές ακόμα και μέσω Instagram.

Σύμφωνα με το OPEN το παιδί έχει δώσει στις Αρχές, πάντα με την βοήθεια ειδικών ψυχολόγων, νέα ονόματα:

  • Ο «κύριος Ιωσήφ» με το παλιό αυτοκίνητο έκλεινε ραντεβού μαζί της σε παρκάκια και παγκάκια
  • Ο «νεαρός Δημήτρης»
  • Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι 213 της λίστας που επικοινώνησαν με την 12χρονη - Ηλία Μίχο και είτε τη βίασαν, είτε επεδίωξαν να το κάνουν.

Σύμφωνα με το MEGA, που επικαλείται την κατάθεση της 12χρονης, ο “Μιχάλης” ήταν ένας άνδρας ο οποίος ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα στο Messenger στην ανήλικη το καλοκαίρι.

Η 12χρονη του απάντησε μετά από προτροπή του 53χρονου Ηλία Μίχου, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε την επικοινωνία και άρχισε να συνομιλεί με τον “Μιχάλη”, υποδυόμενος την 12χρονη.

Ο “Μιχάλης” έστελνε φίλους του σε ραντεβού με την ανήλικη, ωστόσο η 12χρονη δεν συναντήθηκε ποτέ μαζί του. Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος ήταν εκείνος που την πήγαινε στα ραντεβού και στη συνέχεια έπαιρνε τα χρήματα μετά τους βιασμούς.

Η 12χρονη περιέγραψε τον “Μιχάλη”, ως έναν νεαρό περίπου 25 ετών που είναι κάτοικος νοτίων προαστίων και εικάζεται πως δεν έχει οικογένεια.

Δύο από τους 213 παρουσιάστηκαν αυτοβούλως

Παράλληλα, δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 39 και 55 ετών, παρουσιάστηκαν χθες αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση το απόγευμα της Κυριακής. Οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στα Σεπόλια.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι ίδιοι, κανένας από τους δυο δεν προχώρησε σε σεξουαλική επαφή με το ανήλικο κορίτσι.

Αμφότεροι, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Πρόκειται για τον τρίτο και τον τέταρτο άνδρα που παρουσιάζονται αυτοβούλως στις Αρχές. Είχαν προηγηθεί και ταυτοποιηθεί δύο ακόμα άνδρες ηλικίας 36 και 35 ετών, για συνομιλίες με το κορίτσι στην διαδικτυακή εφαρμογή. Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, οι δύο άνδρες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην αστυνομία, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι πρωινές και απογευματινές ώρες στις (16-10-2022), προσήλθαν αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Όπως ανέφεραν, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό. Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση».


Τι θα ισχυριστεί η μητέρα της 12χρονης στην ανακρίτρια – Σήμερα η απολογία της

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή. Η μητέρα κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία σε βαθμό κακουργήματος.

Τα εμβάσματα που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης κοπέλας από τα Σεπόλια καθώς φέρεται να είναι από τον 53χρονο κατηγορούμενο, είναι η αιτία για την κράτηση της 37χρονης στη ΓΑΔΑ.

Η 37χρονη μητέρα που συνελήφθη πριν από λίγα 24ωρα ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι σήμερα για να απολογηθεί. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν γνώριζε τίποτα, ότι είναι αθώα. Θα υποστηρίξει ότι τα εμβάσματα από τον Μίχο είναι αμοιβές της για δουλειές που έκανε η ίδια στο κατάστημα του, ενώ για τα υπόλοιπα εμβάσματα ισχυρίζεται, ότι η 12χρονη της είχε πάρει την κάρτα της και έδινε τον λογαριασμό της απευθείας στους άνδρες που την βίαζαν.

«Η μητέρα δεν γνώριζε τίποτα»

O Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 37χρονης μητέρας που κατηγορείται ότι εξέδιδε την 12χρονη κόρη της, μίλησε το βράδυ της Κυριακής στο MEGA. «Απ’ όλη τη δικογραφία δεν υπάρχει τίποτα που να αναφέρεται στη μητέρα. Στις καταθέσεις της η 12χρονη αναφέρει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε απολύτως τίποτα», είπε ο δικηγόρος της 37χρονης.

Ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας τόνισε πως κανένα άτομο που έκλεινε ραντεβού με την 12χρονη δεν έχει αναφερθεί στη μητέρα, αλλά αναφέρονται στον 53χρονο κατηγορούμενο. Σχετικά με το πως βρέθηκαν τα εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας ο δικηγόρος εξήγησε πως «το παιδί κάποια στιγμή πήρε το ΙΒΑΝ, τον λογαριασμό της μητέρας, το έδωσε στον κατηγορούμενο και αυτός κανόνισε, προφανώς με κάποιους, οι οποίοι βίαζαν το παιδί και τους έδινε τον λογαριασμό για να βάζουν χρήματα».

«Παράξενα είναι όλα και πιο παράξενο είναι ότι πραγματικά έχουμε αυτή τη φρικιαστική δικογραφία, ότι άνθρωποι της διπλανής πόρτας βίαζαν ένα 12χρονο παιδί. Δεν θα έχει σταματημό αυτή η διαδικασία. Κάθε λεπτό που περνάει ενημερώνομαι ότι υπάρχουν νέες συλλήψεις. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίζει», κατέληξε ο Απόστολος Λύτρας.


Οι Αρχές «βλέπουν» κύκλωμα

Κάθε μέρα πάντως που περνά οι Αρχές φαίνεται πως οδηγούνται όλο και περισσότερο στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα. Ο κυριότερος στόχος είναι να βρεθούν εκείνοι που κακοποίησαν σεξουαλικά το 12χρονο παιδί και πλήρωσαν τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο από 50 έως 200 ευρώ γι’ αυτό.

Οι άνδρες που αναζητούνται, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Real News, χωρίζονται από την αστυνομία σε τρεις κατηγορίες: Σε αυτούς που πλήρωσαν 50 έως 200 ευρώ για να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη 12χρονη, σε εκείνος που μόλις είδαν ότι πρόκειται για 12χρονο παιδί, έφυγαν και σε εκείνους που επικοινώνησαν διαδικτυακά.

Απ’ όσα έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής προκύπτει πως κάποιοι από εκείνους που επικοινώνησαν με τη 12χρονη, ήταν καταχωρημένοι με γυναικεία ονόματα. Ένας αθλητής bodybuilding ήταν καταχωρημένος ως «Μαρία» και ένας μεσήλικας με trendy γυαλιά μυωπίας ως «Ελένη». Στη δικογραφία, επίσης, υπάρχει η φωτογραφία και ο αριθμός τηλεφώνου ενός άνδρα γύρω στα 30, με μακριά μαλλιά. Εξετάζεται, επίσης, η περίπτωση ενός άνδρα με το ψευδώνυμο «Βέλος».

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία