«βούκα» στην Άφυτο: Το εστιατόριο ωδή σε μία γαστρονομική τελετουργία
14/07/2022 11:15
14/07/2022 11:15
Η «βούκα» στην Άφυτο, είναι το εστιατόριο όπου τιμάται ιδιαίτερα μία από τις σημαντικότερες τελετουργίες του ελληνικού τραπεζιού: η βoύκα, η τελευταία μπουκιά στο πιάτο σου, που καλό είναι μην αφήσεις.
Λέξη που σε πάει στα παιδικά σου χρόνια, στο πατρικό, στο σπίτι της γιαγιάς, σε ταβέρνες, οπουδήποτε καταλάβαινες ότι η νοστιμιά δεν ήταν μόνο στην αρχή του γεύματος αλλά, κυρίως ίσως, στην τελευταία αυτή μπουκιά, που δεν έπρεπε να μείνει, που όλο φροντίδα σε παρότρυναν η μαμά ή γιαγιά να βάλεις στο στόμα σου, πριν σηκωθείς από το τραπέζι. Έτσι κι εδώ, στο ομώνυμο εστιατόριο, σε καλούν να κάνεις το ίδιο. Τουτέστιν, να απολαύσεις ολοκληρωτικά το κάθε σου γεύμα. Μέχρι και τη βούκα, την τελευταία σου μπουκιά.
Έτσι την έλεγε και τη λέει ακόμη την τελευταία μπουκιά η γιαγιά των σημερινών ιδιοκτητών του εστιατορίου κι από εκείνη προέρχεται και το όνομα, στην επιχείρηση αυτή που πρωτοάνοιξε από τους παππούδες της οικογένειας το 1967 και που πέρασε στα χέρια των εγγονών, το 2020.
Εδώ θα βρεις κρέας, ψάρι φρέσκο φιλεταρισμένο, γαύρο μαρινάτο και ceviche λαβράκι, δικά τους θαλασσινά όπως χταπόδι, αλλά και χοιρινή πανσέτα κι ορεκτικά όπως λουκουμάδες με φέτα, με συνολικά 20 πιάτα όλα κι όλα στο μενού, πάντα φροντισμένα, επιλεγμένα με προσοχή και μαγειρεμένα σε καθημερινή βάση.
Στην πλειοψηφία τους τα προϊόντα είναι ελληνικά, ντόπια στο μεγαλύτερο βαθμό. Ξεχωρίζουν το τσορίθο Δράμας στα αλλαντικά, τα ντόπια λαχανικά, πρώτες ύλες που συνθέτουν μία μεσογειακή κι ελληνική κουζίνα «with a twist» όπως τους αρέσει να λένε, από τις καλύτερες που θα συναντήσεις στην Άφυτο.
Τα αρώματα της κουζίνας, τα χρώματα, η φρεσκάδα αλλά κυρίως τα εκλεκτά υλικά, είναι που κάνουν το εστιατόριο αυτό, το ιδανικό μέρος για μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία.
Ό,τι πάρεις μπορείς να το συνοδέψεις με κρασιά του ελληνικού αμπελώνα από την κάβα του εστιατορίου, μία μεγάλη λίστα που περιλαμβάνει λευκά, ερυθρά, ροζέ, σαμπανιζέ κι ότι ταιριάζει σε ένα τραπέζι, με γεύσεις ιδιαίτερες.
Δοκίμασε, επίσης τσίπουρα και ούζα επιλεγμένα και λικέρ μαστίχα, λιμοντσέλο και μουτοβίνα στο τέλος του γεύματος και τα cocktails του καταστήματος.
Για να γλυκαθείς, θα δοκιμάσεις mousse σοκολάτας, mοusse γιαούρτι, πορτοκαλόπιτα χειροποίητη και ειδικά τώρα το καλοκαίρι παγωτό.
Απόλαυσε την άψογη εξυπηρέτηση, τον όμορφο πετρόκτιστο χώρο και τα σουπλά του εστιατορίου, που σου μαρτυρούν την ιστορία: «Φάε τη βούκα σου», τόσες λίγες λέξεις, τόσες πολλές αναμνήσεις. Από τη μαμά ή τη γιαγιά που την έλεγε «δύναμή σου», μέχρι το πρώτο σου ραντεβού που ήθελε να δοκιμάσει το φαγητό σου, η «βούκα», είναι η πιο όμορφή σου ανάμνηση κι αυτό θέλουν να αναδείξουν εδώ.
Γι’ αυτό στη στη «βούκα», είναι δύσκολο να αφήσεις την τελευταία σου μπουκιά και δεν χρειάζεσαι ούτε τη γιαγιά σου για να σου το πει!
Διεύθυνση: Άφυτος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 91363
Η «βούκα» στην Άφυτο, είναι το εστιατόριο όπου τιμάται ιδιαίτερα μία από τις σημαντικότερες τελετουργίες του ελληνικού τραπεζιού: η βoύκα, η τελευταία μπουκιά στο πιάτο σου, που καλό είναι μην αφήσεις.
Λέξη που σε πάει στα παιδικά σου χρόνια, στο πατρικό, στο σπίτι της γιαγιάς, σε ταβέρνες, οπουδήποτε καταλάβαινες ότι η νοστιμιά δεν ήταν μόνο στην αρχή του γεύματος αλλά, κυρίως ίσως, στην τελευταία αυτή μπουκιά, που δεν έπρεπε να μείνει, που όλο φροντίδα σε παρότρυναν η μαμά ή γιαγιά να βάλεις στο στόμα σου, πριν σηκωθείς από το τραπέζι. Έτσι κι εδώ, στο ομώνυμο εστιατόριο, σε καλούν να κάνεις το ίδιο. Τουτέστιν, να απολαύσεις ολοκληρωτικά το κάθε σου γεύμα. Μέχρι και τη βούκα, την τελευταία σου μπουκιά.
Έτσι την έλεγε και τη λέει ακόμη την τελευταία μπουκιά η γιαγιά των σημερινών ιδιοκτητών του εστιατορίου κι από εκείνη προέρχεται και το όνομα, στην επιχείρηση αυτή που πρωτοάνοιξε από τους παππούδες της οικογένειας το 1967 και που πέρασε στα χέρια των εγγονών, το 2020.
Εδώ θα βρεις κρέας, ψάρι φρέσκο φιλεταρισμένο, γαύρο μαρινάτο και ceviche λαβράκι, δικά τους θαλασσινά όπως χταπόδι, αλλά και χοιρινή πανσέτα κι ορεκτικά όπως λουκουμάδες με φέτα, με συνολικά 20 πιάτα όλα κι όλα στο μενού, πάντα φροντισμένα, επιλεγμένα με προσοχή και μαγειρεμένα σε καθημερινή βάση.
Στην πλειοψηφία τους τα προϊόντα είναι ελληνικά, ντόπια στο μεγαλύτερο βαθμό. Ξεχωρίζουν το τσορίθο Δράμας στα αλλαντικά, τα ντόπια λαχανικά, πρώτες ύλες που συνθέτουν μία μεσογειακή κι ελληνική κουζίνα «with a twist» όπως τους αρέσει να λένε, από τις καλύτερες που θα συναντήσεις στην Άφυτο.
Τα αρώματα της κουζίνας, τα χρώματα, η φρεσκάδα αλλά κυρίως τα εκλεκτά υλικά, είναι που κάνουν το εστιατόριο αυτό, το ιδανικό μέρος για μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία.
Ό,τι πάρεις μπορείς να το συνοδέψεις με κρασιά του ελληνικού αμπελώνα από την κάβα του εστιατορίου, μία μεγάλη λίστα που περιλαμβάνει λευκά, ερυθρά, ροζέ, σαμπανιζέ κι ότι ταιριάζει σε ένα τραπέζι, με γεύσεις ιδιαίτερες.
Δοκίμασε, επίσης τσίπουρα και ούζα επιλεγμένα και λικέρ μαστίχα, λιμοντσέλο και μουτοβίνα στο τέλος του γεύματος και τα cocktails του καταστήματος.
Για να γλυκαθείς, θα δοκιμάσεις mousse σοκολάτας, mοusse γιαούρτι, πορτοκαλόπιτα χειροποίητη και ειδικά τώρα το καλοκαίρι παγωτό.
Απόλαυσε την άψογη εξυπηρέτηση, τον όμορφο πετρόκτιστο χώρο και τα σουπλά του εστιατορίου, που σου μαρτυρούν την ιστορία: «Φάε τη βούκα σου», τόσες λίγες λέξεις, τόσες πολλές αναμνήσεις. Από τη μαμά ή τη γιαγιά που την έλεγε «δύναμή σου», μέχρι το πρώτο σου ραντεβού που ήθελε να δοκιμάσει το φαγητό σου, η «βούκα», είναι η πιο όμορφή σου ανάμνηση κι αυτό θέλουν να αναδείξουν εδώ.
Γι’ αυτό στη στη «βούκα», είναι δύσκολο να αφήσεις την τελευταία σου μπουκιά και δεν χρειάζεσαι ούτε τη γιαγιά σου για να σου το πει!
Διεύθυνση: Άφυτος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 91363
ΣΧΟΛΙΑ