ΓΕΥΣΕΙΣ

Γαύρος με ντομάτα στο φούρνο από τον Σωτήρη Ευαγγέλου

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ μαγειρεύει για τους αναγνώστες του makthes.gr

 19/11/2022 12:00

Γαύρος με ντομάτα στο φούρνο από τον Σωτήρη Ευαγγέλου

Κάθε εβδομάδα ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» μαγειρεύει μία διαφορετική συνταγή για τους αναγνώστες του makthes.gr.

evangelou.jpg


Γαύρος με ντομάτα στο φούρνο

Μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 15'

Χρόνος Μαγειρέματος 10'


Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 5-6 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Ανθό αλατιού
  • Κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 πρέζα ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια. Τα πλένουμε καλά σε τρεχούμενο κρύο νερό και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι για 10’ για να στραγγίξουν καλά.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ετοιμάζουμε σύβραση, βάζοντας το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη να αχνιστούν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2'-3’ προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Απλώνουμε τη μισή σύβραση σε ένα ταψί, τοποθετούμε ομοιόμορφα τον γαύρο και προσθέτουμε την υπόλοιπη σύβραση από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10’-12’ περίπου.

Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τη ρίγανη.


Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ



Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou

Κάθε εβδομάδα ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» μαγειρεύει μία διαφορετική συνταγή για τους αναγνώστες του makthes.gr.

evangelou.jpg


Γαύρος με ντομάτα στο φούρνο

Μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 15'

Χρόνος Μαγειρέματος 10'


Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 5-6 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Ανθό αλατιού
  • Κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 πρέζα ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια. Τα πλένουμε καλά σε τρεχούμενο κρύο νερό και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι για 10’ για να στραγγίξουν καλά.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ετοιμάζουμε σύβραση, βάζοντας το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη να αχνιστούν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2'-3’ προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Απλώνουμε τη μισή σύβραση σε ένα ταψί, τοποθετούμε ομοιόμορφα τον γαύρο και προσθέτουμε την υπόλοιπη σύβραση από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10’-12’ περίπου.

Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τη ρίγανη.


Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ



Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία