Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Tον Ιανουάριο του 2023 αρχίζει η κατασκευή του Παιδιατρικού νοσοκομείου
Στο Παπαγεωργίου βρέθηκε ο υπουργός υγείας - "Παντελώς απαράδεκτη η δήλωση του μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου"
Την ακύρωση του διαγωνισμού ανακοίνωσε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
- Newsroom
Τέλος στα σχέδια για το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη κι άλλων δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε Κομοτηνή και Σπάρτη έβαλε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Οπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπό την διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη ουσιαστικά άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώνεται.
Όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες) ακόμα και έχοντας λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις (πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.τ.λ.).
Η εξέλιξη αυτή, προς το παρόν, καθιστά την ολοκλήρωση των εν λόγω έργων για τα τρία νέα Νοσοκομεία στο ποιοτικό επίπεδο που έχει οραματιστεί το ΙΣΝ και αξίζει στην Ελλάδα αδύνατη. Παρόλα αυτά, το Ίδρυμα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τυχόν εναλλακτικές λύσεις, και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προσεχώς.
Όλες οι άλλες δράσεις της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς συνεχίζονται κανονικά και εκτελούνται εντός χρονοδιαγραμμάτων και προϋπολογισμών.
Θεσσαλονίκη
Το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επρόκειτο να κατασκευαστεί στη βορειοδυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, στο Φίλυρο, με δωρεά 150 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό προβλεπόταν να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας τον Δεκέμβριο του 2025.
Σύμφωνα με τον αρχικό project το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ θα ήταν ένα πρότυπο και υπερσύγχρονο νοσοκομείο, τόσο στον σχεδιασμό του όσο και στη λειτουργία του. Θα διέθετε 243 κλίνες, μεταξύ των οποίων 33 θέσεις με δυνατότητα ΜΕΘ και 46 θέσεις Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και Ημερήσιας Νοσηλείας.
Στο Παπαγεωργίου βρέθηκε ο υπουργός υγείας - "Παντελώς απαράδεκτη η δήλωση του μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου"
Ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών προτείνει την ίδια μέθοδο και για τα άλλα δύο νοσοκομεία που θα κατασκεύαζε το ίδρυμα στη χώρα
Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2017 όταν το ΙΣΝ πρότεινε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή των τριών νοσοκομείων, με δικά του κεφάλαια