ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Μπουτάρης, η Πατουλίδου και η εορταστική… ομπρέλα (Βίντεο-φωτ.)

Ευτυχία Κωνσταντινίδου27 Νοεμβρίου 2018

Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει των Χριστουγέννων για το 2018, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου στο φουαγιέ του δημαρχείου.

Η φετινή διοργάνωση, όπως κάθε χρόνο, θέτει στο επίκεντρό της μικρούς και μεγάλους, με παράλληλο στόχο την προσπάθεια τόνωσης της αγοράς.

"Η εορταστική εκδήλωση έχει γίνει με το σκεπτικό να πάμε όσο πιο παραδοσιακά μπορούμε. Παρακαλέσαμε και τα καταστήματα να φωτίσουν το χώρο τους. Το φως είναι αυτό που δίνει την εορταστική ατμόσφαιρα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου παρότρυνε τους ανθρώπους της αγοράς να στολίσουν τις βιτρίνες τους.

Ο στολισμός της πόλης

Όσον αφορά τον εορταστικό διάκοσμο, θα είναι ιδιαίτερα εμπλουτισμένος με στολισμό και της οδού Εγνατίας, νέες διακοσμητικές φωτεινές γιρλάντες στην οδό Τσιμισκή, επανατοποθέτηση του φωτιζόμενου ουρανού της πλατείας Αγίας Σοφίας, καθώς και των περσινών ειδικών εγκαταστάσεων, δημιουργία της Ομάδας Εικαστικού Φωτισμού BEFORE LIGHTS.

Σχετικά με τον στολισμό της Αριστοτέλους, το καθιερωμένο φυσικό έλατο έχει ήδη τοποθετηθεί στην πλατεία, ενώ όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης φέτος έπειτα από πολλά χρόνια θα φωταγωγηθούν και τα δέντρα που θα βρίσκονται πέριξ του κεντρικού, ενώ θα τοποθετηθεί και φάτνη. Στην πλατεία θα υπάρχει επίσης ένα καρουζέλ και ένα τρενάκι για παιδιά.

Οι φετινές εκπλήξεις

Φέτος για πρώτη φορά στην Αριστοτέλους πρόκειται να στηθεί μία μεγάλη καρδιά του Thessaloniki travel με ένα κενό στη μέση της, ώστε να μπορεί ο κόσμος να βγάζει φωτογραφίες. Παράλληλα έξω από το "Ολύμπιον" αναμένεται να τοποθετηθεί ένα info kiosk της αστυνομίας με σκοπό τη στήριξη του έργου της.

Το δώρο της Πατουλίδου στον Μπουτάρη

Λίγο πριν από το πέρας της εκδήλωσης, η Βούλα Πατουλίδου έδωσε συμβολικά μία ομπρέλα στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, "για να μην πέσει κάτι κακό στο κεφάλι του", όπως η ίδια ανέφερε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία Αριστοτέλους, όπου στις 29 Νοεμβρίου στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί ο φωτισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που θα πλαισιωθεί από συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εκδηλώσεων.

Μάλιστα λίγο πριν, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση των γερανών του μετρό στο σταθμό Αγίας Σοφίας, ενώ θα φωταγωγηθεί επίσης ο γερανός που βρίσκεται μπροστά από τη βιβλιοθήκη στα πανεπιστήμια.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24/12, στις 16.30 θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ λίγο αργότερα, στις 17.30, θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους τα τοπικά νεανικά μουσικά σχήματα «INJOY», «MY EXCUSE» και «THE GANG».

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 31/12, σειρά παίρνουν οι συναυλίες:

Στις 20.00 έως 21.30 ο Σταύρος Μπαϊράμης. Στις 21.00 έως 23.00 ο Μύρωνας Στρατής και η Ελισάβετ Σπανού. Στις 23.00 έως 01.00  Το συγκρότημα των «Μπλε» καθώς και η ρίψη πυροτεχνημάτων με την αλλαγή του χρόνου.

Ακόμη στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται: Από τις 29 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου ο "δήμαρχος" των ξωτικών θα αναλάβει την περιήγηση των επισκεπτών στη χριστουγεννιάτικη πλατεία και στα τέσσερα θεματικά σπιτάκια του Αϊ-Βασίλη, των ξωτικών και το ζαχαροπλαστείο των χριστουγεννιάτικων λιχουδιών.

Στις 10 Δεκεμβρίου Θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Τα Βοροινά των Χριστουγέννων» με τη γευσιγνωσία των τοπικών γιορτινών κρασιών σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Χρήστος Νικολόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο Σπύρος Πέγκας αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων και εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν και υποστηρίζουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.