Ζαχαροπλαστείο Ταψάκι: Μια γλυκιά απόλαυση που μας ταξιδεύει σε ανατολίτικους γευστικούς παραδείσους
18/04/2024 20:10
18/04/2024 20:10
Το ζαχαροπλαστείο, αυτός ο χώρος γεμάτος μαγεία και γλυκές δημιουργίες -που μας γυρίζει νοσταλγικά στα παιδικά μας χρόνια- είναι εκεί όπου οι γεύσεις και οι μυρωδιές συναντούν την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Γλυκίσματα κάθε είδους μαστορεύονται με μεράκι και φαντασία, προσφέροντας μας μια πληθώρα γεύσεων και υφών που σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν κάθε γλυκιά μας επιθυμία.
Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία μοναδικών γλυκισμάτων, φυσικά ξεχωρίζουμε τα σιροπιαστά. Και ειδικά, εκείνα που φτιάχνονται καθημερινά στο ζαχαροπλαστείο «Ταψάκι», στην οδό Αρτάκης 6, στην ανατολική Θεσσαλονίκη στην Τούμπα, που χαρακτηρίζονται από την έντονη γεύση και την υπέροχη υφή τους, χάρη στο μελωμένο, λαχταριστό σιρόπι με το οποίο περιχύνονται. Με βαθιές ρίζες στη μεσογειακή και μεσοανατολίτικη κουζίνα, προσφέρουν μια πανδαισία από γεύσεις και αρώματα που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Το «Ταψάκι» παρότι είναι από τα new entries στην πόλη, καθώς άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγους μήνες, έχει ήδη πετύχει να θεωρείται ένας πραγματικός παράδεισος των σιροπιαστών στην Θεσσαλονίκη!
Ο Αλέξανδρος Καδόγλου και η Ελένη Κουθούρη, είναι το ζευγάρι που με απίστευτη επιδεξιότητα και αστείρευτη αγάπη μας μυούν στην απόλυτη τέχνη της ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας μοναδικά σιροπιαστά γλυκά που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γιατί δεν τα ανακαλύψαμε νωρίτερα!
Ξεκίνησαν ως ερασιτέχνες, με τις γεύσεις που έχουν ακόμα στο μυαλό τους από τη δική τους παιδική ηλικία, συνδύασαν σεμινάρια για την τέχνη των σιροπιαστών και έφτασαν στο σήμερα, που διατηρούν το δικό τους κατάστημα, παράγοντας καθημερινά από τα πιο φρέσκα και από τα πιο νόστιμα σιροπιαστά όλης της πόλης.
Πριν από χρόνια, ο Αλέξανδρος Καδόγλου, ανακάλυψε στο πατρικό του σπίτι τη χειρόγραφη συνταγή γαλακτομπούρεκου της μητέρας του, και αποφάσισε να το φτιάξει. Το μεράκι και η αγάπη του ήταν τέτοιο, που ξαναζωντάνεψε τις γεύσεις και τις μυρωδιές και έγινε περιζήτητο, στην αρχή από τους φίλους του και σήμερα από όλους εμάς.
Φημισμένο για την απίστευτα λαχταριστή γεύση του και την εκλεπτυσμένη υφή του, το γαλακτομπούρεκο από το «Ταψάκι», κατακτά τις γευστικές μας αισθήσεις και αφήνει μια αξέχαστη ανάμνηση στον ουρανίσκο μας. Η τέλεια ισορροπία γεύσεων μεταξύ του γλυκού και του αρωματικού, τα φύλλα πίτας με την τραγανή υφή, η βελούδινη κρέμα του και το σιρόπι του, δημιουργούν ένα λαχταριστό στρώμα που λιώνει στο στόμα.
Μεταξύ των πιο δημοφιλών σιροπιαστών γλυκών που παράγονται καθημερινά εκεί, ξεχωρίζουμε σίγουρα το κανταΐφι, τον μπακλαβά, τα σαραγλάκια, το ρεβανί, την πορτοκαλόπιτα και φυσικά την αδυναμία μου, την υπέροχη έκρηξη γεύσης σε μικρό μέγεθος, τα κουρκουμπίνια. Μια εξαιρετική επιλογή για τους ακολούθους της νηστείας ή για εκείνους που προτιμούν ελαφριές γευστικές επιλογές, αποτελεί και η νηστήσιμη εκδοχή τους.
Κάθε ένα διαθέτει μοναδική υφή και γεύση, προσφέροντας μας μια βαθιά και πλούσια ευχαρίστηση. Η παρασκευή γίνεται με απαραίτητα υλικά την υπομονή, την αγάπη και την καλλιτεχνική μαεστρία, από τους τεχνίτες στο «Ταψάκι», ενώ μας απογειώνουν συνεχώς γευστικά και μας γεμίζουν με τη γλύκα που χρειαζόμαστε για την ημέρα μας.
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο, η απόλαυση των σιροπιαστών συνδυάζεται με το πιο αγνό και νόστιμο παγωτό που μπορεί να γαρνιριστεί με το ζεστό παχύρευστο σιρόπι σοκολάτας που φτιάχνεται στο Ταψάκι.
Κάθε επίσκεψη στο ζαχαροπλαστείο «Ταψάκι», συνοδεύεται από ένα ευχάριστο ταξίδι σε όλες τις αισθήσεις μας!
Tip: Διαθέσιμο και με delivery μέσω της πλατφόρμας των e- food, wolt και Box.
Διεύθυνση: Αρτάκης 6, Τούμπα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2311 218832
Το ζαχαροπλαστείο, αυτός ο χώρος γεμάτος μαγεία και γλυκές δημιουργίες -που μας γυρίζει νοσταλγικά στα παιδικά μας χρόνια- είναι εκεί όπου οι γεύσεις και οι μυρωδιές συναντούν την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Γλυκίσματα κάθε είδους μαστορεύονται με μεράκι και φαντασία, προσφέροντας μας μια πληθώρα γεύσεων και υφών που σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν κάθε γλυκιά μας επιθυμία.
Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία μοναδικών γλυκισμάτων, φυσικά ξεχωρίζουμε τα σιροπιαστά. Και ειδικά, εκείνα που φτιάχνονται καθημερινά στο ζαχαροπλαστείο «Ταψάκι», στην οδό Αρτάκης 6, στην ανατολική Θεσσαλονίκη στην Τούμπα, που χαρακτηρίζονται από την έντονη γεύση και την υπέροχη υφή τους, χάρη στο μελωμένο, λαχταριστό σιρόπι με το οποίο περιχύνονται. Με βαθιές ρίζες στη μεσογειακή και μεσοανατολίτικη κουζίνα, προσφέρουν μια πανδαισία από γεύσεις και αρώματα που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Το «Ταψάκι» παρότι είναι από τα new entries στην πόλη, καθώς άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγους μήνες, έχει ήδη πετύχει να θεωρείται ένας πραγματικός παράδεισος των σιροπιαστών στην Θεσσαλονίκη!
Ο Αλέξανδρος Καδόγλου και η Ελένη Κουθούρη, είναι το ζευγάρι που με απίστευτη επιδεξιότητα και αστείρευτη αγάπη μας μυούν στην απόλυτη τέχνη της ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας μοναδικά σιροπιαστά γλυκά που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γιατί δεν τα ανακαλύψαμε νωρίτερα!
Ξεκίνησαν ως ερασιτέχνες, με τις γεύσεις που έχουν ακόμα στο μυαλό τους από τη δική τους παιδική ηλικία, συνδύασαν σεμινάρια για την τέχνη των σιροπιαστών και έφτασαν στο σήμερα, που διατηρούν το δικό τους κατάστημα, παράγοντας καθημερινά από τα πιο φρέσκα και από τα πιο νόστιμα σιροπιαστά όλης της πόλης.
Πριν από χρόνια, ο Αλέξανδρος Καδόγλου, ανακάλυψε στο πατρικό του σπίτι τη χειρόγραφη συνταγή γαλακτομπούρεκου της μητέρας του, και αποφάσισε να το φτιάξει. Το μεράκι και η αγάπη του ήταν τέτοιο, που ξαναζωντάνεψε τις γεύσεις και τις μυρωδιές και έγινε περιζήτητο, στην αρχή από τους φίλους του και σήμερα από όλους εμάς.
Φημισμένο για την απίστευτα λαχταριστή γεύση του και την εκλεπτυσμένη υφή του, το γαλακτομπούρεκο από το «Ταψάκι», κατακτά τις γευστικές μας αισθήσεις και αφήνει μια αξέχαστη ανάμνηση στον ουρανίσκο μας. Η τέλεια ισορροπία γεύσεων μεταξύ του γλυκού και του αρωματικού, τα φύλλα πίτας με την τραγανή υφή, η βελούδινη κρέμα του και το σιρόπι του, δημιουργούν ένα λαχταριστό στρώμα που λιώνει στο στόμα.
Μεταξύ των πιο δημοφιλών σιροπιαστών γλυκών που παράγονται καθημερινά εκεί, ξεχωρίζουμε σίγουρα το κανταΐφι, τον μπακλαβά, τα σαραγλάκια, το ρεβανί, την πορτοκαλόπιτα και φυσικά την αδυναμία μου, την υπέροχη έκρηξη γεύσης σε μικρό μέγεθος, τα κουρκουμπίνια. Μια εξαιρετική επιλογή για τους ακολούθους της νηστείας ή για εκείνους που προτιμούν ελαφριές γευστικές επιλογές, αποτελεί και η νηστήσιμη εκδοχή τους.
Κάθε ένα διαθέτει μοναδική υφή και γεύση, προσφέροντας μας μια βαθιά και πλούσια ευχαρίστηση. Η παρασκευή γίνεται με απαραίτητα υλικά την υπομονή, την αγάπη και την καλλιτεχνική μαεστρία, από τους τεχνίτες στο «Ταψάκι», ενώ μας απογειώνουν συνεχώς γευστικά και μας γεμίζουν με τη γλύκα που χρειαζόμαστε για την ημέρα μας.
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο, η απόλαυση των σιροπιαστών συνδυάζεται με το πιο αγνό και νόστιμο παγωτό που μπορεί να γαρνιριστεί με το ζεστό παχύρευστο σιρόπι σοκολάτας που φτιάχνεται στο Ταψάκι.
Κάθε επίσκεψη στο ζαχαροπλαστείο «Ταψάκι», συνοδεύεται από ένα ευχάριστο ταξίδι σε όλες τις αισθήσεις μας!
Tip: Διαθέσιμο και με delivery μέσω της πλατφόρμας των e- food, wolt και Box.
Διεύθυνση: Αρτάκης 6, Τούμπα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2311 218832
ΣΧΟΛΙΑ