ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους με τρακτέρ και οι αγρότες των Γιαννιτσών (βίντεο, φωτ.)

Νίκος Ασλανίδης26 Ιανουαρίου 2024

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες των Γιαννιτσών. Από τις 11 το πρωί μέλη του αγροτικού συλλόγου Πέλλας που ήταν στο μπλόκο του Πλατανότοπου ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία προς την πόλη των Γιαννιτσών. Συμπαραστάτες τους ήταν ο εμπορικός Σύλλογος Γιαννιτσών που αποφάσισε να κλείσει τα καταστήματα της πόλης χαιρετίζοντας έμπρακτα το εγχείρημα των αγροτών.


Όπως αποφάσισαν οι αγρότες θα παραμείνουν στο κέντρο της πόλης για μερικές ώρες και θα επιστρέψουν πάλι στο μπλόκο τους, στην είσοδο της πόλης. Την Πέμπτη 1/2 όμως θα κινηθούν με τα τρακτέρ του προς τη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση AGROTICA 2024. όπως θα κάνουν όλοι οι αγρότες της Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Πέλλας Γιώργος Σιδηρόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη γιατί τα "καυτά" προβλήματα που τους απασχολούν δεν βρίσκουν λύση και δυστυχώς επιδεινώνονται χρόνο με το χρόνο. 

«Οι τιμές όλων των αγροτικών προϊόντων μπορούν να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, οι έμποροι όμως αγοράζουν τα προϊόντα μας σε χαμηλότερες τιμές. Πως είναι δυνατόν;» δήλωσε χαρακτηριστικά στο makthes.gr o κ. Σιδηρόπουλος και πρόσθεσε ότι το 2022 πούλησαν το καλαμπόκι στους εμπόρους με 32 λεπτά το κιλό και τώρα το αγοράζουν με 16-17 λεπτά το κιλό...

Το ίδιο έγινε και με το βαμβάκι που το 2022 το πούλησαν με 72 λεπτά το κιλό και φέτος με 55 λεπτά! Την ίδια ώρα το κόστος παραγωγής των αγροτών εκτινάχτηκε στα ύψη.... Περισσότερα από 100 τρακτέρ με ελληνικές σημαίες πέρασαν από τους δρόμους των Γιαννιτσών και κατέληξαν στον κεντρικό πεζόδρομο.

Οι αγρότες επέδωσαν τα αιτήματά τους σε όλους τους βουλευτές του νομού και κάλεσαν τον υπουργό να κάνει ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες και όχι μόνο με φιλοκυβερνητικούς συναδέλφους τους...

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.