Ζύθος στα Λαδάδικα και στο Ντορέ: Η παράδοση του ζυθεστιατορίου – σήματος κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, οδεύει δυναμικά προς την τέταρτη δεκαετία της
28/08/2024 12:14
28/08/2024 12:14
O «Ζύθος», το εμβληματικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί πλέον ιστορικό κομμάτι της, είναι η πρώτη μπυραρία που άνοιξε στην πόλη όταν, το Μάιο του 1990, στα Λαδάδικα, αξιοποιήθηκε και πάλι ένα μοναδικό, νεοκλασικό κτήριο του 1902 - εντυπωσιακό εξωτερικά κι εσωτερικά - όπου νωρίτερα στεγαζόταν ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία στην πόλη.
Λίγα χρόνια μετά, το 1995, δημιουργήθηκε το δεύτερο εστιατόριο στο «Ντορέ», στο χώρο του πρώην καφέ – ζαχαροπλαστείου, ακριβώς απέναντι από το Λευκό Πύργο. Ένας χώρος που αναπαλαιώθηκε - με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του – και που έγινε προσφιλής σε κάθε λάτρη της μπύρας και της καλής γαστρονομίας, προσφέροντας θέα στο σύμβολο της πόλης, αλλά και στο Θερμαϊκό κόλπο.
Σήμερα, και τα δύο εστιατόρια «Ζύθος», αποτελούν γαστρονομικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, ως μπουτίκ για ελληνικές μπύρες και τοπικές γεύσεις, χώρους που έχουν ενταχθεί πλήρως στην ιστορία της κι έχουν ταυτίσει το όνομά τους με αυτή.
Έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά μίας καλής μπυραρίας από τη μία, αλλά κι αυτά ενός εστιατορίου από την άλλη, ο «Ζύθος» είναι, εδώ και χρόνια, μία εμβληματική επιχείρηση της πόλης (και μία από τις παλαιότερες σε λειτουργία), με πολλούς φανατικούς θαμώνες: περιοίκους, περαστικούς, επισκέπτες της πόλης, καλλιτέχνες, φοιτητές και όχι μόνο…
Δεκάδες μπύρες έχουν φιλοξενηθεί στο μενού των δύο εστιατορίων. Άλλωστε στο «Ζύθο», η μπύρα απέκτησε για πρώτη φορά το δικό της σπίτι και συστήθηκε ως εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης, στο κοινό της πόλης.
Για τους ιδιοκτήτες κι εμπνευστές, το ερέθισμα ήρθε από το εξωτερικό και την επιθυμία για τη δημιουργία ενός χώρου που θα συνδύαζε μπύρα με μεζέ, πρόταση που δεν υπήρχε ακόμη τότε στην πόλη. Έναυσμα αποτέλεσαν οι εμπειρίες της ιδιοκτήτριας, Δέσποινας Μαυρομμάτη που, μεγαλώνοντας στην Ίωνος Δραγούμη, είχε στο όραμα της τις εικόνες των καταστημάτων που σέρβιραν κρίκετ μπύρας συνοδεία αλλαντικών και τυριών σε λαδόκολλα και στόχος της, ήταν το να αναβιώσουν αυτές οι μνήμες. Έτσι, προέκυψε και το όνομα «Ζύθος».
Αυτοχαρακτηριζόμενο, στην αρχή, ως «μεσογειακό εστιατόριο» ήταν, στην πραγματικότητα, ένα μεσογειακό «ζυθεστιατόριο», μία «brasserie» με ολοήμερη λειτουργία - σίγουρα ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα, που έκανε καταχώρηση ως μπυραρία - με στόχο να παρουσιάσει μπύρες γνωστές και νεοεισαγόμενες, πλαισιωμένες πάντα με τοπικά εδέσματα, προερχόμενα από τις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας.
Και τα δύο κτήρια του «Ζύθος», επιλέχθηκαν για την ιστορική, πολιτική, καλλιτεχνική και πολιτιστική τους σημασία.
Το κτήριο στα Λαδάδικα, ήταν η πρώτη μπυραρία πανελλαδικά, έχοντας ανοίξει αρχικά ως Ζυθεστιατόριο. Ένα νεοκλασικό του 1902, από τα πιο παλιά της περιοχής, αποτελούμενο από πέντε διαφορετικά μικρά μαγαζιά, τα οποία είχαν καταρρεύσει από το σεισμό του 1978 και που αναστηλώθηκαν εξ’ ολοκλήρου σε ένα χώρο, με τα αυθεντικά κατασκευαστικά υλικά να έχουν διατηρηθεί αυτούσια. Από τη στιγμή που άνοιξε, το 1990, κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον μίας πολύ μεγάλης μερίδας της πόλης.
Το κτήριο στο «Ντορέ», έχει ανακαινιστεί σε ακριβή αντιγραφή του κτηρίου που χτίστηκε – δημοσία δαπάνη - από τον αρχιτέκτονα Vitiliano Pozelli στην Εθνικής Αμύνης, μετά την καταστροφή του αρχικού κτηρίου του «Ντορέ», στη γωνία Εθνικής Αμύνης με Αλεξάνδρου Σβώλου, από την πυρκαγιά του 1917.
Στη διακόσμηση έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά στοιχεία του προηγούμενου καταστήματος, όπως τα παλιά μπιλιάρδα, από τα οποία κατασκευάστηκε το ξύλινο μπαρ με τα σκαλιστά κομμάτια, τα χειροποίητα πλακάκια, αλλά και η αρχική πινακίδα που κοσμούσε το «Ντορέ».
Ο «Ζύθος» μένει ανοιχτός όλη την ημέρα, με τον κεντρικό του κατάλογο να ανανεώνεται τουλάχιστον κάθε τρίμηνο και να φιλοξενεί ημερήσια ή εβδομαδιαία αφιερώματα, ανάλογα με την εποχή και τα διαθέσιμα προϊόντα.
Η παρουσία της μπύρας, είναι καταλυτική: θα βρείτε, σε σταθερή βάση, 10 βαρέλια και συνολικά 60 εμφιαλωμένες, ελληνικές κυρίως αλλά και εισαγόμενες μπύρες -με έμφαση στη μικροζυθοποιία- που αλλάζουν κάθε χρόνο και πάντα με την επιλογή ποιότητας του «Ζύθος», ενώ γίνεται ουσιαστική παρουσίαση και των κρασιών, αλλά και των αποσταγμάτων για τα οποία φημίζεται η χώρα μας. Ο κατάλογος είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος και περιλαμβάνει τοπικούς οίνους κυρίως της Μακεδονίας κι εκλεκτά τσίπουρα και ούζα.
Στο «Ζύθο» γίνεται, άλλωστε, ένας αγώνας προώθησης των ελληνικών προϊόντων από το 2009, παράλληλα με τη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού, για παροχή υπηρεσιών, που να ξεπερνά τις προσδοκίες του πελάτη.
Για 30 και πλέον χρόνια, στο «Ζύθο» παρουσιάζονται όλες οι τοπικές κουζίνες της Ελλάδας, είτε πρόκειται για ηπειρωτική, είτε νησιώτικη, με γνώμονα πάντα την καινοτομία και προτάσεις για όλα τα βαλάντια.
Η βασική φιλοσοφία είναι μία: τα πιάτα, πρέπει πρώτα να αναδεικνύουν το χαρακτήρα της πόλης και στο «Ζύθο», προσπαθούν πάντα να παρουσιάζουν την παράδοση επίκαιρα, μέσα από ένα καλά προσεγμένο μενού!
Αξίζει να δοκιμάσει κανείς το παραδοσιακό μπιφτέκι Θεσσαλονίκης με σπιτική πάπρικα, το χουνκιάρ μπεγεντί με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και φρέσκο βούτυρο, τις χειροποίητες κροκέτες και τα ντολμαδάκια με σάλτσα γιαουρτιού, την ταλιάτα από ολόκληρο στήθος κοτόπουλου – ένα πιάτο ιδανικό για όποιον κι όποια επιθυμεί κάτι ελαφρύ – και φυσικά την ασυναγώνιστη μακαρονάδα του «Ζύθος», που εδώ και 35 χρόνια μαγειρεύεται καθημερινά.
Το σαγανάκι -το δικό τους «μπιφτέκι» από γραβιέρα Κρήτης- που επίσης σερβίρεται εδώ και 35 χρόνια με μαρμελάδα λιαστής τομάτας κι άλλες, απλές, ελληνικές συνταγές και παραδοσιακές γεύσεις, όπως το ιτς πιλάφ, το κοντοσούβλι, τα πιταράκια και το μπουγιουρντί, το φρέσκο λουκάνικο με πιπεριά Φλωρίνης, η διπλοφουρνιστή πανσέτα και η πίτα Καισαρείας με παστουρμά και κασέρι, αλλά και η βοσκόπιτα, είναι γεύσεις που σας καλούν σε μοναδικά γεύματα. Θα βρείτε, επίσης, κοπές όπως η μπριζόλα κόντρα ελληνικής εκτροφής, το T-bone stake, το πρόβειο παϊδάκι Angus Greco.
Μέσα στον τελευταίο χρόνο, ο «Ζύθος» καθιέρωσε και την παρουσίαση μεζέδων. Περίπου 20 πιάτα διατίθενται καθημερινά, σε πολύ προσιτές τιμές, για να «τσιμπήσετε», απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας ποτό. Θα βρείτε μεζέδες κρεατικών, θαλασσινών, vegan, κ.ά., ιδανικούς για όλη την παρέα, πλαισιωμένους από τις αγαπημένες σας σαλάτες, όπως η περιζήτητη μαϊντανοσαλάτα, ο ντάκος, η μπουράτα με τοματίνια, κ.ά.
Για πρωινό θα βρείτε ατομικές τάρτες, ομελέτες, ελληνικού τύπου pancakes, waffles κι άλλες προτάσεις, ιδανικές για να απολαύσετε τον καφέ σας.
Χαρακτηριστική, σε όλο το μενού, η επιμονή στη χρήση των καλύτερων πρώτων υλών της αγοράς, στις εποχιακές πάντα προτάσεις, όπως τα γιαπράκια, αλλά και στο ασυναγώνιστο ψωμί από τον «Κόκκινο Φούρνο», που σερβίρεται σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια.
Στα γλυκά, θα βρείτε το περίφημo γκατό σοκολάτας με χειροποίητο παγωτό και κράμπλ, με ιστορία από τη δεκαετία του ’50, που φτιάχνεται κατά την ώρα της παραγγελίας, με πολλή σοκολάτα κουβερτούρα. Θα βρείτε, επίσης, το δικό τους παγωτό ''ντοντουρμά'', με αμύγδαλο φιλέ, που σερβίρεται με το παραδοσιακό γλυκό βύσσινο της πόλης.
Must δοκιμή κι ο semifreddo χαλβάς του «Ντορέ», παγωτό, δηλαδή, με παραδοσιακό μακεδονίτικο χαλβά.
Ο «Ζύθος», δεν μπορεί παρά να αγαπηθεί, κάθε ώρα της ημέρας. Ακόμη και σήμερα και τα δύο καταστήματα κρατούν χαμηλά τους τόνους και συνεχίζουν να κερδίζουν το σεβασμό, αποτελώντας μία «σφραγίδα εγγύησης» και δύο χώρους όπου, σίγουρα, θα περάσει κανείς καλά! Δε μένει ποτέ στάσιμος κι έχει πάντα κάτι καινούριο να προτείνει, ενώ οι ίδιοι οι άνθρωποί του, που πάντα στηρίζουν τις τέχνες, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και στην γαστρονομία.
Χαλαρώστε σε μια ήσυχη ατμόσφαιρα και απολαύστε τη γευστική απόδρασή σας μακριά από την καθημερινή ζωή, σε έναν χώρο «κλασσικά μοντέρνο» και με ηρεμία, που σας επιτρέπει να αφεθείτε στη μαγεία των γεύσεων!
Tip 1: Ο «Ζύθος» είναι ανοιχτός καθημερινά, από τις 10.00 – έως τις 02.00. Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, είναι καλό να κάνετε κράτηση.
Τip 2: Τα πάντα από το «Ζύθο», μπορείτε να τα παραγγείλετε και μέσω e-food και Wolt.
VIDEO | Ζύθος στα Λαδάδικα και στο Ντορέ - Η πρώτη μπυραρία της πόλης, φέρει μία μεγάλη ιστορία
Διευθύνσεις:
Ζύθος στα Λαδάδικα: Κατούνη 5, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 540284
Ζύθος στο Ντορέ: Στρ. Τσιρογιάννη 7, περιοχή Λευκού Πύργου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279010
O «Ζύθος», το εμβληματικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί πλέον ιστορικό κομμάτι της, είναι η πρώτη μπυραρία που άνοιξε στην πόλη όταν, το Μάιο του 1990, στα Λαδάδικα, αξιοποιήθηκε και πάλι ένα μοναδικό, νεοκλασικό κτήριο του 1902 - εντυπωσιακό εξωτερικά κι εσωτερικά - όπου νωρίτερα στεγαζόταν ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία στην πόλη.
Λίγα χρόνια μετά, το 1995, δημιουργήθηκε το δεύτερο εστιατόριο στο «Ντορέ», στο χώρο του πρώην καφέ – ζαχαροπλαστείου, ακριβώς απέναντι από το Λευκό Πύργο. Ένας χώρος που αναπαλαιώθηκε - με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του – και που έγινε προσφιλής σε κάθε λάτρη της μπύρας και της καλής γαστρονομίας, προσφέροντας θέα στο σύμβολο της πόλης, αλλά και στο Θερμαϊκό κόλπο.
Σήμερα, και τα δύο εστιατόρια «Ζύθος», αποτελούν γαστρονομικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, ως μπουτίκ για ελληνικές μπύρες και τοπικές γεύσεις, χώρους που έχουν ενταχθεί πλήρως στην ιστορία της κι έχουν ταυτίσει το όνομά τους με αυτή.
Έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά μίας καλής μπυραρίας από τη μία, αλλά κι αυτά ενός εστιατορίου από την άλλη, ο «Ζύθος» είναι, εδώ και χρόνια, μία εμβληματική επιχείρηση της πόλης (και μία από τις παλαιότερες σε λειτουργία), με πολλούς φανατικούς θαμώνες: περιοίκους, περαστικούς, επισκέπτες της πόλης, καλλιτέχνες, φοιτητές και όχι μόνο…
Δεκάδες μπύρες έχουν φιλοξενηθεί στο μενού των δύο εστιατορίων. Άλλωστε στο «Ζύθο», η μπύρα απέκτησε για πρώτη φορά το δικό της σπίτι και συστήθηκε ως εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης, στο κοινό της πόλης.
Για τους ιδιοκτήτες κι εμπνευστές, το ερέθισμα ήρθε από το εξωτερικό και την επιθυμία για τη δημιουργία ενός χώρου που θα συνδύαζε μπύρα με μεζέ, πρόταση που δεν υπήρχε ακόμη τότε στην πόλη. Έναυσμα αποτέλεσαν οι εμπειρίες της ιδιοκτήτριας, Δέσποινας Μαυρομμάτη που, μεγαλώνοντας στην Ίωνος Δραγούμη, είχε στο όραμα της τις εικόνες των καταστημάτων που σέρβιραν κρίκετ μπύρας συνοδεία αλλαντικών και τυριών σε λαδόκολλα και στόχος της, ήταν το να αναβιώσουν αυτές οι μνήμες. Έτσι, προέκυψε και το όνομα «Ζύθος».
Αυτοχαρακτηριζόμενο, στην αρχή, ως «μεσογειακό εστιατόριο» ήταν, στην πραγματικότητα, ένα μεσογειακό «ζυθεστιατόριο», μία «brasserie» με ολοήμερη λειτουργία - σίγουρα ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα, που έκανε καταχώρηση ως μπυραρία - με στόχο να παρουσιάσει μπύρες γνωστές και νεοεισαγόμενες, πλαισιωμένες πάντα με τοπικά εδέσματα, προερχόμενα από τις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας.
Και τα δύο κτήρια του «Ζύθος», επιλέχθηκαν για την ιστορική, πολιτική, καλλιτεχνική και πολιτιστική τους σημασία.
Το κτήριο στα Λαδάδικα, ήταν η πρώτη μπυραρία πανελλαδικά, έχοντας ανοίξει αρχικά ως Ζυθεστιατόριο. Ένα νεοκλασικό του 1902, από τα πιο παλιά της περιοχής, αποτελούμενο από πέντε διαφορετικά μικρά μαγαζιά, τα οποία είχαν καταρρεύσει από το σεισμό του 1978 και που αναστηλώθηκαν εξ’ ολοκλήρου σε ένα χώρο, με τα αυθεντικά κατασκευαστικά υλικά να έχουν διατηρηθεί αυτούσια. Από τη στιγμή που άνοιξε, το 1990, κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον μίας πολύ μεγάλης μερίδας της πόλης.
Το κτήριο στο «Ντορέ», έχει ανακαινιστεί σε ακριβή αντιγραφή του κτηρίου που χτίστηκε – δημοσία δαπάνη - από τον αρχιτέκτονα Vitiliano Pozelli στην Εθνικής Αμύνης, μετά την καταστροφή του αρχικού κτηρίου του «Ντορέ», στη γωνία Εθνικής Αμύνης με Αλεξάνδρου Σβώλου, από την πυρκαγιά του 1917.
Στη διακόσμηση έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά στοιχεία του προηγούμενου καταστήματος, όπως τα παλιά μπιλιάρδα, από τα οποία κατασκευάστηκε το ξύλινο μπαρ με τα σκαλιστά κομμάτια, τα χειροποίητα πλακάκια, αλλά και η αρχική πινακίδα που κοσμούσε το «Ντορέ».
Ο «Ζύθος» μένει ανοιχτός όλη την ημέρα, με τον κεντρικό του κατάλογο να ανανεώνεται τουλάχιστον κάθε τρίμηνο και να φιλοξενεί ημερήσια ή εβδομαδιαία αφιερώματα, ανάλογα με την εποχή και τα διαθέσιμα προϊόντα.
Η παρουσία της μπύρας, είναι καταλυτική: θα βρείτε, σε σταθερή βάση, 10 βαρέλια και συνολικά 60 εμφιαλωμένες, ελληνικές κυρίως αλλά και εισαγόμενες μπύρες -με έμφαση στη μικροζυθοποιία- που αλλάζουν κάθε χρόνο και πάντα με την επιλογή ποιότητας του «Ζύθος», ενώ γίνεται ουσιαστική παρουσίαση και των κρασιών, αλλά και των αποσταγμάτων για τα οποία φημίζεται η χώρα μας. Ο κατάλογος είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος και περιλαμβάνει τοπικούς οίνους κυρίως της Μακεδονίας κι εκλεκτά τσίπουρα και ούζα.
Στο «Ζύθο» γίνεται, άλλωστε, ένας αγώνας προώθησης των ελληνικών προϊόντων από το 2009, παράλληλα με τη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού, για παροχή υπηρεσιών, που να ξεπερνά τις προσδοκίες του πελάτη.
Για 30 και πλέον χρόνια, στο «Ζύθο» παρουσιάζονται όλες οι τοπικές κουζίνες της Ελλάδας, είτε πρόκειται για ηπειρωτική, είτε νησιώτικη, με γνώμονα πάντα την καινοτομία και προτάσεις για όλα τα βαλάντια.
Η βασική φιλοσοφία είναι μία: τα πιάτα, πρέπει πρώτα να αναδεικνύουν το χαρακτήρα της πόλης και στο «Ζύθο», προσπαθούν πάντα να παρουσιάζουν την παράδοση επίκαιρα, μέσα από ένα καλά προσεγμένο μενού!
Αξίζει να δοκιμάσει κανείς το παραδοσιακό μπιφτέκι Θεσσαλονίκης με σπιτική πάπρικα, το χουνκιάρ μπεγεντί με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και φρέσκο βούτυρο, τις χειροποίητες κροκέτες και τα ντολμαδάκια με σάλτσα γιαουρτιού, την ταλιάτα από ολόκληρο στήθος κοτόπουλου – ένα πιάτο ιδανικό για όποιον κι όποια επιθυμεί κάτι ελαφρύ – και φυσικά την ασυναγώνιστη μακαρονάδα του «Ζύθος», που εδώ και 35 χρόνια μαγειρεύεται καθημερινά.
Το σαγανάκι -το δικό τους «μπιφτέκι» από γραβιέρα Κρήτης- που επίσης σερβίρεται εδώ και 35 χρόνια με μαρμελάδα λιαστής τομάτας κι άλλες, απλές, ελληνικές συνταγές και παραδοσιακές γεύσεις, όπως το ιτς πιλάφ, το κοντοσούβλι, τα πιταράκια και το μπουγιουρντί, το φρέσκο λουκάνικο με πιπεριά Φλωρίνης, η διπλοφουρνιστή πανσέτα και η πίτα Καισαρείας με παστουρμά και κασέρι, αλλά και η βοσκόπιτα, είναι γεύσεις που σας καλούν σε μοναδικά γεύματα. Θα βρείτε, επίσης, κοπές όπως η μπριζόλα κόντρα ελληνικής εκτροφής, το T-bone stake, το πρόβειο παϊδάκι Angus Greco.
Μέσα στον τελευταίο χρόνο, ο «Ζύθος» καθιέρωσε και την παρουσίαση μεζέδων. Περίπου 20 πιάτα διατίθενται καθημερινά, σε πολύ προσιτές τιμές, για να «τσιμπήσετε», απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας ποτό. Θα βρείτε μεζέδες κρεατικών, θαλασσινών, vegan, κ.ά., ιδανικούς για όλη την παρέα, πλαισιωμένους από τις αγαπημένες σας σαλάτες, όπως η περιζήτητη μαϊντανοσαλάτα, ο ντάκος, η μπουράτα με τοματίνια, κ.ά.
Για πρωινό θα βρείτε ατομικές τάρτες, ομελέτες, ελληνικού τύπου pancakes, waffles κι άλλες προτάσεις, ιδανικές για να απολαύσετε τον καφέ σας.
Χαρακτηριστική, σε όλο το μενού, η επιμονή στη χρήση των καλύτερων πρώτων υλών της αγοράς, στις εποχιακές πάντα προτάσεις, όπως τα γιαπράκια, αλλά και στο ασυναγώνιστο ψωμί από τον «Κόκκινο Φούρνο», που σερβίρεται σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια.
Στα γλυκά, θα βρείτε το περίφημo γκατό σοκολάτας με χειροποίητο παγωτό και κράμπλ, με ιστορία από τη δεκαετία του ’50, που φτιάχνεται κατά την ώρα της παραγγελίας, με πολλή σοκολάτα κουβερτούρα. Θα βρείτε, επίσης, το δικό τους παγωτό ''ντοντουρμά'', με αμύγδαλο φιλέ, που σερβίρεται με το παραδοσιακό γλυκό βύσσινο της πόλης.
Must δοκιμή κι ο semifreddo χαλβάς του «Ντορέ», παγωτό, δηλαδή, με παραδοσιακό μακεδονίτικο χαλβά.
Ο «Ζύθος», δεν μπορεί παρά να αγαπηθεί, κάθε ώρα της ημέρας. Ακόμη και σήμερα και τα δύο καταστήματα κρατούν χαμηλά τους τόνους και συνεχίζουν να κερδίζουν το σεβασμό, αποτελώντας μία «σφραγίδα εγγύησης» και δύο χώρους όπου, σίγουρα, θα περάσει κανείς καλά! Δε μένει ποτέ στάσιμος κι έχει πάντα κάτι καινούριο να προτείνει, ενώ οι ίδιοι οι άνθρωποί του, που πάντα στηρίζουν τις τέχνες, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και στην γαστρονομία.
Χαλαρώστε σε μια ήσυχη ατμόσφαιρα και απολαύστε τη γευστική απόδρασή σας μακριά από την καθημερινή ζωή, σε έναν χώρο «κλασσικά μοντέρνο» και με ηρεμία, που σας επιτρέπει να αφεθείτε στη μαγεία των γεύσεων!
Tip 1: Ο «Ζύθος» είναι ανοιχτός καθημερινά, από τις 10.00 – έως τις 02.00. Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, είναι καλό να κάνετε κράτηση.
Τip 2: Τα πάντα από το «Ζύθο», μπορείτε να τα παραγγείλετε και μέσω e-food και Wolt.
VIDEO | Ζύθος στα Λαδάδικα και στο Ντορέ - Η πρώτη μπυραρία της πόλης, φέρει μία μεγάλη ιστορία
Διευθύνσεις:
Ζύθος στα Λαδάδικα: Κατούνη 5, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 540284
Ζύθος στο Ντορέ: Στρ. Τσιρογιάννη 7, περιοχή Λευκού Πύργου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279010
ΣΧΟΛΙΑ